Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 869 585 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen

Kazinczy 4x50 Terepkupa futás 

Mentők Tűzoltók Rendőrség 

yoyo | 2009-07-22 14:52:59 | 5 hozzászólás



Épp egy hatalmas dobozban kotorásztam fejjel lefelé ,mikor csörgött a telefonom .

 Steve volt az  ,  érdeklődött hogy nincs -e kedvem a Kazinczyn váltóban futni .

Elővettem  a naptáramat  ,és ott virított a Fertó -tó kör . Szinte azonnal igent mondtam , feltéve ha pénteken szabit tudok kivenni .
Szerencsére simán ment  minden ,mert a Fertó tó a Zemplén közelébe sem jöhet ..
Hamarosan megalakult a csapat : Steve  ,Solkima ,és yoyo . Sokat emaileztünk, kinek melyik szakasz jut ,Steve két szakaszt  vállalt volna  .,és már egy privát bejárást is leszerveztünk .

Aztán  egy pillanat alatt felborult minden ,Történt ugyanis ,hogy Veitschben László Szilvi ,elcsábított egy női csapatba :)
Ursika ,Szilvi,Eszter,és yoyo lenne a 4 fős női csapat.
Erre a felkérésre viszont elsőre  nemet mondtam ,mégiscsak  eligérkeztem a fiúkhoz   ..
Szilvi viszont még másnap reggel is ,kérlelt ,hogy menjek hozzájuk
Abban maradtunk,hogy "elkéreckedek " a csapatomtól  :)
Volt is alkalom rá ,mert volt egy szűkebb (20fős) UB after party nállunk . Rögtön nem mertük Stevet letámadni ..gondoltuk ,hogy  majd leitatjuk ,de ez  nem sikerült :))
Így mellé ültünk  a fotelba ,és kész tények elé állítottuk Ursikával !
Ursika kijelentette!  cillagom kell nekünk és kész :))
Mese nem volt az átadás megtörtént ,cserébe viszont kaptak,egy Löw Andrást ,és egy salikót  ,egy szavuk nem lehetett ;)

Ezek után  mi négyen csajok kezdtünk el szervezkedni  .
Szilvi futja az első szakaszt mivel ő egyéniben is indult .

Első szakasz:   rajt péntek 10 óra : 55km 1700m
Ursikának csorgott a nyála az északi zöldre,hát  övé lett a Második szakasz : rajt  szombat 5 óra:  47km 1400m
Eszti a bevállalta a legnehezebb hegyeket, övé lett a Harmadik szakasz :rajt szombat 14 óra : 53km 1400m (majdnem 60 lett ,és a szint is több )
Mire este belenéztem a mailembe ,már nem lehetett válogatni ,nekem maradt a legkönnyebb rész a Negyedik szakasz  : rajt  vasárnap 6 óra :47km 1000m

Így osztoztunk hát ezen a több mint 200 kilóméteres távon .

A bázis Füzér lett, ahová péntek délután indultunk . Ekkor Szilvi már javában futott! Késő estére értünk le,mert Steve leszervezett egy sztapacska partyt Sátoraljaújhelyen ,amit anyukája csinált nekünk .
Mind a fiú ,mind a lány csapat, kegyetlenül bezabált a finomságból . Steve kitalálta,hogy szombat reggel lesz egy Kazinczy 20 as túra ő megy ,menjek én is ha van kedvem  , jó elmehetek nem bánom ,de nem igértem 100% ra ,mert féltem a vasárnapi szakaszontól,hátha majd nem bírom ,és eltévedek maradjon erőm . Elköszöntünk mindenkitől ,és  kb fél 11 re értünk a szállásra Füzérre .Szilvi még mindíg fut..éjszaka van  ,de már a saját túráját,a csapat szakaszán már túl volt régen .
Szombat reggel Ursika folytatta a második szakaszt reggel 5 kor , alow  is ekkor kezdett a fiú csapatból,és mivel nállunk aludt ,így ketten sétáltak ki a rajthoz ami csak egy pár háznyira volt a szállástól.
Az álom kiment a szememből ,így kiterítettem a  térképet ,és nézegettem, hétkor úgyis Túra Stevevel ,majd a térképen feküdve elaludtam az egész Zempléni hegységen :)
Arra ébredtem,hogy csörög a telefonom ,azt sem tudtam hol vagyok.. a térkép alám gyűrve ,szerencsére a házinénié volt :P majd mondtam Stevenek,hogy alszom tovább ,de legyen ügyes!

