Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 660 728 km-t sportoltatok
Házisárkány kalandjai
Egy verpin csak köszönhet nekem......rosszabb vagyok mint egy csatlakoztatott biocyborg......
Házisárkány | 2008-06-29 11:39:47 | 1 hozzászólás

Tegnap Stinatz-on voltunk az urammal Újpest-Tom Tomszk(orosz) edzőmeccsen,előtte pedig utaztunk 4 és fél órát,persze megérte,mert gyönyörű helyen van!A csapat nagyon jó volt,az oroszok meg hűűűű!

Annyira látszik hogy pici gyerek koruktól ezt csinálják!A kiállásuk,az izomzatuk....persze mi fiaink sem szégyenkezhetnek!A végeredmény 1-2 oda,de jó meccs volt.

Hétfőn-kedden-csütörtökön Bükfürdőn még lesznek meccsek.Ami a legneccesebb szombaton rendezik Kovács Zoli tiszteletmeccsét,amire ugye nem tudnék visszaérni,ha elmennék a Hortobágyra!

Fáradt vagyok,csak lézengek a lakásban,kiakasztott nyitott szemmel mint egy verpin a Star Wars Univerzumból. Éjjel 1-re értünk haza,Én már akkor 21 órája fennt voltam,a párocskám csak 16.Az uram a kisfiánál,délutánra terveztem valamit,de még nem tudom mit....Meghívást kaptam az asztfalttól,azt hiszem elfogadom....

Ja-ja-ja!Ezt el kell mondanom itt,amit tegnap láttam!!!!

Az osztrák határ környékén olyan szuper futóutak vannak,hogy kedvem lett volna tegnap kiugrani a kocsiból és futni egyet,a bringázási lehetőségek is szuperek!!!!Olyan szép tiszta minden!!!!!Rengeteg sportoló emberrel találkoztunk,a gps-legrövidebb útja a falvakat összekötő keskeny útcsíkra vezetett,annyira szép volt minden.

Pár évvel ezelött dolgoztunk Kőszegen egy jó fél évet,és ott is laktunk,de elfelejtettem hogy ennyire szépen élnek arrafelé!Semmi sem külömb mint mondjuk itt Nógrádban,de MINDENHOL tisztaság van! 

Más:a cicám elrejtőzött valahova,talán elleni....tegnap indulás előtt azon rötyügtünk,hogy rugdoskodnak a kiscicák a Pimpi hasában!Ez az első ellése,remélem csak 2-3 lesz a szaporulat....nem akarom elaltattatni őket....macskafarmot nyitok-persze mindegyiket ivartalaníttatom-a Pimpivel egyetemben-és itt fognak heverészni a ház körűl.

Most próbálok aludni egy kicsit,hogy délután mehessek..... 

Itt ülök a gép előtt....
Házisárkány | 2008-06-22 23:26:36 | 1 hozzászólás

Marha meleg van....nyitva felejtettem az ablakot nem tudok aludni.....hogy ne zavarjam a párom kijöttem olavasgatni.

Eltelt ez a hétvége.Nézegettem az Ultrabalaton híreit,bringáztam,aerobicot tartottam.Jó volt.

Egy vízió kerekedik elém:futok a pusztán,gyűröm az első versenyem,és hallom a saját légzésem ritmusát.Arra gondolok,hogy milyen lesz az időm,az első hivatalos időm.....

Eszembe jut ahogy gyerek-koromban a Hídi vásárban járkálhattam ugyanitt.Az a kislány meg sem ismerné önmagát:öntudatos,kemény és makacs nő lett belőle.Olyan,aki legyőzni készűl önmagát.Arra gondol,hogy nem akar tohonya ,a zsírtól elbutúlt és befordúlt magányos asszonyként megöregedni.

Ezen a hétvégén csak jöttek az eredmények és én csak csodáltam az ultrafutókat,milyen emberfeletti teljesítmény végigcsinálni azt a több mint kétszáz kilométert.

Talán-sőt biztos hogy nem futok egyhuzamban ennyit-,egyszer büszke leszek magamra-bár már mostanra is nő bennem az érzés,ha nézegetem a naplómat és magamat,hogy sportolok és letekerek vagy lefutok bizonyos kiűzött kilométereket,a csoportom tagjai új és egészséges életet élnek,újra-már csak hobbiból-kiforgom a négyes tourt és a végén beleállok az arabeszkbe.Azt tudom,hogy holnap holnapután és azután is vár az asztfalt vagy a terep,a próba vagy az aerobic terem,csak el kell fogadni a meghívást.Ilyen egyszerű.

Ez kijött belőlem....... 

Beneveztem a Hortobágy-futásra!
Házisárkány | 2008-06-19 07:58:11 | 1 hozzászólás

...ennek apropóján már alig várom az edzést,délelőtt dolgoznom kell!Füvet is kell nyírnom így falunap előtt.....de délután enyém az asztfalt!Vagy tekerek,vagy futok,de már annyira be vagyok sózva!!!!!

Nagyon érik egy utazás,kíváncsi vagyok,hogy mi lesz belőle,mert úgy néz ki hogy sok futás és bringázás ja és az Istenek sportja:lila-fehér foci is lesz benne!!!! 

