Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 131 778 km-t sportoltatok
Futni - jelentős túlsúllyal

A szürke 50 árnyalata

gfm29 | 2013-12-27 14:02:12 | 13 hozzászólás

Bocs a hatásvadász címért, de tényleg ez jutott eszembe az elmúlt hetekben.

Úgy tűnik ez a decemberi szürke időjárás kezd kikészíteni. 2 olyan dolgot is tettem az elmúlt héten, amit megfogadtam, hogy nem teszek meg többé kevésbé soha. A rosszkedv és a nyomott hangulat vitt rá mindkét cselekedetre.

1. cselekedet: minden fogadkozásom ellenére vette 2 db SZÜRKE felsőt. Én! Aki a színeket kedveli és a szürke színt ki nem állja!!!!! És mindjárt kettőt vettem belőle. Pedig szent esküvel fogadtam, hogy szürkét SOHA!

2. cselekedet: a kétségbeesés és a napfény legalább 2 heti hiánya beüldözött egy szoláriumba. Engem! Aki fusztrált és szorongó ezekben a kapszulákban. Zavar a zaj, a fény, a szag. Úgy érzem magam az álló szoláriumban, mint egy gibbon, mivel a fej felett lévő kapaszkodót alig érem el. Alacsony vagyok, nagyon, úgy csüngök benne, mit egy hosszú kezű majom. A fekvőben meg megrémít a plexi pattogása, attól félek, hogy mindjárt beszakad alattam. Szóval UTÁLOM. És mégis bementem egy kis feltöltődésre.

De miért is írom ezt ide, egy futós blogba?


Egyrészt: csak.

Másrészt azért, mert ez a szürke idő olyan állapotba hozott, hogy az elmúlt vasárnap délután nem volt kedvem kimenni futni. Az idő relatíve jó volt: nem esett az eső, nem fújt viharos szél és a hőmérséklet is 7-8 fok körül volt. Nem voltam beteg, nem fájt semmim és időm is volt. És mégis otthon maradtam. Győzőtt a rossz kedv és a lustaság kombinációja. Ettől egész következő héten még rosszbb kedvem volt, lekiismeret furdalással megspékelve.

Biztos más is küzdött már ezzel az érzéssel. Ti hogyan küzdöttétek le ezt az érzést?

13 hozzászólás

torolt_13650 3795 napja
torolt_13650 képe

Ismerős érzés...amikor győz a lustaság . Annyira durva volt az ünnepek előtti időszak a munkahelyemen, hogy még mikor otthon voltam sem "volt kedvem" sem tornázni, sem futni...de 23-án újra indult minden:) Apró lépésekkel, de ismét aktív vagyok:) Kívánom, hogy benned is meglegyen a lendület és a kedv, hogy újrakezd:)

 

Ja, és a szürke felsőt én se szeretem, de zöld / bordó / lila...sálal / kardigánnal...stb szuper lehet:) Viseld egészséggel:)

RunKa 3795 napja
RunKa képe

Á, szerintem szép szín a szürke :)  Mindannyiunk életében vannak ilyen nyögvenyelős napok, utálatosak és lomhák, amik addig tartanak, míg ... egyszer csak egy ismeretlen erő fel nem emel, rád nem adja a futógöncöt, -akár szürkét:)- seggbe nem billent, ki nem tuszkol az ajtón, hogy lelódulj a lépcsőn, ki levegőre -bármilyen is legyen- és meg nem teszed az első futólépést vagy sétalépést, vagy bármit, ami mozgásnak hívnak :))

Hajrá !

Aztán elmosolyodsz és az első gondolatod ez: Elment a józan eszem, hogy idáig tespedtem??  Próbáld meg mindenben csak a szépet  meglátni :)  Ahogyan az esti lápás szürkeségben szikráznak a ködcsepek, ha esik, milyen fantasztikus hangja van, közben örülni neki, míg mások ernyővel védik magukat, te benne futsz ::)), ha fúj a szél, hogyan simogat :) Puszi ! Új év, új tervek, erős vagy!

 

 

Bozót 3795 napja
Bozót képe

Biztos megjön a kedved előbb-utóbb, ha nem a futáshoz akkor máshoz. Gondold át, mit csinálnál szívesen. A szoláriumot sem kell szégyellni, bár én inkább egy jó kis ugribugrira szavazok, felviszi a pulzust és ki is pirulsz tőle, ingyen :)

