Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 44 561 689 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen

Tanúhegyek Terepfutás 42.3km 1600m szint 

yoyo | 2010-11-30 16:11:39 | 18 hozzászólásRégen.. nagyon régen voltam egyedül túrázni ,vagy terepfutni ,valahogy mindíg volt társaság körülöttem ,de most ez így alakult,hogy egyedül mentem végig .
Hajnali fél kettőkor egy sípolásra ébredek  ,a számítógép sípol elment az áram,az óra is villog ,még jó hogy a gép legalább sípolt . Felkelek kinézek ,szakad a hó, az utcákon is  koromsötét van nincs közvilágítás .Aztán vissza jön az áram,de az álom  már nem .Felkelek 3:30 kor  ,és a 4:23 as busszal elindulok ,tudom,hogy korán érek a Batthyányira ,de itthon se jó :) 5  kor már a Moszkva téren vagyok,mit cináljak 6 ig ? ekkor indul a különbuszunk   Badacsonytomajra.  Lemegyek a metróba,és utazgatok addig  :) Elmentem az Örsig ,majd onnan vissza metróztam ,ekkor már 3/4 6 volt . A felszinen is esett a hó ,bokáig álltunk a folyós trutyiba a zoknim már most vizes . Nagy busz nincs ,kis busz viszont  van 9 ember kényelmesen elfér,indulunk is hamar ,mert drága az idő .Maki melettem ül ,és folyamatosan eszik, de ez jó ,mer legalább addig sem ásít :P
Autó pálya  jaj de jó ,a 71 es még jobb ,a 8 as meg egyenesen fantasztikus. Főleg,hogy én végig azt hittem,hogy a 71 esen megyünk .De minek is ott menni,mikor erre fent sokkal jobb ,annyira jó,hogy konkrétan az utat sem látni a hófúvástól ,kamion jön szembe  , mi az árok szélén megyünk kabátot a fejemre húzom :) Most egy teherautó jön szembe , a mögötte haladó kocsi  puff bele az árokba . Sikoltozás rémüldözés Maki filmez élvezi ,már cak Kudlik Juli hangja kéne :) Nem nehéz megállapítani,hogy 9 re nem érünk oda, letérünk  egy mellék útról vissza a 71 esre .Itt már alig van hó lehet haladni ,izgalom végig oda érünk ,nem érünk ,,,aztán megtudjuk,hogy megvárnak minket ... 8:55 re beparkolunk  az iskola elé , rohanás befelé, vetkőzés hamar,ruhatár lepakol,pisilés,palackot feltöltés, kapkodás rajtszámra már nincs is  idő,,futók kint sorakoznak,kirontok az ajtón. Már indulunk is. 9:09
 Rajtszámot menet közben tűzök,és menet közben igazítok magamon,nincs hiányérzetem addig,míg az erdőbe nem érünk .
Első hegy a Badacsony lesz,az  aszfalt pegazus kipörög ,a hóláncom  meg a táskámba vigyorog.
Kínok kínjával feltaposom magam az úton . Wojtek is előttem küzd , utól érem köszönünk örülünk egymásnak ,neki is csúszik ,tulajdon képpen egy letaposott jeges ösvényen megyünk . Csikééket is utól érem ők is túráznak .nekik is ugyan így örülök .puszi puszi tűz tovább ,legalább lefelé futhatunk  .Lassan felérünk a már már giccsesen szép Badacsonyra . Ebola tapsol dugóka klappol .  irányítja a kezemet,mert az is kezd elfagyni ,a kesztyű is a táskámba maradt .Innen már nincs feljebb ezért futás lefelé tovább .
Mikit is utól érem hiába bizonygatja,hogy ő 9:45 kor indult a túrán ,akkor is előttem van :)) Pacsizás neki is ,és  hamarosan a  Bujdosók lépcsőjéhez  érek  .Aki nem volt még errefelé naon ajánlom a részvételt csak 464 bazalt lépcső vezet lefelé . és télen érdemes jönni ,mert ötösével tizesével lehet lefelé haladni .

A  lépcsőt igazából  most nem látni vastagon havas ,és  mindenkinek lent van a keze ,egy idős házaspár nem mer lejönni,feladják a túrát  vissza fordulnak . . Béla (Wojtek ) előttem van majdnem rácsúszok,ezért elsuhanok melette valahogy az avarban .  Többször is tapasztaltam hogy akik már leértek néhány lépcsőfokot,és épp imádkoztak a kis életükért ,nyújtották felém a kezüket ,hogy segitsenek,köszi fiúk.
Aztán bár milyen hihetetlen ,de elfogyott a több száz lépcső .

