Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 658 128 km-t sportoltatok
Tájfutás

6Hetes edzésterv 10.nap

basa69 | 2011-11-29 20:02:35 | 4 hozzászólás

Terv: 4 x (7p Futás, 2p Séta)

 

A mai reggelem nem úgy alakult ahogy terveztem. Úgy gondoltam reggel elviszem a családot suliba meg munkahelyre én pedig megyek futni. Csak elfelejtettem, hogy 8:30-ra megbeszélésem van. Mikor ez reggel kiderült, át kellett tervezzem az egészet. Egész nap egyre későbbre tolódott a futás, pedig délután 15 órakor már tájfutó edzés van. A vége az lett, hogy összecsúszott a kettő. Most először mondtam azt, hogy ezt futom le és hagyom a tájfutó edzés 2,5km-es távját. Pedig azt is szerettem volna megcsinálni ma.

 

De nézzük, milyen volt a megvalósítás. Úgy terveztem, hogy a 7 percnek elégnek kell lennie 1km teljesítéséhez. Ezt kell tartanom mind a négyszer és akkor elégedett leszek.

 

Az első 7 perc alatt pontosan az 1km a megtett táv. Hurrá boldogság. A két perc séta is elégnek bizonyul. Kilihegem magam, lecsökken a pulzus lassul a levegővétel. Ez sima ügy volt. Ja volt a futás alatt kb 1,5p telefon ami alatt azt se vettem észre, hogy nehézséget okozna a beszélgetés, és jó volt a tempó is. Ahogy szokott. Nálam úgy látszik a futás közbeni telefonálás bejön. Teljesen eltereli a figyelmemet magamról. Ahoz tudom hasonlítani, mikor a kezdő sofőr már úgy vezet, hogy nem figyel külön a lábára, a sebességváltásra, a kanyarodásra, az irányjelzőre, az előtte menőre, a gyalogosra...... Hanem megy minden automatikusan rutinból.

 

A második 7 perc alatt szintén 1km a megtett táv. Bár a vége egy emelkedő teteje és nem biztos, hogy tovább tudtam volna menni, ha nem csipog a ketyere. Előjött a séta alatt a vádliban fellépő nem görcs de majdnem az érzése. Séta közben rázogatom a lábamat, nem lehet túl esztétikus látvány. Mint egy mozgáskoordinációs problémákkal küzdő elefánt az erdei ösvényen. De nem érdekel én tudom miért kell csinálnom más pedig nem érdekel. a séta végére elfogadható állapotba kerül a vádlim.

 

A harmadik 7 perc futás alatta megtett táv szintén 1km. Nincs zihálás, nem exportálták a levegőt sehova. Igaz a séta kell, de ha muszály lett volna tudtam volna tovább futni. A séta alatt nem kell rázogatni a lábamat, nincs az a furcsa érzés a vádliban. A séta kellemesen telik igaz nem is erőltetem a tempót.

 

A negyedik 7 perc futás alatt szintén megvan az 1km. Hurrá siker! Amikor az elején azt mondták sokan, hogy ezt az edzéstervet mindenki meg tudja csinálni, nem hittem. A terv felénél már elhittem. Most tudom, hogy mindenki képes rá, hogy megcsinálja. Az összesen megtett táv majdnem 5km.

Félúton a sikerhez

basa69 | 2011-11-26 13:01:37 | 3 hozzászólás

Terv: 5 x (6p F, 2p S)

 

A mai nap kicsit döcögve indult. Reggel én készítettem a családnak a reggelit, és Dorella lányom kikönyörögte, hogy majd csak 10 után menjek futni, mert 10-re el kellene vinnem a barátnőjéhez. Mindig futás után szoktam reggelizni ez most borult. 9:30-ra fejeztük be a reggelit. 10:30-kor kezdtem futni.

 

Bemelegítés után két futó hölgy kb 20m-rel előttem kezdett nem gondoltam, hogy lassan fognak kezdeni. Nem akartam őket megelőzni, mert tudtam, hogy később úgyis vissza kell, hogy előzzenek és le volt fagyva az ösvény nem akartam, hogy kerülgetni kelljen egymást. Be is vált a számításom mert 900m-nél már kb 100m előnyük volt. Csak az első 500-at vették nagyon lazára. Így az első 6 percem kb 25m-rel rövidebbre sikerült mint csütörtökön. Jött a 2p séta, és milyen érdekes elég volt.

