Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 655 327 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen

T 100

104,6km 3582m  17 ó szint  16:11


yoyo | 2013-05-18 07:21:41 | 7 hozzászólás

Terep 100


Szintidő kihasználós időtervel  készültem ,amit a  kezemre ragasztott  ragtapaszon tudtam ellenőrizni .  Gondoltam,hogy majd végig a halálzónába leszek ,de  azért itt ott 1-1,5 óra előnyt tudtam szerezni a pontzáráshoz képest.

A nagy izgalom csak azért volt,mert  amikor még 100km volt a táv  és kevesebb a szint  17 óra volt a szintidő ,a mostani hosszabb táv és több szintre ugyan csak 17 óra  .   elolvastam a régebbi beszámolómat,volt már 15:54 és 16:49 , kiderült az is,hogy elrigóztam az időt  a pontokon ,  gondoltam  ezen is tudok időt hozni,ha iparkodok ,mer evésbe gyors vagyok ám  .

Az ismerős barátok a rajtban ,sok sikert kívántak,sokan tudták,hogy ez a teljesítés nagyon kell a lelkemnek a tavalyi feladás után.
Kilenckor aztán elrajtolt a mezőny, és vele az eső is .Teljesen ideális futóidőt kaptunk még éjszaka is elég volt az ujjatlan topp .
Remete-hegyen még sűrű  mezőnyben haladtam ,majd egy gyors  technikai szünet után ,hamar utolsóként zártam a sort .  Meg is torpantam egy pillanatra,hátrafelé nézve,hogy ugyan má hová lettek az emberek ?  Többször is hátrafordultam, és egy egy pillanatig vártam hogy mikor jön már valaki,mer nem akartam elhinni ,hogy tényleg nem jön senki .. Az,hogy most nem Hidegkútról  inditották  a terep 50  rajtját ,így jóval kevesebb volt a futó körülöttem,szinte egész végig egyedül mentem ,néha persze össze találkoztam fiúkkal . Nagy szénás alatt vissza kiabáltam jó néhány futót,hogy hova hova felfelé a piroson ?  örültek ,hogy vissza hívtam őket  ,mert  úgy tudom mások is felmentek  . Földi szomszédommal zolibabával a K+ K- elágazásnál találkoztam ,mint irányitó ember mutatta az utat  ,mert ugye pár éve erre is történtek nagy kavarások . Kőris -völgy lefelé jó sáros volt utól értem Andrást és Gézát ,eléggé csúszkáltak a hokában .

 Piliscsévre úgy értem,hogy összeszedtem 1 óra előnyt a szintidőből  ,itt sokan voltak körülöttem már nem voltam utolsó .sisiék pontjáról  elsőként futottam tovább . mögöttem B András O Géza ,de Klastropuszta előtt lehagytak és megint csak egyedül maradtam . innen bitodalmi lépegetőként ,mentünk a sáros részen a nagy farakás mögött . pilis nyeregig  futás gyaloglás  ,olyan volt ez a rész mint a mesében  ,sűrű párafelhőbe haladtam ,a fák felett átszűrődő fény érdekes szint kölcsönzött a leveleknek .

