Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 991 265 km-t sportoltatok
Fussunk neki

A futás doppingja maga a futás :)

chance88 | 2012-04-14 22:08:27 | 7 hozzászólás

Sziasztok!

 

A mai edzés alkalmával futottam eddig a legtöbbet, és elképesztően jó érzés volt.

 

A megszokott időmnél korábban csaptam ma bele, hiszen már hiányzott, de 2 nap pihenőt kellett tartanom, ugyanis picit megeröltettem a sérült bokámat. Az orvosom a nagybátyám, a legroszabb beteg meg a rokon, úgyhogy érte mindig akkor kiáltok, ha már nagyon fáj. Ez így volt most is. Úgy megtekerte a lábam, hogy csillagokat láttam és leszídott, hogy ha nem vagyok hajlandő pihentetni, akkor ha nem is rögzítővel, de erősen befáslizva használjam. Nah több sem kellett nekem, ebből levontam azt a következtetést, hogy semmi komoly baja nincs a kicsi bokámnak, így ma már ismét belecsaptam az őrületbe :) Féltem a 4 perc folyamatos futás, majd a 3 perc séta kombó 5-szöri ismétléséről, de vettem egy nagy levegőt, és a szokásos kütyükkel felszerelkezve nekiindultam. Ahogy leértem a tóra, szomorúan láttam hogy a kissé borongós idő ellenére, mindenki oda szervezte a randiját. Kisebb szlalompálya lett a mindig nyugalmas tóparti edzőhelyemből, de jó volt látni az elismerő arcokat, ahogy nyomonkövették az edzésemet. Aztán a sokadik köröm után már félreáltak az emberek, hogy ne nekem keljen kerülgetni őket. Sőt volt aki egy "hogy bírod még?" csodálkozó kérdést is odavetett :) Egy mosollyal nyugtáztam a "gesztust", de nem állhattam meg :) Egy szó mint száz, leírhatatlanul jó edzés volt a mai, és még sok sok sok ilyet várok. Egyrecsak hajt előre nem is a táv meghódítása, hanem a futás öröme :))

Majd elfelejtettem. Kitűztem magam elé az első megmérettetést: http://www.futanet.hu/cikk/17-coca-cola-testebreszto-noi-futogala  kezdésnek éppen jó lesz :)

 

Szeretek futni :)

 

A mai edzésem: http://www.sports-tracker.com/#/workout/chance88/9mjbjkjc985qkp1s

GPS Android test

chance88 | 2012-04-11 23:02:36 | 14 hozzászólás

Sziasztok!

 

Mai futásommal 2 android alkalmazást is teszteltem. Egyik a sports-tracker, másik pedig az endomondo. Homlokegyenest mást mért mind a két program és igazán egyik sem mér pontosan. Azt azonban ne felejtsük el, hogy a mérési pontosság igencsak telefon függő. :) Mindenesetre a sports-tracker közelebb járt az igazsághoz, viszont az endomondo tele van lehetőségekkel. A kedvencem, hogy nem kell lesnem az órát, hogy hány percet futhatok vagy sétálhatok még, hanem beállítható rajta hogy szóljon időváltásoknál. Végeredményben döntetlennel zárták a tesztet. Szóval mára ennyi "okosságot" tudok megosztani veletek, ha valakinek vannak tapasztalatai, vagy tud jobb programot, várom hogy ellásson tanácsokkal.

 

Egyébként ma meghaltam, izomláz a köbön úgyhogy holnap lehet előrehozom a pihenést és regenerálódó nap lesz. Ez a kutyaharapást szőrével dolog nem feltétlenül jó megoldás :)

Work hard
Have fun
Make a difference... ;)

chance88 | 2012-04-10 20:46:06 | 3 hozzászólás

A blog címem reményében vágtam neki a mai napnak.

Hogy mit műveltem, azt láthatjátok. Ne szídjatok le nagyon léééégyszi :) Nem bírtam magammal. Tudom fájni fog meg nyüsszögni fogok, de el sem tudom Nektek mondani, hogy milyen jól esett a mai nap minden sporttal töltött perce. :D Ma megengedhettem magamnak egy ilyen kis kitérőt, mert nem volt sulim, ezért kihasználtam. Érdekes dologgal szembesültem most az esti kis tréningem során. Talán most kezd gyümölcsözni a munkám, hiszen eddig csak irígykedve olvastam azoknak a sorait akik hasonlót tapasztaltak, és most megtört a jég: 18-20 percig nem volt valami jó az edzés. De utána úgy éreztem, hogy a világból is ki tudnék futni. De nem csábultam el, és a mai tervre csak 4-5 percet húztam rá intenzív futással.

Így túl a mai napon szintén csak a tegnapi soraimat tudom ismételni, hogy irtó jó érzés tölt el, és még még még többet akarok. :) Azt hiszem az eddigi indítgatások után most tényleg beindult a motor :)

Álmomban is futottam :)

chance88 | 2012-04-09 22:56:00 | Nincs hozzászólás!

Sziasztok!

