Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 921 253 km-t sportoltatok
Tájfutás

Egy újabb siker a saját szintemen

basa69 | 2011-12-11 12:22:01 | 10 hozzászólás

A mai terv: 2 x (13p Futás, 1p Séta)

 

Az első 13 perc elég jól sikerült pont addig értem ameddig terveztem. Pontosan 2km. Ezt könnyű kiszámolni 6:30 / 1km. a séta jókor jött mert a vádlijaim, nem is inkább csak a jobb vádlim kezdett eléggé elmerevedni. Lehet azért mert a balra több jutott a melegítő krémből? Minden esetre a séta elég rövidnek tűnt.

 

A második 13 percet sokkal lassabbnak éreztem futás közben, de nem volt kedvemsem és energiám sem a tempo emeléséhez. És valóban lassabb lett, ráadásul sokkal. 13 perc alatt 1,75km ez bizony 7:42 / km. A sétát már nagyon vártam. Még a séta végére is kicsit messze voltam az autótól, de már csak sétáltam a verőfényes reggelben. Nagyon jóleső érzés volt, hogy megcsináltam. Még akkor is, ha a teljes táv csak 3,85km volt az utolsó perc séta nélkül. Tehát 27perc 3.85km ez 7:01 / 1km úgy, hogy ebben van 1 perc séta is. Így már nem olyan rossz. Azért jó lenne, ha a 6:30-at végig bírnám tartani.

 

De a lényeg, a sikerélmény. Az pedig ma is megvolt. Teljesítve: 2 x (13p Futás, 1p Séta).

 

Más. Végre rászántam magam, hogy megmérjem a kiskör hosszát, amit néha az edzések végén a két nagykör után futok, ha úgy gondolom, hogy már nem akarok messze menni a kocsitól, de még úgy érzem, hogy az időbe belefér. Ez a kiskör 740m. Én az előző edzéseimnél csak saccoltam és csak 500m-nek vettem. Ezért az utolsó (csütörtöki) edzésnél kijavítottam a megtett távot. Mindjárt jobban esik a lelkemnek, hogy nem 4,87km-t mentem, hanem 5,07km-t.Nevetés

10 hozzászólás

Julie 4520 napja
Julie képe

Gratulaa! :) Teljesen mindegy, mennyi a km! A lényeg, hogy megcsináltad! :):)

Bozót 4520 napja
Bozót képe

Szépen haladsz!

posztizoli 4519 napja
posztizoli képe

Ne izgasson a táv!! Az idő a lényeg!!

Czeglédi Ferenc 4519 napja
Czeglédi Ferenc képe

Gratulálok megyen ez, pontosabban fut ez!

Én ha kezdett elmerevedni a lábam néhány métert magaslábemeléssel, majd néhány métert magas sarokemeléssel futottam, a lényeg, hogy kicsit átmozgasd a lábadat!

Legalábbis én így csináltam, persze ha másnak van jobb ötlete....

kkoos 4519 napja
kkoos képe

Ezek az aranyköpések hatalmasak és teljesen komolyan gondolja, magaslábemelés mikor a savasodástol kezd merevedni a láb...

Bozót 4519 napja
Bozót képe

Jó az a magas térd/sarok csak elsősorban még a futás megkezdése előtt.    

monique 4518 napja
monique képe

kkoos: nemfeltétlen csak a savasodástól lehet gond, nekem ha vádlim elkezdett feszülni, lassú tempóban (tehát nem savasodott..) akkor pont ez segített rajta. talán ilyenkor átvált az ember combfeszítő terhelésére a vádli terhelése helyett és így pihenhet kicsit és hatásos is volt. legalábbis nekem ez az érzésem ilyenkor :)

monique 4518 napja
monique képe

ja nekem ez a feszülő vádli még kezdőbb koromban volt, de akkor, amikor nagyon alacsony pulzuson próbáltam futni. tehát ennyiben más a helyzet.

BladesOrsi 4518 napja
BladesOrsi képe

"nemfeltétlen csak a savasodástól lehet gond, nekem ha vádlim elkezdett feszülni, lassú tempóban (tehát nem savasodott..) akkor pont ez segített rajta."   Ez felem is sokszor előfordul lassú tempóban, olyankor én is lábemeléseket végzek.

Czeglédi Ferenc 4518 napja
Czeglédi Ferenc képe

Az a lényeg, hogy kicsit mozgassa meg!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!