Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 44 561 960 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen
Terep 100 .. avagy egy őrült hétvége a banditákkal !
yoyo | 2009-05-23 15:30:15 | 13 hozzászólás
Ezt a beszámolót a négy Banditámnak ajánlom Stevének ,farkasnak,Bélának,és Bökinek .
.Az igazság,az,hogy én tényleg nem mertem nevezni, a T100 ra keveseltem a 17 órás szintidőt,hasonlítgattam a kinizsihez ,ha az 17:15 lett,akkor itt esélyem sincs,De a fiúk annyira agitáltak,hogy ne abból induljak,ki,hogy egyedül bóklásztam tavaly a k100 on .hanem hogy itt majd felügyelet alatt leszek :P szegiccég -- Steve nem hagyott, nyúzott nyagatott,hogy nevezzek ,ügyesen megcinálom majd . Aztán egyszer fogtam magam ,leültem a gép elé és nagy bátran beneveztem :O A szintidő még mindig sokkolt ,míg aztán éppen a 24 órásról hazafelé Yutól megtudtam,hogy 18 óra lett a szintidő .
Egy gondolattal jobb lett a tudatomnak,de még mindig féltem a 18 órától . Már már az 50 es táv is szóba került .

Menjünk az ötvenre hyatt !
annak 9 óra a szint ideje !
Pedig ha az ötvennek 9, akkor a 100 nak miért nem 18
Még talán ....esetleg ...
Farkas írta : Nevezz be a 100-ra és beérünk 17 órán belül( bocs, Béla).

Steve írta:
Ugyan már, Cillagom, még én is megpróbálom , pedig marathonom sincs :)
Odamegyünk, lefutjuk - Farkassal -, hazagyövünk ... oszt kész és Neked erre elég lesz a 17 óra, mer' közel laksz. :)Farkas meg csak szintidőn kívül ér majd haza , de Ő meg jól bírja a megróbáltatásokat, mer' hegyi ember :D

Egyszóval ne hezitálj, a Kinizsit már úgyis unod, többször mondtad, hogy soha többet :D

Aztán beírtam a fórumra ezt ..
Beneveztem a T100 ra

Tavaly Sárvár miatt izgultam ,idén már nem izgulok,mert tudom....hogy semmi jóra nem számíthatok
most a tészáz tart lázban ,az első utalásos tranzakció nem is sikerült ,de másodjára már simán levette a dellát :)
készülj cillagom vár az erdő ,vár a kikelet íííííí
Válasz stevetől :
Ezek szerint nemhiába agitáltalak ;)
yoyo : bizony bizony éljenek a fórum banditái :)

Hát így történ :)