A szürke az egyik kedvenc színem :)

holovacz 3795 napja
holovacz képe

A szürke színt szeretem, a szoláriumot nem szeretem, sosem értettem a lényegét... :) De ha épp az esett jól, hogy jobb kedved legyen, nincs azzal semmi baj... Van az úgy sztem legtöbbünkkel, hogy nem sok kedv van... ehhez se, ahhoz se... jelez ezzel is a szervezet vmit... hagyni kell egy kicsit 'semmittenni'... az mindig megtérül... visszajön az a kedv, ha néha el is megy a boltba... :) ... erőszakolni nem kell magadat, de van az a mondás, hogy bármilyen kedved is van, emeld fel a hátsód, húzgáld magadra az akármilyen ruhádat, és indulj el vmerre... futni vagy sétálni, bármi... és nézelődj... a felhőket, az embereket, a madarakat, bármit...  rövid időn belül tutira azt veszed észre, hogy 'előkerült' a kedved... az a haszontalan tekergő... :) ... ami nálam még szokott használni az a mosolymeditáció... leülsz, behunyod a szemed, elkezdesz mosolyogni... jó, hülyén fogod magad érezni először, de ez ne térítsen el a céltól... szóval üljél le, mosolyogj és engedd lazán, hogy átjárjon ez az érzés, véges-végig minden porcikádat... meg fogod látni, hogy végül valóban mosolyogni fogsz... sok sikert! :)

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
holovacz 3795 napja
holovacz képe

Meg hát ilyesmi hozzáállással lehet ezen túljutni... most láttam, egyből eszembe jutottál :)

monique 3794 napja
monique képe

sajnálom, nem tudok segíteni tippekkel :S, nekem nem befolyásolja a futókedvem az időjárás. talán próbáld meg azt, hogy kimész, 1 kilométeres futásra, hátha a kilométer végén már nincs kedved leállni. ez a táv meg nem olyan sok tervnek, talán könnyebb elindulni...

azt nem értem, hogy a szoláriumban miért kell kapaszkodnod, én is alacsony vagyok, de amikor voltam szoláriumban, simán csak ácsorogtam. :) unalmas, az biztos. :D

 

holovacz: az értelme a fényterápia és a D-vitamin termelésének serkentése lehet. no meg a barna bőr :P

monique 3794 napja
monique képe

gfm29 még neked... amúgy mi vett rá arra, hogy szürke felsőt vegyél?:) 

holovacz 3794 napja
holovacz képe

monique: Hiszek Neked. :) De nem vált vonzóbbá számomra... Szeretem a fehér bőrt... :):)

Hauanita 3794 napja
Hauanita képe

Én nem tudok olyan hasznos életvezetési tanácsokat adni, mint fentebb, mert számomra ismerős érzés az, amikor már tele a futócipőm a szürkeséggel :)) Bár az elmúlt napok napsütést hoztak, mégsem hemzseg a naplód a sok futástól ;) pedig engem a napsütés csalogatott ki szerda-csütörtökön is.

Annyi, hogy nekem sokat segít, ha megbeszélem futótárssal a futást. Olyankor is van, hogy legyőz a szürkeség, de ha nem egyedül indul útnak az ember, nagyobb kedvvel lép ki a szürkeségbe, jól esik kicsit beszélgetni egy olyasvalakivel, aki érti, miért indul el az ember mégis ebben az idióta időben is. Plusz a dumálással jobban telik az idő, és jéé, már le is futottuk a kitűzött adagot. :)

Ha pedig gonosz lennék, azt írnám, meg kell várni a sötétedést, és akkor ár nincs szürkeség. Akkor írhatnál a Sötét 50 árnyalatáról is ;) Aztán megjön a tavasz és vele a Szabadság 50 árnyalata :-D Hajrá, és ne csüggedj!!

gfm29 3793 napja
gfm29 képe

köszönöm nektek a bíztatást. Már süt a nap, úgyhogy a (futó)kedvem is jobb. És nem akarom még egyszer ezt a rossz érzést, úgyhogy ez remélem segít legyőzni a tespedés vonzását!:) Ha újra támad.

Kedves Holovacz: a kép nagyon találó, kiteszem háttérnek a gépre, hogy mindig eszembe jusson, hogy a Nap ott süt, ahol akarjuk! :)

Kedves moniqe: a szürke felsőket - ráadásul 2 db-ot - csak az önmagamból való kifordulás magyarázhatja. A szürke üzenete nekem olyan semmitmondó, középszerű, átlagos stb. Na ilyen nem vagyok, illetve nem szeretnék lenni, ezért nem szeretem.

tomcsi 3793 napja
tomcsi képe

aszittem részegen partibavertek... :-))

ez ahhoz képest semmi :-)

 

holovacz 3793 napja
holovacz képe

:))) Nagyon örülök, hogy pozitívan hatott Rád a kép... a társas futásról még annyit, hogy biztos sok erőt tud adni, de nem mindig van az, hogy akad társ a futáshoz... épp ezért meg másért is, igyekezni kell igencsak jóban lenni magunkkal és kedvelni a saját társaságunkat... hogy ne tartson vissza az, ha egyedül kell kimenni... az is tud szórakoztató lenni, csak nyitottnak kell lenni mindenre... ;)

gfm29 3791 napja
gfm29 képe

Kedves tomcsi!

Részeg még életemben nem voltam, és partibaverve...... Na ezt hagyjuk!:)

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-04 hó (1 bejegyzés)
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-11 hó (1 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (1 bejegyzés)
2013-06 hó (2 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (2 bejegyzés)
2012-10 hó (3 bejegyzés)
2012-09 hó (2 bejegyzés)
2012-08 hó (3 bejegyzés)
2012-07 hó (6 bejegyzés)