Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 869 433 km-t sportoltatok
Házisárkány kalandjai
Végre eljutottam edzeni!
Házisárkány | 2008-05-30 18:07:07 | Nincs hozzászólás!

Meleg van,de még csak az eleje a nyárnak!

Bolondok háza volt a héten,de ma itthoni napom volt,és elmentem bringázni.Morzsókám is jött velem,bár a hét elején össze kellett varrni az állát-kis harcias hülyegyerek a lelkem!-,nem hittem,hogy varratokkal lesz-e  kedve futkozni velem....Lett!Semmi különös,a szokásos tólátogatás,de hazafelé még tettem egy Szirák kört is....

Holnap az NB.I.befejező meccse lesz az Újpest számára,kíváncsi vagyok,hogy mit csinálunk egy olyan Lokival,aki 7-0-ra alázta a Honvédot!!!!Kiderűl holnap,hogy Kazahsztánba megyünk nyáron Intertotó kupára,vagy Vadúzba UEFA kupára...persze a csapatok és az ország mindegy,csak az irányt adtam meg,azt mondják drága dolog a golyóálló mellény,inkább nyugat vagy észak-nyugat felé mennék meccsre!

Nativa FittnapSmile
Házisárkány | 2008-05-24 19:43:30 | Nincs hozzászólás!

Hűűűűűűű!Most érkeztem haza és nagyon jól éreztem magam!!!!

Reggel korán keltem,mert a párom ment dolgozni és segítettem neki elindúlni,megreggeliztem és elindúltam.A BKV-ról lemontam,mert nem tudtam volna időben odaérni.

Odaérve a "szokásos" tumultus és a rendezők maximális profizmusa fogadott,elmentem átöltözni,majd szétnéztem,hogy milyen kiállítók vannak,egyedűl az szomorított el,hogy a BA Súlykontroll Program kiállítói nem árúltak,csak kóstoltattak.

Béres Alexandrával kezdődött a program,a megszokott kedves prezentálással,a végére leégett a hátsó felem!Az óra vége felé sokan csorogtak a kangoo-cipők felé,az zavaró volt....

A második óra a kisteremben,ami tényleg nagyon kicsi volt,Gesztler Dóri-My pilates-e volt.Balettos,Graham-technikás elemekben nem volt hiány,az óra végére már mindenkiből facsarni lehetett volna az izzadtságot.

A harmadik program egy számomra ismeretlen edzőeszközös óra volt a nagyszínpadon.Borsodi Balázs-Lencsés Rita:Xco tréning.Na ez aztán adott nem csak az én,hanem a körülöttem lévők izmainak.Ez egy fémhenger,benne kvarckristállyal,ami minden mozdulatra mozog,alaposan átfeszített törzsizomzattal lehet pontosan dolgozni vele.Nagyon tetszik!Ja és valamiért végik vigyorogni és visítozni támadt kedvem,aminek néha engedtem is :DDDDD

Volt ott egy bácsi,aki MINDEN nagyszímpadi órát végigcsinát!!!!!!!!!!!!!!!Az ő korában örülök majd ha nem mondom a hamut mamunak,nemméghogy aerobic napra menjek!!!!Mindenki megcsodálta-én is!

A negyedik óra ismét a kisteremben talált Lencsés Rita-Body Art bemutatóján.Hasonlított a néhai Horton-óráim levezető és erősítő óráihoz!Nagyon élveztem,de annyira befeléfigyelős és kemény volt,hogy az ott végzett munka annyira odatett a hátizmaimnak hogy az amúgy is feszes tartásom méginkább feszesebbé vált!Annyira jó érzés volt hogy bekapcsolt a motorikus memóriám,amit azt hittem hogy felfalták a fenekem zsírsejtjei!!!!Pedig megvan még!!!!

A tervemtől eltérően kihagytam kettő órát is:a flexi-bar-t,mert elkapkodták az eszközt(hasonlít a dolog mozgás közben egy számszeríjra),az óra közbenegy hölgy felajánlott nekem egyett,ki is próbáltam ,de már javában ment az óra és nem volt kedvem ráhangolódni,de maga az edzés és az ezköz nagyon érdekes!!!!A mélyizmokat mozgatja meg amit a tested középizmainak a megfeszítésével lehet kontrollálni,nem az eszköz rángatásával.Ha nem lenne ilyen ára,beszereznék egyet itthonra!!!!

A másik kihagyott előadás a Dallos Ágnes-Pilatese volt,ugyanis a kisteremben egy gombostűnyi hely nem volt,nemmég pilatesezni....

