Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 032 396 km-t sportoltatok
Első 5 kilométerem

Haladok????

Manyesz | 2012-05-22 20:21:47 | 8 hozzászólás

Minden alkalommal, amikor elindulok róni a köröket, örülök, büszke vagyok magamra. Aztán, ahogy fáradok,elfogy a szusz mindig várom, hogy a "néni" ( a Runkeeper hangja) mondja, hogy "next interwall" gyaloglás közben érzem, hogy lassan futhatok tovább. Mindig megcsinálom, amit a néni kér, nem csalok, megyek a lábam után. Halványan feldereng, hogy még 3x, még2x kell majd futni. Örülök, az utolsó futásnak, emlékeimben él, hogy ezt 4x kell talán ismételni, aztán újra futást kér a néni, majd gyaloglást, ekkor azt veszem észre, hogy mégis, kicsit tovább kocogtam? Majd újra futni szólít fel a néni, akkor már fáj a bokám, a szokott helyen. Ilyankor szökdécselek futás közben, a súlyomat hol a jobb, hol a bal lábamra helyezem. És futok, tovább. Végül jön a "last interval", de akkor már úgy érzem, hogy csak bírok még futniVigyor Végül a "cool down" 5 perce, ahol már újra van kedvem futni, akkor már felszabadultan, hogy megcsináltam ezt is, büszke vagyok, hogy ez a kitartás dolog milyen jó, hogy most nem is testem, hanem az akaraterőmet is edzem. És, így lett a tegnapi 5x 4p. futás, 3p. gyaloglásból 52 perc, 5,84 km, és mivel nagyon klassz oszlopdiagramm is van a csoda programomban, hazafelé nézegetem, számolgatom, és látom, hogy összesen 20 percet gyalogoltam, a többi FUTÁS.

Miközben azon gondolkozok, vajon, a következő szintet tudom-e teljesíteni, vagy ismételjem inkább ezt.

Persze, a futás sz óis reatív. Sokan gyosrabban, kitartóbban futnak nálam, meg lehet, hogy kevésbé lihegnek, de ez engem igazán mondom, hogy nem érdekel. Csak magamnak örülökVigyor Komolyan, és igazán. És, érzem, holnap reggel is megyek majd, mert egyre kzelebb leszek a bűvös 10. alkalomhoz. És, akkor valami jutalmat érdemlek magamtól. Még képlékeny, hogy mi is legyen. Jó cipőm, kiváló kis segítő programom van. Talán egy óra kellene, mert a pulzusomra azért kiváncsi lennék, vagy esetleg egy szuper harisnyanadrág a futáshoz? De jó lenne igazi futózokni is. De, mindez rászletkérdés, lényeg, hogy az eső ne essen, mert akkor nem tudok menni........habár, imádom az esőtKacsintás , meg a pályán a két bodzabokrot is.

8 hozzászólás

Sövi 4367 napja
Sövi képe

Néztem az edzésnaplódat, gratulálok az edzésekhez! Nagyon meglepődtem, amikor olvastam a soraidat, hiszen pontosan ugyanígy éreztem én is, olyan volt, mintha a saját bejegyzéseimet olvastam volna. Ez az edzésprogram inkább mentálisan erősít meg. Egy jó futózokni egyébként tényleg sokat javít a kényelemérzeteden, és így közvetve a teljesítményeden is :) Így tovább!!!

 

alouette 4367 napja
alouette képe

Le a kalappal előtted, hogy ilyen pontosan tartod az edzéstervedet én biztos nem tudnám:) Ha a helyedben lennék azzal jutalmaznám meg magam, hogy kütyü és "néni" nélkül futnék jólesően kicsit, illetve keresnék valami újabb útvonalat, futópályát....kitartást, nagyon jó úton haladsz!

tomcsi 4367 napja
tomcsi képe

még nem késő, szervezeted ebben a korban meg tud újulni...és szerencsés vagy, mert ha 160 cm lennél többet kéne fogynod :-))

csak nyugiba, semmi hirtelenség, van 2 éved hogy stabil futó legyél...ha sietsz tönkremész az igyekezetbe...és fel is fogod adni...

 

Hajrá!

monique 4362 napja
monique képe

hajrá! jó a hozzáállásod. :) én is pontosan tartottam azt az 5km-es edzéstervet annak idején, amikor csináltam. :) egyébként ha bizonytalan vagy, akkor nyugodtan ismételd meg ezt a szintet. nem maradsz le semmiről.

 

ha kütyümániás vagy, nyugodtan vegyél pulzusmérő órát. ha nem vagy kütyümániás, akkor nem muszáj :P én az vagyok és kezdő koromban előbb vettem pulzusmérő órát, mint futócipőt :P (nagyon vicces volt, olvastam h érdemes pulzust mérni, aztán felmentem 1 oldalra ahol lehetett pulzusmérő órákat rendelni. 5 perc múlva már meg volt rendelve, totál impulzív vásárlás. :P) ja nem azért mondtam, hogy ezt a példát kövesd, a futócipő speciel fontosabb.

monique 4362 napja
monique képe

ja egy dolgot most láttam. fáj a bokád - szerintem inkább ne erőltesd, ha nagyon fáj. edzés után is fáj?

Manyesz 4362 napja
Manyesz képe

Kedvesek vagytok, köszönöm a bíztatást :))))

Szerencsére, a futó cipőm már megvolt, szinte teljesen új, így azzal nem volt gondom.

egyenlőre úgy érzem, hogy nem szabad ki hagynom edzést, mert akkor megszakad az elhatározás. Szóval, ezt az 5 km-t meg kell csinálom, ahogy le van írva. Természetesen, ha nincs komoly sérülés. 

Nem is teljesen a bokám fáj, hanem mindkét lábszáram belső oldala húzódik. Leginkább a futáson kívül akkor érzem, ha leguggolok. De, amúgy nincs vele panaszom. 

Lehet, hogy kütyümániás vapontos ezt a programot imádom, az biztos. Szeretem, ahogy beszél hozzám:))) az órán még gondolkozok, amit kinéztem egy Polar harmincezer. Talán, ha megcsinálom a 6 hetet.

monique 4362 napja
monique képe

hát ez alapján sztem nyugodtan futhatsz vele tovább, de figyeld h nem romlik-e

Manyesz 4362 napja
Manyesz képe

tomcsi,

" van két éved, hogy stabil futó legyél..."

köszi, ezt olyan jó volt olvasni:)))) Még az első hónapnál tartok, de remélem, megcsinálom!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!