Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 910 634 km-t sportoltatok
rrroka fut

:: 30 ::

rrroka | 2007-09-19 11:38:10 | 3 hozzászólás

:: 30, de nem kilóméter. :)

:: végre megint futottam + hogyan kezdődött ::

rrroka | 2007-09-17 05:52:36 | Nincs hozzászólás!

:: nike óta először futottam. az ilyen nagyobb lélegzetvételű versenyek, a cél teljesítése után mindig jön egy kis szünet nálam, de most már hiányzott a futás. pedig a lábam 5 nap meló után inkább vmi tuskó, mint futószerv.

:: ennek megfelelően egy jóleső, könnyű 6 km-t futottam. érdekes, h az 5:33 tempó már "kényelmes" megjelölést kap. :)

futás hajnalban - képünk csak illusztráció:: én ugye hajnalban futok. menyasszonyom 6-ra megy melózni és mindig lekísérem a buszhoz. nem annyira jó a környék, és néha vadabb kilógott kutyák is előfordulnak, akik ugye védik a saját portájukat, szóval megyek vele.
vmikor tavasszal itthon dolgoztam ( webfejlesztést - reklám! ;) ) folyamatosan és kezdetem lepurcanni. alacsony vérnyomásra gyanakszom, tünetek: rámtörő fáradtság, ingerültség, éhségérzet de semmi étvágy -> bealvás, v. kv és rendbe jött. hm. körbenéztem mit ajánlanak az online források ellenszernek és természetesen a mozgást. amugy is rég vágytam rá, h újra fussak, egy idei félmaraton ismétlés szerepelt az álmaim közt. hát akkor hajrá! reggel hazasétálni amugy is 20', és egyedül unalmas és már unom is.
walkjogrun.net akkor kerekedjünk fel, mondom magamnak, és keressünk pályát! érdről tudni kell, h bármely irányba indul az ember dombot talál, pláne itt a közepén. a dombot nem szeretem (bár már megszoktam). városon belül és a környéken is megtaláltam az ideális 6, 8, 10, 13 km pályákat.
mérésre a www.walkjogrun.net -et használom, városi futásra elég jól mér. edzésnaplóra pedig megtaláltam az edzesonline.hu -t. :) nagyon jó oldal, telitalálat. egyszer mi is belekezdtünk egy futónaplós oldalba (csak alapokig jutottunk érdeklődés hiányában), de a közösség rész akkoriban nem volt alap, így pl az nálunk kimaradt. na mindegy ebbe most ne menjünk bele. :) szóval, ha vki a walkjogrun [routes] menüpontjába bevési, h "rrr" akkor megkapja a pályáimat, ezeket szoktam az edzesnapló végére is biggyeszteni.petőfi
látható, h először csak bátortalan 4-5-6 kiriket futottam, hiába a tizenéves futómúlt, féltem a kihagyás miatt. legnagyobb örömömre hamar belejöttem, rátaláltam a reggeli futáshoz ideális MR2 - Petőfi rádióra (nincs duma, csak jó zenéik), így még jobban ment. bátrabb 8-10-12 kirik jöttek és eljutottam a NIKE félmaraton 1:39-es teljesítéséhez és most erősen gondolkodom a NATO futáson. happyend, nem? :)

:: visszakanyarodva: én ugye hajnalban futok. még elég sötét van, kínaiszakács-szemű álmos emberek ülnek be a hideg autóikba, hogy barátságtalan időpontban a munkahelyükre jussanak vele. a futóruha praktikum szempontjából nálam általában vmi sötétebb színű, soka fekete göncöm, így ki kellett találni vmi. a hideg miatt (volt 8-10 fok, kb?), kellet pulcsi is, így a hosszúujjú póló + fölé fehér póló kombinációt választottam, bringámról lekaptam a hátsó villogót, azt a markomba zártam és idóta villódzásra állítottam (szerintem azt veszik észre legjobban a kínai szakácsok). tök jó kombó, de azért kicsit már sok mindent cipelek magammal.mellény lesz áldozat
balkézbe lakáskulcs, most a villogó is, hova rakom a rádiót? bár elég mini mp3 lejátszóról van szó, azért már zavaró ennyi cucc. jobb kézbe telcsi, most avval mérem az időt, egész jó stopperje van, 10 köridőt elpakol, bár igaz h nem tárol el több távot, de azt ugyis egyből bevésem ide. kéne egy óra. bár a telcsi is jó, ha neadjisten vmi gond lenne... hm. na mindegy.

