Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 44 561 267 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen
Télből a Tavaszba.... Tavaszból aTélbe !
yoyo | 2008-01-17 17:07:52 | 3 hozzászólás

Reggel van szürkeség ,sötétség,,a fiúk elmentek ,én magamra húzom a futó toalettemet,mert köd ide vagy oda,  nekem bizony menni kell ,mert mozogni jó . Ránézek a gyönyörű kristály függőre ,ami az ablakban lóg , nemrég kaptam a  főnöknőmtől,, egyszer láttam még csak,hogy szivárványba boritotta a lakást. Napsütés kéne ..bizony napsütés !!

Kilépek a kapun , elhagyom az utca végét,és jégpályára állok . Ha csak állok rajta és semmit nem csinálok,akkor is haladok,csak az a baj,hogy vissza felé. Valahogy átvergődöm ezen a szakaszon,és a sorompóhoz érek.. Innen már lehet menni ,itt csak sár van ,a nagy dűlőn ragadozó madarak pásztáznak ,eszembe jut mikor pár éve megtámadott itt  egy fekete  "várnyú'. Akkor az arany cipőm volt ,amit mindenképp megakart szerezni. 

Beérek az erdőbe ,de tükör jég itt is ,,Meg kell állnom,és kitalálni,hogyan tovább,mert a meredek partoldalra nemtudok felmenni,  Viszont feljebb látom,hogy sóderral felszórták, Nyilván az erdészet eteti az állatokat,na meg a fakitermelés ,sem állhat le ugye ! :( 

Nagyon jó módszert találok ki , egyik lábammal állok, a másikkal hajtom magam  mint egy rollert ,a módszer nem jó cillagom nem haladol  ,,inkább gyorskorira váltok ,sodródok jobbra ballra ,elérem a sóderes részt ,,Jól tapad ,lehet kocogni felfelé .. Fentről most lefelé kéne menni ,de elfogyott a sóder azannyaúristenit  ,igy átvágok egy ösvényrea BHTCS-sek kijárták ,iiii,ez inkább havas ,itt lehet haladni.. Egy mókus bújik meg a fán onnan figyel ,én is meg állok  ,olyan rég láttam már állatot,hogy már a mókus is jó .. nézem nézem ,aztán tovább kocogok . Olyan helyre érek amit nagyon szeretek ,sok minden eszembe jut ,a barátokkal itt hencseregtünk egyszer ,viszont mindenhol ember vastagságú fák vannak kivágva . Csipőre vágom a kezem ,és hangosan kimondom Nemáá !  

Úgy mérgelődöm mintha az enyém lenne az erdő :) Felmérem a kárt ,fa nem sok hiányzik ez jó ,,itt ott van kivágva ,,viszont a földön sokkal több hever szerte szét mindenhol ,, Most nincs időm ilyenekkel foglalkozni,majd úgyis megtalálom azt az új tisztást amit ezek hiánya okozott ..

most inkább a futással foglalkozzál cillagom,mert lógni idáig baromi sokat lógtál,, Nekiiramodok megint felfelé,itt már enyhül az idő alig jeges ,de azért még csúszkálok,, a 2,5 kilis lejtőn már a tavaszba futok , a köd is megszünt ,helyette messzire ellátni,és narancsos az ég is ..A hegy túloldalára 50 perc alatt értem át Rögtön megfordulok ,indulok vissza felfelé 2,5 kilit .Miután 3x álltam meg orrot fújni,de ez csak taktika a lazsára ,megtiltottam magamnak,hogy megálljak felfelé,, igen igen,de a gravitáció húzta a "vizet " az orromból,igy mikor elérte a szám szélét gyorsan vissza szivtam ,de csak egy bizonyos határig ,,hörögtem is igen ,,meg köptem ,de mivel ilyenkor kivetkőzöm magamból nem érdekel,,

Mikor felértem ,,végre kifújtam magam minden szempontból,innen már megint lefelé futottam ,aztán ,megint séta a kritikus helyeken , Mire vissza értem semmi nem történt ugyan olyan köd volt ,és több fokkal hidegebb , hát ilyen a fődem mostanában ,,jobbat egyenlőre nemtudok futni ,de nem is ez a lényeg azt hiszem . 

