Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 675 305 km-t sportoltatok
Egy hedonista önsanyargató

Mazochizmus?

cérnácska | 2013-09-03 08:27:25 | 2 hozzászólás

Nem lesz minden bejegyzésnek idegen szó a címe :)

De tegnap elfelejtettem kitérni egy fontos dologra. Arra, hogy bizony a mozgást is lehet élvezni. Még a keményebb részét is akár, bár olyankor azért inkább utána...

Tavasszal nagyon komolyan vettem magamat. Bár az eszemmel tudtam, hogy csak szépen, fokozatosan, lélekben mégis nagyon rágörcsöltem arra, hogy minél többet, minél gyorsabban. Meg is lett az eredménye. Néhány hét alatt a 8-as tempójú 4 km-ből 7.10-es 6 km lett. A másik eredmény pedig egy sérülés. Szerencsére nem volt nagyon komoly, de ahoz elegendő, hogy rájöjjek (ismét), hogy ez így nem fog menni. Igazából nem önsanyargatni akarok, versenyeken indulni, világcsúcsot elérni, hanem élvezni a mozgást! Így aztán 2-3 hétig, míg a sérülés rendbe nem jött, csak lassan kocogtam. Pontosabban arra koncentráltam, hogy minden egyes lépést élvezzek, testileg is lelkileg is teljesen laza és elengedett legyek. És ha meg kellett állnom, mert fájt, akkor sétáltam. Aztán nyaralni mentünk, ahol nem is futottam, csak bringáztam egy keveset és mikor itthon újra kezdtem, éreztem, hogy ez már valami más. Nem én akarom, hogy jobban menjen, hanem a testem. Én csak annyit teszek, hogy hagyom, hadd menjen, ha akar. Ha meg éppen nem akar, akkor nem kínzom. (Mármint akkor lassabban futok) 

Itt tartok most. Persze van cél is. Tavasszal csak el kéne indulni egy 10 km-es versenyen, amit jó lenne 7.30-as tempó alatt teljesíteni. Ennyi. Majd ha ez meg van és lesz kedvem, esetleg gondolok másra is. Addig is csak élvezem az életet :)

2 hozzászólás

Czeglédi Ferenc 3960 napja
Czeglédi Ferenc képe

Egyáltalán nem, csak sima mezei fejlődés! Normál ütemű fejlődés esetén még egy félmaratonak is mennie kellene tavaszra. Én 10 hónap után futottam félmaratont, szerintem nálad is sima ügy lenne!

Viszont lehet, hogy én olvastam rosszul ezen sorokat, de én hiányolom a következetességet, én attól tartok, hogy ha így folytatódik nem lesz már futás tavasszal....

Briel 3959 napja
Briel képe

Óóó, ígyy már értem az edzéshozzászólásodat! :)))

Csak így tovább! Jó lesz ez, és ha lemegy a túlsúly, a mozgás is könnyebbé válik majd. Hajrá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-11 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (1 bejegyzés)
2013-09 hó (3 bejegyzés)