Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 907 689 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen

Kati doktornő monnyon le :))

yoyo | 2010-04-15 12:42:29 | 25 hozzászólás

Kedves Kati Doktornő !

Láttam az arcán mikor beléptem a rendelőbe ,hogy meglepődik :O

Hát igen...Nem szoktam a doktornőhöz járni ,csak mikor már csúszok mászok,vagy a Kinizsi 100 ra kell orvosi igazolás :)

Most viszont eljöttem ,mert a doktornő sportorvos . Elpanaszoltam,hogy futottam egy hosszabbat ,és erősen begyulladt az achillesem ,hetekig jegeltem becsületesen ,kentem  ,"gyóccert szedtem rá . Már annyira hozzám nőtt a jégzselé is ,hogy egyszer a mhelyen  elhagytam a folyosón ,épp akkor rohantam ki megkeresni ,mikor egy nő a kuka tetejére tette :) Persze ezt nem mondtam neki el ,csak nektek ..
Szóval megvizsgálta megtekergette , megtapogatta (kék is  lett a helye) fel alá mozgatta,de csak azt tudtam mondani,hogy nem fáj . A  jó hír az Andika ,hogy már nincs gyulladás  ,vagyis ügyesen jegeltem.. és  szakadás sincs ,ami van az a letapadás, és terhelésnél állandó ödéma fog  keletkezni  , ez miatt  van a "hóropogás" .  vagyis ne fussak,és akkor nem ropog ,,valami ilyesmit mondott  :/
Bátorkodtam,megkérdezni ,hogy a 6-8 hét mennyire reális .
Ezután azt mondta,hogy akár 1 év is lehet , inkább nem mondom meg ,hogy mit gondoltam :P
A hosszú futást szerinte  felejtsem el,mert akár a szakadás is bekövetkezhet mondta .
a maszírozást javasolta ő is ,és a meleg vízben való  nyújtást,meg az excentrikus edzést is nagyon helyeselte .. A lézert is megkérdeztem ,azt mondta ,gyulladásra jó,,de nekem már nem kell .

Tudom,hogy 5 hét mióta nem futok, még nem olyan sok idő ,bár  nekem már rengeteg .Nem vagyok türelmetlen sem , ezért még mindíg várok  .
Holnap megyek Marikához a masszőrhöz,azt mondta ,hogy nagyon fájdalmas lesz felszedni az ínt . Tudom,hogy kék ződ leszek utána ,de ezt is kibirom,mert nekem drága Kati doktornő ,,nekem 4 hét múlva főpróbám lesz, amiről kussoltam ,vár az erdő  bizony ,és akkor is elmegyek ha csak ötvenig jutok,de több versenyt már nem akarok lemondani ,mikor tulajdon képen szinte panaszom sincs a hétköznapi jövés menésnél .

Miután kikullogtam a rendelőből ,,,az járt a fejemben,hogy a K100 ra kitől kérek majd igazolást :)

A Borvidéken remélem találkozunk cillagaim ...és reméljük  Kati doktornő is lemond addig  :)

25 hozzászólás

Házisárkány 5124 napja
Házisárkány képe

Gyógyúlj!Gyógyulj!!!A masszázs meg aranyat tud érni ilyenkor!Jó lenne látni Téged a Borvidéken,hogy ki ez a csodafutólány,de inkább pihenj rá arra a K100-ra,hogy meglegyen az igazolásod!

krisz28 5124 napja
krisz28 képe

Cillagom! Először is ha el mersz indulni a K100-on vagy a T100-on akkor hátrakötöm a sarkadat, egyrészt, mert megérdemled, másrészt akkor nem fogod terhelni az achillesed...

Jobban tennéd ha az elkövetkező fél évben kerülnéd a nagyon hosszú futásokat, s nem kell lemondanod a versenyekről csak maximálni a távot 20-30 km-re, így teljesen meggyógyúl majd az achillesed, s jövőre egészségesen tudod teljesíteni a vágyott versenyeket.

pen 5124 napja
pen képe

Hú, ez rossz hír. A lehető leggyorsabb és teljes gyógyulást kívánok neked. Az Achilles viszont nem játék. Ha nem pihened ki becsülettel, tényleg bedurvul és simán lehet belőle futásmentes félév (próbáltam, nagyon gáz). Szerintem inkább várj, amíg tünetmentes leszel, aztán irány megint az erdő.