 

Remélem mindenkinek szépen és jól teltek az ünnepek, gondolom az evés volt a fő napirendi pont nálatok is :) Én sem kíméltem magam, és bár vártam a mai edzést (tényleg nagyon hiányzzott) azért bemelegítés közben meg-meg rendült a szám, mintegy jelezve bizonytalanságom maximális kiteljesedését. Picit megingott az az óriási önbizalmam, amivel még lebattyogtam a szokásos edzőhelyemre, a tópartra. Nagyon szép helyen futok egyébként, meg is mutatom Nektek, töltök majd fel képet :)

Tudnotok kell, hogy 3 év cigizést hagytam magam mögött. Éppen a futást megelőző héten tettem le azt a förtelmet. Azt mondják, a dohányzás káros és láss csodát, annyit köhögök mióta nem cigizem, mint amennyit azelőtt sosem. :) Persze ez a csodálatos tisztulási folyamat, és ma éreztem először, hogy nőtt a tüdőkapacitásom, nem is kicsit :) Szóval ma nekivágtam a soron következő futás-gyaloglás mixemnek, és azóta is kitart az a boldogságérzet. Most ha látnátok, mosolygok ha kell, ha nem, annyira feltöltött a futás. Erről úgy beszélek, mintha félmaratont futottam volna, de az apró örömök is nagy örömök nem igaz? :)

 

Mindenkinek jó húsvét utáni visszazökkenést :)

Boldog pihenés :)

chance88 | 2012-04-06 23:20:05 | 4 hozzászólás

Sziasztok!

 

A mai napom pihenéssel, és regenerálódással telt valamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnntttttttttttt a legfontosabbal!!! - Rengeteg embert "ismertem" ma meg. Bizony Ti vagytok azok, akik a blogomat és edzéstervemet olvassátok. Azt gondoltam volna, hogy senki sem fogja fürkészni a soraimat, és micsoda kellemes csalódás ért! :) Köszönök Nektek minden tanácsot, kedves szót, bíztatást, és persze azokat a perceket, amiket elloptam az életetekből és rám fordítottátok :)

 

De visszatérve a tartalomhoz: A mai napom pihenés volt, bár reggel felbátorodva elhatároztam hogy ma futok, de inkább nem hajszoltam magam, no meg itt világvége van. Minden délután és este szakadó esővel telik. Nem tetszik ez nekem. Abban viszont teljes mértékben biztos vagyok, hogy holnap gyönyörű idő lesz, hiszen már a hét elején duplán bekarikázott pihenőnapnak nyilvánítottam a szombatot, viszont vasárnap már ismét belecsapok a lecsóba, a jövő hetemet meg még végiggondolni sem merem :) De nem is szaporítom tovább a szót így későn este, úgyis látjátok majd minden lépésemet.

 

Joccakát futótársak - remélem nem bánjátok, hogy megelőlegeztem egy ilyen jelzőt :)

Saját szabályokat elfelejteni, ez nem az önfejűségről szól...

chance88 | 2012-04-05 20:41:21 | 24 hozzászólás

Sziasztok olvasók!

Ennek a kis blognak az írásába azért kezdtem bele, mert minden észrevételt, tapasztalatot és egyéb okosságot szeretnék megosztani veletek, persze az edzéstervekkel kapcsolatban.
Elsőként az 5km távra készülök. Edzésnaplómban nyomon követhetitek, hogy milyen időkkel, milyen adatokkal kűzdök meg a heti pár futással :)

Had kezdjem már rögtön így az elején egy kis tippel:

 

Saját magam áldozata lettem...


A héten ahogy láthatjátok, a 9.km-nél járok nagyrészt saját tempóban most még eltérve az edzéstervtől. NEM SZABAD :) Az én edzéseimet ne vegyétek alapul, mert többet hittem magamról, mint amennyit bírok. Lehet hogy a részleges bokaszalagszakadás vagy a hétfőtől tartó izomláz beleszólt, de nem is keresnék bűnös tényezőket, a légyeg az, hogy az edzésterv szent és sérthetetlen. Ami itt le van írva, azt úgy kell csinálni. Nem szabad többet futni, mert visszaüt és a pihenőket is be kell tartani. Ma volt az első futásom, amikor azt kell mondanom, nehezen ment... Minden bűnömet megbántam, de a sors megkegyelmezett nekem, elkapott az eső és csak a 2/3 részét tudtam megcsinálni a mai edzésnek. Izomláz van a vádlimban, a sípcsontomat körülvevő izmaimban, és fáradtak az izmaim, hamarabb szökik fel a pulzusom. Egyszóval nem jött be az a terv, hogy lenézem a napról napra írtakat, és annál sokkal többet tervezek be.

Tegnap megleptem magam egy szuper pulzusmérő órával, mivel nem csak az 5km lefutása a cél, hanem zsírégetés is. A zsírégető pulzusszámot netes fórumokon megtalálható képlet alapján kell kiszámolni. 220-életkor, ez a maxinális pulzusszámunk és ennek a 60-75 (bár erre már sokféle módot írnak) az a tól-ig határ, amelyikben zsírt éget a szervezetünk. Ha még valakit ez motiválna, hogy súlyt veszítsen, akkor van egy jó hírem. Ha követed az edzéstervben leírtakat, akkor a futás-gyaloglás kombinációval töltött idő kb: 2/3-ad része zsírégető pulzusszámra kényszeríti szervezetünket.

Pár szó a mérőóráról: Mindenkinek csak ajánlani tudom: bekér alapadatokat, mint pl.: kor, magasság, súly és a mellkasra rögzíthető mérőpánt közli a pulzusunk információit, a program pedig mindent kiszámol. A maximális, minimális pulzusunkat, valamint azt is hogy a számunkra mi minősül zsírégető zónának (később edzés során külön méri is hogy mennyi az össz edzés idő, és abból mennyi időt "mozogtunk" ebben a zónában.) Ezen fellül méri hogy hány kalóriát és mennyi zsírt vesztettünk, meg persze külön van cardio és kalória funkciója, amit attól függ hogy mi a célunk, beállíthatunk rajta.

Ezt szerettem volna megosztani veletek, remélem segítettem, és hogy a jövőben még többet tudok segíteni. Ne bátortalankodjatok, ha kíváncsiak vagytok valamire, írjatok nyugodtan :)

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet :)

Csupa jót

2016-02 hó (1 bejegyzés)
2016-01 hó (1 bejegyzés)
2015-01 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (6 bejegyzés)