 . A Pilis nyeregből csak a véletlennek köszönhetem,hogy megláttam a szalagot, ami  új szakasz ,és a Fekete kőre vezetett .ezen a napon ,minden új szakasz 3 szög volt .  Dobogókőre 35,4 km hez boldogan  értem fel ,tavaly már ide érve is rosszul voltam .Most jól vagyok eszek is rendesen , szintidőben jól állok ,Dömösig lefele jót futottam ,persze vigyáztam,hogy a combomat ne terheljem túl mert sok lefelé vár még rám . Tudtam,hogy Dömösről kifele is lesz pici változás ,csak nem tudtam hol, Mariska nénit  megkérdeztem a temetőnél,hogy látott -e erre futókat  ? mondta hogy igen látott ,de  vissza kérdezett,hogy maguk a buszhoz szaladnak  ? ezen jót nevettem ,ha tudná honnan jövünk,és hová megyünk talán el sem hinné.
 Dömösnél 43,4km sikerült majdnem 1,5 óra előnyt szereznem a pontzáráshoz. Sk ék pontján feltankoltam ettem savanyút,ropit ezt azt,kértem egy egész banánt az megtartott a kápolnáig, innen jött a rész,hogy nem az aszfalton hanem bent az erdőben ment a táv,,jó ötlet főleg ha kánikula van a beton nagyon öntötte a meleget tavaly .  onnan aztán kezdődött a mászás  Vadálló kövek azért jócskán... megfogott, eszembe jutott a tavalyi perzselő 35 fok,mikor minden sziklára lépésnél vissza rántott a görcs .  Ker Peti fényképezett az egyik szikla felmenetelnél ,bár elég párás volt az idő ,de azért biztos szép képek lettek ,mert ez a hely varázslatos . az eső kivételesen jót tett a szakasznak, mert nem csúszott a por.  
Zsotyek viszont prédin várta a futókat , ittam nála néhány korty vizet ,mert izó még mindíg volt a tartályomban pedig már közel 50 km nél járok  . Az idővel kicsit elcsúsztam ,de ezen a 6km es  szakaszon végig jót futottam a rigóig ,még a Tövises-hegyet is megjoggoltam .Örömmel értem kisrigóhoz 54 km nél , igaz kicsit megközelítettem a halálzónát, de nagyon hamar bevágtam 2 levest Mariann kérdezte kell -e a váltó cipőm ? nem kell hadartam ,és kanalaztam tovább a levest .
Mariann kivette  a kislámpát hátha rámsötétedik mire vissza érek rigó 2 be ,de világosba vissza értem , berakta nekem a kolbászt  ha már émelygek jól fog jönni,élversenyzőknek nem olvasni a kolbászt, ez csak a magamfajta lassúbb szekciós   futóknak ajánlott ..
Az Apátkúti -völgyben  jót szaladtam,csak a patakok fogtak meg néha ,egy fiatal pár lent a pataknál szerelmeskedett , vagy nemtudom,de négykézláb kerestek valamit :)  a szintútról jó rálátást biztosítva az eseménynek .  
de csak a periférikus látásommal érzékeltem,mert futottam lefele ,tehát lehet mégis követ kerestek .. Visegrádnál ismét egy új szakasz lett beépítve piros 3 szög  .  szép volt ez a rész,egyszer már jártam erre ,de a lefele majdnem jobban fájt a betonon mint a felfelé . Janikát látom magam előtt végre már egy ismerős  A pontra érve azért már éreztem a távot 63.5km nél ,le is ültem kicsit átgyúrta a  vastagon sáros vádlimat  Gusztos Peti   kb 5 percet adtam magamnak addig ültem a fűben ,és mindent leraktak elém,hogy egyek .  A lányok kérdezték,hogy jól vagy Andi ? mer ugye tavaly itt adtam fel ,de most teljesen más minden , tudok beszélni, és tudok enni . A tartályom amiben izo volt töltve  kb 1.5 liter  itt fogyott el a rajt óta, kb ugyan ennyi lett vissza töltve és maradt benne a célig, monjuk ettem levest 4 adagot ,meg elől volt egy kis palack abból is ittam .Elindultunk Janival a fellegvár felé , ő ment elől én mögötte ,két fiatal fiú előttünk ment,nem tudom már mit mondtam Janinak az éjszakával kapcsolatosan,hogy majd éjszaka lesz valami..erre a két fiú vissza fordult,hogy még éjsza is menni fogunk hány km ez a túra ?  mondtam futás,nem túra csak most egy kicsit fáradtak vagyunk már  azért gyalogolunk .De aranyosak voltak minden jót kívántak .
 A kálváirán  már csak a fagyi húzott felfelé nem is a hideg miatt ,hiszen nem volt meleg,hanem a savanykás iz amit kivánok .  mire oda jött a nő kiszolgálni,meg elment felváltani az 500ft ot ! két gomboc fagyiért eltelt pár perc.megkaptam a fagyit narancs és ribizli , elindultam felfelé közben egy nő megkérdezte milyen verseny és mennyi táv,és hol tartok ?  sok pozitív emberrel találkoztam,sokan szurkoltak is ,köztük sok gyerek pl Vadálló köveknél ..mire felértem a sorompóhoz el is tüntettem  a fagyit . A bobozók sikongatva kanyarogtak lefelé a szemközti hegyoldalon  ,hát kinek mi a jó ugye  ? ,,nekik elég az 5 perc ,másnak meg 16 óra az öröm

