Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 947 603 km-t sportoltatok
Tájfutás

Innentől minden nap "rettegés"

basa69 | 2011-11-20 11:34:09 | 4 hozzászólás

Mint írtam néhány napja ez volt az első nap amitől tartottam.

Terv: 5 x (4p Futás, 3p Séta)

Az első 4p futás meglepően könnyen ment. Addig jutottam ameddig gondoltam. A séta egy kicsit tempósabbra sikerült, mert volt egy elvárásom, hogy meddig akarok eljutni. Így kb 15m-rel tovább jutottam mint gondoltam. Hurrá öröm.

A második négy perc futás érezhetően nagyobb tempóval indult mint a megszokott tempóm. Meg kell mondjam, hogy ez jóleső érzéssel töltött el. Mindaddig, amíg visszalassulva a rendes tempómra, a szakasz vége előtt 15-20 másodperccel erőteljesebben kezdett lüktetni a szívem. Tudtam hogy már nem sok van hátra a futásból, így nem álltam meg. Igazam is lett, mert mire végig gondoltam, már csipogott is a készülék, hogy indul a séta. Itt az első 5-6 másodperc azzal telt, hogy egy idősebb sétáló férfit útba igazítottam. Majd irány a séta. A szakasz utolsó 30 másodperce azzal telt, hogy azon izgultam, hogy hogyan fog vajon reagálni az a nagy testű kutya, ami feltűnt az egyik ösvény kereszteződésnél arra, hogy kb ott kezd majd csipogni a telefon, hogy futás indul. Nem is a csipogásra, hanem arra, hogy éppen akkor kezdek majd el futni amikor odaérek hozzá. De az utolsó pillanatokban feltűnt a gazdája és kiderült, hogy nagyon jól nevelt kutyus. Csak nézett a nagy barna szemeivel ahogy elkezdtem futni mellette, de meg sem mozdult.

A harmadik 4perc futás nem volt igazán kellemes, főleg, hogy itt is előjött az utolsó 15-20 másodpercben az erőteljes kalapálás. Egy emelkedő tetején kezdődött és már a lejtő alján jártam még mindig nem csipogott a telefon. Egy kicsit megijedtem, így belesétáltam és 5 lépés után megjött a várva várt csipogás. A séta nagyon jólesett, pedig addig jutottam ameddig gondoltam.

A negyedik szakaszban semmi említésre méltó nem történt. Azon kívül, hogy elmaradt az erőteljes szívdobogás a futó rész végén. Igaz odafigyeltem előtte a sétára is, hogy séta legyen és a futásra is, hogy csak a megszokott tempó legyen. Bár lehet az is segített, hogy nem volt emelkedő a végén. A séta mint mindig most is jólesett.

Az ötödik szakaszban olyan simán ment a futás, hogy a végén már vártam a lüktetést mert emelkedő tetejére kellett felérnem és oda vártam a csipogást. A csipogás jött is menetrend szerűen, de a szívem erőteljes kalapálása elmaradt. Az utolsó séta keleemesen telt.

Bár azon gondolkodtam, hogy innentől minden nap "rettegés" lesz. Nem a szívdobogástól, hanem attól, hogy innen olyan gyorsan nő a tempó. ÉS VAJON MEG FOGOM TUDNI CSINÁLNI AZ ADOTT NAPI ADAGOT?

Mert ez a mai nap számomra kimondottan SIKER, mert MEGCSINÁLTAM.

Tény: 5 x (4p Futás, 3p Séta)

Mostmár hazaérve kezdem elhinni, hogy MEG FOGOM TUDNI CSINÁLNI.

4 hozzászólás

stojesz 4543 napja
stojesz képe

Meg hát!

Tedd be ezt háttérképnek, hogy sose felejtsd el!

RunKa 4543 napja
RunKa képe

Ne kezd hinni, hanem már hidd, így fogj hozzá ! 

Czeglédi Ferenc 4543 napja
Czeglédi Ferenc képe

Nem értem a problémát........

Vagy értem, de nem, ismét leírom, hogy nem szabad így gondolkozni!!!!

Meg tudom csinálni, és kész! Probléma megoldva!

Csaknem egyidősek vagyunk, de nekem soha nem volt még olyan futásom aminek így indultam neki!

Gyakorlatilag minden fejben dől el!

Meg tudod csinálni, mert képes vagy rá! És pont!

Bozót 4542 napja
Bozót képe

Ha ezen fogsz pörögni, rettegni akkor tuti jön majd a szívdobogás és tényleg nem fog menni. Miért ne tudnád megcsinálnui?

A végét nem értem: miért kéne nőjjön a tempó? Kocogás/gyaloglás és a világból is ki tudsz menni.  Hagyd a csudába a tempót, ha 7percesben kocogsz akkor abban, na és? Majd leszel gyorsabb.  

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!