Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 44 561 870 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen
Tíz év futás !
yoyo | 2008-12-30 16:24:31 | 5 hozzászólás

Még most is látom magam ,amint éppen... TÍZ éve, kitaláltam magamnak a futást .

 A reggeli futásokat  6 kor !!! bizony ,hogy senki nelássa ,hogy futok .

A kis nóném edzőcipőmben ,mert azt futócipőnek nem nevezném,és valami fittnes bőszárú nadrágban . 

Minden nap futottam akkoriban ,volt egy 3km es köröm ,minden álldott reggel pontban 6 kor mentem . 

De csak 3 kili ,ezt fél évig minden nap .. 

A dolgozni járók hamar megszoktak ,köszöntek ,,,aztán egyszer megszólított egy hölgy ,hogy miért futok ,talán valamilyen betegségből épülök fel ? Nevettem ,azóta is szoktunk találkozni,és rámcsodálkozik ,hogy azóta is .....

Aztán a 3 kiliből 6 lett ,vagyis 2 kör ,,hűűű ez mekkora dolog volt nekem . 

A Szórólap !!

Igen a szórólap az,ami mindent megváltoztatott  !Már nemis emlékszem,hogy került a kezembe ,

Avon futás... ez volt rajta, 10 kili !

Istenem ha én ezt letudnám futni sóhajtottam ,onnantól kezdve ez volt az álmom ,mert adnak érmet is . és hát  egy érem ,milyen szép lenne nekem .

Aztán eljött a nagy nap ,és én ott topogtam egy rajtzónában ,állig beöltözve kis butus ;).

Persze hamar melegem lett ,és lefutottam a 10 kilit ,Nemtudom milyen idővel ,akkoriban még nemírtam naplót .

De mikor a nyakamba került az Első érmem ,és bemondták a nevem ,akkor elkapott valami ,ami azóta is fogva tart .

A futás  fogságból pedig azóta  nem szabadulok .

Szépen óvatosan mentem felfelé a ranglétrán ,félmaraton, maraton ,meg annál is több ,ultrának szokták mondani ,de én nem szeretem ...sokat futok oszt kész ...

A  10 kilihez még hozzá dobtam idén egy nullát ,meg még 43 at .ez volt Életem első 24 órája .

Nagyon emlékezetes ,és jó érzéssel tölt el ,ha rá gondolok ,nem is amit én futottam ,hanem ami az utolsó egy percben lezajlott bennem . Még most is....

Voltak még emlékezetes futások.

Január  BHTCS  éjszakai nagy kedvenc  

 A februári 337km es hónapom

Májusban a  Sárvár 24 ó ,és a K100

Juniusban  Veitsch  ,és egy 11 órás eltévedős  Eötvös túra 60km en :)

Júliusban a nyáregyházi  cross ,ahol 3.helyezett lettem ,és a kupa mellé ,egy  terepcipőt is kaptam .

Augusztus ,Hát persze ,hogy a Lengyel  mocsárfutás :) Óriási élménnyel

Októberben az Írottkő szépsége ragadott el .

Decemberben pedig a Tortúra  .

Ezek a legek ,ettől sokkal több túrán voltam,mindegyik kedves valamiért ,még az olyanok is mint a Foti Somlyó ;)

 

Úgyhogy jövőre is futok naná ilyen marhaságot leírni ...,,, ,remélem  nemcsak 10 ,vagy 20 ,de akár 30 évig is :)  ha meg nem futok akkor majd gyalogolok a fődemen .  Mert közben beljebb merészkedtem az erdőbe is  ,míg aztán az évek alatt ,kitaláltam,hogy a barátokat ide kell hozni ,és Hencseregni kell az erdőben . :) Azóta ez is hagyomány ,hogy tavasszal "Hencsergést rendezek a fődemen  ,Először futás ,utána ,zabálás ,esetleg italozás :)) 

  A Barátaimat is a futásnak köszönhetem ,olyan de olyan sokan vannak,hogy nem is gondolnátok !!,és olyan helyekre megyek ,ahová a  legtöbb ember nem. 

