Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 047 711 km-t sportoltatok
Futás

miből lesz a cserebogár... :)

happiness | 2012-08-30 19:59:05 | 6 hozzászólás

Kedves Blogolvasók!

 

Elérkezett ez a nap is. Az első 5 km-em napja. 

 

Egész nap nagyon izgultam, hogy hogyan fogok teljesíteni. Nagyon akartam, hisz 6 héten keresztül keményen edzettem. Az összes edzést megcsináltam. Az utolsó héten sikerült be egy egynapos csúszás, de azt is behoztam. Féltem, hogy nem fog sikerülni ezek után se. Azért is izgultam, mert csak egyszer sikerült lefutni az 5 km-t futás-séta felváltással, amúgy 4-4,4 km-ket futottam. Ráadásul egész nap ugráltam, mint egy félőrült, mert holnap megyünk kirándulni 4 napra és ilyenkor mindenki ideges, mindenki máshogy akar pakolni, mást akar vinni az útra, szóval teljes káosz szokott ilyenkor nálunk lenni, ami miatt féltem, hogy a mai futásomra rámegy.

 

Na de elég a rizsa, legyünk tárgyilagosak!!

 

Lefutottam! 5 km-et! Így igaz! Megcsináltam! Igaz nagyon nehéz volt, futás közben egyszer fent, egyszer lent éreztem magam. De belül tudtam, hogy meg fogom csinálni. Mert, amit én eltervezek azt véghez viszem, bármi áron is.

 

Nagyon jó volt. Majd kiugrottam a bőrömből, mikor az utolsó pár métert tettem már meg.

 

Az eredmény:

 

5 km = 37 perc 20 mp alatt

 

Igaz, amikor elkezdtem az edzéstervet, akkor 30 percen belül akartam ezt véghez vinni. De az idő teltével rá kellett jönnöm, hogy ez nem olyan egyszerű, mindent fokozatosan kell csinálni, mindennek eljön az ideje.


A jövőbe tekintve, holnap indulok a Bükkbe, szóval egész hétvégén túrázunk, anya már ki is nézett egy 14 km-es túrát Szilvásváradról. Remélem nem tévedünk el (mert eddig sose oda jutottunk ki, ahova kellett volna). 


A futást nem hagyom abba, folyamatosan fogok futni és megpróbálom növelni a sebességem, legalább addig, hogy 30 percen belül legyek. A futás mellett még ugrálókötelezni fogok. Jövőhéten pedig irány újra sziklát mászni.


"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik."
Mohamed Ali


Mára ennyi.


Szép estét mindenkinek.


happiness voltam (:



annyira nehéz volt a mai...

happiness | 2012-08-18 21:06:24 | 6 hozzászólás

Sziasztok!

 

Nemrég számoltam be, hogy mennyire jól mennek az edzések és hogy milyen gyorsan telik az idő, a "nagy nap" is vészesen közeledik.

 

A mai nap viszont teljes katasztrófa volt. Nem tudom miért, most azért mert túl sok volt a mennyiség, vagy fáradt voltam, vagy más miatt, de ez a mai edzés (3x: 9p futás, 2p séta) nagyon nehezen ment. Próbáltam visszavenni mindig a tempómból, de alapból nem futok gyorsan, sőt kocogok, abból már nagyon nem tudok mit visszavenni. Ráadásul a sétáknál kétszer is beszorult a levegőm, amit már elég jól kiküszöbölök, de pfuuu nagyon készen voltam.

 

A mai napon elég komolyan elgondolkodtam, hogy képes leszek-e lefutni egyben az 5 km-t.


Bár eléggé el vagyok keseredve a mai nap miatt, ettől függetlenül nem adom fel. Megpróbálom végigcsinálni az egész edzéstervet és a legvégén megpróbálom lefutni az 5 km-t. 

 

ÖÖÖÖöööö vagyis.... Megpróbálom??!

 

LE FOGOM FUTNI!!!

 

Mindenkinek szép éjszakát!

 

happiness (:

Gyorsan közeleg a nagy nap!!!

happiness | 2012-08-16 21:08:02 | 2 hozzászólás

Kedves Blog olvasók!

