Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 44 561 971 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen

Ultrabalaton

yoyo | 2011-06-30 20:51:58 | 23 hozzászólásMár tavaly elhatároztam,hogy egy két fős váltóban fogom kipróbálni magam,nem is foglalkoztam a kérdéssel,hiszen még csak november volt,de mivel yu megkeresett az ötletével ,hogy lenne –e kedvem vele  körbefutni .. naná,hogy volt

,Mindegy volt nekem hogy ki a párom, az eredmény  engem nem érdekel,lényeg,hogy ketten legyünk ,és szintidőn belül be is érjünk .

Decemberben beneveztünk ,vártunk várogattunk ,míg egyszer yu felvilágosított,hogy 12 kor indulunk ,és csak 26 óra a szintidő tehát 7:30 as átlag ,,nesze neked cillagom a rémálom elkezdődött,kell még egy ember,mer ketten nem érünk be az tuti ,már majnem Zolikát be is szerveztem ,de aztán nem vállalta, ekkora már drága volt a nevezés,De Yu talált egy gepárd fiút az utolsó hetekben..és mikor már meg volt a fiú ,akkor jött a meglepi,hogy a 2 fős váltónak  is 32 óra lesz a szintidő,vagyis reggel hatkor indulhatunk. Gepárd fiú lemondva,,huh  van iszten ,akit lehet ,hogy szaszának hívnak,de különben meg lényegtelen,hogy hogyan hívják.

Anikó lett a kisérőnk a csapatnevünk meg Kövidinkák !

 

 

 Be isszereztem 3 üveg kövidinka bort ,hogy majd a célba ezzel futunk be .

 

Pénteken aztán leértünk mi is ,az alvás az  1 cillagos vólt,de lehet még annyit sem ért,mindegy én bedugtam a fülemet a dugóval,de még így is hallottam ahogy Yu feje koppan a falon  . Az ágy nyikorgott,és egérszag volt . :) A cipőmet azé kiráztam reggel .. cillagom jövőre jobb hely kell .

 

A rajtba már tényleg kicsit kapkodva értem,mert nem tudtam a dógomat elvégezni sajnos ,így cipelhettem magammal a futásra . A rajt után megindultunk isteni friss idő volt,,nem győztem magyarázkodni,hogy én csak azért előzgetek  ám  ,mert ketten vagyunk .. és ha az emberen nincs akkora nyomás,akkor jobban tudja nyomni is ..

Az első ponton 5,8km Juciék voltak tök jól szurkoltak kiabáltak ,,  csak elmartam a vizet és már mentem is .

Nekem nagyon hiányzott a váltók szurkolása,olyan kihalt volt az út széle nélkülük. Anikó mindig kérdezte mit kérek,de sokáig nem kellett etetnie,mert elég volt minden a pontokról.. Pécselyre a 11,2km hez  hullámzó utakon  ,búzatáblák mellett haladtunk el,majd egy erdős részen alig 3méterre előttem kivágodott egy őz az erdőből,és átvágott az úton,Azta mekkora repülő fázisa volt ….ha pár lépéssel előbb vagyok ,még rajtam is átgázol..

Egy idő után  Hanka jött mellettem sokáig,sőtt előttem is volt,de aztán beállt a szélárnyékomba ;) Vászoly –Köveskál-Dörgicse ,és már 20 kilinél járunk ,gyönyörű a felvidék ,alig van egyenes út kanyarog hullámzik, előttünk a Tanúhegyek  magasodnak ,a habos felhőpamacsok  alatt .

Gabit ,és yut eddig talán 1x ha láttam,,jól meg is mondtam a magamét nekik,na ezután már kicsit többet láttuk őket. Gabi nyomatta a zenét Yu meg táncolt nekem,aztán mikor odaértem megforgattam párszor ..

 

 

Asszem Köveskál 31,7km  után jött az erdős rész , kiértünk egy szénás jellegű dombra ,  két hófehér ló húzott egy csodálatos szép hintót ,a   krómozott küllős kerekei ,csak úgy ragyogtak a délelőtti napsütésben ,a hintóban 2 piros ruhás ember ült. Annyira szép volt,hogy Anikóval csak ámultunk a látottakon. Böki is itt ért utól , dicsért is ,hogy jól megyek,ő is jól ment nagyon ,hagytam is elmenni,inkább a saját ritmusomban mentem. Aztán kiértünk az aszfaltra SK,és sisi pontjára 36,8km ,ettem paradicsomot ,meg amit találtam.