Beérve az erdőbe két fiatal pár jött ,elég sportosak voltak technikai felső volt rajtuk ,szerintem tudták milyen verseny van,,a lány mondta,hogy éljenek a női sportolók .Futni kezdtem, mert elég szeles volt ez a rész ,főleg a szép Borjúfőre felfelé, itt ért utól két fiú ,látszólag jó erőben voltak,csodálkoztam is ,hogy kerülnek mögém,mondták a Nagy -szénáson kavartak 40 percet .A fiúkat hamar elnyelte  a fák sűrű lombja ,csak a villanypásztor csattogása ,és valami vad csörtetése zökkentett ki az épp kialakuló hányingerből
.Csavart a gyomrom párat ,nem tudtam rá gondolni a gélre sem,de lenyomtam,utána elővettem a kolbászka darabot lefolytani az ízt ,nem ment le csak rágtam rágtam végül befogtam az orromat ,de monnyuk nem tudom minek .. lement a falat ittam rá izót ,de jött az émelygés  ittam rá ciromos vizet az sem volt jó .elővettem a mentolos  rágót na az jót tett elvette az édes ízt ,jobban is lettem
 . Az Urak asztala oldalt megkocogtam szép ez a rész nagyon ,de utána megint eléheztem vagy nem tudom,de rám tört a hányinger . ott voltak a szeletek kéznél ,de nem kivántam ,letörtem még egy darab kolbászt,de csak egy falatot ,ezt forgattam a számba percekig ,utána víz,korgott a gyomrom hangosan . A rigóhoz elnéztem a lemenetelt vagyis nem úgy ,hogy rossz felé mentem csak azt hittem már az a lejtő közeledik ,de még volt benne az aszfaltos rész meg egy emelkedő . néztem az időt jó állok ,bár 50  perc múlva zár a pont ,de már itt jövök felfelé a rigóhoz kiabálok ,hogy itt vagyok :) mindenki kolompol kiabál hajrááá yoyokaaa majdnem megfutom az ösvényt,csak a kútnál fogy el a levegő ,de minden rendben van jó a kedvem főleg  szellemileg  ,gyomorilag  aránylag  jól vagyok ,fizikálisan közepesen ..  letolok két levest kapkodok a szintidő miatt  jajj jajj nem érek be mondogatom,,Valaki kiszámolja nekem,hogy  yoyoka van még 6 órád a  27 kilre ,na ez megvigasztal.

 Mariann kicsit átgyúrja a vállamat ,előveszi a fejlámpámat ,teát tölt , nem kivánok semmit .kapok  egy csomag ropit ,ez jól jött  később .Emese levest hoz ,ezt gyorsan megeszem .sisi nyög helyettem is , felhúzom a compressios zoknit ,és másik cipőt veszek amit boszitól kaptam egy adidast, neki nem jött be ,de nekem jó,mert kicsit bőséges  :)  a cascadiát már nagyon kitölti a lábam,ilyen hosszút még nem is futottam benne . de jó volt ..van egy kedvenc futózoknim aminek elkopott a talpa , de varrni nem akarom,mer akkor kidörzsöl így csak egyszerűen leragtapaszoztam a talpát, működött csak mikor cipőt cseréltem a talpbetét is hozzá ragadt a zoknihoz . útnak indulok olyan jó ez a pont szinte érzem az áradó szeretetet ,mindenki szurkol már ettől könnybe lábadt a szemem ,Beérhetek megcsinálom  ..
 Egyedül  legalább a saját tempómba mehetek, látok még bőven,de mégis felkapcsolom a lámpát,mert a prizmák jobban utat mutatnak,a szürkületben ,két lámpával megyek egy a fejemen egy a hasamon ,már nem látszik annyira  a naracsszinű  fújás  . A Bükkös -árok melletti aszfalton utól érem Balázst ,,mondja,hogy jól mozogsz cillagom,persze ez csak a látszat ,én is elfáradtam már .Gyalogolok vele néhány métert,de mondja,hogy menjek és már csak a célba látom újra . Janika utól ér valahol Lajosforrás környékén ,iszunk a forrásból itt több spori  is van körülöttem,de csak ideig óráig,mert hamar elhalványul a lámpájuk fénye ,és mehetek egyedül a Bölcsö-hegyre . Szűk kis ösvényen vezet az út a végtelenbe,vagy talán még tovább is .