Becsuktam a szemem ,és fél 9ig aludtam . Történelmi pillanat ! :) Reggel kezdtek szivárogni az emberek, a  másik szobában aludt Eszti ,és Andrea ,valamint Zoli (saliko)
Reggeliztünk,és kigondoltuk  míg Ursika fut , addig felmegyünk a füzéri várba . Kellemes sétával elértük az alját ,majd igen meredek sziklás kaptatón felértünk a hegyre . Mesés panoráma tárult elénk ,a messzeségben embereket láttam egy rét szélén gyalogolni .Nagyon messze voltak ,egészen aprónak látszottak ,és  valószínű a Kazinczy emberei voltak :)
A lefelé jövetnél a kövek közt egy Stevébe botlottunk , csupa mocsok volt mindene , ejj,hogy nemvigyáz a ruhájára :P   ...és az óra is leszakadt a kezéről .  több helyen is elesett ,mert nagyon kemény túra volt ,még ez a huszas is . Engedtük tovább futni ,mi pedig gyalogoltunk lefelé .Az aszfaltos részen ,egy kulacsot láttam az út közepén ..hm ki hagyhatta el? majd abban a pillanatban megláttunk ,egy fának támaszkodó férfit ,vérzett a feje ,a válla félre volt fordulva,a térde kifehéredve a hatalmas ütéstől ,könyökén ,lábán nem volt bőr,és vérzett.  Kicsit zavarodottnak is tünt ettől a hatalmas biciklis eséstől .

Mentőt akartunk hívni,de tiltakozott . Szerencsére elmondta,hogy a barátai,a kis kocsmában várják,ezért mi salikoval rohanni kezdtünk lefelé. Andrea ott maradt vele. A kiskocsmába toppanék ,és szólítottuk Lukácsékat (nem így hívták de mindegy :) szóval elmondtuk,hogy mi történt a barátjukkal, nem voltak vidámak,és attól sem amit láttak ,komolyan mondom,hogy még majdnem veszekedtek is vele ,hogy mi a .....csinált . Végül mentőt hívtunk hozzá ,és elvitték .

Lassan leértünk a falucskába ,és elsétáltunk a plébániára a rajthelyre .  Szilvi  sajnos kiszállt 110 nél ,tele lett hólyaggal a talpa ,és elhagyta a fott padját is . Meséli,hogy éjjel két pontőrt felzavart a fára egy vaddisznó társaság, Sokáig ücsörgtek egy egy fán, a disznók meg alul őrizték őket ,végül a rendőrséget hívták segítségül .
Ücsörögtünk még kicsit a hüvösben ,gondoltam,hogy Ursika elé futok biztos örülne neki ,Szilvi mondta,hogy a kék + en menjek elé . Elindultam nem siettem,kocogtam gyalogoltam  volt hogy leültem egy rét szélére ,aztán megint elindultam .vártam vártam ,és  csak néztem be a sűrű erdőbe,de Ursika csak nem akart előkerülni,már már aggódni kezdtem, mikor felhívtam merre jár .Kiderült ,hogy már beért ,hű akkor fordulás vissza a plébániára . Ursika valóban ott volt ,kifordult a bokája ,délutánra csúnyán megdagadt neki . Eszti viszont mindjárt indul 2 óra és itt a rajt , kezdi a szakaszát jó meleg forróság jut neki . Solkima is most futja a szakaszát ,és egy másik szigethalmi fiú ,összesen három csapat volt versenyben .

Eszti elrajtolt mi pedig vissza sétáltunk a szállásra  ,és mivel Ursikának jól bedagadt a bokája ,kiültünk a szaletlibe pihenni . A  házinénni ezen a napon nem volt otthon , így miénk volt a ház :P

