Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 934 006 km-t sportoltatok
Tájfutás

A harmadik lépés a 6hetes programban

basa69 | 2011-11-11 10:37:38 | 4 hozzászólás

Csak előre hoztam a holnapra tervezett edzést. Úgy gondolom, hogy kell a verseny előtt az 1 nap pihenés. Ráadásul nagyon hosszú lett volna a 2nap pihi. Főleg úgy, hogy közben szerda este megjött a megrendelt cipő és már ki akartam próbálni. Úgy gondoltam, hogy mindenképpen be akarom törni a verseny előtt.

Terv: 4 x (2perc futás, 3perc séta)

Megvalósítás: 4 x (2perc futás, 3perc séta)

Végre megnéztem a telómat és megtaláltam, hol tudom beállítani, hogy folyamatosan egymás után beavatkozás nélkül csipogjon amikor váltanom kell futásról sétára és vissza. Ez nagyon jól működött végig.

Azt hittem, hogy a végére ki fogok fáradni és az utolsó 2 perc futás már szenvedés lesz. Legnagyobb meglepetésemre, talán a második volt a leg nehezebb. Ott már minden foglalkoztatott. Szorosra van kötve a cipő, fáj benne a talpam... És láss csodát a harmadik már jobb volt, a negyedik pedig még jobb. Úgy éreztem, hogy ebben a tempóban többször is meg lehetne ismételni ezt. Főleg, hogy összesen kb 2,1km-t mentem. Azt jól be tudtam lőni, hogy 2perc alatt meddig fogok elérni futva. A 3perc sétánál kb 1/3 annyit mentem, mint amennyire tippeltem. Igaz nagyon odafigyeltem, hogy a séta az séta legyen és ne gyaloglás.Az is igaz, hogy alig vártam, hogy a cipőt levehessem. Haza felé menet többet figyeltem a cipőmre és a lábamra, mint a vezetésre. Ezért úgy döntöttem, hogy nem ebben a cipőben fogok otthonról elindulni, hanem csak viszem magammal és közvetlenül indulás előtt veszem fel. Márcsak azért is mert néha a szögek érezhetően makrancoskodtak a pedálokon. Nem vészesen, csak érezhetően. A cipő betörése félig sikerült. A jobbost betörtem, a balos meg a sarkamra csinált egy pici vízhólyagot, ami ki is pukkant és nem vészes.

Összességében nagyon kellemes edzés volt. Azt hittem ez lesz a héten a legnehezebb. De ugyan olyan jó volt mint az előző kettő. Kíváncsian várom a jövő hetet. főleg az utolsó napot az 5 x (4perc futás, 3perc séta) adagot. Szerintem ott fogok elvérezni.

4 hozzászólás

Bozót 4551 napja
Bozót képe

Uh, a szögesben szerintem gyalogolni nem túl jó...   Sok sikert a versenyhez!

basa69 4551 napja
basa69 képe

Szia Bozót!

Nem tudom melyik szögesre gondoltál, ez tájfutó cipő és erdei ösvényen futok edzésen is. Ugyan olyan, mint a versenyen ha kitévedek az útra, de mégsem bírok futni csak gyalogolni. :O) Egyébként a fotoalbumok között a cuccaimnál csak ez a cipő van feltéve. Ott megnézheted a talpát, elég jól látszik hol vannak a szögek. Nem volt gáz a futás de az igaz, hogy a sétánál eltudnék képzelni kellemesebb cipőt is. Éppen ezért csinálom ezt a programot, hogy majd a versenyeken se kelljen gyalogolni, csak futni. :O)

Bozót 4551 napja
Bozót képe

Csak arra reagáltam, hogy írtad, nem volt 100%-ba kényelmes a cipő. Tudom, milyen a táj szöges :)

Bozót 4551 napja
Bozót képe

100%-baN .....khmm

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!