Hát így jutottam el Tíz év alatt ide, erre a szintre ,ami nekem a csúcs ,és többre úgyhiszem nem vágyom . Fejben nemtudok mindent befogadni , ez a max szerintem ..

és hát,hogy szóljunk pár szót a technikáról is , Rátaláltam a futófórumra ,és  remek barátaim lettek , Olyan kifejezések ,hogy cillagom ,meg azannyaúristenit és az  ííííííííííííí mindennapossá váltak :) és széles körben terjednek ,,még a fiúknál is :) aztán  az edzőcipőt felváltotta a profi futócipő, amiből igen sokat elnyűttem ,a fittnes nadrágot a  futóruha ,és az edzésnaplómat ,az elektronikus napló .

Hát kell ennél több ? kéne  bizony cillagaim !!

yoyokának egy jó kilóméter óra :)) mert jövőre már nemakar cérnával térdepelni a térképen .

 Boldog Új évet mindenkinek íííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí

 

 

 

 

Tortúra 65 ! Az igazi őrület ....
yoyo | 2008-12-22 16:55:16 | 6 hozzászólás

 

Annyi ,de annyi túrán voltam már az évek alatt,de a Nagy Tortúra mindig kimaradt.
És hát mit mondjak,,,kár lett volna egy barlangfürdőre elkótyavetyélni a napot Smile
Amikor kiderült ,hogy tudok menni a túrára ,farkassal megbeszéltük,hogy nálluk alszom Bükkaranyoson . Csak később tudtam,meg ,hogy Andikáék is jönnek farkasékhoz,és nemcsak aludni Wink
Megbeszéltük,hogy péntek este felé indulunk . Aztán úgy alakult,hogy farkas lánya ,Aki szintén Andrea névvel rendelkezik ,..ő is jönne velünk . Igy már három, Andrea nevű csajjal ült , volán mögé Alika . Nemcsak odafelé esett végig,de előtte vagy 3 napig ,szakadt .Nyirmogtunk is odafelé Andikával,hogy mi lesz velünk …én mondtam is ,hogy Első tortúrámat pont így képzeltem el , amint egy két kilós sártömbbel , vonszolom a testemet .
Addig addig ,míg egyszer csak leértünk farkasékhoz ,na ott is esett ,pedig reménykedtünk,hogy hátha a fődjén lesz hó .
Anna finom vacsorával várt minket ,és tulajdon képpen az egész vacsorát végig nyirmogtuk .
Sajnáltattuk magunkat ,hogy nekünk milyen rossz lesz ,bőrig ázunk az esőtől ,hideg van,cipeljük a sarat ,csúszkálunk ..
Aztán Anna törte meg a nyirmogást ,hogy holnap nyit a barlangfürdő…Ejj felcsillant Andikával a szemünk ,,már már a fürdőruha vásárlásnál tartottunk,míg aztán,asztalt bontottunk ,és elvackoltuk magunkat. Reggel 5kor keltünk ,,,és hát
Isteni jót aludtam ,aranyoson ,,,pedig állitólag két rugója is hiányzott az ágynak Smile. Andikáék ,egy hatalmas felfújt ágyon aludtak,szintén … kényelmesen . Alikának végre nemfájt a sarka ,Andika ,meg,úgy ébredt,hogy nemtudta ,hol van …Mondtam is neki ,,,cillagom biztos a tengeren hánykolódsz egy matracon .

Reggelizni 5 után ?,,hát nekem nem nagyon ment ,,inkább csak nyammogtam ,és erőltettem az evést.
Szerencsére reggelre elált az eső ,a nyirmogás felváltotta .egy halk sóhaj ,mikor fél 7 után kiértünk Miskolctapolcára . Neveztünk ,aztán V Kati megkérdezte jöhetne –e kis csapatunkkal . Jöhetne ,így Andika ,Ala ,Kati, farkas ,és én 7:10 es indulással bevetettük magunkat a Bükki rengetegbe .
Ami eleinte szerpentines emelkedővel kezdődik ,egy aszfalt úton ,aztán ezt felváltotta a saras folyós dagonya ,hogy már az első 15 percben elázzon a cipőnk lábunk .
A zöldön felfelé már nem annyira saras, itt ott hófoltok is vannak .
Aztán ahogy megyünk feljebb ,és feljebb ,egyre fehérebb lesz a világ .