 Rettentő boldog vagyok,mikor felérek és elindulok  lefelé,de az öröm hamar félre húzza a számat,mer nem készültem fel az új részből , itt nem csak egy Bölcső-hegyről van szó,hanem a Kis ,és Nagy Csikóvárakról is ,,na ezt én nagyon nem tudtam, azt hittem ez az egész tömb a Bölcső-hegy .

 Mikor látod már Csobánka fényeit,de kva magasan vagy még hozzá,és mikor már végre lefele mész a sz@ros meredek köves részen ,és azt gondolod,hogy a Köves-bérc majd megváltás lesz,,na akkor megint csak elkezd emelkedni .
 Bölcsődal :
Ringasd el magad, ringasd el magad, mindíg lesz aki elringasson ringasd el magad .. az ösvény felfele ááááá nem bírom még az ég is bele dörrent ,és villámokat szórt .  A vizes bokrok nyugtatólag simogatják a karomat nyugi nyugi susogják,  itt vagyunk simogatunk , inkább a bokrok mint az északi szél. szinte lapozni kellett a viztől elhajló ágakat . jó érzés volt,  nem fáztam tényleg az ujjatlan toppban sem .
. A fények annyira lent vannak,én  meg olyan magasan a bérc amit meg kell hagyni nagyon szép lehet világosba ,meg kipihenten,de most én itt mindent mondtam . úgy érzem,hogy nem 13 km Csobánka a rigótól  hanem legalább húsz, egy spori megy előttem , neki is fáj a lefelé.kiérek végre a régi ismerős részre Csikóváraljára , Janikát megközelítem az aszfalton,tényleg nagyon motiváló ez az üldözősdi :) ott vagyok a nyomába ,szinte kergetem . nagy zuhi volt csupa víz minden ,futunk az aszfalton amennyire lehet ,beérünk az erdőbe,végre  a csobánkai pont 90,8km nél   ,szalonna kolbász kenyér mindent tömök magamba, de csak 1-1 falatot kell ám képzelni ,egy korty sört is kapok medvegyuéktól , elég is belőle mert az üres gyomorba nálam még ez is beüthet .
 
húzok tovább drága minden perc itt is elmondom amit el kell,hogy jajj jajj a szintidő ,,mer ugye bármi lehet elesek eltévedek,ott van még két hegy .  A Kevélyre felfelé Janika elhagy meg még pár spori mind fiúk elég jól mennek ,én még tartok egy technikai szünetet ,már nem tudom hányadszor a mai napon,de sokszor a gugolás miatt is jó érzés volt :) Lefelé a kevélyekről 2 fiút befogtam,fájt nekik a lefele ,én mentem azért ahogy tudtam,egy srácot megint  utól értem  , első T100 as volt ,mutattam neki egy szép hegy sziluetjét ami már a város fényeivel keveredett ,na oda kell még felmenni . Tövises-hegy előtt benéztem egy utcát ,tovább mentünk a fiúval,ejj de mérges voltam ,a jel alig alig látszott az aszfalton így a kis nyil nem látszott ,vissza mentem és megláttam a kék jelzést,utána vettem észere a fújást,meg a prizmát . Köves.bérc utálatos volt,de felkészültem belőle ,az utcába érve gyorsan lereszkedtem a főútra . jó volt,hogy emlékeztem a szántásra ,hogy ott kell elmenni,mert a kis szalagcsonkokat nagyon öszegubancolta a szél ,talán 1-2 fújást láttam.