 Kiértem  egy aszfalt útra papamaciék itt vártak valakit még a lépcsők felől  ,kérdi,is ,hogy hol a sárga sildem ,hol is lenne  a táskámban maradt .
Szigligetig végig futok ,az összes kis dombot emelkedőt megfutom,időt kell nyerni,mert csak 7 óra a szintidő,lámpát meg nem hoztam ,meg nem is kell . A vár tetejéig,simán felkocokog.Nem tul lihegősen ,messze még a vége. Andriséknál a Szigligeti várban  frissitek banán kola nápolyi, ell pont is volt  ,futás tovább ,ismét egy hosszú aszfaltos rész a következő hegyig. A 71 es úttal párhuzamos  kerékpár úton  futok,Ultrabalaton érzés ,letérek  a műútra,sok időt hoztam,bár az órámra nézve,megállapítom,hogy el sem indítottam még  ;)
Horváth pince jajj de jó,az olasz rizling mindíg jó !
Nincs idő ilyesmire most ,bár a kancsó az asztalon van és csábító . A nagy bundás kutyi sincs a kerítésnél  , nem vár  . Szőlőtőkék közt  megyek tovább ,nem mondom meg mekkora sárban . Úgy érzem,hogy letépi a cipőt a lábamról a sár, na ezt a részt nem tudtam megfutni ;)

Aztán kiértem  a hegy aljához,és hullámozva a szőlőskertek között ,elhaladok  az oroszlánfejű kútnál,Innen aztán még jobban, és jobban emelkedik  felfelé a letaposott havas ösvény. A Szent György - hegyen csanya kandikál ki a sátorból,olyan de olyan panorámája van,hogy hétnyelven beszél.  Hamar intézzük a dugnivalót,és már tovább is mentem lefelé a csodaszép Bazaltorgonák felé.  Itt egy egészen nagyot sikerült esnem ,szerencsére beakadt az egyik lábam egy fakéregbe  ezért nem tudtam tovább csúszni  .Viszont vissza húzni sem tudtam magam,mer lejtett az ösvény  .

 

Két fiú próbált fentről segíteni ,de addigra kitornáztam magam .
. Lazítás megvolt jöhetnek az orgonák . Ezek a bazalt sziklák , már sok mindent láthattak ,a sok szerencsétlenkedő kirándulótól  kezdve, a magamfajta szaribabákig  ,aki még normálisan nem tud seggen csúszni sem . A Bazaltorgonák a fejünk felett ,mint az orgona síp úgy  illeszkednek  a hegyoldalba,az erdőbe  ebbe a hatalmas havas zsinagógába .

Ha itt valaki nem figyel könnyen lent találhatja magát,nagyon óvatosan fenéken csúszva ,majd lentebb a korlátba kapaszkodva ,leértem a nagy etető ponthoz a Kaán Károly kulcsosházhoz.  
Élvezettel meséltem Berzsónak ,hogy milyen durvák a hegyek fent ,de tudta miről beszélek :)    Bevágtam egy zsíros deszkát ,meg egy kis izót.Berzsóka megtöltötte a palackomat, és futottam is lefelé,már ha ezt annak lehetett nevezni .Aztán a jeges havas út ,dózerosra váltott,lehetett megint menni lefelé,a műútra kiértünk ,és egy nagy rét szélén ,itt sem  mondom meg,hogy havas  volt -e a fű ;) ,futottam egészen az Eger-víz nevű "tóhoz" .
Fahidacska padlócska ,yoyoka majd  megfutja  .
Szuper  lendülettel robogtam a három egymás mellé rakott pallón, és mivel elég hosszú is volt,a közepén "berogyott " és gyakorlatilag majdnem a magasba dobott mit egy artistát , mert akkorát rugózott alattam :) Miután "átrepültem" a túloldalra , jött a kedvenc részem a mocsár . Szó szerint igazi cuppogós folyékony sár olyan 1 kilin keresztül ,elég jól lehetett futni is benne ,érezte az ember ,hogy a massza a lábújjak közt milyen krémesen csiklandoz. Aztán ennek is vége lett egyszer ,és kiértünk Gyulakeszire .Átfutok a falu központon , szintén szőlőspincék közt , de nincs ám  SÁR ;) eljutok a Csobánc aljához. Talán itt értem utól Ervint,meg  Troist. Utóbbi mögött sokáig mentem ,jó volt a narancssárga felsője után  futni .
A meredek út kicsit szerpentinesen csavarog felfelé ,akkora a hó ezen a hegyen,hogy kb térdig  ér a hófúvásos részen. Valaki mögöttem videózik is . Gyönyörű nyilt részen érkezünk a Csobánc vár romjához,ahol megmarkolok 4 szem fügét (jó ötlet fini ) és irány lefelé . Trois ,kicsit rossz felé megy le ,de én 2 évvel ezelőttről emlékeztem erre a letérésre,kis is van taposva az ösvény .