Béla felhívott,hogy bebocsátást kérnek farkassal egy éccakára.Mégis csak tőlünk van közel a rajt . Aztán Felhívott Böki is ,hogy ő is itt aludna .Hát aludjatok persze ,csak engem ne szekáljatok :)Mert hát miröl is volt szó ? Hát arról,hogy Steve csinált egy idő tervet ,miszerint majd 15 óra alatt megcináljuk.Mikor megláttam ,azt hitten rögtön kihullik a hajam :P Még a 18 tól is félek,nem még 15 …Aztán ott volt még a fejlámpa ügy,Béla szerint az sem kell,mert világos lesz ;) Szóval aprították a lelkemet rendesen ,de majd jövőre alhattok a bungiba cillagaim :) Tele van sarlóval, kaszával,vasvillával,meg mindenféle kerti szerszámmal ,de lehet ,még egerek is vannak :P Szóval csináltam egy tészta partit nekik .Zabáljanak azannyukúristenit :) Pénteken .Steve is kijött még egy uccsó egyeztetésre . A nyirmogás egyre jobban hatalmasodott rajtam ,ahogy pakoltuk a másnapi cuccokat . Farkas behívott a szobába,és azt mondta aludjak csak nyugodtan,ő velem marad végig,ha 18 lesz akkor annyi ,ne törődjek vele !! Hát mit mondjak majdnem elbőgtem magam . Aztán úgy 9 felé lefeküdtünk ,de Béla még 10 körül is beszélt :) Aztán a békák kuruttyolása elaltatott minket . Reggel madárcsicsergésre ébredtünk . Hamar elszaladt az az egy óra . Kiértünk a rajtba ,és kezdődött a Verseny ! Kellemes időben rajtoltunk 7 kor ,hamar elértük a Remete-szurdokot ,ahol még nagy tömeg lévén sorba álltunk a dugáshoz :) majd fel a kéken a Remete-hegy szikláin . A Gerincen aztán jól tudtunk futni egészen az első ep,ig ahol Andikáék frissítetek( 8km.)
A Nagy –szénás felé gyalog mentünk fel ,majd a piroson szépen lefelé . Sokan voltunk még egybe volt nagyon a mezőny . Itt éreztem,hogy a cipő nyomja az ujjamat a lefelén. De csak Pilscsabán (17km) húztam meg ,ahol volt frissítés,és dugás is :) Gabika,és Berzsó boszorkány konyháján nagyüzemben ment a munka ,kentek ,kanalaztak ráztak kutyultak mindeféle jót.
Gyorsan leültem a székre ,és meghúztam a gyorsfűzőt .éreztem ahogy rásimul a lábamra a cipő .
Átkeltünk a forgalmas úton,persze voltak segítők akik leállították nekünk a kocsikat . Mentünk mentünk a kéken egyenesen a temetőnek ,majd egy éles balossal alkanyarodtunk a kapu előtt. Ha ez nyócvannál lett volna ,biztos többen is egyenesen mennek .
Átrobogtunk a vasúti felüljáron,mint valami bivaly csorda ,és Piliscsév felé kocogtunk a vastag homokban .
Tök jól haladtunk ,talán túl gyorsan is .Steve elől ,mert ő ismerte az utat ,mi pedig követtük ,mint gyilkos az áldozatát :)Most rendes leszek,mert nem írom le azt a kis benézést Klastrom előtt :P Viszont itt sikerült egy esést kivitelezni , de nem fájt .
Kiértünk az erdőböl Klastrompusztára (26,4km ) Balázsék fullos rezidenciájára ,Elég jól evett mindenki,mondta is cillagom,hogy eddig nem nagyon ettek a népek ! Mi viszont már kezdtük érezni a futást ,ezért belaktunk ..paradicsom ,ananász ,banán ,barack ,olajbogyó ,sajt kenyér ,izó ,víz ,meg sósak . Ettünk ittunk aztán mentünk a Pilis nyeregig . (28,7km)Kisebb csoport ücsörgött a padokon ,valamiért megtapsoltak minket ;) A Z+ gondolkodás nélkül meggyalogoltuk ,majd futni kezdtünk tovább Dobogókőre (33,1) Emlékszem Gabinak mondtam,hogy 11:30 ra jöjjön ide ,végül telefonáltam neki,hogy 20 percel hamarabb itt vagyunk a tervezettnél . Steve nem kímélte a társaságot,óránkénti 8as átlaggal futottunk Atom is épp akkor készült elhagyni az ell pontot .E közben Steve már az óráját leste az erdő szélén,holott mi farkassal csak akkor érkeztünk a pontra :P
Ettünk néhány oljabogyót ,meg ittunk ,itt kenyér nem volt ,mert elfogyott,de ha nagyon akartam volna enni ,volt nállam kenyér ,de az meg nem kellett ,talán nem is kívántam ,.De menni kellett ,mert Steve topogott ,így kaptuk magunkat,és mentünk a piroson lefelé . A Rezső kilátóba is kimentünk kicsit fényképezkedni .pecsenyénél volt gép, így készült néhány kép .