  

 

 

  

jég jég jég...kutya kutya kutya...
yoyo | 2008-01-10 14:54:59 | 3 hozzászólás

Ma kicsit később indultam el futni úgy 10körül ,gondoltam megcsinálom a 13 kilis távomat,kicsit gyorsabb tempóban,mint mostanában szoktam ;) ,,Ahogy elhagytam az aszfaltos útat ,már jégpáncél fogadott ,,,jól van mondom.. biztos csak itt ilyen,  mentem tovább ,,rámentem a  hóra, hátha ott jobb .,Ekkor jött egy autó ! be az erdőbe !!kocsija tele kutyával ,sétáltatni ? ,de végül is a kutyák ki sem kerültek a kocsiból,mert az első emelkedőnél,gyakorlatilag visszafelé csúszott az autó ,,Táncolt körbe körbe úgy kell neked gondoltam ,és jól elmentem melllettük,, Igen ám,de nekem sem lett jobb a helyzetem ,annyira csúszott ,hogy gyakorlatilag menni nemlehetett rajta ,, 20 percig totyorásztam ezen a szakaszon ,mikor elegem lett ,,Inkább vissza fordulok,és felmegyek a Zsiros-hegyre  , oda legalább visz beton út ,

Szép nyugodtan felkocogok rá ,figyelve,hogy nem sétálhatok bele ,,de bele kell ,mert 2 kutya áll az úton... ugatnak nekem ,,aztán valahonnan előkerül , egy másik is ,mostmár hárman vannak,,én állok ,és várok ,, Az utóbbi lehet hogy lány kutya  ,mert hirtelen rá terelődik az érdeklődés ,én meg elsunnyogok tovább felfelé ,,Hamarosan elhagyom a házakat,és bemegyek az erdőbe ,Megnézem a BHTCS ról ott hagyott kis fát ,hátha van rajta cukor ;)

Jég táblákon megyek, szakad be alattam a jég ,nagyon nézek a lábam elé, hogy hová lépjek. A futást már rég elfelejtettem menni is alig lehet ,,,de mi ez ? fityeg a cipőm talpán valami ? az annyaúristenit hát nem kikanyarintott egy darabot .?

De felmegyek  mostmár erre a dombra, ha már itt vagyok ,,nagyon nagy köd van ,de nem sokkal felettem süthet a nap ,mert rózsaszines az ég .Körülöttem gyönyőrű fenyves van ,ők is jégbe fagyva ,,Kezd kirajzolódni a fenyő sziluettje , már épp közeledek,mikor kutya ugatásra leszek figyelmes . Cillagom ezek őrzik a fenyőt , te cukrot erről nem lopsz ,de lehet nincs is ,mert leszedték a túrázók . Szóval a domb tetejéről szalad felém egy kutya ,majd még egy ,, Az életem egy perc alatt lepergett ,,láttam a húscafatokat,és az esti  hiradót, amint bemondja a tragédiát :)

Gyokorlatilag én is jéggé fagytam ,úgy álltam mint egy szobor ,,istenem a kutyariasztóm meg ott pihen a fiókomba ,. A puli jellegű ott hagyott , ő távolabbról ugatott ,a másik egy tigris foltos ... talán dogszerű valami ,nemtudom ?  na ő nem adta fel, ugatott ,és morgott,,és olyan helyen  szaglászott ,amit nemszertettem volna ha megharap :)

Mivel tényleg tök mozdulatlan voltam elhátrált ,de ugatott tovább , Nemtudom,hogy bele kell-e nézni a szemükbe vagy nem,? én nem néztem ,,igy 5 perc után még távolabb ment ,de figyelt ,,annyira lehajtottam a fejem,hogy már majdnem kitört a nyakam ,és elsétáltam,gyakorlatilag a fenyő közelébe sem jutottam .

