Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 874 722 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen

Mocsár

yoyo | 2011-08-19 12:39:32 | 20 hozzászólás

 

Bieg

… a Lengyel mocsárban .

Üdvözlöm a kedves olvasót , a  Lublineki Tó partjáról ,ebből  a tisztavizű , és élővilágban  gazdag vizivilágból :)

Remélem a beszámoló végére sokan kedvet kaptok  majd az indulásra  ,.. .

 

A  közel 8 órás út,idén sem   volt rövid ,többször meg meg állunk mire Lubliniecbe érünk .  és jó szokás szerint egyből eleredt az eső . Aztán  miután elállt ,felvettük a ratcsomagot, és megláttuk,hogy kint lobog a Magyar zászló. Egy Lengyel lány meg boldogan lefényképezett minket .  

Hamar megállapítottuk,hogy idén sokkal sűrűbb a hínár,és ellepte a tavat valami  nyálkás  zöld moszat,,cserébe viszont ,apadt a tó vize, így idén csak mellig ér majd .  Mindhárman hamar felvertük a sátrat, és felbontottuk  az Ultrabalatonos bort . Miután poharat nem vittem egy műanyag vezespalackot vágott szét mamba ,,há elég igényes vót na …

Este  viszont jót aludtunk ,és  az esti eső miatt reggelre sűrű köd úszott a csodaszép tóra :) Ronda szürke idő volt,de szerencsére 12 re szépen felverődött,és akkor már sütött a nap.  Ez a 3.indulásom,de  először van ilyen .

Baddi és Zsolti 11 kor rajtoltak ,kb ők is egy száz fős bollyal mentek ,ők tépték fel a hínárt,meg a nádasba vágtak utat a következő futamnak . Itt épp baddi jön egy hínárnyakláccal :)

Szaladtunk a Tó parton és fényképeztük őket,és szörnyülködtünk,mer  ennyire még nem volt soha sűrű a hínár,és zöld moszatos sem.  Aztán 12 kor mi is rajtra készen álltunk .,mambával az első sorba mentünk,hogy tudjunk jó poziciót szerezni,mer különben eltipornak ,hasbarúgnak,letiporják a sarkunkat  .A spiker bemondta ,hogy van két Magyar résztvevő a női indulók közt  ,mire mi feltettük a kezünket,hogy itt vagyunk .

Magtapsoltak ,és megölelgetet minket a spiker .. 12 kor megfogtuk egymás kezét ,és szaladtunk a tó felé , a vízben már külön váltunk . Eddig mindig úgy volt,hogy kicsit kijöttünk a tóból ,,de idén nem kellett ,,végig a tóban  maradtunk pancsikázni  . De amúgy idén semmi nem úgy volt mint eddig,,csak ezt még nem tudtuk.

Mamba nagyon jól előre került ,én úgy a közepe felé sodródtam tapostak ám ezerrel,de próbáltam egy jó húzóörvényt elkapni ,és kevesebbet kellett taposni a vizet . A kitépkedett hínár óriási kupacokban úszott előttünk a derekunkra tekeredve nehezítette a haladást. Úszni alig lehetett,bár próbáltam,de a térdvédő is húzott lefelé,meg a pamut póló sem volt jó ötlet,hiába téptem ki az ujját .. Amúgy idén nem volt annyira mély a víz sem,mellig ért csak . A nádasba viszont  nagyon nehezen lehetett menni,össze vissza nyomorgatott a nád.

A kacsák,a kígyók menekültek ,főleg a mambától ;)  Annyira örültem a térdvédőnek, hogy felvettem ,de a lábamszára védtelen volt ,az kapott rendesen. Volt egy fordító ahol láttuk az előttünk haladókat,kiabáltam is mambának ,integettünk,itt láttam utoljára ,azután már csak a célban taliztunk . A tóban legalább 1 órát eltöltöttünk,úgy ,hogy nem jöttünk ki a vízből,ezután jött a mocsár a feketeleves. Teljesen új útvonalon ment ,de a ki be mászás az megmaradt. Egy idő után már tudtam,hogy ez sokkal hosszabb lesz ,mert visszafelé mentünk, és nem közeledtünk a tóhoz. Aztán a Lengyel honlapon  találtam valamit,amit online  fordítóba másoltam ..