Rengeteg túrázó kiránduló volt a piroson ,de készségesen félre álltak ,a kövek közt elég fájdalmas volt a lefelé ,nagyon nyomta a lábújjamat a cipő . A szakó nyeregben szinte futva dugtunk ,de tényleg ,csak épp egy pillanatra álltunk meg,mert a többiek már héthatáron jártak addigra. .Futottunk a nagyon szép Téry úton lefele ,farkas Béla , és Editék ,pecsenyével vízfutárral Bökivel .Aztán utól értük Stevéket ,de egyébként is mindig megvárt !! A létrán átmásztunk,és már a dömösi ellnörző ponton is voltunk (40,6km) Szinte belerepültem nyuszika karjába ,éreztem a tempót rendesen . Ide is jóval előbb értünk a tervezettnél .Sk palacsintával kínált,nyuszika sütötte :)
Elmartam kettőt ,és hasra vágtam magam a polifómon ,nyuszika átgyúrta a vádlimat,majd Steve is masszást kért ,én meg gyorsan levettem a cipőmet ,volt némi szemét benne ,meg felraktam egy vízhólyag tapaszt is .Edit is nagytakaritott a cipőjében farkas is ,Béla hencsergett ,és beszélt :) .Végül kivételesen én indultam el elsőnek a pontról ,a sorompó után utól értek ,és lehagytak minket ,farkassal Bélával tartottuk a frontot hátul. A Szentfa kápolnánál , a pecsenye kommandó próbált rossz irányba menni .Steve összeterelte a bandát ,és megkezdtük az űber ,giga brutál emelkedőt . Az ,hogy gurultak a kövek egy dolog,az ,hogy kiomlott a föld a lábunk alól egy dolog, Az hogy én úgy eléheztem felfelé mint egy kivert kutya egy dolog ,és hogy rengeteg cillag jött a szemem elé,az is egy dolog… na de hogy ide ,hogy vittek fel több tízliter vizet ,hát le a kalappal a hordárok előtt :) Steve még felfelé is tudott telefonálni ,végül nekem is átadta ..Nikol volt az ,mondtam neki,hogy nagyon nehéz verseny ,és soha többet nem jövök :P Végre felértünk a Prédikáló székre . Volt egy kis pad amin helyet foglaltunk ,engem leszívott ez a rész nagyon nem volt étvágyam semmit nem kívántam.Farkas erőszakos volt ,ennem kell akkor is .Steve elővett egy pogácsát ,nem volt nagy ,de nem bírtam megenni csak a felét .
Kicsit fényképezkedtünk a Prédikálószéken ,hihetetlen,hogy azért miminden belefért ,még így is a szinidőbe ;)
.Stevéék indultak elsőnek a pontról ,elől mentek pecsenyéékkel mutatni az utat ,én lemaradtam Bélával hátul,közben farkas előre szaladt egy technikai szünetre , de Bélának mondta,hogy maradjon mellettem :)Na mondhatom jóra bízott rá ,ugyanis Béla is lemaradt technikai szünetre ,én kocogtam előre ,Steve hívott ,hogy figyeljünk ,a piros +nél .Elraktam a telcsit ,megint csörög ,Béla volt ,nem tudja merre kell tovább jönni :) Drága kenyér , nincs az a pénz ,hogy én vissza menjek érte :) Gyere cillagom egyenesen mondom neki,hát persze attól függ,hogy melyik úton áll ugye ,mert könnyen Dömösön köthet ki megint :P No egyszer csak robog lefelé ,mondja mondja ,és mondja ,hogy erre meg arra vót . Gyerünk a többiek után, most ne beszélj :P na éppen akkor jött ki farkas is egy nagy fa mögül,úgyhogy együtt robogtunk Stevéék után .
Végre leértünk Pilisszentlászlóra (51,8km) a Kisrigóba…és hozzá juottam a citromos vizemhez hmm mióta vártam erre . Írtam egy esemest Vincának,hogy „51 kisrigó” Szegény Vincám azt hitte,hogy már halucinálok,hogy ennyi madarat látok,míg vékül tudta értelmezni az esemest :)
Csanya volt a „mindenes „ intézte a levest mindenkinek , ennyire jól régen esett meleg étel . Kicsit levettem a cipőmet,mert nyomta az ujjamat. Farkassal megbeszéltük,hogy egy új percet lekéne vetetnünk,mert mindkettőnknek a 2.lábújja jóval hosszabb a normálisnál :)
Hamar elszaladt az idő ,15 percet minimum ott voltunk ,aztán elindultunk lefelé a Szent-László-völgybe ,gyönyörű helyeken futottunk lefelé az Apát-kúti –völgy valami meseszép .Még nem volt szerencsém errefelé ,legalább 8 x kerszteztük a patakot ,hatalmas kösziklás,és hatalmas fák a keskeny ösvényen ,Némelyik olyan mintha épp az emberre akarna dőlni .Csodaszép hely . Kiértünk a völgyből,és egy forrásnál frissítettük magunkat.Lemostuk az út porát is ,így újjult erővel futottunk lefelé az aszfalt úton . Végre leértünk Visegrádra (60,3km) .Alig vártam már,hogy felfelé menjünk, a lefelén ,megint nagyon nyomta a cipő az ujjamat .
A fellegvárat a kéken meggyalogoltuk ,majd a parkolóban mosakodtunk a kútnál,és mentünk feljebb a szerpentinen .
Sokat jöttünk felfelé nagyon sokat jöttünk,volt amit futottunk ,volt amit gyalogoltunk,és volt amit nagyon megfutottunk pl:az Úr –asztala oldalát ,na ott nagyon mentünk. Pap –rétnél aztán pici gyaloglás,és megint csak felfelé,és felfelé .
