Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 928 060 km-t sportoltatok
Tájfutás

Félúton a sikerhez

basa69 | 2011-11-26 13:01:37 | 3 hozzászólás

Terv: 5 x (6p F, 2p S)

 

A mai nap kicsit döcögve indult. Reggel én készítettem a családnak a reggelit, és Dorella lányom kikönyörögte, hogy majd csak 10 után menjek futni, mert 10-re el kellene vinnem a barátnőjéhez. Mindig futás után szoktam reggelizni ez most borult. 9:30-ra fejeztük be a reggelit. 10:30-kor kezdtem futni.

 

Bemelegítés után két futó hölgy kb 20m-rel előttem kezdett nem gondoltam, hogy lassan fognak kezdeni. Nem akartam őket megelőzni, mert tudtam, hogy később úgyis vissza kell, hogy előzzenek és le volt fagyva az ösvény nem akartam, hogy kerülgetni kelljen egymást. Be is vált a számításom mert 900m-nél már kb 100m előnyük volt. Csak az első 500-at vették nagyon lazára. Így az első 6 percem kb 25m-rel rövidebbre sikerült mint csütörtökön. Jött a 2p séta, és milyen érdekes elég volt.

A második 6 perc végére kb 2km-t tettem meg összesen. Kicsit húzódott a vádlim. Nem görcsölt, csak majdnem. A két perc séta egy kis lábrázással vegyítve telt. Szerintem elég furcsán nézhettem ki ha látott valaki messzebbről, ahogy séta közben az éppen levegőben lévő lábamat rázogatom.

A harmadik 6 perc végére kezdett elfogyni a levegő. A megtett táv viszont nem csökkent. A 2p séta azt hittem kevés lesz, de mégis elégnek bizonyult.

A negyedik 6 perc futás közben jött egy telefon és megint azt figyeltam meg, hogy a két perc gyorsan elröpült és jó tempóban telt. Biz isten meg fogom mondani mindenkinek, hogy ekkor hívjanak. :O) A séta alatt azon gondolkoztam, hogy vágjak neki az utolsó 6 perces futásnál is a 2130m-es körnek vagy menjek egy kisebb kb 600m-es kört és azon másfelet + a séta és éppen visszaérek. A kicsi mellett döntöttem, de csak azért, mert holnap verseny és nem akartam egy hatodik 6 perces futással esetleg kockáztatni a holnapi versenyt.

Jól is tettem, mert az utolsó 6 perc elég gyengére sikerült kb 700m-t tettem meg alatta, igaz szinte csak dombra fel domról le volt az egész a lefagyott ösvényen és még senki nem járt rajta így csúszott is rendesen. Ezért kicsit óvatosabb is voltam, de nem biztos, hogy normál körülmények között gyorsabb lettem volna.

 

Jelentem a 6hetes edzésterv felén túl vagyok, teljes sikerrel. Az elején nem hittem, hogy eljutok idáig. Sőt már a második hét utolsó napját sem hittem, hogy meg fogom tudni csinálni. Ehhez képest már most azon gondolkodom, hogy oké ez már tuti, hogy három hét múlva le fogom futni egyben az 5km-t. Aztán kb 3 hétig hetente 3-szor lefutom. De utána, milyen edzésterv van arra, hogy gyorsabban menjen?

 

Minden esetre sikerült, mindenféle erőteljesebb szívdobogás nélkül.

Tény: 5 x (6p F, 2p S)

3 hozzászólás

Czeglédi Ferenc 4536 napja
Czeglédi Ferenc képe

Nagyon örülök neki, hogy ilyen szépen alakulnak a dolgok!

Mikorra odaérsz majd látod, hogy gyorsulsz, de vannak itt jó edzéstervek mindenféle edzésre!

Bozót 4536 napja
Bozót képe

Gratu!

Nem kéretlen tanácsosztogatásnak szánom, pusztán kérdés: nem volna jobb egyáltalán nem figyelned most még a távot? Csak simán olyan tempót diktálni amivel nem kevés a levegő, egészen laza futás.

ORBEA ORCA 4536 napja
ORBEA ORCA képe

Bozóthoz csatlakozom,egyelőre ne a gyorsaságra gondolj,hanem inkább arra,hogy egy kényelmes könnyű tempóval minél hosszabbakat tudj futni és így kevesebbeket kelljen sétálnod.A séta mindig kivesz a ritmusból,utána nehezebb újraindulni.

Ne kövess vakon edzésterveket,inkább magadra figyelj.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!