Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 128 823 km-t sportoltatok
Szalad, kocog, fut a manó :)

kérdések

futamanó | 2012-05-13 17:41:31 | 14 hozzászólás

Ma olyan vacakul ment a futás, hogy az összes hosszabb távú álom létjogosultságát megkérdőjeleztem a közel 5km alatt, amit nagyrészt legyalogoltam. Tudom, hogy még nagyon az elején vagyok ennek az egész futós történetnek, és hogy csakis a saját bőrömön tudom megtapasztalni ennek minden részét. És azt is tudom, hogy hosszú tanulási folyamat ez, amíg apránként megismerem testem és elmém igényeit és határait.

És azt is tudom, hogy türelmetlen vagyok. :)

 

Amiben tanácsot kérnék: hogyan lehet lassabban futni? Ha elkapok egy 6:30-6:45-ös tempót, akkor szinte leállíthatatlan vagyok, de ha ennél gyorsabban indulok el, akkor már képtelen vagyok lemenni a kényelmesebb iramra.

És akik reggel futottok: indulás előtt mennyivel keltek fel, illetve reggeliztek-e valamit?

levegővétel

futamanó | 2012-05-06 21:15:57 | 2 hozzászólás

Mit lehet tenni rossz levegővétel ellen? Vagyis miután megtörtént és iszonyatosan nyilal tőle az ember lányának rekeszizma? Ma emiatt kellett kb felénél abbahagynom a betervezett 4km-t és a közel 15 perces hazaséta végére múlt csak el.

nulla

futamanó | 2012-05-06 00:42:58 | 4 hozzászólás

Minek kell a blognak címet adni? :)

 

Nulla. Mint a kezdetek. Balett, térdműtét, atlétika, biciklizés, kung fu, jóga, prolabáló mitrális és most futás. A balett és a táncművészet örök szerelem, de egy térdhajlat-műtét rámutatott, nem az én utam. Az atlétika a gátfutásnál elijesztett a sportpályától, bicikli már nincs, a harcművészet a másik örök szerelem, de 2 költözés miatt is más után kellett néznem. Jött a jóga (és a vegaság), majd 7 év után hiányozni kezdett az intenzív mozgás és tavaly nyáron nekifutottam az első erdőkörömnek. Sok sikerélményem nem volt, 2 hét után feladtam.

Idén március végefelé újra elindultam, hogy megtanuljak futni (amit mindig is utáltam), és azóta szinte minden második nap lábamon a futócipő, fülemben a zene. Ezzel az edzéstervvel kezdtem, az első hét maga volt a pokol az 5x1 perc futásokkal (lehet röhögni :) ), aztán apránként belejöttem. Néhány hét után elhagytam az edzéstervet, azóta improvizálok. Május 2-án csak úgy nekiindultam és 21 perc futás után álltam le. Óriásira dagadt májjal. :)

Az eredeti cél az volt, h szeptemberre kényelmesen bírjak futni 30-40 percet, rendszeresen, de a sok élménybeszámoló, amit különböző blogokban olvasok, már-már komolyabb versenyek felé hajt. Szeptemberben lesz is egy félmaraton a szülővárosomban, amire egyéniben és váltóban is lehet nevezni, most azzal szemezek párom igen komoly buzdító közbenjárásával (aki már túl van egy félmaratonon és nagyon sok 50+-os túrán).

Szóval sziasztok, edzésonline-osok!