Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 851 221 km-t sportoltatok
Vágtatok! Vágtatok! Milyen pofát vágtatok?

Edzésterv alapján egész jó edzeni...

Zolo | 2012-10-17 14:36:04 | 1 hozzászólás

Idén végre egy igazi kis csapattal, a NIKE csapatával edzegettem, és egészen jól sikerült a nyár.

Relative kis célok voltak előttem:

  • pontosan 4 hét alatt a kvázi nulláról eljutni egy 28 perces K&H maraton váltó 7 km-es váltófutásáig. Ez majdnem sikerült. Időm: 28:55, tempó 4'07"
  • Aztán 6-8 hét alatt tovább gyorsulni, és futni egy 11'00"-n belüli 3000 métert. Ezt a nem éppen ideális körülmények ellenére sikerült teljesiteni. Szar taktikával. Tehát nem is rossz a helyzetem. Februárban leszek 33 éves, és talán még van bennem 1-2 gyors futás. Időm: 10:45, tempó 3'35"

További rövidebb távú céljaim között szerepel egy gyorsabb 800 méter (már nézegetem a szögeseket...), és egy könnyed maratoni távú futás teljesitése csak az érzés miatt. Jelenleg talán ez a fontosabb, és mivel nem akarok nagy időt szakitani, szerintem könnyebb is abszolválni a csupán lefutom dolgot. Persze a távot is tisztelni kell, de azért ez még nem az a táv, mint egy 60-100km-es futásé. És mivel nagyjából sikon tervezem futni, jó frissitéssel, okosan futva azért úgy vélem, hogy erre a mostani edzettségi szintem alapján 3-4 hónap alatt biztonságosan fel tudok készülni. Itt a biztonságosság a legfontosabb. Nem akarok sérüléseket összeszedni. Viszont ehhez komoly edzéstervre van szükségem még úgy is, hogy az időeredmény abszolút nem szempont.

Továbbá jövőre szeretnék feljavulni úszásban is. Idén év elején az OB-n sikerült az 5 hónapos felkészülésem végére egy 1:03-t úszni 100-on, amit egész jónak vélek. :)

Emellett persze sok egyéb cél is van az élet más területein, de azok nem kapcsolódnak a sporthoz.