Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 934 521 km-t sportoltatok
Tájfutás

6Hetes edzésterv 10.nap

basa69 | 2011-11-29 20:02:35 | 4 hozzászólás

Terv: 4 x (7p Futás, 2p Séta)

 

A mai reggelem nem úgy alakult ahogy terveztem. Úgy gondoltam reggel elviszem a családot suliba meg munkahelyre én pedig megyek futni. Csak elfelejtettem, hogy 8:30-ra megbeszélésem van. Mikor ez reggel kiderült, át kellett tervezzem az egészet. Egész nap egyre későbbre tolódott a futás, pedig délután 15 órakor már tájfutó edzés van. A vége az lett, hogy összecsúszott a kettő. Most először mondtam azt, hogy ezt futom le és hagyom a tájfutó edzés 2,5km-es távját. Pedig azt is szerettem volna megcsinálni ma.

 

De nézzük, milyen volt a megvalósítás. Úgy terveztem, hogy a 7 percnek elégnek kell lennie 1km teljesítéséhez. Ezt kell tartanom mind a négyszer és akkor elégedett leszek.

 

Az első 7 perc alatt pontosan az 1km a megtett táv. Hurrá boldogság. A két perc séta is elégnek bizonyul. Kilihegem magam, lecsökken a pulzus lassul a levegővétel. Ez sima ügy volt. Ja volt a futás alatt kb 1,5p telefon ami alatt azt se vettem észre, hogy nehézséget okozna a beszélgetés, és jó volt a tempó is. Ahogy szokott. Nálam úgy látszik a futás közbeni telefonálás bejön. Teljesen eltereli a figyelmemet magamról. Ahoz tudom hasonlítani, mikor a kezdő sofőr már úgy vezet, hogy nem figyel külön a lábára, a sebességváltásra, a kanyarodásra, az irányjelzőre, az előtte menőre, a gyalogosra...... Hanem megy minden automatikusan rutinból.

 

A második 7 perc alatt szintén 1km a megtett táv. Bár a vége egy emelkedő teteje és nem biztos, hogy tovább tudtam volna menni, ha nem csipog a ketyere. Előjött a séta alatt a vádliban fellépő nem görcs de majdnem az érzése. Séta közben rázogatom a lábamat, nem lehet túl esztétikus látvány. Mint egy mozgáskoordinációs problémákkal küzdő elefánt az erdei ösvényen. De nem érdekel én tudom miért kell csinálnom más pedig nem érdekel. a séta végére elfogadható állapotba kerül a vádlim.

 

A harmadik 7 perc futás alatta megtett táv szintén 1km. Nincs zihálás, nem exportálták a levegőt sehova. Igaz a séta kell, de ha muszály lett volna tudtam volna tovább futni. A séta alatt nem kell rázogatni a lábamat, nincs az a furcsa érzés a vádliban. A séta kellemesen telik igaz nem is erőltetem a tempót.

 

A negyedik 7 perc futás alatt szintén megvan az 1km. Hurrá siker! Amikor az elején azt mondták sokan, hogy ezt az edzéstervet mindenki meg tudja csinálni, nem hittem. A terv felénél már elhittem. Most tudom, hogy mindenki képes rá, hogy megcsinálja. Az összesen megtett táv majdnem 5km.

4 hozzászólás

Bozót 4533 napja
Bozót képe

Látod, látod, mindenki meg tudja csinálni. Még te is :P :))))))))) ;-)

Komolyra fordítva, önbizalom! Csak így tovább!

faxau 4533 napja
faxau képe

Csak így tovább! Grat!

stojesz 4533 napja
stojesz képe

Milyen jó lesz ezeket a sorokat majd visszaolvasnod, mikor megcsináltad az első maratonodat ;-)

Sneci-ke 4533 napja
Sneci-ke képe

Gratulálok, további kitartást a folytatáshoz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!