De nem baj,, van nekem is egy fenyőm az erdőben ,, a Mi fenyőnk ,azon még biztos van cukor .Smile

Csavargás a sötét éccakában . csak ...sok idővel rendelkezőknek :)
yoyo | 2008-01-08 18:07:15 | 6 hozzászólás
megnéz szerkesztés törlés BHTCS extrém éjszai túra !

Egy héttel a túra előtt ,elhatároztam,hogy idén nem kockáztatunk ,,és bejárom a Fekete-hegyek környékét .
Előkaptam egy papir cetlin és ráirtam "jó helyen jártok",majd egy másikra "közel a csúcs".. Gondoltam ,ezt majd jól felhelyezem egy bokorra puskának,, A másik puskám egy faágakból kirakott nyil, egy elágazásnál .. Persze a nyilból semmi nem lett ,mert belepte a hó .
Viszont a papirok ott voltak :)
Szóval ilyen magnyugtató előzményekkel ,mentem nevezni ,,jó sokan voltak a parókián,mindenki a térképet bújta ,mert ekkor kaptuk meg a meglepetés csúcs helyszinét , Elek is befutott hamar ,és gyorsan eldaráltam neki,hogy ezt a Felsberg nevű csúcsot nem nagyon tudom melyik.
A csomagtartóból Elek előkapott egy kis ü pezsgőt azt jól megittuk,és uzsgyi a távoli...

Meszes-hegy(381m)
Eleinte kocogtunk,de hamar megállitott minket a mélyülő hó ,igy gyaloglásra váltottunk , már majnem át értünk a Gerecsébe,mikor egy farönk hevert az úton,de nem farönk volt,hanem egy sátor becsomagolva
Elek magához vette,és vittünk ki a Meszesre, biztos a pontőrök,hagyták el,mert szánkó nyomok is voltak .Aztán egyszer csak jött velünk szembe egy fiatal ember (Andris) Szegény eléggé kétségbe volt esve ,mert a barátnőjét ott hagyta a sötétben ,,elindult megkeresni a sátort ,,Nagyon megörült mikor mutattuk,hogy nállunk van.Rögtön megtelefonálta a jó hirt ,és elindult velünk a ponthoz ,Hálából meghivott minket egy kupica pályinkára ;)

A pezsgő,és a pálinka ,kezdte megtenni a hatását,bár idáig sem fáztunk,de én azt hittem leolvad rólam a ruha. Eleknek ekkor már erősen vacakolt a gyomra.,néha az enyém is becsavart ,meg is állapitottuk,hogy mindketten bezabáltunk ,ő sztapacskát ,én meg túrós csuszát ,igy valószinű a túró csipked minket ..

Ilona -lak (369m)
Hát ez bizony messze volt,mert mi nemvágtunk át árkon bokron,hanem jöttünk az "úton" .Ebben az időben találkoztunk a rókával.. Elek valami furcsa hangon próbálta elriasztani,de a róka nem mozdult,csak a szeme világitott a lámpánk fényétől,,Na akkor brutálisabb eszköz kell cillagom .,hógolyó !!! Igen igen az jó lesz a rókának dobjuk meg .. De a hógolyót kikerülte ,és jött felénk a kis vörös,ami aztán mint kiderült, inkább kutya volt :),Szegénykém ,hogy mit keresett ott a sűrű erdőben kitudja?de elindult utánnunk . Sajnáltuk,mert mi is nehezen jártunk. A nápolyi nem kellett neki,a csoki sem ,, ,Sokáig talán egy órát is jött velünk ,de aztán egy elágazásnál lemaradt . Leértünk az Ilona-lakhoz.. Na Eleknek ekkor robbant a gyomra ,jajj jajj,neki menni kell ,, Menjél Elekem ott van egy tábori WC mondtam neki:9 Hát ettől teljesen kész volt ,hogy az erdő mélyén ekkora szerencséje van ,hogy "kultúrált" körülmények közt trónolhat :)