Piliszentlászlóra újra vissza értünk (75km)Csinónál lehetett újra dugni . Beestünk a padok közé levettük a sótol izzadt ruháinkat, és mindenki tisztát húzott magára . Csanya intézte a leveseket ,két tányér megint lement ,és átgyúrta a fáradt vádlimat …kiöntötte a flakonomba az utolsó csepp citromos vizemet ,mert én már ehhez is szerencsétlen voltam.Még a kupak is kiesett a kezemből .
Elraktuk a fejlámpákat is ,és egy 20 perces időzés után ,elindultunk. Editék még szöszmötöltek a parkolóban ,asszem Edit rosszul is volt ,vagy valami ilyesmi,,engem viszont hihetetlenül rázott a hideg , szinte csattogott a fogam annyira fáztam .Pedig még csak 6 óra volt ! Kocogtunk lefelé ,farkassal ,és Stevével Bökivel . Béla ,Pecsenye, Edit,és Vízfutár,még a parkolóban maradtak.gondoltuk majd utól érnek,mert tényleg csak lassan kocogtunk . De nem jöttek.Míg egyszer már aggódni kezdtünk,térerő nem volt telefonálni ,ezért farkas egy fél bokrot próbált egy kereszteződéshez húzni. Gondoltuk Béla majd biztos észre veszi .De nem vette észre …ejj dehogy vette .. inkább átugrotta ,és elment a rossz irányba :).Mi meg csak vártuk őket,és vártuk őket,de nem jöttek. A vádlim is kezdett beállni,letéptem egy csalánt ,és adtam vele a testemnek .Böki is megirigyelte,hogy majd nekem milyen jó lesz ,ezért elverte magát ő is ,onnantól kezdve bedurvult a történet . Már nem csak fájt hanem viszketett is :) Neem külömben tényleg jó ám ;) Szóval Még mindig Béláékat várjuk .Farkas már a fél erdőt kitépte a puszta kezével ,hogy nyilakat rakjon ,de teljesen fölösleges ,mert Béla úgyse arra jön :P.
Naa egyszer aztán lett térerő ,cillagom fut valamerre a pilisben ,farkas élő itinerként tereli a jó irányba .míg végül azt mondja ,ő megvárja mi menjünk előre .
Stevével Bökivel megyünk előre ,Béla befut Farkassal utól ér .Együtt a capat ííííííí ,de Editék még nem jönnek mindig . Lassan leérünk Andikáék pontjára Csikóváraljára .(84,2km) A kis sámlit már az erdőből kinéztem magamnak ,Andika finom sörrel várt minket,de nem mertem csak egy két kortyot inni.viszont ettem sajtot meg kenyeret ,Ganki pedig átgyúrta a vádlimat jégzselével . A csalán csípésekre is kiváló volt ;) Elsőnek hagytam el a pontot , a fiúk hamar utól érnek ,úgyis volt már ott lihegtek a nyomomban a csobánkai úton. Gyorsan végig kocogtuk ezt a részt az erdőbe beérve ,már ránk sötétedik .Felkapcsoljuk a lámpákat ,és megkezdjük a végtelen emelkedést az alig 3 kilis szakaszon . Óráknak tünik a felfelé a köves meredeken.Editék utól érnek , és tudnak is futni felfelé,Mi nem futunk lemaradunk kicsit farkassal Bélával.Steve elől mutatja az utat míg aztán már a lámpájuk fényét sem látni.Észre vesszük,hogy valaki jön lefelé a másik oldalon ,de egy mély árok van a két út között ,Farkasék próbálnak komunkikálni amattal,mert hogy ő volt ,de nem jó felé megy szegény .
Lassan megyek felfelé szinte sétálva,hogy bevárjam őket,de a távolság egyre nagyobb,leülök egy tuskóra ,de a szunyogok letámadnak,ezért inkább indulok tovább .Lámpafény már sem előttem sem utánnam nincs ,ott állok tök egyedül a sötétben . hahaó hahó kiálltom senki nem válaszol ,szegiccég suttogom halkan :P Megint kiabálok…. semmi .cillagom vedd elő a nyüves itinert ,,,előveszem,de közben hahózok is  Na erre jön a válasz itt vagyunk jövünk … Utól is ér béla + farkas amatot próbálták terelgetni ,de nem sikerült nekik. Steve eközben már a Kevély - nyeregben topog , Editék meg lefelé a kövesen .Megyünk mi is utánuk felzárkózunk ügyesen. Kegyetlen rész ,alig birunk már menni lefelé ,próbálom a bokrokkal fékezni magam ,Farkas szerint másfél szigetkör van . haladunk szépen Béla felfedez egy csoportot a hegy tetején nem jó felé mentek ,a lámpa villogással letereli őket .Elhagyjuk a Teve sziklákat , Farkas szerint még másfél sziget kör , Nyírm az előbb is ennyi volt !!:) A köves bércen aztán eltörik a mécses ,egyrészt csúnyány belerúgok egy köbe ,ami épp a bütykömnek csapódik ,másrészt legszivesebben levágnám most rögtön a kiálló újjaimat . Kiérünk a bitumenre szentségelek,hogy már megint lefelé megyünk,és nagyon meredek az út.

