Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 572 077 km-t sportoltatok
Ede (aka Mr Puki) utazásai

15. Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaraton

endrodi.gabor | 2012-05-22 12:41:55 | 8 hozzászólás

A verseny előtt 2 hónappal merült fel bennem az ötlet, hogy az ésszerűséget (ismét) félredobva, mielőtt hivatalos maratoni eredményt produkálnék, el kéne indulni vmi "ultratávon". Néztem terepversenyeket és nagyon-nagyon akartam őket, de ilyen-olyan indokkal nem jött össze. Aztán felmerült a Bcs-A-Bcs, tekintve, hogy "helyben" van, valahogy csak részt kéne venni. De nehogy már megelégedjek napi 25 km körüli távval! Párban kell ezen elindulni! Így összejön napi 50km, ami már embörös teljesítmény! A gondoloatot tett követte és elkedtem futópárt keresni magam mellé. Kaptam tippeket, hogy kinél érdemes kopogtatnom, de mivel elég bizonytalan volt a dologban ezért meghírdettem magam itt az EO-n. TÉZÉ kb fél óra múlva "lecsapott" rám, így biztossá vált az indulásunk. Nevezés, tervezgetés, szakaszok felosztása, felkészülés.....lezárva. Pénteken felvettem a rajtszámokat és TÉZÉ-t felvettel az állomáson. Késő estébe nyúló sörözéssel igyekeztünk megismerni egymást, aztán eltettük magunkat holnapra. Nem terveztünk világraszóló eredményt, de mindenképp célba akartunk érni. 

1. nap:

TÉZÉ kezdett 3 szakasszal Békéscsaba-Merzőhegyes (56,2 km). Szépen, stabilan rótta a km-eket. Gyakran frissítettünk, mert az úton gyakorlatilag semmi árnyek nem volt és elég rendesen tűzött a nap (kb 25-27 fok). Mezőhegyesen váltottunk. 51,8 km várt rám. Igyekeztem óvatosan kezdeni. Természetesen zsákkal futottam annak ellenére, hogy kb 3-4km-ként frissíthettem. Zsákban víz, gumicukor. Az első 10 km alat csak 1-2 szivacsos mosdást iktattam be. A sapkámat persze otthon felejtettem, így inkább a fejemet hűtöttem. Igyekeztem egyenlesen tolni, nagyjából sikerült. Kb 35-40 km körül volt egy holtpont, de túléltem. (Maratoni részidő 3:46) Aztán a sokak által emlegetett araadi belvárosi szakaszhoz értem (6-8 km-rel a cél előtt). A közlekedési morál a béka segge alatt, az autósok centikere húznak el mellettem, a kirendelt rendőrök a kereszteződés szélén cigiznek, szóval tiszta örö és boldogság. Ezért dühből toltam neki a végén. Itt már erősen sajogtak a combjaim, de nyomtam keményen (lehet, h nem kellett volna). Célbaérés, taps, hotel, tus, vacsi, fekvés.

http://www.endomondo.com/workouts/56812671

 

2. nap:

A mai napot én kezdtem, terv szerint 3 szakasz Arad- Mezőkovácsháza (54km). Idétlen rajt az aradi városháza elől (futókat a rajt előtt 3 perccel előre parancsolják a kerékpárosok elé). A rajt után hatalmas futó-bringás keveredés, kavarodás, aztán megérkeznek hátulról, dudálva a kísérő motorosok, hogy engedjük már őket előre. Érdekes volt. Az egyéni indulók (minden tisztelet az övék) tegnap megtizedelődött mezőnye óvatosan vág neki a mai távnak. Kitartást és szerencsét kívánunk egymásnak, majd kicsit gyorsítok. Nem érzem gyorsnak a tempót (utólag visszanézve 5:10 körüli - NÓÓÓÓRMÁLIS), a váltók közelében futok. Kiérve a városból kezd tűzni a nap, fürdik aki csak teheti. 10 km-ig semmi gond, bár a mozgásom kicsit kockásnak érzem, a többiek biztatnak "jól mozogsz!" (de szerintem biztos csak lelkesíteni akarnak). 10-nél nagymosás, futás tovább. Kb 20 km táján az a kis gonosz hang elkezdi kínozni az elmém: itt fáj ott nyom, kezd minden bajom lenni. Ahelyett, hogy nyomnék valami pörgős zenét, hallgatom folyamatosan. Belesétálok. Nagy b*zzeg Endrődi neked lőttek. Tudom, hogy nem szabad hallgatnom a hangra, de nincs menekvés. 22-nél jelzem TÉZÉ-nek: nem tudom meddig bírom, de nem sokáig). 25,5-nél kiszállok.

