Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 012 276 km-t sportoltatok
rrroka fut

:: végre megint futottam + hogyan kezdődött ::

rrroka | 2007-09-17 05:52:36 | Nincs hozzászólás!

:: nike óta először futottam. az ilyen nagyobb lélegzetvételű versenyek, a cél teljesítése után mindig jön egy kis szünet nálam, de most már hiányzott a futás. pedig a lábam 5 nap meló után inkább vmi tuskó, mint futószerv.

:: ennek megfelelően egy jóleső, könnyű 6 km-t futottam. érdekes, h az 5:33 tempó már "kényelmes" megjelölést kap. :)

futás hajnalban - képünk csak illusztráció:: én ugye hajnalban futok. menyasszonyom 6-ra megy melózni és mindig lekísérem a buszhoz. nem annyira jó a környék, és néha vadabb kilógott kutyák is előfordulnak, akik ugye védik a saját portájukat, szóval megyek vele.
vmikor tavasszal itthon dolgoztam ( webfejlesztést - reklám! ;) ) folyamatosan és kezdetem lepurcanni. alacsony vérnyomásra gyanakszom, tünetek: rámtörő fáradtság, ingerültség, éhségérzet de semmi étvágy -> bealvás, v. kv és rendbe jött. hm. körbenéztem mit ajánlanak az online források ellenszernek és természetesen a mozgást. amugy is rég vágytam rá, h újra fussak, egy idei félmaraton ismétlés szerepelt az álmaim közt. hát akkor hajrá! reggel hazasétálni amugy is 20', és egyedül unalmas és már unom is.
walkjogrun.net akkor kerekedjünk fel, mondom magamnak, és keressünk pályát! érdről tudni kell, h bármely irányba indul az ember dombot talál, pláne itt a közepén. a dombot nem szeretem (bár már megszoktam). városon belül és a környéken is megtaláltam az ideális 6, 8, 10, 13 km pályákat.
mérésre a www.walkjogrun.net -et használom, városi futásra elég jól mér. edzésnaplóra pedig megtaláltam az edzesonline.hu -t. :) nagyon jó oldal, telitalálat. egyszer mi is belekezdtünk egy futónaplós oldalba (csak alapokig jutottunk érdeklődés hiányában), de a közösség rész akkoriban nem volt alap, így pl az nálunk kimaradt. na mindegy ebbe most ne menjünk bele. :) szóval, ha vki a walkjogrun [routes] menüpontjába bevési, h "rrr" akkor megkapja a pályáimat, ezeket szoktam az edzesnapló végére is biggyeszteni.petőfi
látható, h először csak bátortalan 4-5-6 kiriket futottam, hiába a tizenéves futómúlt, féltem a kihagyás miatt. legnagyobb örömömre hamar belejöttem, rátaláltam a reggeli futáshoz ideális MR2 - Petőfi rádióra (nincs duma, csak jó zenéik), így még jobban ment. bátrabb 8-10-12 kirik jöttek és eljutottam a NIKE félmaraton 1:39-es teljesítéséhez és most erősen gondolkodom a NATO futáson. happyend, nem? :)

:: visszakanyarodva: én ugye hajnalban futok. még elég sötét van, kínaiszakács-szemű álmos emberek ülnek be a hideg autóikba, hogy barátságtalan időpontban a munkahelyükre jussanak vele. a futóruha praktikum szempontjából nálam általában vmi sötétebb színű, soka fekete göncöm, így ki kellett találni vmi. a hideg miatt (volt 8-10 fok, kb?), kellet pulcsi is, így a hosszúujjú póló + fölé fehér póló kombinációt választottam, bringámról lekaptam a hátsó villogót, azt a markomba zártam és idóta villódzásra állítottam (szerintem azt veszik észre legjobban a kínai szakácsok). tök jó kombó, de azért kicsit már sok mindent cipelek magammal.mellény lesz áldozat
balkézbe lakáskulcs, most a villogó is, hova rakom a rádiót? bár elég mini mp3 lejátszóról van szó, azért már zavaró ennyi cucc. jobb kézbe telcsi, most avval mérem az időt, egész jó stopperje van, 10 köridőt elpakol, bár igaz h nem tárol el több távot, de azt ugyis egyből bevésem ide. kéne egy óra. bár a telcsi is jó, ha neadjisten vmi gond lenne... hm. na mindegy.

:: vmi fényvisszaverő cuccost szerzek még magamra, szerintem egy tesco gazdaságos fényvisszaverő mellény száz forint értékben lesz az áldozat, és kerekítek belőle vmi tépőzárás izét. na majd megmutizom az eredményt.

:: jóreggelt, közbe felkelt a nap is! :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2008-10 hó (1 bejegyzés)
2007-09 hó (3 bejegyzés)
2007-08 hó (2 bejegyzés)
2007-07 hó (2 bejegyzés)
2007-06 hó (5 bejegyzés)