 

.Megint csak a sík részeken kell időt hozni majd . Közben számolgatok is,hogy beérek -e 7 órán belül.  Lefelé sikerül elesnem az oldalamra ,de nem fáj ,csak a kezem ruhám sáros .
Ismét szőlőstelkek között futok lefelé, elég jó itt az út lehet menni  rendesen , A latyakos trutyit  a fejemig felcsapom ,de nem érdekel nem fázok,és szép idő van , leérek Káptalantótiba .Bandrás frissit a híd lábánál ,ell pont is van .cola,  ropi , banán, körtelé ,barack ,így egymás után lemennek , még egy mg ampullát is leküldök,mert a felfelék már gyötörnek kissé,jobb a békesség .  Andrásnak mondom,is ,hogy mekkora sár van idelent  ,de ő biztosít róla ,hogy már nem lesz sár ;)
Kedves András a te sarkad is hátra lesz kötve hamarosan :PP
Gyakorlatilag ahogy kiértünk a faluból máris sár volt,és ezt még lehetet fokozni felfelé ,Bármilyen hihetetlen ,de megint csak szőlőskertek ,borospincék mellett megyek  felfelé. Trois is jött mögöttem ügyesen ,szinte megfutottam  mindent amit engedett a lábam  felfelé.  A Tóti-hegyen még szerencse ,hogy nem volt sár ugye Andráskám ? :)
Egy majdnem függőleges sárfalon kapaszkodtunk felfelé,de ez még mind semmi ,ezen is kellett vissza jönni .  Fent a csúcson remek kilátás volt az egész Balaton felvidékre, a nap már nem sütött úgy ,kicsit vöröses volt az ég alja ,és hidegebb is lett . A Gulács ott pöffeszkedett a túloldalon,még oda is menni kellett. A nagyon meredek lefele miatt feltekertem egy gumis fáslit a térdemre,addig Trois elment ,és nem is értem már utól ,illetve még a Gulácson taliztunk .
A sárfolyamból leérve ,megint jól futható rész jött egészen addig,míg a Gulácsra nem kezdtem  meg az emelkedést, Hű de tönkre vágott út volt itt is ,komolyan mondom mire felértem a nyeregbe már lógott a nyelvem ,és innen még vagy 1 kili felfelé  a keskeny csúszóly folyós leszakadó úton  .
 Na itt éreztem először ,hogy kezdek rongybaba lenni ,de miután Alow volt a pontőr,és megörültünk egymásnak ,hamar elfelejtettem,hogy égnek a combjaim . Innen már csak 4700 méter volt szinte végig lefelé ,de nem volt az olyan könnyű .
papmaciékkal is taliztam ismét visszafelé ,aztán a nyereg előtt ,kipattantak a lábaim alólam,és megint elestem . Talán ez fájt a legjobban ,mert azonnal nem is keltem fel. Aztán az erdőből kiérve ,átfutottam  a műúton még egy kis emelkedőt kaptunk  a Hármas-hegy felé ,hogy érezzük a törődést a végéreis  :P majd a hegy túloldalán kiértem Badacsonytomajra . Innen végig lefelé a hosszú ,már már végeláthatatlan egyenesen ,aztán  beértem 6:32 vel a célba .  Közben András megemelte a szintidőt 8 órára :P
Imádtam ezt a téli meseerdőt ,az összes sarával dagonyájával ,borospincéjével együtt ,jót kajáltunk a végén , rengeteg lekváros ,és többféle zsíros kenyér csalamádéval  uborkával teával . Gyors fürdés mert Szilvi szólt ,hogy eredmény hirdetés lesz , így a forró víz alatt csak kevesett tudtam állni . Kaptam  szép kupát, még egy csetresszel több cillagom ;) és érmet is ,majd kb 2 órányi beszélgetés után Ervin felajánlotta,hogy haza hoz ,szó szerint hazáig hozott,köszönöm Ervinkém !
Nagyon  jó kis terepfutás volt  . Ajánlom mindenkinek ezt a gyönyörű vidéket, a Tanúhegyek zsinagógáját .

 

 

 

 

Futkorászás a fődemen

yoyo | 2010-11-11 07:51:25 | 3 hozzászólás

Bevallom napok óta piszkál a Cserhát 50 ,még soha nem voltam a Cserhátban TT .n Aztán úgy gondoltam,hogy bakker megint korán kell kelni ,megint penzin pénz,megint nev.díj ,nem megyek :/

viszont itthon lenne kedvem egy 25 .30 kilit futni .

ha van itt a környéken olyan akinek nem vagyok messze,vagy messze vagyok,de eljönne szivesen  ,egy laza hosszúra elvárom szzivesen . Nagykovácsi Templom tér 8:30 ,a kossuth u 84 re esik a parkoló .

Szombatra csupa napsütést igérnek .

Az útvonal,kb most így fejből írom.. Zsíros-hegy-Antónia-árok-Ördög-torony-Borbás-gerinc-Nagy-szénás-Disznó-fő- Kőris-völgy-Boróka-árok -József-liget-Ezüst -rét -Mária-völgy -Széltörés-edő-Nagy-kopasz-Fekete-hegy -Kopasz-erdő -Nagkovácsi. Jelzett és jelzetlen útvonal.

Hát van benne valamennyi szint is ;) de remek kilátások vannak a  Borbás-gerinc-Nagy-szénás-Disznó-fő-és Nagy-kopaszról. 