Nagy -kopasz (559m)
Az Ilonáról ,tulajdon képpen "torony iránt " mentünk ,jó kis út volt ,nem rég ezt is bejártam,de nemgondoltam,hogy egy hét múlva egy másik út is lesz arra, az volt gyanús,hogy traktornyomok voltak a hóban,és nem volt ismerős egyáltalán. Persze jöttek mögöttünk,de én befékeztem , mondom Eleknek nem jó helyen vagyunk,vissza kell menni,,talán 2-300m lehett visszafelé,,,a társaság azt mondta ,ők maradnak,mert ez a jó út ..Utánna még sokat emlegettük őket . Mi viszont ráleltünk a nekünk megfelelő útra,de olyan sokáig mentünk rajta,hogy kezdtem elbizonytanodni, hol van a Zöld sáv,és hol,van a rét ?
Aztán persze jött mindkettő,csak olyan soká,hogy azt hittük elkavartunk,,
Felértünk a Nagy-kopaszra , gyorsan pecsételtünk,és irány Feket-hegyek .

Fekete-hegy(463m) jelige .. Ó de könnyű ! ;)
Most más stratégiát vetettünk,be egy "rövidebb " úton indultunk el..
igen igen, ezt bejártam bizony ,itt egy vad etetőnek kell majd lenni, hamarosan elhagyjuk az etetőt ,majd megyünk tovább , csúszkálunk merülünk .aztán a piros háromszőget keresztezzük ,és megvan ez is jajj dejó,,gyerünk Elekem ,itt lesz egy kerités amin át bújunk,majd , aztán egy ösvény ,,és balról becsatlakozik egy széles út is ,,Ez az!! meg van! idáig jók vagyunk ,teljesen lázba jövök futni kezdünk ,ahogy csak tudunk sokáig lefelé, Elek nyög vacakol a gyomra megint . Nemsokára jön egy vadrács igen ez is meg van ,,és itt a papir nem ázott el ,,de jó olvasni ,megnyugtat mert személyt köthetek hozzá :) ,,Gyerünk cillagom,mondom igy magamnak , itt jobbra fogunk fordulni ,itt raktam le a nyilakat,de nem látszik semmi,,, De mi ez ? tarvágás ? A multhéten még nem volt semmi , jajj hová lett az út ,mindenhol traktor nyomok, itt kell lenni a kereszteződésnek, hó hó szűz hó mindenütt ,pipa leszek , ,nem lehet,hogy a Feket-hegyek elbánjon megint velünk.
Forgatjuk a fejünket világitunk minden felé, futkosunk jobbra ballra ..és akkor meglátjuk a kereszt utat . alig 100 méteren múlt ,,itt menjünk fel Elekem ,jó,helyen vagyunk , ballagunk ballagunk jó sokat ,a bokrokra tett cukros papirjaim ,már nincsennek ott ,meg a taknyos zsepkendőm sem,Úgy kidekoráltam ezt a részt,hogy még véletlenül sem menjünk mellé,;) A következő papirom már a nyiladéknál van ,,Nagyon megörülünk tök simán meg lett a csúcs ,kettőt belerúgok a csúcskőbe a tavalyért cserébe ,meg le is köpöm ,Elek is büntet ;)
A pecsétnél meleg tábor tűz fogad ,és egy tepsi sütemény :shock:
Elpanaszolom ,hogy csupa viz a zoknim ,erre a pontőr hölgy( Zsuzsika ) ad egy zoknit ,és zacsit is ,hogy húzzam rá.. Nagyon hálás vagyok neki ,De milyen érdekes ,jó tett helyében jót kaptam, mert az ő lánya ,és társa hagyták el a sátrukat .