Keszi Krisztina és Nagy Dorka Strecching órája volt az utolsó.Engem a Graham technika bemelegítésére-lazítására emlékeztetett,aktív nyújtásokal feladták a leckét mindenkinek! A végén olyan belefekvős angolspárgát produkáltam hogy megdícsértek-csak úgy hízott a májam!!!! 

 Mindent összevetve ez egy kíváló nap volt!Profi szervezés,kellemes környezet,nagyon-nagyon jó órák és programok!!!

Ősszel Sportaréna!Ott a helyem!!!!! 

 

 

 

 

jön!Jön!Jön!Nativa Fittnap!
Házisárkány | 2008-05-21 10:56:41 | Nincs hozzászólás!

Már annyira várom!Megvettem a belépőt,kitakarítottam az aerobic cipőmet,kinéztem hogy melyik göncöt rángatom magamra,elkészítettem a napirendemet,remélem tudom tartani és nem ragadok le valamelyik helyen leskelődni.Remélem bírják az izületeim-megtámogatom már egy ideje porcerősítővel!

Nem lesz kedvem vezetni,BKV-zni fogok!!!Bár addig még ki tudja!!!!

Szombatig még 2-3 edzést be kell iktatnom.....azt hiszem!

Olyan vagyok mint egy kisgyerek,aki tudja hogy vasárnap körhintázni viszik a szülei!!!!

Más:Vasárnap Újpest-Diósgyőr,rákövetkező szombaton pedig Loki-Újpest Debrecenben ha megúszom gipszágy és könnygáz-inhalálás nélkűl csoda lesz!!!!!

A bajnokság elúszott,kitakarítják az idegenlégiósokat,a fiatal és tehetséges Széki Attila jön vissza az A-keretbea Kecskeméttől ,ott vannak a kedvenceim a zseniális kapus Balajcza Szabi,a legenda Kovács Zoli,a harcias és lelekes 28-as Tisza Tibi....nem tudom...ez nem az az Újpest akiért beutazom fél Európát és kéthetente az országot....remélem végre Szentes Lázár rendet rak köztük,vagy nem is tudom mit kéne csinálni ott,hogy némely részeg Ultra ne sörpaddal dobálózzon a meccsen.....Azt mesélte az Uram hogy szigorú és jó edző.....Úgy legyen,Ámen!

 

Végre!
Házisárkány | 2008-05-18 18:29:00 | Nincs hozzászólás!

Melós és migrénes-injekciós hét után végre elmentem tekerni egyet,nagyon figyelve a pulzust is!

Jó volt,csak kevés volt mert a végén pont a falumon keresztűl elkapott egy jégzivatar ,és semmi kedvem nem volt magamba állítani egy tüzes Istennyilát,amik körülöttem csapkodtak!

Jól esett,remélem holnap is sikerűl csak kicsit több!!

 

Ja,majd elfelejtettem:Ez volt a lovacskám első útja,mióta megcsinálták és nagyon szuper lett!!!!Szinte gondolatvezérléssel vált,gyönyörűen siklik,a fék fantasztikus!

Köszönet az aszódi Bringacenternek!!!!

Anyúúúúúúúúúúúúúúúú!
Házisárkány | 2008-05-17 16:28:05 | Nincs hozzászólás!

Edzeni akarok menniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Munka,munka munkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaáááááááááááááááááá! 

A paci dokinál,Sárkány meg kétlábon eddz!
Házisárkány | 2008-05-06 13:27:25 | Nincs hozzászólás!

Ihaj-csuhaj!Házisárkány futni volt és jól esett neki!

Most megpróbáltam a másik irányban,Héhalon felé de elhatároztam,hogy legközelebb a terepúton megyek,amerre bicajozni szoktam,át a templomdombon,mert megállt mellettem egy ürge a kocsijával és nyomta a hülye dumáját,én meg közöltem vele,ha nem hagy békén rendőrt hívok és látványosan lefényképeztem a telefonommal a rendszámtábláját és elküldtem a gépemre a képet-nekem ilyen okos masinám van szerencsére!-,és úgy letoltam mint a pengős malacot hogy szégyelje magát hogy felnőtt létére nem tud viselkedni,erre úgy elporzott,mintha ott sem lett volna.Az én testőröm-a Morzsi-majd szétszedte! Nem volt idevalósi,mert megismertem volna a kocsiját,a rendszámot meg elküldöm a helyi örsre,biztos ami biztos!

Az edzésről:

nyögvenyelősen indúlt,de szép öregesen végigkocogtam,ez volt az első picit hosszabb kinti távom,a futópadon már volt hosszabb táv,de az teljesen más....