Átöltözés nálunk megoldható,vagy teával sütivel is készülhetek akár. Ha nincen jelentkező ,akkor egyedül is elmegyek vagy a Cserhátra ,vagy itthon ..

lista...

Búcsú

yoyo | 2010-11-09 18:46:30 | 5 hozzászólás

Búcsúzom tőled kedves Brooks cascadia !

Már a multkor is leszólt Böki  ,hogy miért nem doblak ki :/ 

Hát nekem eszem ágában sem volt megválni tőled kiscipőm .

Hiszen olyan sok szép helyre elvittelek téged ,hogy a többi cpőm tócsát sírna a gyönyörtöl maga elé ,ha csak ennyi helyre is elvittem volna őket . Emlékszel mikor a csodaszép alpesi hegyekbe ,együtt tapostuk a tehénszart :) jó volt mi ?

 

 

vagy mikor a Márta 55 ön úgy összesaraztalak ,hogy nem látszott a szép békazöld szined ?

Na és a Kazinczy ? Talán nem is én voltam akinek elege volt 55 nél, hanem már te voltál elfáradva ,bizony ...szerintem miattad adtam majdnem fel ,mert neked már ott is eleged volt belőlem :P

 

Sok szép kalandba volt részünk ,Főleg mikor  a Szomor 56 on sikerült bepálinkáznunk az ellenörző ponton :)

Szóval búcsúzom casi,remélem pihensz majd sokat , és köszönöm a sok szép együtt töltött órákat neked,Búcsúzik tőled szerető yoyokád :(

 

Neeeeeem Neeeeeeem ne hagyj itt kérlek  ,meglehet még varrni téged :) Holnap átviszlek Terinénihez jóóóó ?  :)))

 

 

 

 

 

 

yoyo | 2010-11-05 19:23:33 | 12 hozzászólás

 

Terepfutás 88,66km 3205


A sötét fellegek akkor kezdtek gyülekezni ,mikor a  Nomád  60-on  megajándékoztam magam egy csonthártya gyulladással . A fájdalom már 3-5 kilinél előjött,és mivel első Nomád 60 om   volt ,végig futottam  . Másnap mikor mentem dolgozni , nem értem át a zebrán a zöld lámpán ,annyira nem tudtam a lábamat lendíteni .
A piros emiatt veszélybe került,írtam is ebolának, mivel előnevező voltam hogy lehet nem tudok elmenni ,mi a teendő.  Aztán teltek a napok ,a lábam gyógyult szépen ,de monnyuk  tettem is érte,hétfőn orvoshoz mentel  ,kaptam rá gyógyszert ..és szinte 24 órás felügyelet alatt állt a kenceficéktől ,szó szerint még alvás közben is kentem,sőtt  még Paksról is kaptam alóllam krém igéretet  :)  a gyulladás pár nap alatt lement,jegeltem végig ,de merev lett  a lábfejem ..olyan gyakorlatot ,hogy ráülni a sarkamra nem tudtam . 16 nap pihenő után futottam először egy teszt futást. Átszaladtam ebolához a szórólapokért Pvörösvárra . A fájdalom nem jött elő,de azért még merev volt a lábam.
Ezzel a futással eldöntöttem ,hogy elindulok,de idén nem akartam semmi időjavítást ,csak a célbaérés érdekelt ,írtam  is a barátaimnak farkasnak ,Bökinek,és Stevének,hogy

> > Kedves barátaim!
> > itt a piros a hétvégén,és hát az az igazság,hogy én már lemontam
> ebolánál a nevezésemet,és felajánlottam bökinek .
> > De mivel a mai próbafutáson a  17 kili jól ment ,és semmi fájdalom nem volt
> > ezért elindulok mégis :)
> > Viszont azt kérem tőletek,hogy menjetek nyugodtan ,most
> tényleg nem érdekel a 13 óra ,nem menne biztos,és ha úgy alakul akkor  otthon 65nél
> > kiszállok ha bármi van ,tehát tényleg menjetek,nem tartalak fel titeket....
> > yoyokátok

De a lerázás nem ment könnyen ..sőőőtt sehogyan sem


> Engem a helyezés nem érdekel. Vasárnap reggelig ráérek. Ha bármi lenne,
> akkor jó lesz, ha ott leszek melletted.
farkas

Ha az embernek ilyen ragaszkodó barátai vannak,akkor nincs mit tenni övtáskába pakoljon el egy fél gyógyszetárat ,oszt kösse fel a gatyáját .