Aztán tűz tovább.Gabiék itt sem vártak,pedig én nagyon vártam őket,de penék a dombtetőn kárpótoltak,annyira megörültem nekik. Egyébként mindenkinek örültem fidóék is olyan rendik voltak,szurkoltak,meg mondták,hogy jól megyek. Volt egy igen meredek emelkedő ,azt is megkocogtam két darab dinnyével a kezemben ..

 

Anikó tolta a biciklit ,mert csak 2 váltás volt rajta .  Nem terveztem időt,hogy mennyi lesz míg oda érek ahol majd yu levált engem,csak mentem érzésre,ez esett jól. Nemesgulácsra 43,4km 4:55 re  értem . Nekem ez teljesen jó idő .örültem is neki.

Yunak oda adtam a dugókát ,és szaladt is tovább . Ebolától meg kaptam egy kis sört …ezután  elmentem lefürdeni, átöltözni,majd indultunk a dinkus után ;)  Kicsit szurkoltunk yunak,és Anikónak a kerékpár út mentén .   ,bár bevallom ez a szakasz sokat lent megy  ,így keveset tudtunk az elején a közelébe lenni. Közben a gyomrom már égett az éhségtől ennek hangot is adott .úgy hogy mondtam Gabinak menjünk ebédeljünk valamit, de előtte még lementünk szurkolni valahová,,volt egy strand is,meg vonat sín,,pecsenye is jött biciklivel ,meg Mateve meg sokan mások..de yu nem jött ,így az éhségem győzött ,mert tovább indultunk  Keszthelyre ahol régen volt a pont . Csodálkoztunk is,hogy hol lehet a pont ,ezt más futó is kereste amúgy  ,de már muszály volt ennem,A teraszról remek rálátás  volt a futókra,hiszen ott futottak el mellette. Közel ültem a korláthoz,és onnan kiabáltam..Szegények csak kapkodták a fejüket a hang után. A halászlém megérkezett a kisbográcsban,2 pupozott  tényérral tudtam szedni ,,(Gabi nem szereti) és rengeteg hal volt benne. Azután,nem csak a 40 dekás hekk jött meg sültkumplival , hanem Böki is

Na gondoltam megvendégelem cillagomat is,ha már idáig elhúzta a testét  ,hogy fogyasszon a halból . Megkínáltam ,mer anyira jószivű vagyok  :PP

Miután jól laktunk, beültünk a kocsiba  dinkusékat  várni,,na jött is egy idő után,szegény már rohant is a vécére.  Anikó mondta ,hogy hányt is.. Már már lelkiismeret furdalásom volt,hogy én meg kolbásszal nyomtam,meg dinnyével paradicsommal vajaskenyérrel, na meg ez a kétfogásos ebéd sem volt gyenge :)

 

Arra gondoltam ha nagyon rosszul lesz majd leváltom hamarabb,mentünk megint előre szurkolni,most egy veterán autó konvoj jött Gabi nagyon élvezte ezeket.  Aztán  Fenékpusztán egy partoldalra leraktam én is a fenekemet   , mivel már fél óra is eltelt  az ebéd óta ,oda vettem magamhoz egy csomag györi édest :P meg egy citromos gössert,oszt vártam a futókat.. Bizony jöttek is szép számmal a cillagaim ,Miki  ,Joci Ági Bozót,Böki mamba , Joci is ivott pár kortyot a sörböl ,aztán Böki is szusszant egy cseppet .

 

Anikó,és Yu is feltünt végre,cillagom szépen kocogott, és küzdött. Tovább futottak Anikóval,még a vasúti átjárónál bevártam őket,felültem a korlátra ahogy szoktam,és úgy vártam mindenkit,lassan kezdtek jönni Bozót Böki,Joci és a többiek, Hozzájuk képest tudtam időt saccolni ,de  nem jöttek Anikóval, a távolság meg egyre nőtt Bökiékhez képest. Aggódni kezdtem,,nehogy má a 32 óra is kevés legyen.

Aztán egyszer cak feltüntek a Keszthely-Balatonberény kanyarban , Yunak kb már 36 kilije volt ,és még bőven volt a távból . Előre mentünk megint talán túl sokat is,mert bő 2,5 órát vártunk mire megérkeztek . Addig bevágtam egy fagyi kelyhet  ,és szurkoltam másoknak.

