Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 907 603 km-t sportoltatok
Tájfutás

Az első kudarc, és másnap a siker.

basa69 | 2011-12-06 10:33:25 | 1 hozzászólás

Pont az előző bejegyzésemben írtam, hogy hetente 3 sikerélmény. Na a hétre megvan a 6hetes terv alatt az első kudarc is. Tegnap (2011.12.05.) reggel mikor kiléptem a lépcsőházból, már éreztem, hogy kicsit meleg van. De nem baj örüljünk neki. A gyerekeket letettem az iskolánál és irány futni. Félúton elhaladtam egy kültéri óra és hőmérő mellett. Megdöbbenve láttam, hogy reggel fél nyolckor +11°C. Na mondom jó idő lesz milyen kellemes lesz futni.

Elkezdtem futni. Már 300m-nél melegem volt. Rétegesen voltam öltözködve, de úgy, hogy nem lehetett pillanatok alatt lekapni egyik réteget sem. Ráadásul a meleg mellett 475m-től 950m-ig kellemetlen (félig szembe) szél fújt igen erősen. 950m-től "sokkal jobb lett", teljes szembeszél volt. Igaz, hogy így is számomra nagyon jó időt mentem (6:15/1km) de 6 és félpercnél a szembeszélben egy domb jött velem szembe. Nem túl magas kb 2,5m. Mire felkapaszkodtam a tetejére muszály volt belesétálnom. kb 1,5p séta aztán a maradék 1,5p futás. Így is kb 20m re voltam attól, amit terveztem. A két perc séta nagyon rövid volt. A második 9 perc elején rögtön van 4 domb utána megint nyílt terep és szél. Éreztem, hogy rettenetesen lassú vagyok. Amikor csipogott a kütyü mégis azt éreztem, hogy ez lehetetlen, hogy ilyen keveset tegyek meg ennyi idő alatt. Jött a rövid 2 perc séta. Már elég régen sétáltam, mondom nem létezik, hogy a kétperc meg most ilyen hosszú legyen. Már teljesen kipihentem magam. Ekkor egész közel voltam az autóhoz, és úgy döntöttem hazamegyek, megnézem mi van a telefonnal, miért össze-vissza csipog. Egyébként is túl vagyok öltözve és a szembeszél is elvette a kedvemet. Szomorú voltam. Most először nem sikerült megcsinálni a 6hetes terv alatt a napi adagot. Olyan mérges voltam, hogy nem írtam róla bejegyzést. Ráadásul a telefonnak semmi baja nem volt csak kb 4,5 percnél jártam a második 9 percben amikor sms jött és ugyan úgy csipog mint az időzítő. Nyelvöltés

 

Nézzük a mai napot.

A terv ugyan az: 3 x (9p Futás, 2p Séta)

 

A tegnapi nap alapján a garbót nem vettem fel, sapka helyett fejpántot vittem.

Nem volt jó ötlet. Most kimondottan hidegnek éreztem a reggelt. A kesztyűt az autóban felejtettem. Így behúztam a kezem a külső vastag futófelső ujjába. Szél nincs, inkább kicsit csípős hideg.

 

Az első 9 perc gyors volt gyorsabb mint vasárnap az első szakasz. Meg is volt a böjtje. A séta kezdetére egy domb emelkedő oldalának épp a közepén jártam, de lehet, hogy bele kellett volna sétálnom, ha nem csipog a ketyere. A séta rövid volt éppen csak ki tudtam fújni magam.

 

A második 9 percnél már kicsit lassabbra vettem a figurát. Így is jóval messzebb jutottam mint ahogy terveztem. A két perc séta most is túl gyorsan eltelt.

 

A harmadik 9 percet inkább csak vánszorgásnak éreztem, de távnak az is volt kb1,2km (7:30 / 1 km).

 

Terv teljesítve, mégis megvan a sikerélmény.

Megszámoltam a dombokat és felmértem, hogy melyik hány m magas lehet. Úgy saccolom, hogy kb 35m magas emelkedés van összesen a pályában. Nem tudom, hogy ez számít-e, de belőlem sok energiát kivesz. A dombok tetején úgy érzem, mintha a vádlim márványtömb lenne. De ma megvan megcsináltam. Így 4,26km 33perc ami nem túl jó, de benne van a 4perc séta is. A harmadik 2 perc sétát nem számoltam hozzá sem távban se időben, mert arra használtam, hogy visszasétáltam az autóhoz.

1 hozzászólás

Czeglédi Ferenc 4523 napja
Czeglédi Ferenc képe

Fel a fejjel, nincs semmi probléma! Mikor majd nem olyan sokára a 10 km is lazán megyen akkor majd nosztalgiával olvasod ezeket a leírásokat!

Megfelelő ruházkodásra ügyelni kell, az is baj ha túl sok, az is ha kevés!

De ha belegondolsz a nulla szintről néhány hét alatt eljutni addig, hogy egy-egy km-et le tudol futni, az elismerést érdemel!

hajrá!

csak így tovább!

csak +van!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!