A rajtban annak ellenére,hogy rendesen hüvös  volt, igen meleg fogadtatásban részesültünk ,egy fúvós zenekar kiséretében .
A ráhangolódás hamar megtörtént , miután Steve kezéről szinte letéptem a melegnek látszó kesztyűt,  máris  a rajban toporogtunk .
Miután elindultunk hamar elhúzott a mezőny  , és utolsónak zártuk a sort .  Aztán szépen  jöttünk felfelé ,Róka-hegy-Ürömi műút,sok szurkolóval - Nagy-kevély-Kis-kevély -Csobánka ...húú de szaladunk azannyaúristenit . Csobánkára kiérve kispapírra kiirva vigyázz csúszik ! De szinte mindenki seggre ül . A csobánkai műúton már messzíről hallani a zenekart az erdő szélén . Isteni a hangulat ,közel 14 kilit jöttünk ,és a lábam teljesen jó . Eszünk iszunk fényképezkedünk technikai szünet gyerünt  tovább a Tölgyikrekig  . 18km
Innen aztán saras ,kidölt fás részen futunk lefelé. Kiérünk a nagyon szép Sikárosi -rétre . Rájöttem ,hogy a  sikárosi medencét nem véltelnül hívják medencének :)   Azon nevettünk,hogy folyamatosan Nagypistázunk( jééé apukámat pont így hívják ,eddig fel sem tünt :)) ,hogy a pocsolyákat kikerüljük,persze értelme nem sok volt . Igazából Király-völgynél büntetett be pistike,mikor is a mocsarat kerültük ,amolyan igazi jó mély cuppogós sár volt  . Hát út az nem volt ,mert lapingerre volt tapicskolva  .Gondoltuk majd a fák közt valahogy kikerüljük . A derékig érő villanypásztorral  viszont nem számoltam :) nem látszott ,csak az tünt fel ,hogy fogom a drótot,állok a vízben ,és ráz a drót . Igazából felsem fogtam, vagyis dehogyisnem ,mert mindkét  kezemmel fogtam  .  Milyen érzés ? nem olyan rosz,ezért még a lábamat is odatettem veretni :)
Miután kezem lábam megrázta, ezért a konstans egyenáram hatása a szervezetre ,a következőkben foglalható össze :
- javítja az anyagcserét, mert végig zabáltam a futást .
- fokozza a vérkeringést,hmmm  mentünk is lefelé végig  .
- a sejtek táplálása jobb lesz,...most ezt nem éreztem még ;) ..
- a gázcsere fokozódik,de még mennyire cillagaim   :)
- fájdalomcsillapító hatása van ..igen ezt is éreztem ...
- A  két szaribaba  persze nem mert oda jönni ,csak röhögtek a nyomorultak  :) Miközben én sikítottam,és toporzékoltam .
 Na innentől kezdve ez ment végig ,cillagomat megrázta a villanypásztor, nem mondhatom el senkinek,elmondjuk hát mindenkinek telefonon  :)
 Farkas szerint most mennem kell mint a gép,mer feltöltödtem . Ezután történ,hogy a csodaszép Szőke -forrás völgy felé belerepültünk mamba karjaiba.Nagyon megörültünk neki ,és ő is nekünk. Ebben a szép hosszú völgyben igen sok volt a kiránduló ,és sok piros  túrázót is értünk utól. Csak annyit kiáltottam előre ,hogy köszi köszi,és álltak is félre kézségesen . itt is köszönet a gyalogosoknak !
Aztán volt olyan ha láttam,hogy tudunk kerülni akkor nem is szóltunk előre. Ha viszi az ember lábát a lendület, nem könnyű megállni,pont egy ilyen kilépésnél majdnem akkorát estem,de szerencsére pont elkaptam egy előttem haladó túrázó karját ,még ő kért elnézést,hogy nem állt félre . Szenfa kápolnánál ell pont bár majdnem kihagytuk mert sokan ott álltak takarásban ,aztán még fel a kislépcsőn,és hamarosan Dömösre értünk a nagy etetőponthoz 29km .
Olyan pörgés volt,hogy le a kalappal , Nekem a zsíros kenyér jön be csalamádéval legjobban, jól megsózva , egy mg ampullát is megittam ,meg 2 Joe sótablettát   Feltöltötték a palackomat vizzel, aztán elindultam ,mert a fiúk még ettek .Utközben próbáltam még egy lebetonozott padot eltolni önerőből  ,de nem ment , viszont a vádlimnak jól esett .
Aztán a  temetőnél nosztalgiáztunk a T100 ról. az erdőbe érve a nagyon szép vöröshegyi-árok meredek kaptatóját erős tempóban megsétáltuk. volt néhány vérszegény belefutás ,de nem sok értelme volt ,mert csak a pulzust dobta meg. Bár bökinek ,és farkasnak olyan alacsony volt a pulzusuk,hogy csoda,hogy nem aludtak el. Farkas a műanyag poharat elhozta ,de mondtam,hogy tegye az övtáskámba ,ne fogja mer idegesít.
Steve is érdeklődött Böki telefonján ,és mondta ,hogy jobban állunk időben mint tavaly. Aztán Gabi is hívott,hogy már Dobogókőn vár,és kva hideg van siessek,Mondtam neki hogy minimum 1 óra még . Körtvélyest még megfutottuk ,aztán a Szakó-nyeregig megint lihegés. volt még egy villanypásztor létrával kombinálva ,és sajnos tarvágással .  A villanypásztor drótot átléptük,bár volt egy két megjegyzés,ha esetleg ráülnék mi történne :)
Valahogy nem ment ez a felfelé a hátsó combizmom nem akart dolgozni ,éreztem a fenekemet is ,. Farkas és Böki tök jól mentek ,de rendik voltak,mert mindíg bevártak.
 Szakó nyeregtől még megkaptuk a kegyelem döfést a lépcsőig ,írtó hideg volt simán fagypont körül volt a levegő . Farkas 2 percenként mondta ,hogy mindjárt a kilátónál vagyunk .Ilyet máskor is szokott füllenteni ,de mivel én már négyszer voltam  a piroson , ő meg először van  ,úgyhogy én pontosan tudom ,hogy mikor jön a kilátó cillagom :)
Aztán egyszer tényleg jött, de az nem 2 perc volt :)   Gabi is hívott újra ,vár a ponton és van nála pite .
Mondtam pár perc és ott vagyunk ,,hát volt még vagy 15 perc biztos.szegényel egész nap ezt csináltuk A 10 percek mindíg fél órák voltak ....Hááá ezt kell cinálnije ? Dobogókőn hideg szél ,és kemény fagy fogadott. A pitéért már remegett a szám,úgy faltam be ,hogy gyakorlatilag egybe ...  , még  egy banán ,és  egy energia italt is utána küldtem  . Taliztunk Gankiékkal, csanyával,nekik véget ért a móka mára ... atomnak szegénynek kifordult a bokája,de felkinlódta magát idáig .
 Farkasék még sorba álltak Matyinál koláért,meg pitéért , megkivánták tőlem,én meg jól nem adtam az enyémből :P mondták,hogy induljak lefelé  ,mert nagyon fáztam . Mentem is Sc ment előttem ,de aztán lemaradtam egy technikai szünetre,pedig jól húzott .
A köves részen azért óvatosan futottam már nem volt olyan fagyos hideg és a szél sem fújt .elraktam a kesztyűt is. Aztán a banditák is utól értek hamar  ,és kiértünk szentkereszte ahol kamerázott valaki. Talán még farkas szólt is hozzájuk,de addigra én már a főúton voltam. A temetőhöz érve ,(hű tényleg már megint  temető ) magabiztosan fordultunk be az erdőbe ,jelzés is volt,de tudtuk is . A Magashegyi nyerget is vártuk már 43kilinél, mindíg jó volt pontról pontra haladni . A barack befőtt épp kifogyott ,de rögtön nyitotta is nekünk a srác, ettünk ca mg tablettát,volt só,és ropi. De a barack nagyon jól esett. dobott is rajtunk. Steve ezen a részen hívott ,mondta ,hogy sokkal jobban állunk időben mint tavaly ,lehet otthonról nézte az adatokat ? eltudom képzelni,mer neki minden adat érték :)

