Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 921 249 km-t sportoltatok
Tájfutás

"Villámgyors" első 8perc

basa69 | 2011-12-01 10:42:48 | 2 hozzászólás

6hetes edzésterv 11. edzésnapja.

 

Terv: 3 x (8p F, 2p S)

 

Reggel nyolckor kezdtem futni a rádió azt mondta +2 fok van. Valószínűleg nem is volt kevesebb, mert nem volt lefagyva az ösvény.

 

Az első 8 perc futás, mint ahogy a cím is utal rá magamhoz mérten villámgyors volt. Végig éreztem, hogy nagyon jó tempót megyek, de nem volt kedvem lassítani. Pedig felmerült bennem, hogy ez a későbbiek rovására történik. Kb 6:20-6:30 volt 1km 2/3 volt a légzésem 2 lépés belégzésre 3 lépés kilégzés jutott. Eddig 4/4, 3/4, és 3/3 volt, és nem volt gond a 7.perc 50. másodpercéig. Ekkor éreztem, hogy ez kicsit gyors volt ahoz képest, hogy 7perces és a fölötti kiliket szoktam menni. De mire végig gondoltam már csipogott is a ketyere, lehetett sétálni. A séta alatt is messzebbre jutottam, mint előre elgondoltam. Mégis sikerült visszaállni a normális levegővételre és pulzusra.

 

A második 8perc már lassabb tempóban telt. Itt már visszaálltam a 3/3-ra és 7perces kili lett belőle. a végére így is elfáradtam, de az is igaz, hogy ebben a szakaszban 7 domb van 3m-től 6m-ig. Az utolsó domb után nem sok kedvem volt futni. De nemsokára csipogott a felmentő sereg. Jöhetett a séta. A séta végére újra vissza állt a légzés és a pulzus. Azonban úgy éreztem a harmadik 8 perc kemény lesz.

 

Így is lett. A harmadik 8 perc futást inkább csak kocogásnak nevezném. kb 7:25 körül volt 1kili. Alig vártam, hogy vége legyen, és lesétálhassam az utolsó 2 percet. Amikor lecsipogott még volt vagy 50m az általam kigondolt távig. A séta kész megváltás volt.

A lényeg azonban, hogy megcsináltam. Ez is megvan.

Tény 3 x (8p Futás, 2pS)

2 hozzászólás

Czeglédi Ferenc 4531 napja
Czeglédi Ferenc képe

Alakul a dolog!

Pici Leány 4531 napja
Pici Leány képe

Hajrá! Érdeklődve olvasom a blogod. Én is tájfutottam, még a múlt évezredben. Most én is ezt a hat hetes edzéstervet gyűröm. Nekem eddig a legjobb a 6:50-es kili volt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!