Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 932 291 km-t sportoltatok
Tájfutás

A második edzésnap.

basa69 | 2011-11-09 11:07:55 | Nincs hozzászólás!

Ma megvolt a 6hetes edzésterv második napja.

Tegnap pihenő nap lett volna, de tájfutó edzés volt. Így délután negyed négykor kb 3km-t mentem 35:50 alatt de elég sok volt benne az irány menet és kevesebb a futás. Ráadásul a hetes pont mellett kb 1,5m-rel elmentem elsőre, így 1,5-2 percig keresgéltem mire meglett.

Azon gondolkodtam reggel, hogy menjek ma reggel futni az eredeti terv szerint, vagy tegyem délutánra esetleg holnapra. Azután úgy döntöttem, hogy ha már az elején eltologatom, akkor mi lesz az edzésterv vége felé, inkább lefutom az eredeti terv szerint. Igaz kicsit csúsztam, mert 8:40-kor kezdtem el.

Tehát a terv 12 x (1perc futás, 1perc séta)

Megvalósítás:

13 x (1perc futás, 1perc séta)

Nem azért lett belőle 13, hogy majd én megmutatom, hanem azért, mert ennyi volt mire az autóhoz visszaértem. Úgy gondoltam nem árthat meg, ha még ezen a távon is beteszem az egy perc futást és nem 4-5 perc séta lesz a vége.

Ráadásul azt vettem észre magamon, hogy a negyedik 1perc futás után kicsit fáradt voltam, de kellemes volt, ekkor rájöttem, hogy amit én séta címen művelek az inkább gyaloglás. Nem túl erős, de nem is séta. Innentől kezdve odafigyeltem, hogy a séta az séta legyen, és nagyon kellemesen telt el az edzés hátralévő része. Meg tudtam figyelni például, hogy 3/3 a lélegzetvételem üteme. Most veszem észre, hogy eddig összevissza vettem a levegőt és most, hogy erre odafigyeltem, sokkal kellemesebb volt futni. Ezért volt az a végén, hogy simán belefért a 13. egyperc futás is.

Abban kérném a segítségeteket, hogy ti mit tennétek a helyemben. Az edzésnaplómat, ha megnézitek vasárnap lesz két tájfutó versenyem egy délelőtt egy délután. A távokat még nem tudjuk, délelőtt normál táv (3-3,5km), délután rövid táv (2-2,6km) ezek a távolságok persze légvonalban ennyik. Most a 6hetes terv szerint lenne két pihenő napom és szombaton lenne a következő edzésnap 4 x (2perc futás 3perc séta). Hagyjam így, vagy inkább tegyem át péntekre az edzést, hogy a verseny előtt maradjon egy pihenő napom. És még így is marad pihenésre a holnapi nap, a harmadik edzésnap előtt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!