Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 993 341 km-t sportoltatok
rrroka fut

:: újra a pályán és visszerek ::

rrroka | 2007-08-22 08:54:19 | 4 hozzászólás

:: hát újra futhattam. jó érzés volt lekocogni ezt a kis 6 kirit.

:: az helyzet h nem jó napi 15 órát dolgozni és nem jó ezt 8 napon át csinálni. utána az embernek amaradék két nap szünetében nincs se ereje, se kedve futni. így jött össze két hét kihagyás a NIKE félmaraton előtt. :/  

:: most viszont van 8 nap pihim, igyekszem kicsit formába lendülni. úgy tervezem h futok ebben a szünetben majd minden nap (tán még 7végén is), és szép apró lépésekben felviszem olyan 15 km környékére a távot. aztán 3 nap meló megint... :( de legalább lesz egy napom a verseny előtt pihenni, regenerálódni.

:: érdekes következménye volt a napi 15 óra melónak és alig 4 óra alvásnak, h mindekét lábamon a térdhajlatomtól a vádlimig lefele bedurrantak a visszerek. fájó, feszítő érzés, állandó fáradtságérzet. a láb meg ugy néz ki, mint a duna vízgyűjtőterülete. nem szép látvány és nem is jó érzés.

:: anyu varázskenőcseit kértem el egy kis kárenyhítésnek. kaptam vagy 5 féle krémet, de leginkább a visszérgyulladásost kenegettem, meg ilyen jégzselét frissítőnek. most kezd helyrejönni az egész. érdekes, hogy a futás nem befolyásolja, úgyértve h nem ront a helyzeten, hanem kifejezetten javít. majd ma túrom a netet egyéb okosságokért.

:: na ezek mennek. 

4 hozzászólás

Milanthis 6099 napja
Milanthis képe

Jobbulást neked, és csak óvatosan a terheléssel, nehogy rosszabb legyen. A jégzselé az jól sejtem hogy olyan műanyagba zárt lötyi, ami a fagyasztóba téve nem fagy meg csak jó hideg lesz és lehet vele hűteni a gyulladt területeket? Nem tudod véletlenül hol lehet kapni? Nekem is jól jönne de sehol sem láttam még.

Sok sikert a Nike-hoz! :)

rrroka 6098 napja
rrroka képe

szia!

köszönöm! 

Van olyan jégzselénk is, azt anyu az orvosánál szerezte aki a visszereit kezeli injekciózással (vhogy elölik, aztán kinyomkodják - rosszul hangzik de nagyon hatásos). szerintem gyógyszertárban is lehet kapni.

ez csak ilyen frissítő hatású mentolos v. kámforos krém Rossmannban meg DMben lehet kapni "Eisgel" vagy hasonlónéven.

ahogy nézem a futás nem árt ezeknek a cuccoknak a térdhajlatomban, sőt határozottan használ. a 15 órás álldogálás-rohangálás meló, na az árt neki.

evita 6095 napja
evita képe

A ritmikus mozgás jó a visszereknek. Az úszás a tartás miatt jobb (nem felfele áramlik a vér a vénákban). Az állás v. ülés rontja a vérvisszaáramlást. Persze a megerőltetés nem használ, úgyhogy vigyázz vele a NIKE-ig!

Lehet, primitív gyakorlat, de próbáld ki a gyertyaállásban biciklizést pár percig.

Hajrá a félmaratonin!!!

rrroka 6095 napja
rrroka képe

köszi!

a gyertyázást a vész esetre tartogatom, de tesóm meg muterom (ők nagy visszér bajnokok, tesómat műteni is kellett egyszer) is ezt ajánlották.

érdekes a jópár nap szabi alatt, amikor nem végzek állandó álló melót szépen elmúltak, visszahúzódtak (nagyjából...), de mindenesetre nem fájnak.

úszni sajna nem nagyon tudok, elevickélek mondjuk, de nagyon nem szeretem, nem az én közegem, föld-jegyű vagyok... :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2008-10 hó (1 bejegyzés)
2007-09 hó (3 bejegyzés)
2007-08 hó (2 bejegyzés)
2007-07 hó (2 bejegyzés)
2007-06 hó (5 bejegyzés)