Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 917 481 km-t sportoltatok
Tájfutás

A karácsonyi ajándékom, magamtól.

basa69 | 2011-12-25 12:30:00 | 9 hozzászólás

Tegnap december 24.-én édesanyámhoz mentünk a családdal karácsonyi kajázásra. Természetesen minden fogást végig kellett enni, mert megsértődik, ha nem eszem valamiből. A végére annyira tele voltam, hogy mozdulni alig bírtam, de akkor jött a süti hegy.

Még ma reggel is úgy tele voltam, hogy nem is reggeliztem. Semmi kedvem nem volt futni menni ilyen tele hassal. Aztán csak rávettem magam, hogy felvegyem a futó cuccot és elmenjek futni. Már csak azért is, mert megígértem magamnak, hogy karácsonyra megkapom magamtól (és az online edzésnaplótól) ajándékba az 5km egyben lefutását, szigorúan belesétálás mentesen. Az egészet nem tudtam volna megcsinálni, ha az online edzésnapló oldalán nem találom meg a 6hetes edzéstervet.

 

A 6hetes edzésterv utolsó napjához érkeztem.

 

Terv: 5km egyben lefutása. Ez a terepen ahol futok, úgy áll össze, hogy egy nagy kör az 2,13km egy kicsi pedig 0,74km tehát két nagykör és egy kicsi az pont 5km.

 

A szokásos melegítőkrém és bemelegítés után, irány a futás. Úgy terveztem, hogy két nagykör egymás után és a végén a kicsi. Már az elején odafigyeltem, hogy inkább lassabb tempóban menjek, de ne legyen kapkodós az eleje sem. Az első kör végén azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha a kicsi kört betenném középre, hogy a végén nehogy lebeszéljem magam a kis kör megtételéről. Aztán inkább mégis a nagykörnek kezdtem neki megint. A tempót már az elejétől abban csináltam, amit előző edzésen megtaláltam és úgy éreztem ,hogy a végtelenségig lehetne futni abban a tempóban. Most nem feltétlenül ez volt az érzésem. Elsősorban azért, mert telvoltam mint a déli busz. A kiskör már érzésre sokkal lassabbnak tűnt, mint a két nagykör. A végén nagyon nagy megelégedéssel nyugtáztam, hogy sikerült megcsinálnom szigorúan belesétálás nélkül. Tehát megkaptam a szép karácsonyi ajándékomat. Igaz az idő kicsit lassúra sikerült (36:35), de biztosra akartam menni abban, hogy meglesz. Így 7:19 lett kilométerenként. Mostmár a cél az, hogy tavaszra meg kell közelíteni a 30 perces 5km-t, tehát a 6 perces kilométer átlagot.

 

Nagyon hálás vagyok, amiért itt van ez a 6hetes edzésterv az oldalon. Tudjátok elég szkeptikus voltam az elején, hogy meg tudom-e csinálni. Főleg a 30kg túlsúlyom miatt. Most már nyugodtan elmondhatom: valóban bárki képes megcsinálni ez alapján az edzésterv alapján az 5 km egyben történő lefutását belesétálás nélkül. Nekem nagyon sokat segített az is, hogy dokumentálni tudtam az egész folyamatot. Valamint ami nagyon nagy segítség volt, hogy sokan bíztattak akkor is, mikor szkeptikus voltam, hogy meg tudom csinálni. Köszönöm mindenkinek.

9 hozzászólás

pen 4506 napja
pen képe

Gratulálok az 5 km-hez, ez szerintem a saját ajándékod volt önmagadnak, az edzésonline csak egy picit segített.

Minden jót az ünepekre és sok futókilométert a jövő évre! :o)

Bobe 4506 napja
Bobe képe

Gratulálok az első 5 kilométeredhez. Csak így tovább! :))

Jó futásokat jövőre.

Czeglédi Ferenc 4506 napja
Czeglédi Ferenc képe

Itt is gratulálok! Csak így tovább! Tudod, csak pozítívan!

tsoma 4506 napja
tsoma képe

Gratula!

Egy link... 

Talán motiválhat is....

 

Sneci-ke 4506 napja
Sneci-ke képe

Gratulálok :-)))

basa69 4506 napja
basa69 képe

Köszönöm mindenkinek.

Külön köszönet a linkért. Bár a Tsoma által beírt 90kg már majdnem az általam elérni kívánt súly. Jelenleg 112kg-val lett ilyen az időeredmény. De magamnak már javítottam is és nagyon motiváló, hogy néhány kg leadásával ilyen látványosan javulhat az időeredmény. Bár írja, hogy ez nem szentírás, de jó viszonyítási alap.

Bozót 4505 napja
Bozót képe

Gratu, ugye mondtuk, hogy megy ez? ;-)

torolt_12 4505 napja
torolt_12 képe

Sokan megmondták/megmondtuk, hogy meg tudod csinálni! Persze nem azért csináltad meg, mert mi megmondtuk, hanem mert van benned kitartás és kész. Csak így tovább!

sárkány 4503 napja
sárkány képe

Jó ilyet olvasni, amikor valaki kitűz egy célt és véghezviszi.

Gratulálok Neked hozzá!! Klassz vagy!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!