Hosszú-erdő-hegy (363m)
Hát jó hosszú volt az út odáig, átvágtunk egy nagy tisztáson . A Júlianna major felett ,mentünk végig a gerincen ,senki nem jött arra ,pedig nem volt rosz az út ,viszont kegyetlen hideg volt ,,
Aztán belefutottunk a piros - ba és levitt minkett a fő útra . Ekkor olyan éjfél volt már . Itt viszont tényleg láttunk egy rókát ,épp az erdőből szaladt ki,majd egy ház kertjébe be :shock: Mi idén is a gerincen mentünk végig ,a pontnál itt is tábortűz fogadott,ahol picit melegedtünk. Ha már a biztonságos gerincen jöttünk fel hát akkor menjünk le a szakadék szélén ,fákba bokrokba,,egymásba kapszkodva csúszva mászva értünk le ,De azért beszóltunk,egymásnak,hogy milyen nevetségesen könnyű itt lejönni ;) Itt meg egy ollót találtunk, amit szintén pontőrők,hagytak el ,Betettük egy veszélyre felhivó papir mellé a zacsiba .

Remete -hegy (370m)
Ezt nagyon könnyű megtalálni, szerintem az egyik legkönnyebb csúcs ,, bár feljutni rá nem egyszerű, tiszta szikla az egész,és a hó teljesen letaposott ,és jeges volt , A tábortűznél melegedtünk ,majd mentünk tovább .

Kálvária -domb(388m)
Idén itt állitották fel, a legnagyobb szopóbódét :twisted:
Nehogy már sima ,és unalmas legyen a túra ,tavaly itt szintén nagyot kavartunk,hát idén is ,,
Már a Remete -hegyen is nagy köd volt ,de mire ide értünk kb 5 méter volt a látótávolság ,valami hódara is kezdett szitálni ,és erősen hüllt a levegő, Mi tuti biztosra fordultunk ,le a kékről,mert ,hogy mindeketten úgy emlékeztünk,hogy a vad lesnél kell letérni a tisztásnál,, Mentünk mentünk a prérin ,Kérdem Eleket ,hogy jön valaki mögöttünk ?,,Nem !! mondja ,,,,Na aztán mikor én néztem hátra láttam két lámpafényt ,jönnek jól van ,,Megyünk megyünk ,nemtudom ,mennyit jó sokat ,,,mikor egyszer csak kijutunk a kékre ahonnan elindultunk,,csak pár kilivel odébb ,Mi a franc ez ? Kék ,és hová lett a két fény pont? Mennek a kéken yoyoka ,,szaladok utánnuk hahó hahó kiálltom,,Megvárnak ,fagyott számmal megkérdezem,hogy a Kávária do mee taáható :) Ők is megcsinálták ezt a potya kört,de nemtudják,elmondani ,hogy jutottak oda (biztos az ő szájjuk is elfagyott :)).Naa gyerünk Elekem vissza a kiinduló pontra hátha beugrik valami,,a baj az ,hogy nemlátunk semmit csak szitál a sűrű köd ,már már ismeretlen minden ,mikor fényeket látok megint ,,,egy csoportot ,,A kálváriáról jönnek ,kérdezzük,hogy merre van ,,és szinte ott állunk az ösvénytől 20 méterre ahol be kell menni A mindenit ezt jó benéztük ..Követjük az ösvényt kanyarog baromi sűrű bozótoson át ,fel fel akadunk rá ,de megyünk ameddig csak lehet ,,mindenfelől csapások ,merre tovább ,,menjünk erre ,de megint változik a csapás ,,végül felérünk ,gyorsan pecsételünk,és azonnal indulunk vissza ,,megyünk a különleges nevű...

Felsber csúcs (365m)
A kéken folytatjuk tovább utunkat előttünk két túrázó ők is a Fesbergre mennek ,együtt mentünk oda ,,elősször kék ,és zöld,majd utánna árkon bokron ,,,Elég könnyen meg lett.
Itt gyönyörű lett volna a kilátás a bánya szakadéknál,ha nem lett volna köd , Innen is hamar tovább álltunk ,és mentünk a (nem kötelező)