 Pilisszántó szélét szépen megkocogtuk felfelé,Oláhtamás garázdálkodott az egyik bokorban  egy fényképező géppel ;)  pár éve még itt bolyongtunk ,a kökénybokrok közt,most itt a jelzés a bokron  lehet menni bátran ,de egy szalagot Böki rak vissza ,de csak egy pici csonk maradt...Egy nagy dagonyát kerülve megint nagypistázni kell ,és hamarosan elérjük a Csévi -nyerget 46km  . pár szem ropit veszek magamhoz,nekem már egy banán nagyon hiányzik,most először a saját tartalékomhoz nyúlok,de nem kell csak egy pár falat belőle. A pontőrökkel megbeszéljük,hogy már csak 8 kili a kopár ,és a gulyás.Az még ugye legalább 1 óra ,és benne van a Fehér-hegy ,meg a Vörös-hegy .de utóbbit szeretjük . A Fehér -hegyet egyébként elég sokat emlegettem ,addig addig mondogattam,hogy egyszer farkas megkérdezte,hogy van-e olyan meredek mint a Tolvaj -hegy :))
 Na ezen felsikoltottunk  Bökivel,ezért jövőre farkast is visszük a Kazinczyra, körmöt koptatni  :)   Miután felértünk a Fehér -hegyre megmondom őszintén egész jól felnyomtuk,farkas megkérdezte...yoyo és a Fehér-hegy mikor jön ? jó jó  tudom ,hogy ez csak olyan lim - lom hegy nektek,én azé kilihegtem magam  rajta :P