"És valóban.  A Szervezők figyelembe vették az elmúlt év a résztvevők fellebbezése, hogy emelje fel a parti nehézségének a szintjét, kiterjesztette az utat, a rekordra-törő 13 - 14 km re , és a maximumra növelte a legyőzött természetes akadályok számát.  átugró és megnyerő a víztelenítő árkok ,olykor kétségbe ejtették a versenyzőket .

A kígyó egy különleges meglepetés volt a vízben... de erről egész boldogság, amit csak a végen tanultunk meg: -)Következő elemmel bővült  az ez  évi kiadás ,előző volt... a moszatok szokatlan száma és a tóban levő hínárok.

 

Hát szóval inne fújt a szél azanyátokúristenit,, még hogy parti :) ,és a kígyó a különleges meglepetés ? hmmm  .. azé nem mindegy hogy eddig 7kili  volt, most  meg  14 ,és ráadásul még szögesdrót is  vót kifeszítve,hogy a szerencsétlen hulla fáradt versenyző,csak maradjon a mocsármederbe,ne másszon ki a partra ,csak ha el jött az ideje. Az idő meg nagyon soká jött el. Egyik trutyis részen  azt hittem ,hogy gélt osztogatnak, el vettem  egyet csavaros volt,és isteni csokikrém volt benne . Kellett is az energia mer  kivoltam dögölve ,főleg a karom fájt ,de amúgy meg mindenem   De nem panaszkodunk tényleg lehet élvezni ,,,Amikor a szemembe fröccsent a trutyi akkor csak pislogtam mint a verebek , senki és semmi nem tudta megtörölni,hiszen tetőtől talpig bűzös mocsarasak voltunk . Voltak kamerákkal,meg fényképező géppel a mocsárba képesek voltak bemászni és  fényképezni a nyomorunkat :)

Ez meg talán mamba ,bár nem vagyok benne 100% ig biztos :)

.. A nagy csatorna gyűrű idén is benne volt ,a térdvédö nagyon jó volt simán végigtérdepeltem négykézláb benne ,és semmit nem éreztem,pedig mamba szerint tele volt apró kaviccsal .  Még jó ,hogy nem szórták fel rajszegekkel is ..Olyan útvesztős volt a fenyőerdő,hogy 1 helyen rossz felé mentem ,még csodálkoztam is,hogy jééé erre alig tapostak,de szerencsére egy rendező látta,és visszaírányított. Sok felvigyázó volt amúgy ,és folyamatosan újra javították a pályát,mert amibe csak értünk kapaszkodtunk,és naná,hogy a kordonokba is . Az erdő viszont akármilyen trutyis is nagyon nagyon szép .

.Mindig azt hittem,hogy na majd ha most kimásztunk akkor ez lesz az utolsó,és jön a Tó a híddal,de nem …még mindig vissza be a mocsárba ,volt hogy olyan mély volt a partoldala,hogy le kellett csúszni egy sárcsúszdán.  Aztán a rengeteg akadály után ,a rengeteg kidőlt fa amin átmásztunk,és nekimentünk combbal lábszárral ,hogy kékre ződre vertük magunkat , Ezek a rejtett akadályok  a  fekete trutyiba . Aztán kiértünk a tóba .és ott volt az a híd féleség amire egy kötélen kellett felmászni .

Alig volt már erőm,és tudtam,hogy a túloldalon ugrani kell . Remegtem féltem ,de biztattak ,hogy ugorjak,nem olyan nagy kunszt de aki fél annak az.  Befogtam az orrom kimásztam,és ugrottam ,lemerültem ,de itt is csak mellig ért. Ez után má éreztem,hogy vége lesz,de neeeem megint  visszavittek  az erdőbe ,kicsit kanyargózni a mocsárba . A leg sűrűbb trutyis rész amiből a lábadat is alig lehet kíhúzni , és minden erődet elveszi ráadásul a kínódat még le is fényképezik   majd nagy sokára jött egy farakás,itt egy érzékelő volt felszerelve,sípolt,mikor oda értem,és tapsolni kezdtek a szurkolók a közelben . Ágyúdörgés is hallatszott ,már hallani lehetett ,a célzónát.

Egy belakatolt nagykapu állta utunkat ,de a legalján volt egy lyuk vágva  azon kellett átbújni  

,majd kicsit felfelé futva elértem egy másik kerítést,ami függőleges pálcikákból állt,. Na ott megálltam és aszontam én ezen nem tudok átmászni  Mellém ért egy fiú ,totál kész volt ,hagyta hogy én kinlódjam át magam először. Sikerült  átmászni ,futás tovább cillagom . Jött a romos ház , be az üvegajtón ami zárva volt, be kell mászni,végig futni az épületen brutál mocsok minden . majd egy pinceféle ablakon le a főd alá,a sötétbe,pár lépés és kint vagyok,egy fiú előttem ment ki,és  előre engedett mer én jobb állapotba vagyok :)

Lassan a célzóna felé érek,csak még egy kicsit levisznek a nádasba, hogy érezzük a törődést ,innen aztán már a vastagon felszórt homokos úton futok ,,bizony úgy futottam ahogy csak bírtam ,előttem megannyi kerékgumi lefektetve ,szögesdrót alatt átkúsztam a pólom felakadt de simán kitéptem magam .,majd a vizes árok is meg van,és a szögesdrót göngyöleg is.Már csak ezt a szaros padot kell átugrani,meg azon a gumiabroncson átbújni, csak ne érne ez is a lábamszárához..már futhatok is a célba . Az órára sincs erőm felnézni komolyan ,a nyakamba rakták azt a 3kilós  patkót,és cak álltam álltam leeresztett kézzel, mint egy bábu ,és se kezem se lábam nem vót. A kesztyűt alig volt erőm bedobni a mocsarasruhagyüjtőbe ,csak így ellendítettem de teljesen máshová esett . Húzta a nyakam a patkó mentem a fürdőhöz,mamba ott tusolt a tó mellett . ,de én előbb még lefeküdtem ,mer pihennem kellett,hogy egyáltalán a cipőmet ki  tudjam kötni  . 

 mamba nagyon nagyon jót ment bronz patkót kapott,ami szerinte is, meg szeintem is ronda 2104 . FISCHER Krisztina 1977  K-1 Szufla-Szigethalom  3:06:09

41.     2119.  FULKON Andrea 1963 K-1 SZUFLA-gykovácsi 3:30:58  kb 120 induló volt óránként ,ebből  sokan fel is adták a 14 kilit J))))

42. 1153 PETKES Zsolt 1977 M-1 Szigethalmi TE-Szigethalom 3:07:35

43. 1152. KISS András 1979 M-1 Szufla-Szigethalom 3:07:42

 

 

Fürdés után , csak olyan 80% ba lettünk tiszták ,a fülünk az orrunk a körmünk a nyakunk ,a karunk mindenünket befogta a mocsár . A legjobb az volt mikor a benzinkútra bementünk ,és a wc ben belenéztünk a tükörbe ,,szegény shoppos csaj mit gondolhatott a magyarokról :)

 

A verseny után volt leves,csak én elhagytam a bónt ,így nem ettem,pedig éhes voltam elhihetitek :)Monnyuk kajám volt bőven..Naszóval a póló csini szürke idén piros szakadásokkal női fazon ,kaptunk krovkát megint ,és joghurtot a rajtcsomagban meg egy kókuszos valamit,volt a patkó,és a leves,és kávét is hattunk ingyen.Szerintem nagyon jó kis verseny,hogy aztán jövőre vissza álltíják a 7kilire ? hmm kitudja ,oda kell menni és akkor megtudjuk :)

 

 

Ezt  a névsort  meg magamnak írom fel  jövőre ..

Szilviék 

Máskusöcsi

Dildi

20 hozzászólás

Gandi 4628 napja
Gandi képe

Cillagom, cak tudnám, mi rángat ide téged mindig vissza :-)

Egészségetekre! :-)

Blue 4628 napja
Blue képe

Tavaly is rohadt sok levelet kellett írnom lengyelül és angolul,hogy megemeljék a távot meg egy kicsit keményebbé tegyék a pályát,mert olyan mamuskásnak tűnt a képekről.