A második 6 perc végére kb 2km-t tettem meg összesen. Kicsit húzódott a vádlim. Nem görcsölt, csak majdnem. A két perc séta egy kis lábrázással vegyítve telt. Szerintem elég furcsán nézhettem ki ha látott valaki messzebbről, ahogy séta közben az éppen levegőben lévő lábamat rázogatom.

A harmadik 6 perc végére kezdett elfogyni a levegő. A megtett táv viszont nem csökkent. A 2p séta azt hittem kevés lesz, de mégis elégnek bizonyult.

A negyedik 6 perc futás közben jött egy telefon és megint azt figyeltam meg, hogy a két perc gyorsan elröpült és jó tempóban telt. Biz isten meg fogom mondani mindenkinek, hogy ekkor hívjanak. :O) A séta alatt azon gondolkoztam, hogy vágjak neki az utolsó 6 perces futásnál is a 2130m-es körnek vagy menjek egy kisebb kb 600m-es kört és azon másfelet + a séta és éppen visszaérek. A kicsi mellett döntöttem, de csak azért, mert holnap verseny és nem akartam egy hatodik 6 perces futással esetleg kockáztatni a holnapi versenyt.

Jól is tettem, mert az utolsó 6 perc elég gyengére sikerült kb 700m-t tettem meg alatta, igaz szinte csak dombra fel domról le volt az egész a lefagyott ösvényen és még senki nem járt rajta így csúszott is rendesen. Ezért kicsit óvatosabb is voltam, de nem biztos, hogy normál körülmények között gyorsabb lettem volna.

 

Jelentem a 6hetes edzésterv felén túl vagyok, teljes sikerrel. Az elején nem hittem, hogy eljutok idáig. Sőt már a második hét utolsó napját sem hittem, hogy meg fogom tudni csinálni. Ehhez képest már most azon gondolkodom, hogy oké ez már tuti, hogy három hét múlva le fogom futni egyben az 5km-t. Aztán kb 3 hétig hetente 3-szor lefutom. De utána, milyen edzésterv van arra, hogy gyorsabban menjen?

 

Minden esetre sikerült, mindenféle erőteljesebb szívdobogás nélkül.

Tény: 5 x (6p F, 2p S)

8.nap a 6hetes edzéstervben.

basa69 | 2011-11-24 10:15:41 | 1 hozzászólás

Terv: 4 x (6p F, 3p S)

Megvalósítás:

Tegnap írtam, hogy az első 5 perc alatt nem jutottam el addig ameddig gondoltam. Ezzel szemben ma az első 6 perc alatt messzebb jutottam mint gondoltam, kb 50 m hiányzott az 1km-hez. Ez siker. A séta jól esett.

A második 6 perc szintén ebben a tempóban ment, nagyon elégedett voltam. A séta már nagyon kellett.

A harmadik 6 perc kb 50m-rel lassabb lett, de lehet ez a séta miatt volt. Mert az elsőnél futás+séta, 50m-rel volt hosszabb, mint a második séta + harmadik futás.

A negyedik futás is jó tempóban telt és jó távolságot sikerült megtennem. A sétát már az autóig tudtam le. Összesen:4,5km-t mentem.

Tény: 4 x (6p F, 3p S)

Nagyon elégedett vagyok magammal. Se erőteljes szív dobogás, se szúrás a szív környékén. Abszolut sikernek könyvelem el a mai napot. 1 hete még a 4 x 4p futás is elképzelhetetlennek tűnt.

Czeglédi Ferenc javaslata alapján csak pozitívan

basa69 | 2011-11-23 10:30:28 | 27 hozzászólás

Ferenc javaslata:

"Gyakorlatilag minden fejben dől el!

Meg tudod csinálni, mert képes vagy rá! És pont!"

A terv:

4 x (5p Futás, 3p Séta)


Ezt a napot már hétfőn vagy kedden meg kellett volna csinálnom és csak ma szerdán került rá sor. (Igaz tegnap délután volt egy kb 3,8km-es tájfutó edzés. Az se sikerült túl jól. Most fordult velem először elő, hogy ott vagyok közvetlenül egy pont közelében és nem találom. Ez elvette a kedvemet és a 9. ponttól csak szenvedés volt a 15 pontos pálya.) 