Farkas kitalálja,hogy jöjjek háttal. Tényleg milyen jó ötlet megfordulok és úgy jövök ,farkas Béla szembe az úttal ,én háttal,és fogják a kezemet ,így jövünk lefelé nagy lendülettel,szegényeknek majd kitépem a karjukat ahogy tartanak . Leérünk Pilisborosjenőre (92,4km) Szasza ,future,és Judit frissítenek. Eszünk iszunk ,már nincs sok hátra .Szasza szerint tök jó állapotban vagyok ,vagyis…. ügyesen megcsinálom :) Átkelünk a tizesen ,és balra a repceföld mellet ,kutyák vad ugatása közt feljutunk az erdő szélére .Farkas szerint márcsak márfél szigetkör van :P
Elkiálltom magam,hogy a pycsába azzal a nyomorult Margit szigettel :)
Nevetünk …megint felfelé jövünk ,jó sokat ,végre nem nyom semmi,csak menni kell előre ,alig haladunk soká érünk fel a nyeregbe . Aztán már csak fél szigetkör van ,futunk az utcákban,futunk már semmi nem fáj,már a cipő sem nyom ,lazák az izmaink ,ball kanyar jobb kanyar meredek utca ,jobb kanyar , még meredekebb utca :P ball kanyar ,és célegyenes .sötétség van , messzi emberek a félhomályban ,sok ember ,nagyon sok ember . Futunk rohanunk,egyre jobban . Az árnyak élesednek ,arcokat látok sok arcot . A férjem is ott van ,meg a barátok ,ismerősök , tapsolnak,mert minket várnak ..minket nyócunkat akik elsőre megcsinálták a meseszép giganehéz ,terep százat . A nyolc ember célbaér ,de az eggyik már nem bírja lerogyik egy székre ,és a kezébe temeti az arcát . Sír ,Vége.. nem kell többet futni ,megcsinálta,amit nem hitt,hogy meglehet 18 óra alatt,de mégis elég volt rá a 15:54 .
Köszöntettel tartozik a barátainak,hogy végig vele maradtak. Tudom,hogy a célban mit mondtam,és azt is tudom,hogy útközben is néhányszor elmondtam ,de farkasnak igaza volt aludtam rá két napot …és külömben is…Más ember lettem azóta :)
Tészáz szösszenetek
yoyo | 2009-05-11 14:01:26 | 20 hozzászólás