http://www.endomondo.com/workouts/56963301

TÉZÉ átöltözik, váltunk tolja tovább, hátha összeszedem magam időközben. Óvatosan kezd, a meleg már nagyon kínoz mindenkit. Az egyéni indulókra gondolok és beleborzongok, hogy még mennyi vár rájuk. Kicsi (Gyebnár Évi) is ott küzd valahol a forró aszfalton, de ő nagyon kemény csaj, bírni fogja. TÉZÉ Battonya utánig bírja 13,5 km után ő is megáll. Rövid eszmecsere, ne erőltessük, ma ennyi volt bennünk. Jelezzük a versenybíróságnak, hogy kiszálltunk. A kocsiból mindenkinek szurkolunk és lassan becsorgunk Békéscsabára. 

Nem így terveztük, de gazdagabbak lettünk egy élménnyel. Sok tapasztalattal lettem okosabb, még alázatosabban kell hozzáállnom a futáshoz és még rengetek km-t kell gyűjtenem. Nagyon komoly futókkal tölthettem együtt ezt a két napot (Zahorán Jani, Soós Peti spartatloni hősök, Szarvas Matyi kiváló ultrafutó, Bogár Jani 5.x győztes a Bcs-A-Bcs Szupermaratonon és még számtalan versenyen és mindenki aki csak részt vett ezen a versenyen: KÖSZÖNÖM, HOGY EGYÜTT FUTHATTAM VELETEK!

A jövőben továbbra is a hosszabb távokra koncentrálok. 6 órások, BÖSZME, terep ultrák vannak tervben.

8 hozzászólás

lilla 4418 napja
lilla képe

lüke... :) Gratulálok Nektek!!! :) és hajrá azokhnoz a tervekhez!

Kicsi 4418 napja
Kicsi képe

Nem tudtam, hogy mi lett Veletek, sajnálom, hogy így alakult, de biztosan okosan döntöttetek.

Gratula a megtett km-ekhez és további sok sikert! Még nagyon sok van Benned! Hajrá!!!!

sultan albertovics 4417 napja
sultan albertovics képe

Az első nap szép volt, építkezz abból. Itt és most sok tényező volt, második nap már meleg és fáradtabb izmok..

Ennyi volt, szép volt legközelebb meglesz a második nap is...Azért élmény volt így is ez a két nap..

Bozót 4417 napja
Bozót képe

A beszámolódból nekem elkapkodott döntésnek tűnik a feladás, de remélem tévedek és utólag is úgy látjátok, helyesen döntöttetek. Gratula  a megtett távhoz!

endrodi.gabor 4417 napja
endrodi.gabor képe

Bozót!

Utólag bennem is megfordult ez a gondolat (pihenten, sör mellett ;) ), de nem gondolom, hogy rossz döntést hoztunk. Köszönjük a gratulációt!

sultan albertovics 4416 napja
sultan albertovics képe

Bozot!

Mindig van ro returning point, most itt volt és ez volt mikor még meg lehetett állni. Nem az a lényeg mi alapján inkább mikor mennyire jelentkeztek problémák és meddig kell még velük együtt élni. Hidd el ott és akkor még további 26 kili már nem ment volna, így ezt kellett dönteni..Van még lehetősége máskor megcsinálni, én meg futottam már eleget és elégszer..csak egy plecsniért 72 kilit szenvedni hát ehhez öreg vagyok..

Bozót 4416 napja
Bozót képe

Nem kell engem meggyőznöd Tézé :-)  (tényleg nem b@sztatásból, de az szokott magyarázkodni aki megbánta....)   Ezt írtam az előbb is, remélem nincs bennetek rossz érzés :)  

sultan albertovics 4416 napja
sultan albertovics képe

Helyesen vagy nem helyesen döntöttünk?

Ha innen nézzük helyesen, ha onnan helytelenül...megbántam? nem bántam meg? A válasz ugyanaz néha igen , néha nem,,

Olyan 22 évvel ezelőtt elkezdtem egy vállalkozást és akkor az volt a alap, hogy kb olyan mit csinálok, mintha éjfélkor felmennék egy medence fölé a toronyugróhelyre és leugranák kb annyi infoval, hogy délben még volt víz a medencében..

Dönteni kell..lehet jól vagy rosszul az lényegtelen, a lényeg ha döntöttél akkor már ne foglalkozz azzal, hogy mi lett volna ha a másik irányba döntesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (1 bejegyzés)
2013-03 hó (2 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)