A megvalósítás:

Az első 5 perc kicsit kapkodósra sikerült se a légzés se a tempó nem volt a megszokott kb  bő 2 perc után kezdett valami harmónia lenni a lépések és a légzés között. Még így, hogy az eleje kapkodós gyorsabb tempó volt mint a megszokott, így is kisebb távot sikerült megtennem mint gondoltam. A séta már nagyon kellett.

A második 5 perc  nem indult valami fényesen. Kb 2 perc után bele kellett sétálnom úgy 10 lépést mert mire felértem az emelkedőre szúrt a szívemnél. De utána végigment a hátralévő idő. Sőt azt a kis sétát a végén rápótoltam. Elloptam a sétából.

A harmadik 5 perc lassabb volt mint az első, mert még addig sem értem el, mint az elsőnél (pedig ott sem teljesült a terv). A séta nagyon jólesik minden futás után.

A negyedik 5 perc volt a legkellemesebb. kb 1 percnél befutott egy telefonhívás, és teljesen ezzel voltam elfoglalva. Nem figyeltem a légzésre, a tempóra, a lábamra.... semmire. Szinte elszaladt 3 perc, és meglepően jó tempóban. A végén azt éreztem, hogy semmi problémát nem jelentene még kétszer megismételni.

De azért irány az autó és haza a zuhany.

És tényleg fejben dőlt el. Azt mondtam meg tudom csinálni! És pont.

És megcsináltam.

Tény: 4 x (5p F, 3p S)

Ráadásul úgy érzem semmi gond nem lesz a holnapi 4 x (6p F, 3p S) teljesítésével. És úgy egyben az egész héttel sem. Pedig elég sűrű lesz. Szombaton 5 x (6p F, 2p S) Vasárnap két tájfutó verseny. Délelőtt 2,4km 6 ellenőrző ponttal, délután 1,4km 12 ellenőrző ponttal.

Még egyszer köszönöm Ferencnek és mindenkinek, aki a multkori írásomért kicsit megdorgált, hogy egy kicsit pozitívabban álljak a dolgokhoz.

Innentől minden nap "rettegés"

basa69 | 2011-11-20 11:34:09 | 4 hozzászólás

Mint írtam néhány napja ez volt az első nap amitől tartottam.

Terv: 5 x (4p Futás, 3p Séta)

Az első 4p futás meglepően könnyen ment. Addig jutottam ameddig gondoltam. A séta egy kicsit tempósabbra sikerült, mert volt egy elvárásom, hogy meddig akarok eljutni. Így kb 15m-rel tovább jutottam mint gondoltam. Hurrá öröm.

A második négy perc futás érezhetően nagyobb tempóval indult mint a megszokott tempóm. Meg kell mondjam, hogy ez jóleső érzéssel töltött el. Mindaddig, amíg visszalassulva a rendes tempómra, a szakasz vége előtt 15-20 másodperccel erőteljesebben kezdett lüktetni a szívem. Tudtam hogy már nem sok van hátra a futásból, így nem álltam meg. Igazam is lett, mert mire végig gondoltam, már csipogott is a készülék, hogy indul a séta. Itt az első 5-6 másodperc azzal telt, hogy egy idősebb sétáló férfit útba igazítottam. Majd irány a séta. A szakasz utolsó 30 másodperce azzal telt, hogy azon izgultam, hogy hogyan fog vajon reagálni az a nagy testű kutya, ami feltűnt az egyik ösvény kereszteződésnél arra, hogy kb ott kezd majd csipogni a telefon, hogy futás indul. Nem is a csipogásra, hanem arra, hogy éppen akkor kezdek majd el futni amikor odaérek hozzá. De az utolsó pillanatokban feltűnt a gazdája és kiderült, hogy nagyon jól nevelt kutyus. Csak nézett a nagy barna szemeivel ahogy elkezdtem futni mellette, de meg sem mozdult.

A harmadik 4perc futás nem volt igazán kellemes, főleg, hogy itt is előjött az utolsó 15-20 másodpercben az erőteljes kalapálás. Egy emelkedő tetején kezdődött és már a lejtő alján jártam még mindig nem csipogott a telefon. Egy kicsit megijedtem, így belesétáltam és 5 lépés után megjött a várva várt csipogás. A séta nagyon jólesett, pedig addig jutottam ameddig gondoltam.

A negyedik szakaszban semmi említésre méltó nem történt. Azon kívül, hogy elmaradt az erőteljes szívdobogás a futó rész végén. Igaz odafigyeltem előtte a sétára is, hogy séta legyen és a futásra is, hogy csak a megszokott tempó legyen. Bár lehet az is segített, hogy nem volt emelkedő a végén. A séta mint mindig most is jólesett.