:: vmi fényvisszaverő cuccost szerzek még magamra, szerintem egy tesco gazdaságos fényvisszaverő mellény száz forint értékben lesz az áldozat, és kerekítek belőle vmi tépőzárás izét. na majd megmutizom az eredményt.

:: jóreggelt, közbe felkelt a nap is! :)

:: NIKE félmaraton ::

rrroka | 2007-09-03 05:32:10 | Nincs hozzászólás!

:: szegény tesóm, kulkcscsonttörés. :( igaz az aktuális formája és lábfájása miatt a ligetkörre nevezett, de így most ez is kimaradt nekik. a félmaratonon tehát tesómmal egykorú (ezeréves cimbi) szomszéd sráccal mentünk.

:: dobzse is jó formában van, edzett ő is a félmaratonra, sokszor láttam a házunk előtt elfutni. első félmaratonja (azt hittem tavaj ő is lefutotta tesómmal, de kimaradt neki sérülés miatt), így érthetően izgult. elláttam bölcs tanácsaimmal és egy homloktörlő csuklópánttal, majd beálltunk az optimista 1:30-1:40-es zónába. végülis ha minden jól megy, gondoltam...

:: dobzse olyan két órán belüli időt tervezett, de az elején szépen jött velem lelkesen, a lánchíd közepéig, addig olyan 4:50-es tempót mentünk, vitt magával a futónép. ott mondta, h ő akkor most visszavenne kicsit (megértem, így is nagyon szépen kezdett), én meg köszöntem huanitának aki épp akkor ért mellénk, bedugtam a fülest, és a Prodigy: voodoo people remixére szépen elkezdtem meglehetősen tempósan futni (utána Petőfi rádióra kapcsoltam).

:: kaptam kölcsön egy órát, nem a legjobb, a részidőket nem memorizálja, de jó volt azért rápillantani a kilómétertábláknál, h miként állok. nagyon jól, konstatáltam. 7 kirinél volt vmi 2 perc előnyöm a legbátrabban tervezett 5 perces átlaghoz képest. hm, és vigyorogtam magamban, eddig még jó...!

:: szinte pontosan ott ahol a 2003-as nike félmaratonon megláttam régi edzéstársamat, ahogya rá jellemző kacsázással és kéztartással fut. mellé csapódtam, kicsit diskuráltunk (van házasság, jön a gyermek, gratulálok nekik!), majd mondtam, h mennék tovább, 16 kiri körül ugyis utolér (bár reméltem h nem), addigra tök kileszek ilyen kezdésnél.

:: petőfi híd közepe, 10km, 46:30 körüli idő. az se rossz, és tovább vigyorogtam. ahogy elnéztema budai rakpartra, végig tömött sorokban futók ameddig csak ellátok. nagyon jó érzés volt! :) Pesti oldalon híd alatt chip résztáv, órám szerint 49 percnél járok. húha az még mindig nagyon jó!

:: a következő pár kiri elrepült, egyszer csak a váltóknál tartunk 13 km-nél. az óra csupa nullát mutat. hm, mi baja lehet? leállt? annak nem örülnék. mire ez átvillan az agyamon kiderül persze, h csak most váltott át, pont 60 perce futok. még mindig nagyon jó!

