Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 041 223 km-t sportoltatok
Csak úgy...
1 év
AAni | 2008-08-26 20:18:59 | 1 hozzászólás

Igen, eltelt egy év azóta, hogy remegő lábakkal először lementem a HBSE edzésére. De most máshonnan közelíteném meg a dolgot.

 Ez az év nem úgy sikerült (eddig) ahogy szerettem volna. Az alapozás kezdetekor tele voltam hatalmas tervekkel. Mindegy hány fokot mutatott a hőmérő, csak mentem, mentem. Jött a Pécs-Harkány, majd tervben volt Kecskemét (10km), a K&H váltó, Nagyatád váltóban (úszás), Nike félmaraton... Na ebből csak az első valósult meg. Március közepén sikeresen lesérültem, utána kb 4 hónap kínlódás következett. Pihentetés, gyógyszerkúra, nem javult, újabb gyógyszerkúra, teljes pihentetés. A végére eléggé padlóra kerültem. Még magamnak sem vallottam be, pedig egy jó mély gödör alján csücsültem. Tudtam, hogy csak egy telefonba kerülne, és lenne aki ápolgatná a lelkemet, kaptam néhány kedves hiányoló üzenetet is ,ami nagyon jól esett, de tisztában voltam vele, hogy ezt nekem kell megoldani. Gyenge voltam. Ültem a nappaliban és volt egy pillanat, amikor megfordult a fejemben, hogy abbahagyom. Nem csinálom tovább. De ekkor történt valami. Előjöttek az emlékek.

Eszembe jutott,

mikor először mentem edzésre, és még egy kört (350m) is alig tudtam egyben lefutni. Aztán teltek a hetek, és már ment a 4 bemelegítő kör megállás nélkül. Micsoda boldogság volt. Zilaci meg próbált belém önbizalmat verni. Nem volt könnyű dolga.

Eszembe jutott

az első verseny. Októberben a Coca-Colá-n 3,6 km. Jó volt a hangulat, jól éreztem magam. A többiek biztattak, hogy jövőre már a 10 km is menni fog.

Eszembe jutott

november 1. Nem tudtam túl sokat az ultrafutásról, max amit a neten olvastam róla. Én és Hugi voltunk Zilaci autós kísérői Szolnokig. Nekem nagyon meghatározó élmény volt. Még ma sem tudom igazán megfogalmazni az érzéseimet.

Eszembe jutott

a Balaton Maraton. Az első 7 km. Küzdős volt, de a mai napig emlegetjük.

Eszembe jutottak

az első edzések feketeárpival. Akkor még 5 km volt a táv. Ma meg már a Maratonra készül. Szurkolok Neki!

Eszembe jutott

a jó hangulatú Nyuszi futás, amelyen Hugival és Zilacival vettem részt.

Eszembe jutott

az évvégi beigli futás itthon, ami után jót pancsoltunk a strandon.

Eszembe jutott

a Híd túl messze van, amikor Lenkeanyuval Zilaci elé futottunk, és bekísértük a célig. (Utána meg nem győztük szedni a lábunkat, hogy sötétedés előtt visszaérjünk a kocsihoz.) 

Eszembe jutott

az alapozás. A szánkózás utáni futás Zilacival és feketeárpival, a furcsa tekintetek, amelyeken mindig jót mosolyogtam, amikor zúzmarás hajjal róttam a kilométereket a városban. A többiekkel még ugyan nem tudtam tartani a tempót, de már annak is örültem, hogy a hátukat láttam. Smile

Eszembe jutott

az első 10 km feletti futásom a YT-n. Milyen boldog voltam...

Eszembe jutott

a sok szurkolás a csapattársaknak, a sok ismeretlen ismerősnek innen és a futó-fórumról. (Balaton Szupermaraton, Veszprém, Sárvár, Ultrabalaton) Hogy én mennyit bőgtem itt a képernyő előtt...

 

Ezt mind a futástól kaptam. És elindultam újra. Kicsit próbáltam pozitívabban nézni a dolgokat. Igaz, hogy júliusban még 3 km lefutása is gondot okozott, de egy évvel ezelőtt még 1-et sem tudtam volna lefutni. Ismét vannak terveim, és a félmaratonon is indulok, igaz, hogy kicsit másképp, mint terveztem (a hugommal párban) de így is nagyon várom. 

 

Tehát ez volt az első futóévem...  Köszönöm Mindenkinek.

Balaton
AAni | 2008-08-20 19:01:23 | Nincs hozzászólás!

Sajnos úgy alakult, hogy idén az edzőtáborozás kimarad(t) az életemből, így a nyaralást próbáltam mozgalmasabbá tenni. Kicsi korom óta imádom a Balatont, így alig vártam, hogy újra megláthassam. Idén Balatonfenyvesen béreltünk egy nyaralót, innen indultam portyáimra.

Ez volt eddig az első nyaralás, amit ilyen aktívan töltöttem. Szinte minden nap futottam, egyszer pedig átkerekeztem Máriafürdőre is, hogy felderítsem gyerekkori emlékeim helyszíneit. Ez sajnos nem sikerült... Hiába, 20 év nagy idő. (Ezt elég félelmetes volt kimondani is.)

Nagyon tetszett a bringakörűt kiépítettsége, jól ki volt táblázva minden. Egyszer érdemes lenne körbekerekezni ráérősen pár nap alatt.

Egyetlen dolog hiányzott, hogy a futás, biciklizés élményét nem tudtam senkivel megosztani, inkább UFO-nak éreztem magam a többiek között.

Feltöltöttem néhány képet, ami barangolásaim során készült, a képeim közt megtaláljátok.

2013-05 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2009-09 hó (1 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2008-09 hó (1 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (2 bejegyzés)
2008-04 hó (1 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (1 bejegyzés)
2007-12 hó (3 bejegyzés)