A gondolataim ,pedig egyre feketébbek lettek ,ugyanis ,mint a kigömböc ,úgy gyarapodott a társaság ,olyan nevek csapódnak hozzánk ,mint Baddi ,Peti , és Kevin ,Józsi ,Piri ,és néhány ultrafutó lupusék ,szaszáék ,Szerencsére BAndiék elhúztak mellettünk .
Gondoltam is,na cillagom ha még valakit összeszedünk,ez a gömböc azt már nem bírja el ,,Te leszel az eslő aki kiszakad innen ,de nem lefelé fogsz gorulni ...nem nem ,hanem szépen vissza felé ..
Szerencsére jóra fordult minden a vérfutók elhúztak ,Így maradt egy állandó csapatunk,vagyis egy fővel bővült ,mert Józsi is végig jött velünk ..

Bükkszentkeresztre beértünk az első pontra ,itt Piritől elbúcsúzunk ,iszunk egy teát ,aztán ismét egy emelkedős,aszfalton kocogunk felfelé , Nem jó megállni ,mozogni mozogni kell,mert a ruha kevés a gyalogláshoz .,Vagy ha gyalogolunk,mert sokszor tettük felfelé ,tempósan kell ,az jó ,az átmelegít …

Hollóstető,és Szarvas-kút ,környékén ,egyre nagyobb a hó ,már egészen mély nyomok vannak. Aztán elhaladunk a Sugaró vadregényes ,meseszép erdejében. Ilyen üdezöld fenyőket csak itt látni ,Törzsét legyezőként öleli körbe , a puha tűlevél ,Hatalmas derék fák mindenütt ,jó itt lenni ,igen… kicsit lemaradok fényképezni ,farkas is marad ,hallgatjuk a csendet . Futok kitárt kézzel,és úgy érintem a fákat ,puhán hull a hó, a vastag hótakaróra . A fenyőerdő alagút ,valami csodaszép ,jó az embernek az élet érintése .
Aztán beérjük a többieket ,frissítenek éppen . én még semmit nem ettem ,csak egy kis adventstollert ,mondjuk az tápláló .inni csak a ponton ,ittam annak is már jó ideje
Kiérünk a fenyvesből,és a zöldön megyünk tovább ,aztán beérjük Kevinéket ….éppen .Gyalogoltak cillagaim Smile Megint együtt a társaság, ők elől mi mögöttük ,aztán egyszer csak elfogy az út ,megyünk megyünk hétrét görnyedve a fenyők alatt ,kanyarog az ösvény hosszan,, élvezi mindenki .. az elől lévők gyanakodni kezdenek ,itt valami bűzlik ,,,de még mennyire ,hogy bűzlik cillagaim ! Ehun van-e !! a hatalmas vaddisznó álkapocs Smile amit Nemes Peti ,nemes büszkeséggel jó a magasba emel . Eltévedtünk volna ? De még mennyire ,hogy el ,,,és többen eltévedni jó .Mambáék is szóba kerülnek ,mi lesz velük ha utól érnek ,és ide jutnak ,,,kitudja ,talán ők is élvezni fogják Razz ..Farkas teljes nyugalommal tereli birka nyáját a helyes irányba .
Jó helyen vagyunk mondja ..,csak kicsit lentebb jöttünk ,,,Felkapaszkodunk a meredeken , és megyünk felfelé .Farkas szerint ,mindjárt felérünk ,,mikor szóvá teszem,hogy egy órával ezelőtt is ezt mondta ,,,közli ,az adott szakaszra gondolt . Érzem,hogy nincs energia ,4 órája úton vagyunk ,egy bögre teával ,meg egy kis csemegével .Farkas észre veszi,hogy lemaradok ..Add ide ezt a hátizsákot mondja ,én szó nélkül adom ,,, hmm de miért nem tiltakoztam ? Kitudja,,Azt viszont tudom,hogy Bánkútra érve 4:10es idővel 3 zsíroskenyeret legyűrök . 2 teát utána küldök ,és elbúcsúzunk Kevintől ,Petitől .