. A Vörös-hegy mindíg elvarázsol, nagyon szeretem ezt a sziklás fenyőalagutas futást. Sajnos pont ezt az isteni hullámzós részt nem tudtam kiélvezni,mert a térdem hirtelen nagyon akciós lett . Ezért nem engedtem nagyon el a futást,szegény farkasék ott toporogtak mögöttem ,de már olyan közel volt a kopár,hogy nem álltunk meg orvosolni a bajt. Az autók hangja már erősen beszűrődött a fák közé ,és a fenyőlabirintusból kiértünk a Kopár csárdához, 54km ahol nagy ovációval fogadtak minket panferikék :) Az első dolgom az volt,hogy gulyást egyek , (dildikém figyeled a fogyasztást ?)
a másik,hogy kezeljem a lábamat, utoljára a Zemplénben fájt ennyire ..végig kentem biofreezzel mindkét lábamat ,és a térdemre tekertem a fáslit ,aztán farkas  még  repetázottt egy kis levest,és mentünk is ,én magamhoz vettem a fejlámpát is ,bár mondjuk a nap még sütöt bőven ,de jobb ha nálam van. Szörpöt nem vittem magammal,üres tartállyal indultam tovább ,egyrészt a nagy ballont én nem emelgetem tele volt ,másrészt meg szörpöt sem kivántam .. már túl sok volt az édes ,  A tizesen nem volt olyan egyszerű átjutni ,de nem hagytuk magunkat,és egy megfelelő pillanatban átfutottunk a túloldalra,ahol is az erdő várt minket.
A kakukk-hegy már nem tud meglepni ,rövid kicsi meredek. Látni már a budai hegy vonulatát innen ,és hamarosan lejövünk a pilis térképről is. A villa negránál most Béla telefonja tartja fel Bökit,csak mondja mondja mondja,már tök sokat gyalogoltunk ,pedig ebbe a jó mély homokban milyen jól lehetne futni ;) Aztán végre leteszi ,és tényleg futunk kilin belül vagyunk ,jön a pont 60 kilinél bőven világosban érünk ide  ,tavaly itt égtek a mécsesek szép volt,most nem kell lámpa sem . ittunk colát bár ez megint édes ,de a bufinek jó hatása van .  kaptunk csokit ,én meggyeset kértem ,aztán,még a mg tablettát is leküldtük .Nem is volt izomgörcsünk egyszer sem .
A forgókaput idén nem húztam a sarkamra ,így a Hoszú-árkot egy jó darabon megfutottuk . Csodaszép volt ez a rész, talán a legszebb is igen :) A  nap már egészen lent volt ,és alulról világította meg a leveleket. Zöld ,sárga barna ,vörös,és isteni kesernyés illat ,zörgő vastag avar .   Böki megkérdezte,hogy sikerült -e megfutnom a Szénásig valaha .  Nem mondom meg :PPP

Aztán felértünk a nyeregbe ,és jött a ráadás szint :) Aztán a  szines avarban a két üde szinfolt  Amanda ,és Dömötör üdvözölt . Tudtátok ,hogy okt 26.án egy napon van a névnapjuk ? :))
 Aztán végre fellihegtük magunkat az öreg Bükkig ,és 63 kilinél a Nagy-szénáson csekkoltunk a ponton .Innen már csak 3 kili lefelé . Telefonáltam Gabinak,hogy hozzon fáslit a plébániára ,mikor érek le kérdi ? mondom 8 perc ,de hogy 3 kilire ezt hogy számoltam nem tudom P Mindegy egy kis séta nem árt neki sem  .
Megint temető mellett futunk el ,aztán a főútra kiérve   futunk felfelé a tempihez .SC integet a túloldalról,már volt a ponton ,és még világos van tök jó,futunk és szurkolunk egymásnak ..
Aztán a plébániára toppanék 66 kilinél,Böki a bőrfotelba vágja magát farkas is tollászkodik ,én is kenegetem a lábam már nem fáj a térdem, jó ez a krém ,de a fáslit még felteszem ,mert nyilal a lábamszára . A "csonthártyás" lábam viszont nagyon jól viselkedik,van vizhólyagom is ,de azzal nem foglalkozunk,az nem feladás téma . Kata kinál minket együnk igyunk ,aztán montam farkasnak,hogy menjünk ebből  a szülőszobából mert nagyon meleg van .Bár böki még nem is evett ,de az nem érdekelt ,minek telefonál megint a pletykafészek  :)

Templomtérre toppanék ,és már húzunk is el a fő utcán , az ,hogy egy lélek nem szurkolt,nem is csodálkoztam,de hogy még a két kutyánk sem volt kint,legalább  egy vakkantásra egy simire !!  ejnye gyerekek :)...még egy utolsó visszatekintés az Erdő utcáról ,és már bent is vagyunk az erdőben ,na itt kapcsoltuk fel a lámpánkat.

Én megmondom őszintén megkocogtam a Vöröspocsolyáig majdnem ,aztán mikor hátra néztem, láttam,hogy a fiúk gyalogolnak mögöttem,és ugyan úgy haladnak naon ideg lettem ..Ráadásul farkas cukkolt is ,hogy neki 90 a pulzusa . hihi főleg,hogy nincs is jeladója :)

