Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 937 186 km-t sportoltatok
Tájfutás

Miért kezdek neki?

basa69 | 2011-11-06 15:07:26 | 4 hozzászólás

Ma találtam rá az 5km-es 6 hetes edzéstervre. Már július óta próbálkozom tájfutással ami inkább tájgyaloglás tájkocogással keverve. Így is leadtam 15kg-t anélkül, hogy az étkezésemre odafigyeltem volna. Most azt akarom elérni, hogy a tájfutás tényleg futás legyen. Igaz még van kb. 30kg túlsúlyom, amitől remélem ezzel a rendszeres edzéstervvel sikerül megszabadulnom. Persze nem 6hét alatt, hanem tavaszra akarom a 30kg elvesztését teljesíteni. Tavaszra már 7-8km folyamatos futást akarok elérni, valamint az 5km-t 30 perc alá akarom szorítani. Nagyon bíztató amit az edzéstervnél a hozzászólók írtak.

4 hozzászólás

Bozót 4557 napja
Bozót képe

Tájfutás vagy terepfutás? (előbbi ugyebár tájékozódási futás, térkép, tájoló, stb)

Bozót 4557 napja
Bozót képe

Na, megnéztem az edzésnaplódat :-)     Klassz lehet! Én a gyerekeket vinném szivesen tájfutni, ha lenne klub a közelben....

basa69 4557 napja
basa69 képe

Tájfutás tájolóval térképpel stb. Ezért is kell több idő adott távolsághoz. A fiam nagyon ügyes benne. 12 éves és amit én 39 perc alatt futottam le azt ő 24:48 alatt tette meg és saját bevallása szerint 2 percet ő is eldobott az 5-ös pont megtalálásánál de így is több mint 5 percet vert a másodikra. Én is úgy kezdtem, hogy a fiam 2010 decemberben elkezdett járni edzésre. Majd az edző előbb egy-két anyukát győzött meg arról, hogy ha úgyis megvárják az edzés végét akkor mindegy lenne, ha ők is lefutnák a távot. Aztán engem győzött meg ugyanerről. Azóta tudom igazán értékelni a fiam teljesítményét. Annyira megtetszett, hogy a multkori edzésre a fiam egy általam kiszabott büntetés miatt nem mehetett én viszont mentem. A fiamra jobban lehet hatni azzal, hogy nem mehet edzésre vagy versenyre mint azzal, hogy nem számítógépezhet.

Bozót 4556 napja
Bozót képe

Klassz! Mi így járunk most taekwondozni :) családilag :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!