Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 660 460 km-t sportoltatok
rrroka fut

:: munka után édes a kocogás ::

rrroka | 2007-07-09 06:07:39 | Nincs hozzászólás!

:: rrroka :: webfejlesztés :::: van melóm. 9 hónap itthoni webfejlesztés után be kellett vállani vmi másik melót is, legyen az majdnem akármi. szerencsére jött egy ajánlat, így olyan meló lett ami mellett (és közbe, ez a lényeg) tudunk gyártani oldalakat, ellenben 4 nap 15 órás meló, ami mellé a futás nem fér be. így a kövi 4 nap szabiba edzek.

:: az első adag nagyon nehéz volt. most nem akarom konkrétan leírni, h mit melózok, de jelentős ácsorgással, mászkálással jár, és ez a kevés alvással párosítva azt eredményezi, h az ember a végé dög fáradt, a lábai meg elnehezülnek, mint egy visszérreklámban.

a 6km-es pályám:: ezek után azt gondoltam, ma nem fog menni a futás. nem is akartam nagyot vállalni, elég lett volna egy könnyű 4 kiri, de aztán egy könnyű hatos mellett döntöttem. olyan szép reggel volt. pár száz méter után tapasztaltam, h nagyon jól visznek a virgácsaim. jól esik nekik ez a fajta mozgás. úgy 1,5 km után pont egy lejtő tetején jött egy jó zene (petőfi rádió rulez!), és szinte maguktól megindultak a lábaim. ekkor éreztem, h ezek nem 5 perces kirik...

:: ahol lejtő van ott előbb-utóbb emelkedő is lesz, tartja a bölcs futómondás. 3,5 körül jön ez a rész, sajnos/szerencsére pont kombinálva lett a hiperkarma: dob+basszus számával. ez egy powersong. ezt elfutottam... domb tetejére tök kivoltam, de olyan jólesően. jött még egy lejtő, ez egy gyors, meredek rövid szakasz, a pihi a vége előtt, a zene lassabbara váltott, így az uccsó 200 m, amit mindig tempósan megfutok megint nagyon jóleső volt. az eredmény az edzésnaplóba látható, 4:36-os kirik!!!cujo

:: persze majd meglátjuk, h holnap mit alakítok. a terv, h a 4 nap nem-melóban egyre emelem a távokat (ill első nap, mint tegnap kipihenem magam...), szeretnék 10 km fölé menni. tempóm megvan, mosta távokat kell emelni.

:: érdekes h ma mennyi vándorkutya volt szerte az utcákon, hárommal is talákoztam, szerencsére nem akartak futót reggelire.

:: zenével futni ::

rrroka | 2007-07-03 06:19:18 | 4 hozzászólás

:: zenével futni jó. vagy rossz. vagy mindegy. kinek mi az ízlése.

:: nekem spec jobb, mert nálam aza próblém, h futásban nem bírom a monotonítást, sem a lassu tempót, hanem vhogy mindig beállok 5:00 és 5:15 közötti tempóra (ez azért némi büszkeségre ad okot... ;) ), ezt meg ugy kb. 10-11 kirig tudom tartani. zene nélkül, meg ugy 25 perc után elkezdek agyalni, h haza kéne már menni, meg hogy zihálok, meg, meg, meg...

petőfi:: szóval ma reggel beizzítottam a fülembe a petőfi rádiót, ami nemrég újult meg, és most modern zenei világot közvetít (kb mint a radiocafe 98.6) , sajnos a régi jól bevált kommersz hangú műsorvezetőkkel (vagy lehet h új tagok, de alkalmazkodtaka közszolgálati "hajóvonták találkozása tilos" stílushoz). megértem Farkasházyt, h haragszik a 20++ éves rádiókabaréja eltörléséért, de nincs igaza abban, h a 278. ugyanolyan zenei adó jött létre; határozottan jók a zenék.

:: a baj nem is ezzel van, hanem a powersong-okkal! arra nagyon kellrun. vigyázni, ha az embert nehogy egy emelkedőn kapja el a kedvenc tempós nótája! az síkon is akaratlan váltással jár, ami kiütheti az embert (a ringbül...), bár szerencsére nekem most nem volt problémám, sőt az utolsó fél kirin az EMF: Unbelievable kifejezetten feldobó volt. de amugy nagyon könnyű elfutni magunkat. vigyázz!!!

:: jut eszembe, beneveztem a Nike Félmaratonra, 2614-es számmal fogok teperni, vszínüleg szintén fülessel. találkozunk! :)

:: dilemmám: hogy lassítsak 5:30 tempó alá, vagy hogy edzzem fel magam h bírjam az 5:00-t 21 km-n...?

2008-10 hó (1 bejegyzés)
2007-09 hó (3 bejegyzés)
2007-08 hó (2 bejegyzés)
2007-07 hó (2 bejegyzés)
2007-06 hó (5 bejegyzés)