Ez a 92 kilis ell pontnál volt Máriafürdőn..A váltósok már eszeveszett tempóban jöttek,a hosszú utcák felörölték az egyénieket ,Jött Joci megint ,és a többiek Böki bozót stb,,Dinkusék mire ideértek, addigra már nagyon akciós lett a kicsiyu, látszott rajta,hogy több kettőnél..Szinte könyörögtem neki,hogy leváltsam,de nem akarta. Azt tervezte,hogy kb  9 re ér Boglárra, de hiszen addig még 3 ell pont várna rá,,és elég hosszú út.De nem akart kiállni futni akart szegénykém,csak nem volt miből,,én meg ugye tele a jobbnál jobb falatokkal :P  ,majd szét vetett a lendület ,(  de mérges nem vótam ám )..

így Gabival előre mentünk ,a 96 kilis ponthoz,láttuk őket elmenni,de én már öltöztem át a kocsiban ,gondoltam talán mégis meggondolja magát,és akkor hamar beállhatok. Felkentem a bemelegítő krémet,hátha robbantani kell cillagomnak ,bekaptam még pár falat cserkészt ..és ,,Vártuk a 100,5 kilis ponton.

 

közben felhívtam Anikót ,mondtam beszéljen vele  ,de yu makacs volt és menni akart tovább.  Hajtotta a szaros kilenc órát ..Hát akkor nincs mese apa gyerünk boglárra  a 112,6 hoz. Alig ,hogy elindulunk Anikó hív,váltsam mégis le a 100 as ponton yut .  

Jajj de megörültem,végre a dinka lyány észhez tért, Aztán egyszer csak megláttam Anikót messziről, yu sétált,de mikor közel ért már kocogott,és sírt. Elvettem a dugókát ,és megfogtam a vállát , ne sírjál kilencre beérünk meglátod  .

Ezután nem tudom mi történt ,hogy Anikó mit csinált,,,, bár tudom,hogy az átlag nem ezt mutatja ,hiszen elég sokat piknikeztem ,de mintha nem is futottam volna délelőtt egy maratont ,,kb 5:30 -5:45 ben mentem..Az „első” ponton csak dugtam , ez a 3,6 kili nagyon hamar jött ,a vasúti sorompón mint szél át kocsik közt ,Anikó hívott,hogy merre vagyok ,elhagytam már a pontot is ? Szegény meg tekert és nem tudta hová lettem. Olyan szinten „repültem”,hogy vagy 10-15 kilit ilyen tempóba tettem meg. Beértem Jocit is, azt hiszem ezt hívják flownak a tökéletes élmény érzés,mikor még a vérem áramlása is átérződik a testemen .egyszerűen megszállt az ördög ,és ..3/4 9 re Bogláron voltam  !

Pepe ,és kitu voltak a ponton ,és jajj de nagyon örültünk egymásnak ,,pepe egyből a vállamat maszírozta ,nagyon tudta hová kell nyúlni…

Annak is  örültem ,hogy sikerült időt hozni , már vissza vettem az iramból is,már csak futottam és szép lassan rámsötétedett. A naplemente a vízparton ért minket Anikóval gyönyörködtünk a hullámzó Balatonba 

Enyém volt a naplemente ,és a napfelkelte is .

 

Lellére értünk 118 nál éjszaka könnyű volt számolnom,mert 100 tól indultam,tehát 18 nál tartok óriási buli van discó rengeteg fiatallal a sétányon. Szurkolnak tapsolnak ,én meg talán érzelmes lettem ,de meghatódtam ezen. Lelle ,és Balatonszemesen hamar végig értünk,ezen a két településen volt a legtöbb kanyar,talán ezért,ez után már csak végeláthatatlan egyenesek jöttek .A földvári pontot 132km (32)  már nagyon vártam egyrészt elég vót a hosszú egyenesekből ,másrészt meg volt főtt kaja is ..Jucc,és Ildi,mindent adtak amit kértem ,,állitólag nagyon jó vendég voltam ,,talán mások nem fogyasztottak ennyit ? Anikó átmaszírozta a vádlimat míg ettem a levest,aztán krissz is oda jött,és Nikol is nyomkodott kicsit ,Ildi meg a vállamat gyömöszölte  ..

