Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 915 591 km-t sportoltatok
Tájfutás

A tegnapi edzésnap

basa69 | 2011-12-09 12:54:27 | 2 hozzászólás

Kicsit el vagyok maradva.

 

A tegnapi terv: 3 x (10p Futás, 2p séta)

 

Az első 10 perc futást lassabb tempóban kezdtem mint kedden a 9 percet. Mondván, hogy az elég gyors volt és a végén a domb lehet megfogott volna, ha nem csipog a ketyere. Most a 10 perc alatt viszont tuti túl kell mennem azon a dombon. Már csak azért is mert vasárnap amikor a 2x(10p F, 4p S) volt, akkor is jóval túljutottam azon a dombon. Nem is értettem, miért jelentett gondot a keddi első 9 percnél. (persze tudom a tempó) Tehát lassabban kezdtem. Néha úgy éreztem ,hogy túl lassú is, de nem gyorsítottam. Meglepő volt, hogy így is "jó" tempó lett, hiába tűnt lassúnak. (6:30-6:40/1km) Nem éreztem, hogy a séta elviselhetetlenül szükséges, de jólesett. A 2perc séta elégnek bizonyult, hogy egy kicsit a pulzus és a légzés normalizálódjon.

 

Irány a második 10 perc futás. Meglepően jó tempóban telt ez is, és nem volt az az érzés, hogy ha nem csipog pillanatokon belül a telefon, akkor bele kellene sétálnom. A második 2 perc séta szintén kellemes volt, és kellett is az alap állapot eléréséhez.

 

A harmadik 10 perc futás már nem volt olyan könnyed. Tele dombokkal. Szinte csak domra föl, dombról le. Amikor a kocsi közelében jártam és még volt előttem egy 3m magas domb, akkor úgy döntöttem, hogy futás közben előveszem a telefont és megnézem mennyi idő van még a végéig, mert már így is többet mentem ebben a szakaszban is mint amit terveztem. És ha nem sok van hátra akkor megállok. De nem volt rá szükség, mert a domb aljához érve, amikor elkezdtem kicipzározni a telefon tartóját, megszólalt a várva várt csipogás. Az utolsó 2 perc sétát arra használtam, hogy visszasétáltam az autóhoz.

 

Tehát megcsináltam ezt a napot is. 3 x (10p Futás, 2p Séta)

 

Nagyon jó érzés volt, hogy sokkal könnyebben ment, mint kedden a 3 x (9p F, 2p S)

Újra egy felhőtlen sikerélmény. 34perc alatt 4,8km ez 7:08perces kili átlagban úgy, hogy benne van a 4 perc séta is.

2 hozzászólás

Molnartomasz 4522 napja
Molnartomasz képe

Hajra!

Czeglédi Ferenc 4522 napja
Czeglédi Ferenc képe

gratulálok! Csak így tovább!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!