Tegnap kitaláltam,hogy Morzsikámra-mármint ahova eltemettem FUTÓrózsát ültetek!!!!!Imádott velem edzeni,imádott árnyékban feküdni a szaladások után!!!!!A párom azt mondta jó ötlet....szerintem is! 

Zenekészítés előtt....
Házisárkány | 2008-06-18 20:41:42 | Nincs hozzászólás!

Ma átvettem a Nativa Fittnapos nyereményem:

-jó nagy hűtőtáska(pont befér a puntóm hátsójába,hogy nem dől el)

-4l 100%-os narancslé-szeretem!

-egy póló-fehér,jó lesz a futáshoz

-6db-os pohárkészlet-remélem sokáig megmarad

úgy örűltem neki,mint majom a hátsó felének!De tényleg!!!! 

Azon kaptam magam,hogy a zenéim között válogatok gondolatban szombatra.Körvonalazódnak már a tervek:

Track1:Depeche Mode:Enjoy the silence-mixed by Mike Shinoda

Track2:Depeche Mode:Photographic-mixed by Wiliam Orbit

Track3:Depeche Mode:Lilian-mixed by gőzöm sincs

Track4:Dave Gahan:Deeper+deeper-mixed by DJ Kraak

Nem akarom megtagadni magam,minek csináljak diszkómizériát,régen valaki kifejezetten a zenékért jött hozzám(azok a Metallicás fekvőtámaszok!) 

ezzel nagyjából egy 40-45 perces táncos átmozgatást gondoltam,és a végén hívnék meg mindenkit az aerobic órákra,és a biciklizésekre-futásokra..... 

Reggeli tekerés egy átsiratott éjszaka után.

 

Házisárkány | 2008-06-17 09:48:46 | 4 hozzászólás

A múlt éjjel nem sokat aludtam,csönd volt Kinga kutyám is csöndben volt,nem telefonált át a falu másik végére.

Képek és érzések tolultak elém és könnyek a szemembe,és a hajnal első fényeire már mosolyogva tudtam gondolni az én kis sárkefécskémre,még most is megríkat,hogy írom,de megfogadtam magamnak,hogy már nem leszek szomorú!

Mivel a párocskám vidéken van,megtehettem,hogy reggel összekészülődtem,szép komótosan felfújtam a kerekeket,közben Kinga a hónom alá furakodott és lelkesen a fülembe szuszogott.Készítettem ellővackot a cicámnak,mert mindenórás,és elköszönve a fekete hercegnőmtől lóra pattantam.Korán volt,de a falu is korán kelt:üzletbe és munkába indúltak az emberek.

Erős bemelegítő tekeréssel értem el Héhalmot,ott a focipályánál a szokástól eltérően jobbra kanyarodtam és Verseg felé vettem az irányt.Teszlagnál aztán beleszágúldottam a vadfolyosóba,de most nem találkoztam őzikével vagy szarvassal,néha láttam már ott(amikor autóval járok arra munkába) átkocogni  egy vaddisznót-még nálam is nagyobb feneke volt!ez azért nagy szó-egy szarvas meg egyszer csak úgy visszafordúlt és szó szerint lefejelte a buszomat!

Verseg előtt nem a faluba,hanem Kökényes felé kanyarodtam,ott a pléh-Krisztusnál pedig be a faluba-talán Pilinszki írt a "pléhkrisztusokról",egész végig a hazafelé úton ez motoszkált a fejemben,hogy hol olvashattam én ezt a szóösszetételt... 

Kökényes után a 21-es főút felé vettem az irány,ahol gyalog csak az utcalányok járnak,kerékpárral pedig az öngyilkosok.Mivel egyik kategóriába sem tartozom,ezért letértem az Újmajornál egy mezőgazdasági műútra amikor annak vége szakadt ,átkerekeztem a szántóföldeket elválasztó tereputakra.Tekertem-tekertem:Héhalomnál kötöttem ki,beszaladtam az üzletbe innivalóért és találtam egy nagyon finom itókát:Kristályvíz Aqua+ Active-grapefruit- és citromfű ízű,guarana kivonatos és nincs benne cukor!!!!A 1,5 l-es üveg fele tartalmát eltüntettem.Közben jöttek az e-mail értesítések a telefonomra,így gyorsan hazajöttem dolgozni!

Jó volt!Most már nem fáj annyira,és elvonja a figyelmem,hogy a Pimpikém lassan ellik.Hazaértem de még nincsenek kiscicák! 

Egyedűl.......
Házisárkány | 2008-06-16 10:32:52 | 2 hozzászólás
Elment az én drága bogárkám!Eltemettem,megsirattam a barátomat és az edzőpartneremet....Morzsika nélkűl bringázom és futok ezentúl.....Nagyon hiányozni fog....

Nagyon szomorú vagyok,de nem mutathatom!

 

Házisárkány | 2008-06-16 08:23:30 | Nincs hozzászólás!

Nagyon beteg a legjobb barátom a párom után!Morzsika pénteken tetanikus sokkot kapott és lebénúlt a hátsó két lába,és záróizmai!