Mivel a bringám szervízben lesz szombatig,ezért megpróbálom a futást,mint kinti edzést és legközelebb kölcsönkérek egy pitbullt,csak a miheztartás végett,a Morzsikám mellé!!!!

Ja és még egy fontos dolog:a napvédelem 30 alatti fényvédőfaktorú krémmel ki nem teszem a lábam a házból,mert a Házisárkány nem zöld-még az kéne! -hanem fehér,lila foltokkal-az állandó borulásoktól.

Szegény ló!-Hüppögve bőgés a Szusza Ferenc Stadionban!
Házisárkány | 2008-05-03 07:53:16 | Nincs hozzászólás!

Tegnapelőtt újra tekerni indúltam,éljen május elseje-címen.

Morzsi újra extázisban,az idő vigyorog.Egy lendülettel kitekertem a tóig,ott újra találkoztam a két gyönyörű hosszúszőrű tacskópárral,hidráltam a Morzsit és magamat.Rátérvén a terepútra,adrenalin dobog a fülemben,vigyorgok mint a vadalma,egyszercsak TAKK!!! eltörött a lovam hátsó tengelye!!!!!!

Nem volt mese:haza kell mennem.Levettem magamról a bukómat meg a visszaverőimet és amilyen gyorsan csak tudtam toltam a brinyót a terepúton hazafelé,a fülemben Linkin Park és Depeche Mode dübörgött,hogy elvonja a figyelmem a feltörő hányingerről,ami sajnos gyakori,ha nagyon-nagyon felbosszant valami.Ez olyan volt.

Tolom-tolom szegény jószágot-a famulusom meg örömében,hogy velem van körbeugrált-,elnevettem magam,és csodálkoztam hogy mi a fene bajom van,jó idő van,egészséges vagyok,és ez a gyorsgyaloglás "nyakamban" a dögnehéz gagyibájkkal,még jól is esik,és teljesen más izmokat mozgat meg és élvezem,hogy a nagy farizom és a combhajlítóm még serényebben golgozik,kedvem támadt végig "futkorászni a fődemen"-Yoyo után szabadon.

Szóval tempós gyaloglás a terepúton kellemes emelkedőn egy ogyan 4 km hosszan és nagyon meredek part lefelé kb.150 méteren le a faluba,viszont ott toronyiránt vettem az Árpád-kori templomot-hogy ne kelljen magyarázkodni a mindent tudni akaróknak-, átvágva a vetésen a templom-dombi útra értem,ahol az elmúlt hetek csapadékja szépen megnövelte a gazt,amit még nem sikerűlt lenyírni a fűnyíró bácsinak.Szépen hazacsorogtam az AT-AT robotjátszó utamon.Hazaérvén még ráálltam a futópadra,mert elkezdődött a Kecskemét-Fradi,és nézni szerettem volna,megérte:a Fradi most már biztos nem jut fel játékkal az első osztályba,ha máshogy ügyeskedi be magát az a világ szégyene lenne!!!

A binyigliről:olcsó húsnak híg a leve-mivel az anyagi lehetőségeim,mikor vettem,enyhén szólva behatároltak voltak,idővel mindent ki kellett cserélni rajta:Shimano váltót kapott,a fékeket is lekaptam róla,a sárhányókat is cserélni kellett,a pedálokat élből még abban az évben cseréltem.A kerekek kimaradtak:teljes csere,nem könyörülök,nem akarom nyakam szegni,meg az ülését is messzire hajítom!----Ezzel az erővel vehettem volna magamnak,vagy vehetnék egy rendes bicajt.Nem visz rá a lélek,hogy megválljak tőle:már csak a váza marad,ha elviszem szervízbe-olyan sokat segített nekem.Rengeteg mulatságos és kevésbé mulatságos történetem van vele.

 

Más:

Újpest-Fehérvár:1-0!!!!!

Hüppögve bőgtem,mikor a Sándor Gyuri belőtte a második félidő 29.percében a Sebők hálójába a labdát tegnap este.Egész nap alig bírtam magammal!!!!Most már tudom hogy miért:Szentes Lázás gatyába rázta a fiúkat!Olyan jó meccs volt!!!

 

2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (2 bejegyzés)
2010-09 hó (1 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2009-09 hó (1 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (3 bejegyzés)
2009-02 hó (2 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-11 hó (1 bejegyzés)
2008-09 hó (3 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-07 hó (6 bejegyzés)
2008-06 hó (11 bejegyzés)
2008-05 hó (7 bejegyzés)
2008-04 hó (9 bejegyzés)
2008-03 hó (5 bejegyzés)