Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 123 555 km-t sportoltatok
Mi volt?

Eheti - 11.hét (03.12. - 03.18.)

Egyre jobb

Dex | 2012-03-19 01:13:45 | 3 hozzászólás

Gyors és rövid heti elemzés. A várt tavaszias idő megérkezett. Így aztán a sportos helyek is benépesültek mozogni vágyókkal. Biztos sokan közülük most határozták el, hogy elkezdenek kicsit sportolni, remélem kitartásuk hosszan megmarad. Jövő hétvégén pedig órát is kell állítani, ha minden igaz, így tovább lesz világos. No már azért így is alakul a dolog, de ezután lehet igazán délután is edzeni. Emellett megkezdődött az F1-es idény is, ami most 6órás ébresztőt jelentett hétvégén,de nem hatott ki érezhetően az edzésekre. A kedvemre annál inkább. Naná, hogy pozitívan. A jó idő feltöltött energiával és ehhez motiváció is társul, mert kellemes héten vagyok túl.

 

Úszás: 7,2km. Múlt heti bejegyzésben írtam, hogy az úszás háttérbe szorul minimum ezen a héten, de lehet tovább is. Pluszban lazákat is úszom, búvárkodást folytatom, de csak visszafogottan, a tanácsoknak megfelelően. Lehet hülyén csináltam, hogy hét elején mentem csak le az uszodába, de a 4 napos hétvégén biztos sokan voltak, azt meg nem szeretem.

 

Futás: 42km. Végre sikerült előrébb lépni. Volt 2 rövidebb edzés, amik végén pár km-t már 4’30”-es irammal próbáltam. Illetve sikerült is. Egyelőre tempót ebből próbálok nyerni, résztávozástól messze vagyok nagyon. Azt kell mondjam, hogy nagyon jól esett kicsit gyorsítani. Mozgás egésze is más, lehet kicsit magasabb térddel lépni. Ami még csuda klassz volt, hogy a légzésem is jó volt. Úgy tűnt, mintha a korábbi pályán kocogós (6’-es) oxigén szükséglet kéne csak ide is. Szombatra egy hosszabb futást terveztem, könnyű tempóban. Ez végül 15km lett, azonban a szél megtréfált. Így az eddigi legjobb tempó társult a legtöbb km mellé. A februári túlterhelés után egy sokkal lassabb felkészülésre váltottam át, de nagyon örülök, hogy azt a szintet már elértem, sőt túl is léptem rajta. Persze figyelnem kell továbbra is, mert kicsit éreztem a bokám és a vádlim ez a futás után, meg a másnapi kocogásnál is. Közel sem úgy, mint korábban. De a lábaim ennél több terhelést most nem biztos, hogy szeretnének. Még ha érzésre van is tartalék, akkor sem kell egyből magasabb szintre lépni. Ez lesz az első alaptábor, ahol kicsit akklimatizálódok. Aszfalton is minél kevesebbet próbáltam szaladni, inkább fű, földes út legyen a talpam alatt. Az út elején vagyok még, de egyre izgalmasabb előrébb jutni. Pár hét múlva belekóstolnék azért a 20km-be is.

 

Kerékpár: 97km. Montival. Beleszerettem a terepbringázásba. Dicshimnuszt már edzésnaplóban is zengtem, de röviden sokkal szabadabbnak érzem, mint az országúti tekerést. Környéken számos földes út leledzik, így biztosítva számos variációs lehetőséget útvonalakra. Emellett autómentes, nagyon nem hiányzik a mellettem elszáguldó autók. Megannyi kalandot és látnivalót is tartogat. Minap volt, hogy egyik pataknál a híd csak egy része maradt meg, később pedig olyan helyre keveredtem ahol se út, se híd.. Néha meg kell állni tájolni, hogy pontosan merre is akarok menni, persze elég csak kb-re tudni (és akkor több az izgalom) Nevetés. És persze nem beszélve a sok kis technikás erdei ösvényről, ahol nem mozdulatlan felső testtel kell hajtani a gépet, hanem bizony dolgozni kell, egyensúlyozni. Azonban esős időben, illetve utána egy ideig nem nagyon kellemes a mély sár miatt, így biztos, hogy nem csak a montizás adja a bicós km-eket. Pluszban ott van még a bringám is. A legegyszerűbb mountain bike, egyedül talán a váltó normális rajta. Ha ezután is erre a célra akarom használni, akkor muszáj lesz pár dolgot alakítani rajta. Az egyik legfontosabb az első villa teleszkóposra cserélése. A csuklómnak eddig nagyon megterhelő volt a terep. Csuklóból és könyökből próbáltam megoldani a csillapítást,de ez csak nagyon rövidtávon megoldás. Ami még sürgősebb, az a fék. Lévén a szombati tekerésnél a hátsó fék bowdene elszakadt. Persze lejtőn és terepen, a szerencse az volt, hogy haverokkal mentem gyök kettővel, így az első is elég volt. Ezeken túl az összes csapágyat meg kell nézni, kerekek (küllők) se az igaziak, új ülés is kell, fékek… Kérdés, hogy mi a jobb megoldás? Cserélni mindent ami kell, vagy akkor már új (használt) bringa..?! Határozatlan Ez a héten kiderül. Addig lehet a versenybringát fogom használni. De nem terepen. Nyelvöltés

 

Héten is jó idő lesz szerencsére, sőt már barnulni is lehet Király

 

A BSZM résztvevőinek meg gratula. Remélem lesz pár olvasható bejegyzés az oldalon. És persze a 10.000.000 km-hez is gratula mindenkinek Kacsintás

3 hozzászólás

Dex 4442 napja
Dex képe

Firefix-ot használva a blognál nem tudom használni a blogbejegyzés címe mezőt. Se a korábbiaknál nem tudom módosítani, se új blognál nem tudok bele írni, csak egy sötétszürke mező van. Explorerben viszont minden jó. Valakinek van hasonló tünete, vagy csak az én gépem/böngészőm hülyült meg?

monique 4442 napja
monique képe

ezt a gépház topicba írd be a fórumon.

Dex 4442 napja
Dex képe

Köszi! Eddig nem is néztem, hogy milyen fórum témák vannak :) De nem csak nálam van ez a probléma, kicsit megnyugodtam :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2015-01 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-09 hó (2 bejegyzés)
2012-08 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (5 bejegyzés)
2012-02 hó (6 bejegyzés)
2012-01 hó (2 bejegyzés)