Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 870 228 km-t sportoltatok
rrroka fut

:: reggel ::

rrroka | 2007-06-27 06:52:03 | Nincs hozzászólás!

:: rég nem futottam edzésnek hosszúfutást. ennek több oka van, a legfőbb az, h egyszerűen türelmetlen vagyok, és nem bírok órálkig körözgetni.

:: van persze megoldás: el kell futni messzire és onnan még vissza is. ilyenkor nincs lehetőségem ugye lerövidíteni a pályát. erre kiválóan alkalmas ez a pálya, ami budatétény chinoin felé halad Érdről egészen a MÁV állomás/buszfordulóg. viszonylag lapos pálya, a 7-es útig oda vissza csak egy nagy lapáj, de persze ebből következik, ha végén van a domb, pont a legrosszabbkor. egy vígasztal: hacsak nem domb tetejénk lakik az ember, akkor ha felmegy le is kell jönni. :)Orion űrhajó

:: a másik megoldás a zene! én most Michael Buble - Call Me Irresponsible albumát hallgattam a mini mp3 playeremről, nagyon jó kis swing zene, nem futja el a zene miatt az ember a tempót, amire én hajlamos vagyok ugye a türelmetlenség miatt.

:: elviselhetetlenül hangulatos volt a futás: felkelő nap a nagytétényi fennsík mögött, munkába induló irigy arcú emberek, vagy 3km-re csatlakozó lelkesen loholó vándorkutya, felszálló Orion űrhajó... és a jó érzés h végre vmi hosszabbat alkotok. pedig csak 10,5 km van szó.

 

:: 53 perc 10,5 km-n, szerintem ez nem is rossz, főleg h el se fáradtam igazán benne.

::60p egyéb sporttevékenység::

rrroka | 2007-06-25 05:57:12 | Nincs hozzászólás!

:: hétvégén nem futok: itthon a család, van egyéb dolgunk, ha más nem végre egymással foglalkozni és pihenni.

:: egyéb sport: betonozás. :) a hétvégi nagy futás helyett egésznapos betonokeverés: kocsibeálló, 20m hosszú és vagy 30cm vastag. öten dolgoztunk reggel 7-től (illetve a többiek már ott voltak, így amikor én 06:57-kor odaértem mindeki egyből nekikezdett, h "délutános műszak?" :) )

:: kiváncsi voltam van-e olyan h kalóriakalkulátor fizikai munka végzésére. és van!!! http://mindenkinek.medicentrum.hu/ed/0/do/calculator/burning/

:: alig hittem el. ezekszerint a nettó mondjuk 6 óra betonkeverés, talicskázás, lapátolás stb 2814 kalóriámba került. nem is rossz. körömpörkölttel pótoltuk. érdekes adalék, h tűzoltással égethetjük el a legtőbb kalóriát... "és ég a zsíííír!"

:: azt, h 7 perc alatt lebringáztam a tetthelyre fel se vettem az edzéslistába, pedig 3 km... :D

:: igen, dohányzom. igen, futok is. és..? ::

rrroka | 2007-06-23 06:57:34 | 3 hozzászólás

:: dohányzom. igen én vagyok az a bunkó ott, a rajt előtt, haverokkal, szurkolókkal, füstölve. nem mondom, h jó szokás, és h nem akarom előbb-utóbb abbhagyni.

:: versenyeken is. egyrészt amugy is ideges vagyok, lenyugtat kicsit. másrészt azt szoktam mondani, h futás közben nem cigizek, ennyi előnyöm van azokhoz a futókhoz képet, akik amugy sem. :)

:: vigyázok azért, nem beállok a 04:00 tempós zónába azt pöfögök, nem bemelegítők közt, de nem is elrejtőzve. hanem normális keretek közt. csikket lehetőségekhez képet összeszedve. erre nem mindig van lehetőség, de szerintem annyira mindegy. az üccsis flakont sem tudja kidobni többszáz futó, poharak szerteszét...

:: meg kell mondanom, h futás szempontjából szinte semmit nem jelent, nincs légszomjam, köhögés minimális (azért akad), futás után a pihi részben, miután levegőt is kapok, pedig kifejezetten jól esik.

:: mostanában mérsékeltem a mennyiséget, leginkább anyagi, és másodsorban egészségi okokból. egyszer majd annyira lecsökkentem, h szinte azt lehet majd mondnai: nem is cigizek. de egy-egy szál akkor is elpattan majd, amikor olyan a helyzet.

:: bunkó vagyok?

:: na, verseny előtti bagózásról meg pont nem találok képet...

:: ha hűs a szél ::

rrroka | 2007-06-23 05:26:27 | Nincs hozzászólás!

:: reggel, erős szél. határozottan hideg, fázom. megyek inkább haza...

:: persze meggondolom magam, azért vmit kell futni. akkor legyen egy kis kocogás... miért ne húzhatnám meg innen... hú, ez egész jó, akkor a végére egy kis tempó...

:: nem is volt rossz, mostanában ugyse futottam olyat, h lihegtem volna a végén, ez az igazi futás.

:: ki kéne vmit találni arra, h ne unjam magam szét hosszabb távon. sose kifáradok, hanem egyszerűen hazafele akarok menni, szerintem eza 5:30-6:00 tempó a világ végéig elvinne...

:: edzesonline.hu tesztelése ::

rrroka | 2007-06-22 09:19:00 | 5 hozzászólás

:: nekem egész korrektnek tűnik az oldal, bár designban és featurokban is lenne pár ötletem.

:: az edzésadatokat szépen kiszámolja, bár nekem a kalória nem működött. nem is nagyon hiányzott hozzáteszem.. :D

 

2008-10 hó (1 bejegyzés)
2007-09 hó (3 bejegyzés)
2007-08 hó (2 bejegyzés)
2007-07 hó (2 bejegyzés)
2007-06 hó (5 bejegyzés)