A földvári felbontott poros út nagyon nem tetszett,jöttek a kocsik,és poroltak ,és mikor ideges vagyok akkor pisilnem kell .. jött Szántód ,és végre Gabi és Yu a 143  (43) kilinél várnak,,az utca rettenet hosszú a lámpasor nem ér véget soha ,de aztán beérek,és leülök a padra.

eszem pár falatot,kérek egy kis kolbászt,citromos vizzel . Itt komolyan éreztem ,hogy éhes vagyok,de igazából semmit nem kivántam,mert a kolbit is vissza adtam. Mondtam yunak,hogy menjenek kenesére ,reggel 6 ra kb odaérek ,addig aludjanak nyugodtan. Így aztán kettem maradtunk Anikóval éjszaka Bökit is utól értem valahol,és nagyon sokáig majdnem világosig kerülgettük egymást. . A sötét jócskán lassított rajtam,de álmos nem voltam amin csodálkoztam is. Na mit írjak még ? Kicsivel is taliztam,épp egy útpadkán  ült,én meg egy darab kolbásszal a kezembe belevilágítottam a szemébe,,kicsi te vagy az kérdem,,jajj de jóó nagyon ügyi vagy ,és csa pihenjél,mert bőven van időd mondtam neki .  Aztán volt egy rész ahol feküdtem a fűben Anikó maszírozta a hátamat,meg monerdel  is találkoztam felismertem örült nekem …  ja összeszedtem 2 kullancsot  is , ettem  ittam  ,aztán elkezdtek énekelni a madarak,a világos tényleg Balatonvilágoson ért 160,6km (60,6)

Bökit itt láttam utoljára feléledt a virradatra,vagy már elege vót az egyenes utcákból ,,Mert nekem már eddigre nagyon elegem lett ,jöjjön már egy szaros kanyar vagy egy domb vagy bár mi,vagy lássam az utca végét. Aztán megláttam a lösszfalat,amit jól meg is kocogtam,és micsoda fények voltak micsoda reggeli  napfelkelte fogadott, ezen a csodás panorámájú helyen. Mónit itt értem utól ,nem volt jól a térde,,felajánlottam neki,a térdgumimat,de nem kellett neki.

 

Balatonvilágos 164km (64)  Zsóka,és imó etetnek van leves is,,eszem egy keveset,van rizs is ,abból is kérek,de az már nem megy le..

Szorit az idő 6 ra beszeretnék érni kenesére kocogok tovább,de a rengeteg egyenes teljesen felőröl,néha bele bele gyalogolok ,végre elérjük a z utolsó pontot Akarattya 168km (68) csak dugás,és víz,,futás lefelé , Már csak 4 kili beérek 6 ra ,,de az itiner pontalan ,mert 173.5 nél van a pont ,ez a kis külömbség már teljesen kiüt ,gyalogolok,nincs kedvem futni,de azért mennék is ,,az utca nehezen fogy Anikó is mondja,hogy ez a szakasz nem 4 kili ,,már hallom az autókat,de még mindig van utca,még mindig nem érünk oda, törölgetem a szememet ,már csak egy kicsi,de mégis olyan soknak tünik,,tudom,hogy várnak.hiszen már az előző pontnál megtelefonáltuk,hogy jövünk .

Aztán kiérünk a főút mellé,és látom,hogy Yu ugrál  !! hallom ahogy mondja,,Jönneeeek  potyognak a könnyeim, 6:15 re érek be 73kili után    Sk rámterit egy takarót,sisi teát hoz,

De jó érzés,még így félkarikába is megcsinálni,,mit művelnék ha egyszer egyedül kéne .De a  gondolatot elhesegetem ..A lényeg ,hogy  hagytam a dinkusnak 8 órát a 40 kilire féllábon is beér pazarolhat :) ,,De én már megüzentem neki ,hogy nem futok ma..húzza be a testét  ügyesen  .Még egy helyen szurkolunk neki,bár én már befordultam aludni,Aztán irány Tihany .Fürdés,pihenés,várakozás ücsörgés Mikivel Bökivel Mercivel ,szurkolunk jön Tigyi Laci jön  Józsi ,,jönnek a külföldiek ,,,és  Jönnek a Kövidinkák kiálltom én ,, a 3 üveg bor bekészítve  a padon ,boldogság van,.Matevét előre engedjük mégis csak  egyéni futó ,na meg nekünk is kell egy kis ünneplés ,megfogjuk egymás kezét és beszaladunk a célba ,ölelkezés pusziszkozás meghatódás.  jó volt itt lenni jó volt a dobogón állni harmadiknak ,és jó volt  31 órát Kövidinkának lenni,

Vége az őrületnek cillagaim ! Megcsináltuk Anikó  Yu és yoyo  köszönöm !