Saliko bement egy délutáni szunyókára ,mi meg hárman odakint pihentünk . Felváltva hordtuk Ursikának a vizes borogatást a felpolcolt lábára ,Andrea valami papirt tanulmányozott épp,Ursika egy rongyal a fején kereste a hüvöset az árnyékban ,én meg  napon bróbáltam szét égetni magam ,mikor a kert végéből füstfelhőt láttam . Elősször ,csak gyenge kis füstöcske volt ,majd mikor már szürkébb lett ,akkor gondoltam,talán  mégsem szalonnát sütnek . Kinyitom a kertkaput ,és megyek hátra ,pattog ropog a tűz ,két telekkel odébb ég az egész kert ,és nagyon fúj a szél nagy a füst ,,,két köhögés közt gyorsan megállapítom,hogy a Zemplén pillanatok alatt  leég :)   ,mert az erdő 200 méterre van ,és a házinéni nincs itthon ! jajj jajj Hívni kell a tűzoltókat  cillagaim  . szaladtam előre a csajokhoz,hogy itt komoly tűz lesz.  Andreával még egyszer hátra megyünk,hogy megnézzük. Ursika nem jöhet ő kímélve van ! Megállapítjuk ,hogy komoly a tűz ,telefonáljunk,...közben Ursika is hátra sántikál, megnézni mi van .már hárman köhögünk,és mindenki szerint itt nagy a veszély  . A mellettünk lévő telek tele van száraz kidölt fákkal elhanyagolt füves telek ,ide is mindjárt átér a tűz .
Közben Andrea kiszalad az utcára ,elszalad 4 háznyit ,mindenhová becsönget ,de senki nem jön ki,csak egy kamasz kölyök,!De sokra nem mentünk vele ..mert Kamasz :)
Mese nincs ,hívjuk a tűzoltókat . A hívás Miskolcra fut be ,majd onnan Sátoraljaújhelyre . közben fel s alá rohangálunk a kertben . Az izgalom a tetőfokára hág  ... főleg akkor mikor a tűz kezd cillapodni .
Mikor utat talál a szél a füstben egy emberi alakot látunk ,lapát is van nálla . Tehát ő gyújtotta meg az azannyaúristenit ,szépen elsétál ,és hagyja ,hogy égjen tovább a gyönyörű Zemplén ? ,De nem baj a tűzoltók már úton vannak,és majd jól eloltják . Csak legalább égne jobban ,úgy mint az elején ,de már kicsit csillapodott azóta . Már már ,azon vagyunk,hogy vissza szólunk a központba ,ne jöjjenek,mikor mégis csak lángra kap egy újjabb adag gaz  .Örülni kezdünk ,ropog a tűz  :)

Soká jönnek nyirmi , vagy fél óra is eltelik mire szirénázást hallunk . De az autó simán elhúz a ház előtt ,majd a következő is ..
Ursika integet nekik ,de simán tovább mennek ,sánta nővel nem foglalkoznak  :)Végül megérkeznek a ház elé , épp a hintában ültünk,mikor bevonultak vagy tizen ,rögtön mondtam nekik,hogy a lapát elég lesz :)  kellemetelenül éreztük magunkat ,mert addigra már csak füstölt a telek ,és lángolásról,meg ház égésről szó sem volt ,,,mert ,hogy ezt az infót is  kapták  ,hogy házak is veszélyben vannak .
Szóval ellapogatták a tüzet aztán ők is leültek a hintába , mert,hogy jegyzőkönyvet kell írni  . Az eggyik még a fejét is fogta ,hogy istenem ebben a melegben potyára kijöttünk . Különben jó fejek voltak nagyon mondták,hogy pest felől már jön a vihar nemsokára ,lesz munkájuk biztos . aztán elmentek , mi meg magunkat nevettük,hogy mi jöhet még ma ,volt már mentő délelőtt ,most a tűzoltók ,és a rendőrség az erdőben . Gondoltuk felhívjuk farkast és elmeséljük neki ,hogy a három pesti csaj ,lejön vidékre,és egy kis kert égetésre kihívja a tűzoltókat. Végül azt mondta,hogy helyesen döntötünk ,hogy vigyáztunk a Zemplénre . Gondoltuk jó tett helyébe jót kapjunk   ,vagyis ..kihoztam egy üveg bort ,2 féle sajtot ,olajbogyót ,és megünnepeltük magunkat .  Közben salikó is felébredt ,és kijött a kertbe , végig aludta a műsort ,Eszti pedig még mindíg futja a szakaszát a vadregényes Zemplénben ....Nemsokára indulunk elé!

Vége az első résznek ...

5 hozzászólás

cica66 5385 napja
cica66 képe
Jajj cillagom..milyen eseménydús volt ez a kis futásod is..:).Kiváncsian várom a folytatást..:)
Bozót 5385 napja
Bozót képe
Húha, nem egy uncsi kis történet ez! ;-)
Folytasd!
Gandi 5385 napja
Gandi képe
Cillagom, kezdem sajnálni, hogy nem voltam ott. Micsoda kalandos történések voltak arra :-)
A Zemplénre meg vigyázni kell, jól tettétek, hogy segítséget hívtatok :-.))
Folyt?
Urs 5384 napja
Urs képe
Cillagom, és még cak a felénél vagy, ííííííííííííííííííííí :).
solkima 5384 napja
solkima képe
Ez állati jó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)