Már egy hete,csak a tészázra gondolok

Mindíg ,meg meg állva ,mentem ..

nyikorgó térdel a szénásra ,

mentem serényen .

 

Én még őszinte ember voltam ,

Stevének,és Bélának nyirmogtam .

Hagyja a szintidőt másra ,

engem vegyen fel a hátára.

 

Csak ment ,és futogatott némán ,

gondolkodott ,milyen lesz a tészán' .

s a cipője fényesen suhogva,

repitette , bátran a szénásra .

 

Úgy nyafognék,de mostmár késő,

most látom ,milyen óriás a szintidő .

csapzott hajunk lebben az égen .

porfelhőt hintünk a Pilis -hegységben.

:))

Kedves Tészázas indulók,kedves banditák .

Valahogy úgy alakult,hogy farkasékkal megyek a tészázra .Béla Farkas ,és Steve !

Nem tehetek róla ..ők ragaszkodnak hozzám :))

Na már most ,,,mindenki tudja,hogy én nem az ő szintjükön vagyok ,,,De megvárnak cillagom !!!

....jó jó tudom,hogy megvárnak ...de akkor is ..durva kemény emelkedők,és lejtők lesznek .Nekik erős vastag combjuk van nekem meg nem :( De te meg vasaztál cillagom, erős leszel .

Hát igen,de mostanában nem vasaztam ,mert felügyelet alatt vagyok . Ugyanis Andikától kaptam egy marcipán Garfildot ,mert ,hogy az lusta mint a dög ,és ha ránézek jusson eszembe ,hogy nekem is pihiznem kell ,mert figyel a nyüves macska ,de figyel ám ..míg egyszer majd jó bedurran a fejem,és jól megeszem !

Aztán ,a cipőm még mindíg nem érkezett meg az üzletbe, amit szeretnék ..Másmilyen tipus meg nem kell, csak ez ... ,,,talán majd szerdán.- Pedig már két hete hajtom ,,,szóval az uccsó pillanatban lesz megaz új cipőm ..de farkas azt mondta Bélának,hogy elhozza nekem Anna sajtreszelőjét :))

Csanya pedig azt igérte ,hogy profin varr vízhólyagot ha kell .Tehát tűt cérnát is vigyél cillagom.Legfeljebb ,ha túl jól haladtok,majd a prédikáló székébe leülsz ,és hímezgetsz addig .

Bár Béla azt mondta ,ha hamarabb beérünk mint 18 óra ,akkor a cél előtt leülünk a földre ,és sütünk szalonnát :P

Szóval itt tartok... viccesre veszem,de közben meg bevagyok ám sz@rva cillagaim ,mert hát a régi tészázon sem mertem elindulni,pedig abban kevesebb volt a szint .

A fiúktól pedig azt kérem ,ha tudnak menni, menjenek nyugodtan .Bár nem ajánlom nekik ,mert külömben nem alhatnak nállam :))

 

puszil mindenkit yoyoka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)