Andikával nagyon irigyeljük őket,,nekik már vége ,nekünk még ott van több mint 30 kili .
Vizes mindenünk ,fáradunk is ..,de cserébe mi látjuk majd a gyönyörű Tar-kőt ,ami minden fáradozást megért ,Szaszácska is utól ért ,így együtt ,mentünk fel a meredek kaptatón ,a tarkői , sziklákhoz . Nekünk remek kilátásunk volt, felhők alig voltak .
Alattunk, a Bükk hatalmas rengetegje ,amerre csak a szem ellát a végtelen erdő ,és a fák . Csináltunk néhány képet ,ettünk ittunk ,pár falatot , szétosztottam néhány Joe féle sótablettát ,aztán megkeztük az ereszkedést ,a völgybe . Odalent már nem volt hó,mikor vissza néztünk egy tisztás felől ,az egész hegylánc havas csúcsai meredeztek az ég felé. A felhők ,szinte ráültek a hegyre. Hamarosan elértünk Tamás- kúthoz a 3.epre . Kaptunk meleg teát , zsíroskenyeret ,aztán gyürtük tovább a távot . Igen meredek ,kaptatón felértünk a Török-útra ,innen végig ,hol emekedett ,hol lejtett .
Alika viccelődött,hogy ezt tavaly is megfutottuk ,ugye Andika ?
De idén nemfutttuk meg ,, valahogy senkinek nem volt kedve Wink
Vár-kúthoz ,a 4.epre 8,és fél óra alatt értünk.. Hát mit mondjak ,én tuti fáradt voltam ,mindenki elcsöndesedett , én ilyenkor elvagyok a kis nyüszögésemmel ,ez ritmust ad ,és jó nekem . Ettünk ittunk a ponton ,bedobtam megint vagy 2 nagy kenyeret ,és teát ,aztán mentünk a piroson ,mostmár végig Egerbe . Innen még 10 km volt hátra .Farkasnak megpendítettem a fejlámpát ,mert hogy a hátizsákom még mindig nálla volt ,ő azt mondta nem kell,látni fogunk . Aztán egyre erősebben szürkült ,majd jobbnak láttuk ,ha elővesszük ,így a köves részen ami vagy 2 kili lefelé ,tök sötétben mentünk,,,bár már előtte is az volt .
Jól világított a karácsonyi ajándékom .
Aztán egyszer csak kiértünk az erdőből a hegy tetején,és elénk tárult Eger , aranyló fénye .
Innen 2km lefelé kövek közt ,sötétben ,csúszott a sárral keveredett kő,igazi bokaforgató terep volt ..De ,hogy a beszámoló elején említett 2 kilós sártőmböt megszerezzem a cipőmre ,bizony 63 kilit meg kellett tennem ,merthogy az utolsó szakaszon ,igazi cuppogós ,vastagon a cipőre ragadós ,meredek emelkedőtt megnyertük.olykor olykor kerítésbe kapaszkodva próbáltuk magunkat előre juttatni . A domb tetőről kiértünk az aszfalt útra ,és 1 kili múlva ,az iskolában nyitottunk ajtót , a sorálással együtt 10:01 került az itinerre .
Én olyan fáradt voltam,hogy mindenkinek azt dicsekedtem,hogy 7:10 es idővel értem be Laughing
Ami persze nem igaz ,hogy is lenne ,talán kicsivel –e fölött ért be a legjobb futó.
De nem baj megbocsájtották nekem ,mert utána rájöttem ,hogy 7:10 kor indultunk ..
És ennek a 10 órának is nagyon nagyon örülök.
Mindenkinek köszönök mindent ,Andikának ,Alának a szállítást,farkasnak a szállást ,Katának ,józsinak a társaságot .
A beszámolót fejből ,itiner nélkül ,térkép nélkül írtam ,,elnézést kérek ,ha hibák vannak benne .