Zsiros -hegyen (424m) lévő Felsenberg csúcsra
Itt is sokat jártam már ,tudtam,hogy két nagy dombot kell megmászni,de a látvány kárpótolna ,ha lehetne látni bármit is ,,Hamar átértünk a két dombon ,itt találtuk a feldiszitett szaloncukros ,égősoros karácsonyfát ,,alatta egy ajándék doboz masnival,amiben a pecsét volt ,mikor kinyitottuk elkezdett zenélni :) Itt is köszönet az ötletért .Levettünk egy egy cukrot ahogy irva volt az utasitásban,majd elhagytuk a terepet ,,,mentünk a második legmeredekebb hegyre a

Nagy-Szénás (550m)
Kedvenc imádott hegyem ,most sem csalódtam benne ,nem viccelt az időjárás tekintetében .. Az, hogy éjjel milyen meseszép oda felmenni ,hát ezt leirni nem is lehet ,A fenyők !!!! hát még most is előttem vannak ,ahogy rájuk világitunk a lámpánkkal ,,Elek fényképez ,én csapongok ezt nézd azt nézd ,szikrázik ,mint a gyémánt ,mindent bevont a jeges dara,, közben olyan hideg van ,hogy a sálam pomponja koccan ahogy egymáshoz ér ,kis jégcsapok lógnak rajta ,de nem fázunk melegünk van ,többször meg meg állunk mire felérünk,,Fennt viszont még a levegőt is kipréseli belőlünk a sarkvidéki szél ,,Olyan köd ,és szél van,hogy félek fel sem találunk,,de simán felérünk ,,A pontőrők sátra egy jégkupola ,bennyujtom a kezem a lappal ,cserébe kiadnak 4 vajkaramellát ,és a pecsétet, Hajnali 4óra van .

Irány lefele remélem megtaláljuk a jelet ,annyira köd van,hogy az én lámpámmal semmit nem látunk ,,Elek világit messzebbre ,és akkor meglátom a fenyves szélét itt az út . Lesétálunk,és 4:25 kor nyitunk ajtót a parókián ,,Átadjuk a lapunkat ,és kapjuk a nagy gratulát ,hogy mind a 10 csúcsot megcsináltuk , Bár az időnk nem lett valami nagy (9:50) ,de ha térkép ,és iránytű nélkül belefértünk a 11 órába ,nem is olyan rossz .
Nagyon köszönünk mindent a rendezőknek ,már most mennék a következő BHTCSre ,Mindenkinek csak ajánlani tudom . És Elek köszönöm,hogy velem jöttél ,jó barát vagy ! Valamit a (nem alvó) barátoknak a telefonokért ,és esemesekért jól estek ,,Juditka,Anita,Nikol,tandi,Bocsi,és Steve ,köszi nektek is ,,
Új év.. Új Tervek
yoyo | 2008-01-01 17:24:06 | 4 hozzászólás

Blog!  hát nemtudok bologot irni ,legalábbis most ..,bele kell jönnöm ,vagy nemtudom,de folyton kitörölök mindent ,miközben itt ülök egy fél órája.. Steve mondta már vagy egy éve ,hogy regisztráljak ,meg bolyhoska is aki itt nyafogni szokott néha ,de csak viccből... és hát most új év új tervek vannak ,igy regisztráltam .

Szóval lenne miről irni bizony bizony ,ej de szép volt az erdő ma ,,úgy éreztem,hogy ha itt maradnék akkor is tök jó lenne , Néha megálltam ,csak úgy.. és vártam,hogy egy hólavina a fáról beteritsen . Meseszép volt ahogy zúgott le a porhó a fáról ,én meg alatta voltam :)  nem volt hideg ,mert rögtön le is pergett rólam  . Kár,hogy nem volt nállam gép,mert ilyen pillanatok ritkán vannak. A cipőm rongyá ázott ,viszont baromi jól lehetett pedikűrözni utánna . Igy a hétvégi hosszú futásra ,piperébe is tettem magam .

Most ennyi igy elsőre ,,várom,hogy kiszáradjon a téli cipőm,és reggel megyek megint ,mert a sok karácsonyi  zabálás,sharpei kiskutyává változtatta a hasamat

 

2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)