Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 674 773 km-t sportoltatok
Egy hedonista önsanyargató

Segítség!! Mi ez??

cérnácska | 2013-10-28 08:55:01 | 10 hozzászólás

Segítsetek, kérlek, talán tudja valaki, hogy mi ez, és mi a teendő vele. Egy héttel ezelőtt este, 20 km bicikli után begörcsölt a a belső combom, a térd feletti részen. Iszonyat sokág tartott, szörnyű érzés volt. Jobb ötlet híján 250 mg magnézium és 500 mg kalcium peszgőtablettát vettem be. Akkor este elmúlt ez a görcs, de azóta is érzem a helyét. És két napja gyakorlatilag minden "megfelelő" mozdulatnál öszerántja a görcs. Nem olyan vészes, de azért kellemetlen, most már kezdem alaposan meggondolni, hogy milyen mozdulatokat teszek. Tegnap és ma is vettem be újra 250 mg magnéziumot. 

Mitől lehet ez? Mit tegyek, hogy elmúljon?

10 hozzászólás

necromedve 3904 napja
necromedve képe

A magnézium segíthet. Plusz igyál sokat, ha eddig nem tetted, a folyadékhiánytól is kialakulhat.

Nálam is sokáig megmarad az erős görcsök utóhatása. Érdemes sportkrémmel alaposan átmasszírozni az adott területet, az segíthet a regenerálódásban.

cérnácska 3904 napja
cérnácska képe

Köszi! Azóta többfelé informálódtam és úgy tűnik, a magnézium megfelelő választás volt :) Az ivással nincs gond, pár hete pedig különösen nincs, mert a Proenzi3 miatt külön figyelek rá. Igazából nem is az az egy görcs ijesztett meg, hanem az, hogy azóta is érzem, hogy gond van. Bár ma már egész jó a helyzet.

Ami érdekes, hogy pontosan ott görcsöl, ahol egyébként is fájni szokott. Bár ez inkább talán a normális kategória, hiszen mindig a leggyengébb láncszem szakad...

Czeglédi Ferenc 3904 napja
Czeglédi Ferenc képe

Mikor voltál utoljára teljes körű laborvizsgálaton? Az eredményekből sokféle következtetés levonható! A háziorvostól lehet beutalót szerezni!

cérnácska 3904 napja
cérnácska képe

Ilyen-olyan okokból kifolyólag kb évente van teljes laborom. Mindenem tökéletes :)

Czeglédi Ferenc 3903 napja
Czeglédi Ferenc képe

Akkor én nem vagyok benne biztos, hogy mg hiány lenne.....

A masszírozás tényleg jó ötlet, próbáld kitapasztalni, hogy mi okozza a problémát, és mitől javul a helyzet.

cérnácska 3903 napja
cérnácska képe

Hiány ide, vagy oda, úgy tűnik, a magnézium segített. Járok egyébként rendszeresen masszázsra. A tánctanárommal :) beszélgetve most arra jutotam, hogy talán kevés volt az a nyújtás, amit eddig végeztem. 

monique 3901 napja
monique képe

nekem is volt izom ami leggyengébb láncszemként fájt, de úgytűnik megoldódott. nem tudom pontosan mitől, mert több dolgot is próbáltam egyszerre, de az egyik a több dolog közül a minden futás utáni nyújtás. szóval az biztosan nem árthat... eddig mennyit nyújtottál, hogy kevésnek találod?

cérnácska 3900 napja
cérnácska képe

Futások utén pár perc, esténként tv előtt még pár perc. Attól tartok, ez kevés :( Bár most úgy tűnik, teljesen rendbe jött ez az izom, talán téyleg a magnézium volt a nyerő.

monique 3900 napja
monique képe

hát nem tudom. én csak futás után pár percet nyújtok. 3x20mp gyakorlatonként. :D

monique 3900 napja
monique képe

de örülök ha rendbejött!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-11 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (1 bejegyzés)
2013-09 hó (3 bejegyzés)