Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 997 180 km-t sportoltatok
Futni - jelentős túlsúllyal

Motiváció 3.0

gfm29 | 2012-11-16 08:14:47 | 5 hozzászólás

Új célok megfogalmazásához kértem segítséget az EO közösségétől. A dilemmám az idő illetve táv cél meghatározásában volt. A tapasztalt futók iránymutatásával az idő meghatározásánál maradtam.

Tehát a kitűzött célok:

  1. Futóidő: 1 óra elérése
  2. Rendszeresség, heti 3 futóedzés

A megvalósítás pedig a következő lesz terveim szerint: a futóidő növelése heti 10%-kal, de ha 2 heti 10% lesz belőle az sem lesz számomra gond. A heti 3 edzés hétfő szerda, szombati napokon. Kedd, csütörtök, péntek, vasárnap nyűglődés, kifogás keresése, nyafogás, önmagam győzködése a futás fontosságáról, valamint az eddigi eredmények számba vétele. Mert erre is kell időt szakítani! :)

Új helyszín a futáshoz - konditermi élmények

gfm29 | 2012-11-09 19:09:40 | 8 hozzászólás

Már hetek óta gondot okoz, hogy korán sötétedik. 2 hete megszületett a döntésem, irány egy konditerem futópadja, mivel a rendszeresség az egyik kulcs a sikerhez. Így a cél eléréséhez holmi sötétség nem jelenthet akadályt. Szóval konditerem. Jártam már 2 évig, csak futni nem futottam soha, gyalogoltam a futópadon. A terem kiválasztásánál a szempont a lakóhelytől való távolság volt. Közel legyen. Gyalog 15 percre 2 db terem jöhetett szóba. Már 1 hete rágtam férjecske fülét, hogy az egyikbe menjen el, nézze meg a bérlet árakat. De nem ment. Szóval csütörtökön a sarkára álltam, mondván, hogy mostmár muszáj futnom, mert már ígysem lesz meg a heti 3 edzés (következő célkitűzés). Munka után otthon összepakoltam a holmiomat a futáshoz és irány a férjem által preferált konditerem. Kértem, hogy jöjjön velem, vegye meg a bérletet nekem. Ez a terem egy üzletház emeltén van. Felmentünk az emeletre és elindultunk az edzőhely irányába. A teremnek üveg fala van végig a folyosó fele. Ahogy haladtunk a bejárathoz az üvegfal mentén mindketten bámultunk befelé, felmérve a terepet. Ahogy egyre nagyobb rész vált láthatóvá számunkra, láttam, hogy a hely tele van kopasz fejű steroidhuszárokkal, nő egy szál se. Férjecske mozgása is egyre lassabb lett, szemöldökét ráncolta, majd közölte: "Ide ne gyere futni, mert ez túl kicsi hely!" Nem értettem a megjegyzését elsőre, mert 1 db futópadjuk biztos van, nekem annyi elég. De már fordultunk is vissza. Kifelé menet az épületből jöttem rá, hogy az alfahím szólalt meg belőle. Nehogy már én legyek az egyedüli nő a sok pasi között. Jót mulattam magamban, mert én egyébként is a másik termet preferáltam. Most meg ő döntött a másik mellet. Hála neked féltékenység, te zöld szemű szörny. Szóval irány a másik konditerem. Itt már kezembe vettem az irányítást és a terem recepciójához lépve a lényegre tértem. Két kopasz, kigyúrt fiatalember tartózkodott a pultnál. Tőlük tájékozódtam a bérletes lehetőségekről. Az első hibát ott követtem el, hogy feltettem a kérdést: Melyik bérlettel járok jobban, a havival vagy a 7 alkalmas bérlettel. Elmondtam, hogy a terv a heti 3 alkalom. Nos kérdésem feladta a leckét. 1 -2 perc csend után nem vártam tovább, döntöttem. 7 alkalmas bérlet, aztán meglátjuk. Jött a fiatalembertől a kérdés: "A barátodnak is lesz?" Válaszom: "Már nem a barátom!" Na, ezt nem kellett volna! (kettes számú hiba!) Egyből rájöttem a rám meredő értetlen tekintetből. Megmagyaráztam: "Már a férjem.". Szóval levontam a tanulságot, konditeremben nem poénoskodunk! Konditeremben csendben építjük a testünket. Kész. Nincs beszélgetés, humorizálás a személyzettel.

Átöltözve a pultos fiúktól kértem segítséget a futópad használatához, mivel minden gép más és némelyik németül ad utasításokat, németül meg nem tudok. Szóval a segítség kérését a 2 pultos kissé zokon vette és gyorsan lepasszoltak a személyzet egy másik férfi tagjának a futópadoknál. Az új fiú megkérdezte, hogy használtam e már futópadot. Mondtam, hogy igen. A fickó végigmért, majd odavezetett a leggagyibb futópadhoz, ami a teremben volt. Naná, hogy német nyelven "beszélt" a pad. Kérdezi a srác, hogy programot szeretnék-e. Nem, nem, csak állítsa be 40 percre. Rámnézett és azt mondta: "Annyit nem tud a gép." Hogy mi van?????? "25 perces programja van. Onnan számol visszafelé." "De én 40 percet fogok futni" "Akkor ezzel a start gombbal inditsd újra" monta ő és otthagyott. Na ez a fickó sem nézi ki belőlem a 40 perc futást! Kispofám, ne ítélj elsőre! Megy a 40 perc. Simán!

Megcsináltam az edzést, de sajnos csak a 40 perc biztos az edzésből. A gép 12 km/ó sebességet írt ki, ami kiszámolva 8 km távot jelentene. Kétszer annyi, mint amit a futópályán futok. Ezt kizártnak tartom az eddigi tapasztalataim alapján. Így ki is alakult a célkitűzésem 3. pontja. Az időre megyek rá. 1 óra futás a cél.

Azért a rejtett szőkeségem az öltözőbe menet előjött,mivel sikerült egy fiú öltözöi kulcsot elhoznom a pultról. Ez úgy történt, hogy én a 29 számú szekrényt kapta. Sárga alapon felete szám a kulcs bilétáján. Mint kiderült a fiúké pont fordított színű, fekete alapon sárga szám. De ezt nem tudtam elsőre, csak a számot figyeltem. Eröltettem a kulcsot a zárba és nem ment. Vagy 1 percig vacakoltam vele, mire sejdítettem, hogy gond van a kulccsal. A velem az öltözőben lévő lány tájékoztatott arról, hogy a fiú öltözői kulcsot hoztam el a pultról. Hurrá! Visszasomfordáltam a pulthoz és kicseréltem a kulcsokat. Pesze legalább 3-an álltak a pultnál plussz a 2 pultosfiú, akik tanúi voltak bénázásomnak. Beleillek azért a miliőbe na!

Nem igen lesz a kedvencem a konditermes futóedzés, de nincs mit tenni. Csak az a borzalmas techno zene ne lenne.

2014-04 hó (1 bejegyzés)
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-11 hó (1 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (1 bejegyzés)
2013-06 hó (2 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (2 bejegyzés)
2012-10 hó (3 bejegyzés)
2012-09 hó (2 bejegyzés)
2012-08 hó (3 bejegyzés)
2012-07 hó (6 bejegyzés)