Gandi 5123 napja
Gandi képe

Cillagom, halgass Kriszre! Ő megmondta a tutifrankót, pszichésen legalábbis így könnyebb elviselni a pihenőt. A teljes hosszabb kényszerkihagyás sokkal jobban megviselne mentálisan, fizikailga, stb... A rövid távokon is jókat lehet addig futkosni, és még erősít is, mert nem szívod le magad futásról futásra. Jövőre meg úgy fogsz száguldozni, hogy öröm lesz nézni :-)

yoyo 5123 napja
yoyo képe

Kriiissszzz  ne máááár és ha nincs is letapadva ? :))csak Kati doktornő nem tudja,,hiszen nem lát bele :/ nyíírm nem akarok ilyeneket olvasni :( ,addigra helyre jövök,,,Hiszen tudod ,és írtam is ,hogy nem fáj ,,és már megint eltelt két hét futásmentes idő ..Necináljátok velem :((((  ,hasazok is szorgalmas vagyok :)  achillesezek nap mint nap a lépcsőn, nem fáj ! és Te mondtad cillagom ,hogy te akkor is futottál mikor fájt :P  Házisárkánynak adok ötcillagot ,neked fekete pontot :)) Viccelek ám...ha úgy látom jónak ,nem indulok ;) pusy

krisz28 5123 napja
krisz28 képe

Futottam , de 30-nál többet nem, s két hónapig nagyon könnyű tempóban. Most néztem meg az edzésnaplóm, abban az időszakban 10-20 kili közötti futások voltak csak.

Amugy meg ,majd fogod érezni,,hogy mit bír a tested, scak nagyon figyelj rá.

 

atom 5123 napja
atom képe

yoyoka, tudod hogy utállak :P, meg nem bírom látni amikor szaladsz a hegyen :PP, arról meg ne is beszéljünk amikor olvasom a beszámolóidat a barangolásaidról :PPP, úgyhogy csakis ezért írom: hallgass bizony Kriszre! Achilles nem játék, jobb most teljesen rendbejönni hagyni mint hónapokig reménytelenül küzdeni vele! Hidd el, bár (szerencsére még) nincs személyes tapasztalatom, de tudom miről beszélek! Nyugalom, kitartás, bölcsesség -- pont úgy, mint egy hosszú futásnál!

Mamba 5123 napja
Mamba képe

Cillagom! Most erősnek kell lenni. És ha valaki tudja milyen szar érzés, hát én tudom... Úgy sirdogáltam, mint egy 5 éves... De most az eszedre kell hallgatni, mert te is tudod, hogy sérülésre rásérülni irgalmatlan, és gyakran végzetes. Sokkal rosszabb, mint kiheverni egy achilles gyulladást.

Tudom, hogy te is az a fajta vagy, hogy nem bírod ki mozgás nélkül. Nem kicsi a tét.....

Én két év fetrengés után átvettem a Vivicitta rajtszámomat és csak nézegetem, azt se tudom már hová kell tűzni..... Ne akard ezt magadnak. Sokkal erősebb vagy, mint én!!

Szorítok!

Blue 5123 napja
Blue képe

Yoyooka,ha fájni fog akkor úgy sem fogsz futni mert akkora a fájdalom,hogy mindenen átjön,én is kicsiket mentem,megyek,úgyhogy te is ezt fogod tenni mert okos és ügyes vagy!
Gyors gyógyulást!

Gida 5123 napja
Gida képe

Nekem se jött még helyre! Bringázz! Szar tudom, de dokinak egy -két dologban igaza van...ha ráfutsz, főleg hosszút akkor mégnagyobb  lesz a sérülés! És várhatsz utána több hónapokat. Most azon töröm a fejem hogy elinduljak-e egyáltalán a t-100-on egy ilyen makacs sérüléssel....most hogy ez a téma. Szóval nem játék az achilles!! Türelem, rózsát terem....egy jó achillest teremt:)

pen 5123 napja
pen képe

Még valami: nekem reggeli lábtornát írt elő a gyógytornász amíg fájt az Achilles: ébredés után még az ágyban ülve lábfejkörzés mindkét irányba 20x, és spicc-pipa (lábfej teljesen előre leszorít, picit megtart, majd teljesen visszafeszít, picit megtart) 20x. Nekem ez segített.

yoyo 5123 napja
yoyo képe

Úgy látom itt mindenki Kati doktornővel van :))))) Köszönöm a hozzászólásokat , eggyik jobb mint a másik :P :P ,,már már átkozom a fejlécen lévő 12óra 42 percet :)) ..minek kell nekem állandóan pofázni  ? :))

Joéccakát cillagaim  :)

yoyo 5123 napja
yoyo képe

Köszi pen ! csinálok én mindenfélét ,szorgalmas vagyok tényleg :)) köszi

krisz28 5123 napja
krisz28 képe

Majd áldani fogod cillagom azt az időpontot:)))

Bozót 5123 napja
Bozót képe

Hát én egy ceppet se értek az Achilleshez, így csak annyit tudok mondani, hogy sajnálom. És hogy szurkolok, hogy gyógyulj meg hamar!

mjoci 5123 napja
mjoci képe

Cillagom, kiméld a lábaidat és kúráljad, mert hátra kötöm a sarkad.

cica66 5123 napja
cica66 képe

Én is Kati doktornővel vagyok,mert megtapasztaltam ezt a fájdalmat és a csomót az achillesemben már...inkább legyél türelmes és okos,mint hosszabb ideig sérült Cillagom!!Drukkolok Neked,hogy minél hamarab rendbejöjjön a lábad..:)

yoyo 5123 napja
yoyo képe

Potyognak a könyeim :(((  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9186500

jelenleg semmilyen vigaszom ninc  :( ,csak az ,hogy holnap megyek Keszthelyre ,és onnan elfutok Hévízre (7km) és hencsergek a tavirózsákkal ..

Krissz jó szónok halgatok rá :/

Mamba 5123 napja
Mamba képe

Királylány vagy Cillagom! Vannak okos emberek, meg vannak jó futók, de okos jó futó, az biza, kevés van. :o) Ezért hát becsüld meg magad, és ne bánd a sírást! :o) Kevés olyan ember van, akinek van olyan dolog, amit ennyire szeretne csinálni. Neked van, meg két szép lábad is hozzá! :) Csak most egy kicsit jobban fogod érezni, hogy mindez milyen fontos! :o) Minden téged szolgál Yoyoka! Fogunk mi még a mocárba Cillagom! .... :)

yoyo 5122 napja
yoyo képe

Köszi Mamba ! ez most jól esett a lelkemnek :) Igen mocsarazok augusztusban ,,gyere ha gondolod ;)

Mamba 5122 napja
Mamba képe

Ha meggyógyulsz, ott leszek a mocsaradban! :o)))

Bozót 5122 napja
Bozót képe

Mocsarazunk, de még hogy! Elhozunk egy ládányi patkót, azannyaúúristenit :) Ugye, Yoyoo?

Mamba 5122 napja
Mamba képe

Bizony! :o) Én meg is előlegeztem Yoyonak a bizlamat, és regisztráltam. Bár a listán még nem vagyok látható. :) Ha holnap se, akkor valamit rosszul csináltam :o))

yoyo 5122 napja
yoyo képe

Igen Bozót :)kicsit most elkalandoztunk a mocsár felé,de nem baj ,,ez legalább tuti biztos : )Még  nem sikerült rájönnöm ,de  lehet nem is láncospatkól lesz a befutóérem ,hanem  bilincs,,,és azzal a sarkat is hátralehet majd kötni cillagaim :)

http://www.maratonypolskie.pl/mp_index.php?dzial=1&action=7&code=7613

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mamba 5122 napja
Mamba képe

Bilincs??? :o))) Na!! Ez egyre jobban érdekel! :D

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)