Már nagyon széthúzott a mezőny eddigre ,a jó futók már rég beértek, talán a középmezőny végefelé lehetünk ,ezért már nem igazán érünk utól senkit. Így telnek a percek szépen csendben míg aztán a majornál sisit várjuk. 72km  Egy pillanatra mi is megijedünk,mert sehol senki,de a kanyar után előkerül.Talán még jobb is ez a hely,mert nem lehet eltéveszteni a kis ösvényt.
Böki helyet foglal rögtön ,,, cak nem fáradunk cillagom ?:PP mi állunk farkassal .Hmm a sütik jól néznek ki,de nem kivánom,inkább egy körözöttes kenyeret kívánnék.Farkassal elfelezünk egy kenyeret,sisi keni ,nem sajnálja megpakolja rendesen  . Cola dönt kenyér megy ,indulás. Ez a rész lejt egy kicsit,de nem megy a futás,a kenyér megkötött a gyomromban .A lovardáig kocog /séta  váltogatva .  Fekete-fej hamar jött, 73km nem ettünk semmit,rögtön lefelé a jó meredek térdgyilkos avaron .
Szépjuhásznét,kicsit jobban nyomtuk a kanyarnál,nem is jött autó szerencsére addig .Megint bent az erdőbe ,felfelé a Hárs-hegyi körútra. Ell pont ismét 75km nél vagyunk ,csak dugókázás,és futás lefelé. Igen ám de a gyomromat nagyon csipkedte a hagyma ,ezért itt is sok belesétálással ,de kiértünk a Bkeszi műútra, át az úttesten be az erdőbe  sietés fel Erzsikéhez a kilátóba .  Jobb esetben ezt tempósan meglehetne gyalogolni,de most nem ment csak a gyaloglás,tempó nélkül.
Aztán csak felértünk a János-hegyre Joeylinék pontjához 78km,de az ég világon semmi nem ment le. Bekaptam egy aszalt kivit,de nem tudtam szétrágni ,és nem is kivántam. Mondták a srácok is ,hogy ilyet távon már az emésztés nem olyan,,,Nyirm de nekem olyan szokott lenni...
Azt ,hogy ezt az isteni lefelét nem tudtuk rendesem megfutni tiszta időpazarlás volt ,folyadék az volt bennem,mert pisilnem az folyton kellett. Makkosmária ell pontott 82km már  vártam,hátha lesz banán,de nem volt ,csak ropi meg müzli .
 Aztán innen már tényleg nem sok volt csak 6 kili hátra ,de monnyuk az majd 1 óra ,és  felfelé 0 kalóriával baromira nem ment a futás  . Sisi  pont óta nem ettem ,pedig még csak15  kilit jöttünk :)  szédelegtem is mint az őszi légy .Farkasnál volt zsíros kenyér,elővetettem vele,de két falat után vissza adtam ..az,hogy virsli a célban ? uááá hányingerem lett ha rá gondoltam .
Aztán  még az utolsó pár kilire jutott egy kis emelkedő,és kiértünk a kedvelt köves vízmosásos részhez . A fiúk nagyon eltüntek ,én voltam egyedül az ösvényen,,gondolom megakartak ijeszteni mert mindkettő a bokor alatt gugolt mikor odaértem ,csak éppen a fejlámpát nem kapcsolták ki :P
Andika éppen ezen a részen hívott,így sikerült a figyelmemet elterelni erről a kellemetlen szakaszról . A sziklás rész a végégre még megadta a kegyelem döfést,hogy aztán az erdőből kiérve ,immár Budaörs utcáin,tépjük az aszfaltot. Na igen ...tavaly téptük,,idén üzemanyag híjján  nem estünk be remegő lábakkal.
A Szabadság utcára kanyarodtunk ,valaki terel minket a jó irányba ,ismerem ,de nem tudom a nevét bocsi köszi ,,,és a szép mécsesekkel kirakott udvarra 13:25 ös idővel,majdnem 1 óra javítással célba értünk .
Szerintem elfáradtunk, főleg agyilag ....mert senkinek nem jutott eszébe,hogy monnyuk a másiknak gratuláljon,pedig ilyenkor azé  minimum egymás nyakába borulunk .
Érem ,kitűző,oklevél, sör , P85 ös zokni ,piros mogyorós ,a jutalmunk ebolától  . A kis ebédlőbe aztán meglátom a virslit,ami nem felfújódós,hanem olyan füstli szerű,,be is vágok belőle 3 darabot kenyérrel. Jucival megbeszéljuk,hogy ez egy K100 nehézségű futás volt  .Aztán a haza indulás kicsit nehézkesen megy , mert úgy ahogy vagyunk beülünk Steve kocsijába elmerevedve vizesen ,én  annyira reszketek,hogy ennek hangot is adok. és egymás kezépől tépjuk ki a forró  teát . szerencsére nem vagyunk büdösek ,ezé nem kell lenyitni az ablakot :) A három jómadár elfér kénylemesen hátul,megjárták a Pilist a budai hegyeket, és most először eszükbe jut ,(nekem ) hogy Gratuláljanak is egymásnak.
Szép volt ez a hétvége megint , azért örülök,hogy mégis együtt maradtunk ,,de úgy érzem még mindíg van benne tartalék idő,de szerintem nem is ez a lényeg,,hanem hogy aszongya a dal ...
 egy  év múlva ,,,az ifjú vándor megpihen, De hosszú még az út ,és közben valamit tenni kell ......
 bár a Piros  valóban  egy év múlva lesz ,de 7 hét múlva találkozunk cillagjaim ííííííííí .

 

 

 

2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)