 Aztán végre befordultam az aszfaltra és felfelé mentünk az erdőbe ,egy fiú egy fa tövében ült mondta,hogy pihen kicsit ,a  velem haladó srácot megkináltam ropival ,meg is ettem a csomaggal míg felértem ,persze alig bírtam lenyelni,mert úgy éreztem annyit lihegtem már tegnap óta, mint egy kivert kutya,és  hogy  a torkom is feldagadt . Mikor felértünk a nyeregbe ott volt a 2km ,hogy ez milyen vigasztaló tud lenni,bár szerintem több vót mint kettő ,de már nem volt erőm lefutni a lejtőn a srác otthagyott ,de pár perc múlva  össze szedtem még 1fiút  ,és együtt is értünk be a célba .én olyan boldog voltam,hogy már az utcába kanyarodva hujjogattam  ,és annyira jó érzés ilyenkor célba érni ,én tegnap indultam el,és  másnap értem célba 16:11 el .
 Gabi is értem jött várt már nagyon,Enikő aranyos volt megöleltük egymást ,még el is pityeredtem,mert ilyenkor feltörnek az érzelmek,sok minden eszembe jut ám, a tavalyi feladás a melegbe ,a Mártabérc rosszullét 2 hete. Benn a csarnokban  tapsoltak  nekem  talán még az iskola gondnok vagy őr, is  velem örült komolyan láttam rajta. Mariann nagyon örült,Zoli is ott volt ,Géza, és még nagyon sokan ott voltak. kicsit heverésztem a pokrócon Gabi hozott egy levest,azt megettem ,még akkor is  mondogattam a szintidőt,pedig má rég beértem :)) Hát így ért véget ez a mai, hosszúra nyúlt nap .Hamar hazaértem tusoltam feküdtem ,a gondolatok repítenek rögtön ,kezdtem a Budai-hegyekkel,majd átmentem a  szép Pilisi-hegyekbe,innen a Visegrádi hegység útjain szaladtam,hogy ismét a Pilisi hegyeken át , visszatérjek a Budai hegyekbe .
5:30kor felkeltem mert nem tudtam elaludni, hiába dúdoltam,hogy ringasd el magad ,ringasd el magad

köszönök mindent Mindenkinek
yoyoka  3x os :)

7 hozzászólás

Deni 3967 napja
Deni képe

Eszméletlen! Gratulálok!

kkoos 3967 napja
kkoos képe

Áááá Cillagom., micsoda élménnyel lettél gazdagabb! Gratulálok és köszi hogy megoszottad velünk.

Boszi72 3967 napja
Boszi72 képe

Yoyo drága! El sem hiszed mennyire örültem, mikor megtudtam, hogy ilyen szépen behúztad a T100-at. Emlékszem jól a tavalyi esetre és azt is tudom, milyen jó következő évben revanssal visszacsapni! Ráadásul nehezebb pályán, ugyebár! :-) Nagyon nagy fegyvertény, nagy példa vagy, kemény és kitartó, a kolbászos Yoyo! :-) Kalapom emelem, remélem, jövőre együtt örülünk a célban! :-)

Blue 3967 napja
Blue képe

Remélem hogy gyulai kolbásszal frissítettél mert nekem az a kedvencem így szerencse hogy nem mentem mert megettem volna előled! :)

Gratula 3x Yoyoka Cillagom! :)

yoyo 3967 napja
yoyo képe

Köszönöm Denkie aranyos vagy :)

én köszi Krisz ,hogy elolvastad

boszika gondoltam  ám rád, mikor a tőled kapott cipőbe bújtam , sajnos nem lettem gyorsabb tőle,de legalább a lefelén nem nyomta a körmömet a cipő . jövőre ? hmmm meglátjuk :)


banditám most  nem gyulait vittem ,hanem a vékony  pick mívest ,még azt is alig bírtam szétrágni :)

PecsiPeter 3966 napja
PecsiPeter képe

Gratulálok!

nedus 3966 napja
nedus képe

Yoyóka !! Nagyon-nagyon ügyi voltál már megint !! Imádom olvasni a beszámolóidat , sokszor sokkal emberibb mintha egy élfutóét olvasnám !! keményen végigtoltad és jócskán megvolt az a szintidő !! Bár kint voltunk szurkolni az erdőben a Csúcs-hegyi nyeregnél , de a sötétség hazakergetett , mert bringával voltunk-lámpa nélkűl , így nem láthattam a mosolygós arcodat !!  Gratula Neked !!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)