 

képek : http://picasaweb.google.hu/yoyooka/TortRa#

Karácsony
yoyo | 2008-12-16 19:16:46 | 7 hozzászólás

Délelőtt gyorsan bedobtam a hurkát a sütőbe ,míg az sült ,lementem diót törni az udvarra , Hamar szétcsapkodtam 10-15 darabot ,és felvonultam vele .Kis celofán csomagokba raktam ,és arany kötözőt tettem rá .

A télifagyikat szintén celofánba tettem , volt egy kis .ü Vilmosom ,még a télapó hozta ,mikor fórumos Mikiztűnk .Elvittem …talán jó lesz valamikor felbontani :) Aztán még néhány darab cillagot is beraktam , mert az kell ,,,meg szaloncukrot , és díszeket .

Kellemes idő volt, egy technikai felső volt rajtam ,meg egy széldzseki …pedig nyaff direkt felhívta a figyelmem,hogy öltözzek fel .Míg mozogtam nemfáztam ,sőőt kimelegedve értem a fához .

Letettem a hátizsákot ,és elkezdtem előbb, a színes zacsikat felrakni ,mert ezek elég nagyok .

Aztán zajokat hallottam ..forgolódtam ,épp egy vaddisznó csapáson álltam . Pakolom tovább a zacskókat ,megint fura zaj ,olyan mintha morgás lenne . Tegnap este megnéztem egy filmet az volt a címe Halál a mocsárban :P Viszont kutyariasztó az van nállam .

 

Körbe járom a fát ,, azt nézem ha felmásznék rá ,biztos elhajolna alattam . Ekkor hirtelen a fülembe jön a morgás , nagyot dobban a szivem . A szél !! igen a szél csinálja ahogy a papír zacskókat a tű levelekhez dörgöli . Megörülök ,hogy csak ez ilyesztget …,próbából én is megnyikorogtatom :)

Működik . Összes szatyor lehajigál … igen..,majd utoljára teszem fel ,ez jó ötlet cillagom . Ügyesen kitaláltad :P A végefelé az ujjaim már alig élnek , mert nemlehet csak úgy od tenni ,rá kell húzni cillagaim ,,mert a szél lefújja majd ,bizony . , Tavaly a havas zúzmarás ágakra húztam fel ,na akkor jobban fázott . Kész leszek egy fél óra alatt .,Utoljára felkerülnek a nyikorgó dísz zacskók ,még egy utolsó fotó ,és magára hagyom a fát .Oly sok, kinn töltött ,éjszaka után ,ma csinosan vigyázzanak rá az angyalok . Még vissza nézek néhányszor ,végül eltünik a fák közt .

Boldog Karácsonyt Mindenkinek !

 

 

 

Szabadság :))
yoyo | 2008-12-14 14:50:15 | 8 hozzászólás

Igen szabadságon leszek 6 napig ííí

Rengeteg dolgom lesz !

Megsütöm majd a mézes sütiket ,becsomagolom az ajándékokat ,kocsonyát főzök , takarítok ...na és persze futni is fogok .

De azért módjával,mert hétvégén tortúra ,és nagyon tartok tőle Yell

Aztán majd feldíszítem a fát ,amit ma akartam ,csak esik az eső .

Remélem lesz rá alkalom,hogy felmenjek ,és azon a klassz kis eldugott helyen, megcsináljam a fórumfát legalább ilyen szépre .

Mert tavaly is olyan szép lett ,és mikor arra mentem futni ,mindíg levettem egy szaloncukrót róla . Megcsinálom mindenképp ,ha jégeső esik akkor is... a fának "állni " kell cillagaim Karácsonyra ,ez már hagyomány lesz ,hogy a fórumnak fát állítok,mert ennek köszönhetem ,hogy lettek barátaim.és Ők is azt szeretik amit én.... Futni !!

 

Aztán egy szép márciusi napon elfutottunk a barátaimmal bontani .. ,Eláztak a díszzacskók is ,de T.O-tól kaptam néhány szépet a napokban .majd nyaffal felvonulunk ,és felbontunk valami finomságot alatta ,és Mindenkinek Boldog Karácsonyt ,Kellemes Ünnepeket kívánunk :)

hmm,,,ahogy így vissza olvasom, kevés lesz ez a 6 nap cillagom :P

 

2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)