:: itt jött a holtpont. a kövi kilóméter szenvedés volt. alig akart jönni az a nyamvadt 14-es tábla. visszakapcsoltam mp3-ra a rádióból (talán pont hírek és reklám ment amugy is) és bíztam benne ha voodoo people és dob+basszus felpörget. jó terv volt, be is vált. átmentem a jobboldali sávba ahol alig futott vki, és éreztem ahogy a borzongás fut fel a fejem tetejéig a pörgős zenétől. szám végére semmi bajom nem volt, friss voltam, és újból lelkes. jött a vizes kapu, majd a fordító, és már 16 kirinél jártam, pont amikor a 10-nél utólért cimbim a 15-nél. nem vagyok nagy rivalizáns, de ez most jól esett, mert Miki marha kemény csávó több maratonnal a háta mögött és nagyon nagy akarattal.

:: itt megint egy kis holtpont. a 17es táblát vhogy kihagytam, ráadásul jött a nyugati felüljáró, ami nagyon nem tetszett. ha jól érzékeltem Monspart Sarolta is úgy gondolta, ha domb tetején kell egy kis segítség a futóknak, ott szurkolt, köszönjük! :) ha dombra fel, akkor le is, ugye, ez most is érvényes volt, lent már várt is a 18. ollé, már csak 3, és ha jól számolom, és nem purcanok ki, akkor nagyon úgy állunk, h 1:40-en belül lesz az időm... hm-hm, az naggggyon jól hangzik! ezen a ponton törni kezdte a jobb nagylábujjam a cipő, de már nem nagyon érdekelt, hiszen itt a vége. negyed óra, és slukkolhatam a vizet.

:: vhol 19 kiri után újból zenére kapcsoltama rádióról (relám) és elkezdtem hajrázni. hajtott, h 1:40-en belül legyek, doppingolt, h mindenki belehúz, már csak attól tartottam, ha befutó előt még vmerre elkanyarog a pálya egyet, mert az ilyen flikk-flakkoktól hülyét kapok. szerencsére a hősök terén egy balos után már csak az utolsó pár száz méter volt hátra nyílegyenesen. a közönség tapsolt és éljenzett, a szpíker mindenkit dicsért, az hivatalos óra 1:40 fölött járt olyan 10 másodperccel, én pedig szépen beértem, a saját mérésem szerint 1 óra 39 perc 11 másodperc futás után. vigyorogtam. :D

:: elballagtam az éremért, köszönöm, ne akaszd a nyakamba, tiszta izzadtság vagyok, magamhoz nem érnék, nemhogy máshoz, köszönöm a pakkot, köszönöm a vizet. mindehol vigyorgó emberek. :D barátnőm sehol sétáltam egyet, sejtettem, h kicsit későbbre számít a befutómra, mert olyan 1:45-ös időt mondtam neki. közbe beér dobzse is, 1:53-al, ami nagyon-nagyon-nagyon jó idő neki is, ő is vigyorog és csak kicsit sántikál. megkeressük a lányokat (tényleg nem vettek észre, mert 1:40körül kezdték el a befutókat nézni). Andreám megkönnyebbül, mert már mindefélét gondolt, h hol vagyok mi bajom lett. én csak vigyorgok. szép kis futás volt. eszegetem a kapott kekszet, iszogatom a vizet, újra kezdek izzadni (ami egyébként vhol 13 km körül megszűnt, addig nagyon jól jött a csuklópánt). és vigyorgok.

 

 

:: ui: szervezésről annyit h nagyon kevés volt a klotyó és a szemetes! öko-szelektív sátor van, de kuka meg sehol???!!!

+ nem cigiztem előtte, kicsit meg voltam fázva és kaparta a torkom. , amugy sem esett jól. utána egy órával egy szál, meg hazafele. nem egy nagy mennyiség.

++ tisztára lebarnult az arcom meg a nyakam! :D 

2008-10 hó (1 bejegyzés)
2007-09 hó (3 bejegyzés)
2007-08 hó (2 bejegyzés)
2007-07 hó (2 bejegyzés)
2007-06 hó (5 bejegyzés)