Szombat reggel nem érezte meg amikor a kezelés részeként beadtam neki a Seduxen injekciót,előző este lóadag Tetenus elleni szérumot kapott a vénájába.

Most meg magam ürítem a hólyagját ,de látom rajta,hogy akar élni,de nagyon rossz így látni Őt!Most megyek az orvoshoz vele,péntek este azt mondta,hogy átvészelheti,és lábra állhat!

Mostantól jobban vigyázok!
Házisárkány | 2008-06-11 09:30:05 | 9 hozzászólás

Az előző bejegyzésem az okostelefonomról szólt!Hála a Napocskának ami kiszárította most már megjavúlt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ezentúl nem tápoldatozok telefonnal a zsebemben!

Tegnap délután elmentem tekerni egyet,bevállaltam a Kisbágyon kört.

Nem hozta meg a hozzáfűzött reményeket:nagyon rossz az út még bringával is,az emelkedőn-ami egy szuper erőpróba lett volna-,olyan kátyúk vannak,hogy gyalázat!Így mérgelődés lett az edzés Palotástól Szirákon át, Dengelegig .Legközelebb inkább Kartal felé veszem az irányt.....

Ja,arrafelé még bicajosokkal is találkozok!Bizony,akik arra vetemednek hogy hordják a bukósisakjukat!

Azt a leborúlt mindenségit!
Házisárkány | 2008-06-10 11:56:22 | Nincs hozzászólás!

A mai kertészkedés közben tönkre ment az edzőpartnerem,a telefonba ágyazott mentális segítőm!!!

Zenét játszott(Linkin Park,Moby,Kraftwerk,Depeche Mode),rádiója is volt....most meg meghótt!!!!Leöntöttem magam vízzel,a telefon a zsememben,a nyakamban a headset-mivel van nekem munkám is!!!!!-,volt utánna sírás-rívás!!!!!

Délután mentem volna hosszút futni....félek zene nélkűl nem megy....még rendesen pihenni sem tudok halk zene nélkűl....... 

Nagy megtiszteltetés ért!
Házisárkány | 2008-06-04 08:15:54 | 2 hozzászólás

A minap munka közben csörgött a telefonom,mivel vezetés közben a középkonzolon tartom,csak a headsetem gombját nyomtam meg,a dallam elárúlta hogy nem a párom keres.Bemondtam a nevem,erre a falum polgármestere köszönt rám jókedélyű hangján:szeretne megkérni,hogy tartsak hasonló órát mint az egészség napon!!!!-ez az egyik-Írjak a faluújságba a mozgásról és az egészségről!Mivel igazán csak fantasy-irásban vagyok otthon eléggé meglepődtem....-ez a másik.Elbeszélgettünk még egy kicsit,aztán elköszöntünk.Kivirágos jókedvem lett!!!!!!!!!!

Tök jó-gondoltam-,talán ha elolvassák a cikkemet,akkor már nem néznek ufónak,a bicajommal edzés közben-errefelé nem hordanak bukósisakot a kerékpáron,a balesetek ellenére sem-,vagy ha futkározom,aerobic-óra közben ahogy hangosan vezénylem a lányokat,vagy amikor az asszonyok-lányok elmesélik otthon hogy bizony kortárs balett óra volt ugra-bugra helyett,vagy amikor kiveszem a fűkaszát a párom kezéből,mert addig is mozgok,amíg ő pihen egy kimerítő nap után.....

Most lelkesen keresgélek a zenék között.Depeche Mode-Remixalbum,Karányi Dani,Bombay City Rockers,Linkin Park,Kosheen,Moby,Zagar lesz az étlapon,válogatok a lépések között mert nem hiszem hogy a stompa-mustra,a borkóstolás,a birkapörkölt és a haluska előtt és között egy hiper-extra formáló aerobicra van a népeknek kedvük,de egy táncikálós órához igen!!Már alig várom!!!

Mi van itt!
Házisárkány | 2008-06-04 08:09:43 | Nincs hozzászólás!

A munkás-dolgos nem éppen szokványos hétköznapjaimban a mozgás adta örömökbe igencsak sok bánat vegyűl:

Nagytakarítás van az Újpestben.Szerződést bontanak 8!!!!futballistával,köztük az egyik ikonnal Kovács Zolival is...

Jó-jó,már 35 éves és szép pálya volt az övé,de nem így kellett volna hogy vége legyen!!!Kíváncsian várom a fejleményeket,Szentes Lázár és a vezetőség biztos tudja,hogy mit csinál.....csak fájdalmas felállni arról a padlóról,ahova a saját banánhéjuk küldte őket.....Addig is HAJRÁ LILÁK!!!!

2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (2 bejegyzés)
2010-09 hó (1 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2009-09 hó (1 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (3 bejegyzés)
2009-02 hó (2 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-11 hó (1 bejegyzés)
2008-09 hó (3 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-07 hó (6 bejegyzés)
2008-06 hó (11 bejegyzés)
2008-05 hó (7 bejegyzés)
2008-04 hó (9 bejegyzés)
2008-03 hó (5 bejegyzés)