Az ötödik szakaszban olyan simán ment a futás, hogy a végén már vártam a lüktetést mert emelkedő tetejére kellett felérnem és oda vártam a csipogást. A csipogás jött is menetrend szerűen, de a szívem erőteljes kalapálása elmaradt. Az utolsó séta keleemesen telt.

Bár azon gondolkodtam, hogy innentől minden nap "rettegés" lesz. Nem a szívdobogástól, hanem attól, hogy innen olyan gyorsan nő a tempó. ÉS VAJON MEG FOGOM TUDNI CSINÁLNI AZ ADOTT NAPI ADAGOT?

Mert ez a mai nap számomra kimondottan SIKER, mert MEGCSINÁLTAM.

Tény: 5 x (4p Futás, 3p Séta)

Mostmár hazaérve kezdem elhinni, hogy MEG FOGOM TUDNI CSINÁLNI.

Az 5. nap mint meglepetés.

basa69 | 2011-11-17 14:20:44 | Nincs hozzászólás!

Ma megvolt az ötödik edzésnap a 6hetes programból.

Terv: 4 x (3p futás, 4p séta)

Tény: 5 x (3p futás, 4p séta)

Tegnap este megnéztem mi lesz a mai edzés. Reggel emlékezetből beállítottam a telefonomon az időzítéseket. Elvittem a gyerekeket a suliba, a feleségemet dolgozni, és mentem futni. Ott kiszámoltam, hogy kb meddig fogok elérni az első 3p futás végére, majd kb hol leszek a 4p séta után és így tovább. Majd azon kezdtem el gondolkodni a bemelegítés alatt, hogy 4 vagy 5 sorozatot kell megcsinálni. Nagyon arra emlékeztem, hogy vasárnap 5 x (4p futás, 3p séta) lesz és biztos, hogy most nem 4 hanem 5 sorozatot kell menni, mert akkor túl nagy lenne az ugrás vasárnapra. Különben is Kedden is 5 sorozat volt, biztos ma is 5 van csak tegnap rosszul néztem meg. Ezért 5 sorozatot csináltam. Az első 3p futás után azt hittem második se lesz nemhogy ötödik. De a 4 perc séta alatt kellemesen kipihentem magam és jöhetett a többi sorozat. Érdekes volt, hogy a 2km-es kör vége pont a 3. futással végződött így sétával kezdtem ott, ahol az első kört futással kezdtem. Az érdekes az volt benne, hogy azt hittem a második kör lassabb lesz, de a 4perc sétával + a 3perc futással ugyan addig értem el, mint az első körnél a 3 perc futás 4perc séta végetért. Az edzés végére kellemesen elfáradtam. Felcsillant előttem egy reménysugár, hogy lehet, hogy meg tudom csinálni a vasárnapi edzést is. A bal sarkammal kezdek majd valamit, mert nem nagy élmény feltört sarokkal se futni se sétálni. Hiába teszek rá bármit a cipő mindig felül kerekedik. A meglepetés akkor jött, amikor hazaérve megnéztem az edzésnaplót és kiderült, hogy csak 4 szériát kellett volna csinálnom. Valószínűleg így is, úgy is megcsináltam volna az ötödiket, mert még messze lettem volna az autótól. De így, hogy eleve 5-re készültem nem volt kellemetlen, hogy még rá kell húzni egy szériát.

Negyedik edzésnap.

basa69 | 2011-11-16 08:01:58 | 3 hozzászólás

Tegnap megcsináltam a negyedik napi edzést a 6hetes programból. Eredetileg hétfőre terveztem, de vasárnap a tájfutó versenyen (ahol 7. lettem 11-ből) a balos cipő mégjobban feltörte a sarkam. Így 1nap pihit adtam magamnak. Nem sokat segített. Így feltört sarokkal futottam le a negyedik napi edzést. Összesen olyan 2,3km-t mentem a 20perc alatt. Kicsit féltem, hogy a végét nem fogom bírni, de ment simán. Az eleje rosszabb volt, mert még figyeltem a lábamra. A második két perc után éreztem, hogy igazán bemelegedtek a lábaim. Ráadásul elég hideg volt (nem is találkoztam futóval az erdőben). Így felvettem egy bélelt széldzsekit, ami a második 2 perc után már meleg is volt és nehéz is. Ami igazán tetszett, hogy szinte pontosan meg tudtam mondani előre, hogy kb meddig fogok elérni 2 perc alatt futva és meddig sétálva. 5m-től többet egyszer tévedtem csak, mert az utolsó 2perc futásnál kb 30m-rel messzebb futottam mint ahogy gondoltam. Összegezve: jó kellemes edzés volt, nem gondoltam, hogy így fogok valaha is gondolni futóedzésre. Azonban továbbra is tartok a vasárnapi edzéstől 5 x (4p Futás, 3p Séta). De majd meglátjuk. Az elején ezt a negyedik napot is irreálisnak tartottam.

A harmadik lépés a 6hetes programban

basa69 | 2011-11-11 10:37:38 | 4 hozzászólás

Csak előre hoztam a holnapra tervezett edzést. Úgy gondolom, hogy kell a verseny előtt az 1 nap pihenés. Ráadásul nagyon hosszú lett volna a 2nap pihi. Főleg úgy, hogy közben szerda este megjött a megrendelt cipő és már ki akartam próbálni. Úgy gondoltam, hogy mindenképpen be akarom törni a verseny előtt.

Terv: 4 x (2perc futás, 3perc séta)

Megvalósítás: 4 x (2perc futás, 3perc séta)

Végre megnéztem a telómat és megtaláltam, hol tudom beállítani, hogy folyamatosan egymás után beavatkozás nélkül csipogjon amikor váltanom kell futásról sétára és vissza. Ez nagyon jól működött végig.

Azt hittem, hogy a végére ki fogok fáradni és az utolsó 2 perc futás már szenvedés lesz. Legnagyobb meglepetésemre, talán a második volt a leg nehezebb. Ott már minden foglalkoztatott. Szorosra van kötve a cipő, fáj benne a talpam... És láss csodát a harmadik már jobb volt, a negyedik pedig még jobb. Úgy éreztem, hogy ebben a tempóban többször is meg lehetne ismételni ezt. Főleg, hogy összesen kb 2,1km-t mentem. Azt jól be tudtam lőni, hogy 2perc alatt meddig fogok elérni futva. A 3perc sétánál kb 1/3 annyit mentem, mint amennyire tippeltem. Igaz nagyon odafigyeltem, hogy a séta az séta legyen és ne gyaloglás.Az is igaz, hogy alig vártam, hogy a cipőt levehessem. Haza felé menet többet figyeltem a cipőmre és a lábamra, mint a vezetésre. Ezért úgy döntöttem, hogy nem ebben a cipőben fogok otthonról elindulni, hanem csak viszem magammal és közvetlenül indulás előtt veszem fel. Márcsak azért is mert néha a szögek érezhetően makrancoskodtak a pedálokon. Nem vészesen, csak érezhetően. A cipő betörése félig sikerült. A jobbost betörtem, a balos meg a sarkamra csinált egy pici vízhólyagot, ami ki is pukkant és nem vészes.

Összességében nagyon kellemes edzés volt. Azt hittem ez lesz a héten a legnehezebb. De ugyan olyan jó volt mint az előző kettő. Kíváncsian várom a jövő hetet. főleg az utolsó napot az 5 x (4perc futás, 3perc séta) adagot. Szerintem ott fogok elvérezni.

A második edzésnap.

basa69 | 2011-11-09 11:07:55 | Nincs hozzászólás!

Ma megvolt a 6hetes edzésterv második napja.

Tegnap pihenő nap lett volna, de tájfutó edzés volt. Így délután negyed négykor kb 3km-t mentem 35:50 alatt de elég sok volt benne az irány menet és kevesebb a futás. Ráadásul a hetes pont mellett kb 1,5m-rel elmentem elsőre, így 1,5-2 percig keresgéltem mire meglett.

Azon gondolkodtam reggel, hogy menjek ma reggel futni az eredeti terv szerint, vagy tegyem délutánra esetleg holnapra. Azután úgy döntöttem, hogy ha már az elején eltologatom, akkor mi lesz az edzésterv vége felé, inkább lefutom az eredeti terv szerint. Igaz kicsit csúsztam, mert 8:40-kor kezdtem el.

Tehát a terv 12 x (1perc futás, 1perc séta)

Megvalósítás:

13 x (1perc futás, 1perc séta)

Nem azért lett belőle 13, hogy majd én megmutatom, hanem azért, mert ennyi volt mire az autóhoz visszaértem. Úgy gondoltam nem árthat meg, ha még ezen a távon is beteszem az egy perc futást és nem 4-5 perc séta lesz a vége.