 

Most veszem csak észre, hogy milyen gyorsan is telik az idő. Amint felnézek az íróasztalom szekrényére kiragasztott edzéstervre, meglepődve nézem, hogy már 4 hetet végigcsináltam és már csak 2 hét van hátra a bizonyos első 5 kilóméteremhez.

 

edzésterv 5km

 

Már 1 hónapja futok rendszeresen!

 

Oké!! Az előbbi mondatomtól lehet, hogy pár emberke nagyot néz. De kijelentem, nekem ez nagy szám, mert még sosem futottam ennyit, nem hagytam abba a legelején és minden következő edzést jobban várom, mint az előzőt, főleg, hogy már célegyenesben vagyok.

 

Az utóbbi edzések nagyon jók voltam. 3.6, 4.4, 5, 4, 3,6 km. Egyre többet kell futni és nagyon jól bírom őket. Emlékszem az első futásomra, mikor 1 percet kellett futni és 2 percet sétálni. Már fél perc múlva néztem az órámat, hogy még mennyi ideig kell futni. Most meg futok és a vége előtt pillantok rá az órámra, sőt valamikor pár másodperccel többet is futok mert elfelejtkezek róla. 

 

Szóval összegezve az egészet, mikor elkezdtem futni 4 hete, nagyon akartam ezt az egészet, de legbelül még magam sem éreztem, hogy sikerülni fog, habár régen nagy hangsúlyt fektettem a sportra, de a világ változik és a világgal mi is változunk, és én anno rossz fele változtam. Ezért se hittem, hogy megtudom majd csinálni.

 

De ma már teljesen máshogy látom az egészet. Tudom, hogy végig fogom csinálni. És ha végig csináltam, futok még jó pár 5 km, majd mikor már úgymondva "lazán, könnyedén" megy, belevágok az első 10 km-be. És kitudja... lehet, hogy 1-2 év múlva a félmaratonig is eljutok. Természetesen ha addig nem száll meg egy másik sportőrület! De ezek még csak tervek és álmok. :)

 

Mindenkinek eredményes sportolást kívánok!

 

happiness voltam (:

Kedd pihenőnap, hogy csütörtök futónap legyen

happiness | 2012-08-03 08:55:46 | 1 hozzászólás

Helló-belló emberek!

 

Annyira elfoglalt voltam ezen a héten, hogy teljesen elfelejtkeztem az edzésnaplómat vezetni (bár csak egy nap maradt ki és azon se csináltam semmit - sajnos).

 

Előző hét szombaton valószínűleg nagyon megterhelhettem valahogy a combomat, ami következtében meghúzodott és a hétfői edzés után vettem észre, hogy csak rosszabodott. Kedden délelőtt már csak vonszoltam magam után a jobb lábam, annyira fájt, így az aznapi Debrecen-Józsa-Debrecen kerékpártávot nem mertem megtenni.


PEDIG ANNYIRA AKARTAM!!!


El kellett akkor gondolkodnom arról, hogy vagy végig kerózom nagy gyötrelmekkel, ami csak ront a helyzeten, vagy pihenőnapot csinálok és csütörtökön TALÁN tudok már este futni. Szóval ezen a héten elmaradt a hosszú kerózás.

 

Tegnap viszont voltam futni (5x: 4p futás, 3p séta). Csodálkoztam, mert könnyebbnek éreztem, mint mikor hétfőn 3 perceket futottam. A lényeg, hogy SIKERESEN TELJESÍTVE!

 

ÚÚÚhhh, ahogy most ránéztem a naptáromra, még csak most veszem észre, hogy hip-hop már 2 teljes hetet meg is csináltam. :)


Még 4 vár rám.


Kiváncsi leszek a holnapi edzésnapra. 4x: 5p futás, 3p séta. 5 perc????


CHALLENGE ACCEPTED!! :)


És végül az egyik kedvenc idézetemmel zárom gondolataimat:


Birds flyfish swimhumans run.

Emil Zatopek

Mindenkinek szép napot!


happiness voltam (: