Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 028 307 km-t sportoltatok
Első 5 kilométerem

Első edzések

Manyesz | 2012-05-15 08:53:52 | 5 hozzászólás

37 éves leszek, sport múltam nem igazán van, inkább csak időszakos fellángolások. Úgy éreztem, ez az utolsó lehetőség, hogy változtassak. Ha most nem kezedem el, akkor már belesüppedek a punnyadásba.

Van kb 15 kg súlyfeleslegem is. A 180 cm-es magasságomhoz 70-75 kg szeretnék lenni.

Megcsináltam az első 5 edzésnapot,vagyis csináltam -1. napot,szóval, utolsó futásom a 4x 2pfutás,3p.séta volt. Már leírtam, hogy a lábszáram kellemetlenül fáj, de más kellemetlen tünetem nincs, igaz, hogy sztem nehézkesen megy, de élvezem a dolgot. Inkább reggel szeretek futni, munka után már nem igazán érzek erőt. Ezt megvalósítani nem mindig könnyű, de most úgy érzem, erősen elhatároztam magam. Kisebb ajándékokat is kitaláltam, ahogy teljesítem az edzéseketVigyor

Segítségemre van az okos telefonom, és találtam hozzá egy ingyenes, és általam is érthető alkalmazást is, RunKeeper.

Igaz, a kalóriákat mindig visszaírja, de egyenlőre nem ez a legnagyobb problémám, hanem, hogy megcsináljam az edzést. Beépítettem a programba 5 perc bemelegítő, és 5 perc levezető kocogást is.

Szóval, holnap reggelre tervezem a következő edzésemet 5x 2p.futás, 2p. séta.

5 hozzászólás

Bozót 4374 napja
Bozót képe

Hajrá!

 

Csak halkan mondom, ha megy 5perc kocogás (azt írod 5perc bemelegítő és levezető kocogás) akkor szinte biztosan túl gyorsan/erősen próbálod a 2perceket futni, ha fáj tőle a lábad vagy nehéznek érzed. Nem 2 perc rohanás a busz után, hanem 2 perc könnyű, laza kocogás/futás van a tervben. Épp olyanoknak akik csak most ismerkednek a futással. A bemelegítés és levezetés persze jó ötlet, de próbálhatod könnyű gimnasztikával is, hátha a lábadnak jobban bejön egy laza átmozgatás a futás előtt-után. 

alouette 4374 napja
alouette képe

Nagy hajrá Neked és kitartás a továbbiakhoz!

Szerény véleményem szerint a futás nem a legoptimálisabb sport a fogyásra nagy súlyfelesleg esetén, de Neked biztos nincs olyan sok:)....menni fog ez és a lábszárad is hamar belejön, tuti, hajrá még egyszer!

Shepherd 4374 napja
Shepherd képe

Érdekes olvasni a soraidat. Már-már időutazás, különös deja vu. Mikor is volt? Három év és nyolc hónapja, 39 voltam akkor. Várományosa egy szívinkfartusnak vagy agyvérzésnek. Túlsúlyosan, kétségektől gyötörve, szóval ugyanígy kezdtem el én is:)

Itt kaptam a legtöbb segítséget. Motívációt, tanácsot egy egész "új életet". Mit egyek, hogy fussak, mivel kenegessem fájó lábaimat. Most már csak az elvesztegetett idő fáj. Ha mindezt 10-15 évvel korábban kezdem el. De késő bánat, meg hát így is szép, meg időben volt még.

Amit én tanácsolnék, hogy csak fokozatosan. Ne hajszold magad, az eredmények csak lassan jönnek. Sikerült 20 kg-ot lefogynom, nem is volt nehéz, de nem kell irreálisan keményen kezdeni.

Hallgass a többiek tanácsára, de nyugodtan formáld a magad ízlése szerint. Van időd!

A kütyük nekem is sokat segítettek:) Egy pulzusmérővel hónapokig elbaszkuráltam, aztán egy footpod, egy új mp3 lejátszó, kicsit színesítik a futásokat, amíg rá nem érzel milyen új élményeket ad egy esti futás a csillagos égbolt alatt, vagy zuhogó esőben hősiesen róni a kilómétereket, vagy mikor majd először futsz fel egy kihalt erdei ösvényen.

Sok sok nagyszerű élmény vár rád, irigyellek is, hidd el. Mert az első élményeket nagyon jó megélni. Amikor majd először futsz be egy félmaraton, maraton céljába az megismételhetetlen csoda.

Manyesz 4374 napja
Manyesz képe

Köszönöm, hogy írtatok, nagyon kedvesek vagytok:)))

Bozót,

lehet, hogy igazad van. Kocogni, és nyújtani-bemelgíteni is szoktam előtte. De, akkor lehet, hogy csak annyi a baj,hogy megerőltetem magam? Holnap kipróbálom, hogy előtte-utána 5 percbe gimnasztikát+ egy kis gyaloglást teszek. Lehet, hogy csak türelmetlen vagyok.

alouette,

a fogyás csak kellemes mellékhatás lenne. megmértem magam, 80 kg vagyok. az talán nem annyira nagy súlyfelesleg. (bár, ahogy vesszük) 18 éves koromban pl 55 voltam, ez ahoz képest tetemes:(((

 

Shepherd,

köszönöm a biztató soraidat, igen jólesnek:)))


Holnap megyek újra!

Bozót 4373 napja
Bozót képe

Türelem tornaterem ...vagy ilyesmi :)    Előtte kicsit gimnasztikázz, gyalogolj egyre tempósabban, nyújtást inkább utána és óvatosan. Nyugalom, nem hajt a tatár :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!