Idén is lesz sok időm,és remélem jővőre 21 kili lesz,azanyjaúristenit nekik! :))))))

 

 

Gratula te Lápi Bandita! :)

Mamba 4628 napja
Mamba képe

Sajnos én vagyok Cillagom. :) Emlékszem is, hogy mikor kaptak le. Sokáig figyeltek, ahogy közeledek, nem is értettem, hogy miért nem fotóznak. Tudták, hogy ott van valami a víz alatt, amitől mindenkinek mocskosul eltorzul a feje. Megvárták, amíg odaérek, és akkor hallottam a kattintgatásokat. A mocsadékok! :o))

csetbalu 4628 napja
csetbalu képe

brutális, félelmetes, talán jelzők sincsenek, hogy ez mennyire nem normális:)

minden elismerésem Yoyo, hatalmas GRAT:)

 

azért azt már várom, hogy ezt jövőre a borvidéki ezredes hogyan karcolja be:)

mjoci 4628 napja
mjoci képe

Tiszta wellnes, iszappakolás..............:)))))))))

Sneci-ke 4628 napja
Sneci-ke képe

jujjjjdedurva, minden elismerésem

Gandi 4628 napja
Gandi képe

Mamba, és mi volt ott a víz alatt? :-)

Mamba 4628 napja
Mamba képe

Egy olyasmi farönk, amiből hegyes valamik álltak ki. Talán fenyőfa törzse lehetett. Olyan buzonyány szerű.

gyaloggalopp 4628 napja
gyaloggalopp képe

Komolyan mondom, ilyenkor csak azt tudom elképzelni,. hogy minden gátlást levetve állatkodtok ott a sárban... Amolyan "mindenmindegy" hangulatban... De tényleg, ha nem ismernélek Benneteket, megkérdezném, hogy ki az a hülye, aki... de így, hogy ismerlek, így tudom. :-D

 

Cillagom, haladó mocsárjáró vagy, azt már látom!  A szenvedős képeden meg beszartam. De azért belül biztos, hogy örültél... :)

 

Gratulálok, ti mocsári (tekn)hősök! :-P

Üdv: egy lelkes olvasó



Mamba 4628 napja
Mamba képe

Nézd meg ezt a pasit! Szerinted gondolkodik még? :)

 

Tündüs 4628 napja
Tündüs képe

Őrültek!

 

Ez egy olyan kíihívás mikor teljesen új oldaladról ismered meg magad (valahogy nem vagyok a magam arcára ennyire kíváncsi :))) De benneteket jó nézni!

prókátor 4627 napja
prókátor képe

Hú ez nagyon állat ! Miket csinálsz! Gratula!

Gabi1 4627 napja
Gabi1 képe

Yoyo, szép volt, gratulálok nektek! A fotók is nagyon jók!:)

pátyalso 4627 napja
pátyalso képe

Elintéztem közben a jövőévi félmaratont:))))Cak neked!!!

Azért egy szavad sem lehet,még a víztelenítő árkok is megnyerők voltak.:)

De hogy te télen -nyáron,hóban-sárban minden kis apróságtól kifekszel a tetőn és még valaki le is fényképez:)

De úgy veszem észre,hogy sok tortúrás is indult itt /Pötyi,Yoyo/.

Gratula mégegyszer:)

 

gyaloggalopp 4627 napja
gyaloggalopp képe

És azt tudtátok, hogy itt készültek a legújabb lengyel zombis filmhez a vágóképek? Megspórolták a statisztákat a jelenethez, mikor öntudatra ébrednek a mocsár által elöntött temető holtjai és elindulnak a város ellen... :-D

RunKa 4627 napja
RunKa képe

Bazzzz, de kemény... Már tavaly is mecsodáltalak benneteket, akkor még el is gpndolkodtam a 7 kilin, de hogy 14....ne nem :)) Nektek hatalamas elismerés :)) 

Armitage 4626 napja
Armitage képe

Ez nagyon jó. Gratulálok! A tengerészgyalogosok sehol nincsenek.

yoyo 4625 napja
yoyo képe

Köszönöm szépen a Gratulákat Bélának igaza van , le kell vetni a gátlást,és élvezni kell ;)  de amint látom nem nagyon szaporodott a névsorlista míg odavoltam kirándulni  ;)

Ejnye  ejnye :)))

márkusöcsi 4625 napja
márkusöcsi képe

Yoyóka!

Evés közben, még éhesebb lettem!

Bazi qrva nagy gratula!

Megerősítem a jövő évi szándékot!

Bozót 4625 napja
Bozót képe

Jó kis beszámoló lett! Jövőre tényleg össze kell szervezni egy csapatos banzájt (khm...márkusöcsi kisbusz? :P ) 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)