Ráadásul azt vettem észre magamon, hogy a negyedik 1perc futás után kicsit fáradt voltam, de kellemes volt, ekkor rájöttem, hogy amit én séta címen művelek az inkább gyaloglás. Nem túl erős, de nem is séta. Innentől kezdve odafigyeltem, hogy a séta az séta legyen, és nagyon kellemesen telt el az edzés hátralévő része. Meg tudtam figyelni például, hogy 3/3 a lélegzetvételem üteme. Most veszem észre, hogy eddig összevissza vettem a levegőt és most, hogy erre odafigyeltem, sokkal kellemesebb volt futni. Ezért volt az a végén, hogy simán belefért a 13. egyperc futás is.

Abban kérném a segítségeteket, hogy ti mit tennétek a helyemben. Az edzésnaplómat, ha megnézitek vasárnap lesz két tájfutó versenyem egy délelőtt egy délután. A távokat még nem tudjuk, délelőtt normál táv (3-3,5km), délután rövid táv (2-2,6km) ezek a távolságok persze légvonalban ennyik. Most a 6hetes terv szerint lenne két pihenő napom és szombaton lenne a következő edzésnap 4 x (2perc futás 3perc séta). Hagyjam így, vagy inkább tegyem át péntekre az edzést, hogy a verseny előtt maradjon egy pihenő napom. És még így is marad pihenésre a holnapi nap, a harmadik edzésnap előtt.

Első edzés a 6hetes terv alapján.

basa69 | 2011-11-07 15:15:01 | 8 hozzászólás

Reggel 8:15-kor kezdtem futni, ekkorra már túlvoltam egy 5 perces bemelegítésen. Elég hűvös volt kb 6-8 fok lehetett.

Terv: 8 x (1perc futás, 2perc séta)

Megvalósítás:

1, 3perc futás, 2perc séta

2, 1perc futás, 2perc séta

3, 1perc futás, 3perc séta

4, 1perc futás, 2perc séta

5, 1perc futás, 2perc séta

6, 1perc futás, 2perc séta

7, 2perc futás, 2perc séta

8, 1perc futás, 2perc séta

A sárga háttérrel jelölt eltérések abból adódtak, hogy beállítottam a telefon óráját időméréshez, majd vártam a hangjelzést, hogy letelt az adott idő, csak elfelejtettem elindítani. Amikor feltűnt, hogy már régen futok vagy régen sétálok, akkor megnéztem, hogy mennyi van még hátra, és rájöttem, hogy el sem indítottam.

Így 4percet rádobtam az eredeti tervre. Így lett belőle durván 3km. rendkívül jól éreztem magam végig az edzés alatt. Mire befejeztem a nap is szépen sütött és már kimondottan kellemes idő volt.

A holnapi elvileg pihenő napon tájfutó edzés, holnap után pedig jöhet a második napja a 6hetes edzéstervnek.

Ez egyenlőre könnyű volt, de vannak kétségeim, hogy 6 hét múlva megállás és belesétálás nélkül le fogom tudni futni az 5km-t.

Tájfutáson is megyek 5-6km-t de ott igen sok az iránymenet, ami erős gyaloglás és nem futás, mert a sűrű erdő nem teszi lehetővé a futást. Így ott kipihenem magam. Amikor pedig lehet akkor kocogok. Ez azért nem ugyan az mint egyben lefutni az 5km-t.

Miért kezdek neki?

basa69 | 2011-11-06 15:07:26 | 4 hozzászólás

Ma találtam rá az 5km-es 6 hetes edzéstervre. Már július óta próbálkozom tájfutással ami inkább tájgyaloglás tájkocogással keverve. Így is leadtam 15kg-t anélkül, hogy az étkezésemre odafigyeltem volna. Most azt akarom elérni, hogy a tájfutás tényleg futás legyen. Igaz még van kb. 30kg túlsúlyom, amitől remélem ezzel a rendszeres edzéstervvel sikerül megszabadulnom. Persze nem 6hét alatt, hanem tavaszra akarom a 30kg elvesztését teljesíteni. Tavaszra már 7-8km folyamatos futást akarok elérni, valamint az 5km-t 30 perc alá akarom szorítani. Nagyon bíztató amit az edzéstervnél a hozzászólók írtak.