Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 935 909 km-t sportoltatok
Tájfutás

Első edzés a 6hetes terv alapján.

basa69 | 2011-11-07 15:15:01 | 8 hozzászólás

Reggel 8:15-kor kezdtem futni, ekkorra már túlvoltam egy 5 perces bemelegítésen. Elég hűvös volt kb 6-8 fok lehetett.

Terv: 8 x (1perc futás, 2perc séta)

Megvalósítás:

1, 3perc futás, 2perc séta

2, 1perc futás, 2perc séta

3, 1perc futás, 3perc séta

4, 1perc futás, 2perc séta

5, 1perc futás, 2perc séta

6, 1perc futás, 2perc séta

7, 2perc futás, 2perc séta

8, 1perc futás, 2perc séta

A sárga háttérrel jelölt eltérések abból adódtak, hogy beállítottam a telefon óráját időméréshez, majd vártam a hangjelzést, hogy letelt az adott idő, csak elfelejtettem elindítani. Amikor feltűnt, hogy már régen futok vagy régen sétálok, akkor megnéztem, hogy mennyi van még hátra, és rájöttem, hogy el sem indítottam.

Így 4percet rádobtam az eredeti tervre. Így lett belőle durván 3km. rendkívül jól éreztem magam végig az edzés alatt. Mire befejeztem a nap is szépen sütött és már kimondottan kellemes idő volt.

A holnapi elvileg pihenő napon tájfutó edzés, holnap után pedig jöhet a második napja a 6hetes edzéstervnek.

Ez egyenlőre könnyű volt, de vannak kétségeim, hogy 6 hét múlva megállás és belesétálás nélkül le fogom tudni futni az 5km-t.

Tájfutáson is megyek 5-6km-t de ott igen sok az iránymenet, ami erős gyaloglás és nem futás, mert a sűrű erdő nem teszi lehetővé a futást. Így ott kipihenem magam. Amikor pedig lehet akkor kocogok. Ez azért nem ugyan az mint egyben lefutni az 5km-t.

8 hozzászólás

pen 4556 napja
pen képe

Ha úgy érzed a későbbi hetek során valamikor, hogy túl nehéz az edzésterv, akkor nyugodtan széthúzhatod: pl. megismételheted azt a hetet, ami még jól ment, mielőtt újra megpróbálsz egy túl nehéznek tűnő edzést. Nem az a lényeg, hogy 6 hét alatt eljuss az egybe lefutott 5 km-ig, hanem hogy a saját tempódban juss el oda.
További jó futást! 

basa69 4556 napja
basa69 képe

Köszi Pen!

Ez nagyon jó és segítő hozzászólás, mert pont azon gondolkodtam, hogy mi a fenét fogok csinálni, ha valahol úgy érzem, hogy túl nehéz. Feladni nem akarom az nem az én stílusom, de beleszakadni sem szeretnék azt meg főleg nem, hogy ne tudjak miatta tájfutni. Az egészet pont azért akarom, hogy jobb legyen a tájfutásaim ideje. Mégegyszer köszi.

Briel 4555 napja
Briel képe

Az első, de még a későbbi hetek programjai során is éreztük úgy páran, hogy nem biztos, hogy a végén meglesz az egybe 5 kili. Aztán meglett! Neked is meglesz, jól ki van találva ez az edzésterv. Hajrá!

solymika 4555 napja
solymika képe

Én is csak osztani tudom az előttem szólók véleményét!!! Én a 4*6-nál vagy az 5*6-nál akadtam fent egy picit elsőre, hogy ezt biztosan nem fogom tudni lefutni, de simán ment. Ne kételkedj magadban és ne add fel, soha de soha.

Én megmondom őszintén, hogy soha nem szerettem futni, de mostanra elkapott a gépszíj :) Még nincs meg egyben az 5, de már nincs sok hátra :)

Duska73 4555 napja
Duska73 képe

Szia! Én múlthét vasárnap futottam le egyben az első 5 km-emet! Ez a hét lett volna a hatodik, de én csaltam,mert már türelmetlen voltam és kiváncsi. Én is kételkedtem magamban, de nagyon jó az edzésterv, szerintem teljesíthető. Én egy jelenleg gyed-en lévő kismama vagyok, aki a megelőző két évben két lépést sem nagyon tett, nem, hogy még futott volna és cipelek magamo úgy kb. 15 kg felesleget is. Neked is menni fog!! Hajrá!!!!!!!!!!!!

csetbalu 4554 napja
csetbalu képe

egy a lényeg: élvezni kell minden pillanatát, örülni, hogy mozoghatunk, és ahogy haladsz előre, minden egyes többletsiker óriási örömmel fog eltölteni. üdv, hajrá, kitartást és örömet ehhez az úthoz:)

zoles73 4554 napja
zoles73 képe

Gratula csak igy tovább. 1 jó tanács:mivel nagy a súlyfelesleged, az izületek ,csontozat terhelése fokozottabb jóval, igy azoknak is erősödni kell, mely lassabb folyamat(hónapok, 1-2 év is lehet), ezért csak lépcsőzetesen emeld az adagot egy szint felett, illetve sérülés kezdődő jelei esetén vegyél vissza, vagy ne emeld tovább, mig nem áll be az új egyensúly.

basa69 4554 napja
basa69 képe

Köszönöm a bíztató és segítő hozzászólásokat. Ma megtörtént a második edzés, mindjárt megírom blogbejegyzés ként.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!