 

 

https://picasaweb.google.com/yoyooka/Videok#5624069156339632882

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csapatnév

yoyo | 2011-06-22 22:22:57 | 3 hozzászólás

Egy jó csapatnevet ,nem is olyan egyszerű kitalálni . Télen mikor Yuval neveztünk az UB ra ,sok féle variáció volt,végül egy olyan csapatnevet találtam ki,hogy "Befutók a Kifutón "  ,ezzel is neveztünk,de megmondom őszintén kirázott a hideg mikor megláttam a listán :)  ..Gondolkodtam tovább ,és tudja fene ,hogy hogy nem,de eszembe jutott egy jobb név , hát így lett  egy másik csapatnevünk ,vagyis Kövidinkák !

Szerintem ez jobban is illik hozzánk ,fiatalos ,lendületes,és még bor is :)

Aztán kitaláltuk,hogy ha már ilyen klassz nevünk van,fussunk be egy egy üveg borral a kezünkbe,,igen ám,de nem is gondoltam,hogy ezt a fajta bort nem lehet kapni..régen tele voltak a közértek vele ,szinte csak ilyen asztali bor volt. Több helyen is néztem de semmi nem volt ..aztán Zoncsi ,és hakatica írt nekem,és a Bortársaság üzletében találtam dinkát .. Elmentem,de nem vót készleten ,,mondtam a fiúnak nekem a főd alól is szerezzen ilyen bort,mert ez lesz a csapatnevünk ,,hétfőre igérte,de ma hoztam el.

Időközben kiderült,hogy nem 2 üveg kéne hanem 3 ,mert hogy van egy bringás kisérőnk Anikó kisasszony ,és hát neki is kellene venni..De nem vót csak kettő ,mert annyit rendeltem,ennyit hoztak..

Na... elmentem egy másik Bor szaküzletbe ,és ott volt több üveggel is,de más cimkés..

Gondoltam nem baj az ereimet ezé nem vágom fel jó lesz ...,,elhozom mert a végén még ez sem lesz. Úgy hogy Kedves Kövidinkák ,a borkészlet teljes, már csak körbe kell futni a nagy vizet,hogy megihassuk a célban.

 

 


 

 

Lekvárok

yoyo | 2011-06-21 17:38:24 | 24 hozzászólás

Akár egy jó csapatnév is lehetne ,de most nem a futásról van szó.

 

Hanem,hogy már 2 hete minden 2.nap lekvárt főzök ,ez azért nagy kunszt ,mert eddig nem nagyon csináltam,,régebben baraclekvárt főztem ,,de inkább Anyu csinálta ezeket mindíg.

Szóval mostmár én csinálom,és szerintem már elég ügyes is vagyok :)  ..Mondjuk leszedni utálom , mert aprók ,és szaporátlan ..megmosni nem kunszt ,megpucolni sem,megfőzni is hamar meglehet,és az eltevés sem nagy dolog..

A kamasz fiamnak mondtamhogy jöhetne szedni ha már itthon hencsereg ,de ááá.... nem is tudom miért kérdeztem meg ,mit vártam ,hogy majd felugrik,oszt szalad nekem hajolgatni ?  ugyanmááá :))

Az elején azé megszívtam a hülye szakácskönyvvel ,1kg cukrot írt Horváth Ilona ,oszt simán beletoltam a fazékba ,,olyan lett mint a ragasztó,, hiába no az ember ne 48 forintos szakácskönyvből főzzön lekvárt,mer akkoriba még nem vót méreg a cukor,,na meg nem 300 forint vót kilója...másnap szedtem megint epret ,és hozzá öntöttem az előző napit,,úgy már egész jó lett...

tanulópézcillagom :P

 

Ma már olyan rutinos vagyok,hogy a cukrot sem mérem sacc / kb oszt jó van,,a gyümölcsöt sem mérem azt is caccolom :))  Ilonka  meg monnyon le !

De eddig még mindegyik jó lett,monnyuk az,hogy elál-e majd azt nem tudom,mert szajnosz nagyon finom,,főleg vajas  kaláccal ,,és télire lehet nem marad.

 

Ma már 3 féléből csináltam ribizli ,eper,málna, biztos finom  lesz..

Hát ilyenekkel pancsikolok mostanság cillagaim ;)


 


 


 

 

 

 

 

2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)