Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 116 243 km-t sportoltatok
Blogom

Karácsonyi-szilveszteri evészet és a futás

Marchello38 | 2012-12-28 10:44:58 | 6 hozzászólás

Velem mindig úgy van, hogy mikor végre beindulok és elkezdek valami egészséges dolgot intenzíven és rendszeresen csinálni, akkor mindig közbejön valami, amiért abbahagyom 2-3 napra. Aztán meg azon veszem észre magam, hogy kezdhetem elölről, mert visszaestem a nullára. Amit elértem hetek-hónapok kemény munkájával, azt 2-3 nap alatt teljesen le bírom amortizálni.

Így vagyok/voltam nagyjából a futással is. Többször volt az elmúlt egy évben, hogy mikor végre éreztem, hogy kezdenek jönni az eredmények (kevesebbet mutat a mérleg meg a tükör, jobban bírom, stb), akkor mindig bejött az, hogy ki kellett jagynom 1-1 alkalmat munkahelyi elfoglaltság, vagy iszonyú szar időjárás, vagy akármi más miatt. Na ha már futni nem lehet, akkor gyerünk zabáljunk-mondtam mindig...:) Nekem a kajára odafigyelés meg a mozgás mindig együtt jár. Ha az egyiket fel kellett függeszteni valamiért, a másikat is hanyagoltam.

Viszont.... Most az a pozitív helyzet állt elő eddig így karácsony körül, hogy nagyjából sikerült a Szenteste óta eltelt néhány napban kordában tartani az evőkémet, és még a futásokat is csinálom rendszeresen (a 10 km-es versenyre felkészítő kezdő edzéstervet csinálom, amit itt az oldalon találtam). Úgyhogy eddig gratula magamnak, és hurráááá, és csak így tovább... De már várom, hogy beindulojon az új év, és a kísértések megszűnjenek (na csak még egy szelet bejgli, vagy töltött kápi:)

Amúgy azt tervezem, hogy január elején valamikor megcsinálom a Neera kúrát (10 napos méregtelenítő, szilárdat nem lehet enni, csak juharszirupos citromos vizet inni. Aki nem ismeri, további ismereteket szerezhet róla, ha beüti a google-ba). Csak arra leszek kíváncsi, ezt hogy fogom bírni a futással kombinálva. Lelkileg fel vagyok készülve, hogy sehogy, és ki kell majd hagynom a futást erre a pár napra. Na majd meglátom.

6 hozzászólás

Czeglédi Ferenc 4156 napja
Czeglédi Ferenc képe

Ha 2-3 nap kimarad semmi probléma, meg sem fog látszani a futásodon!

Ezekről a méregtelenitő kúrákról élénk vita volt itt az edzésonlinén, nagyon finoman fogalmazva a nagy többség teljesen feleslegesnek tartotta, sőt, esetenként életveszélyesnek......

Kiváló méregtelenités ha rendszeresen futól, mindenféle ......méregtelenítés totál felesleges, főleg ilyen amit leírtál!!!!!

Tényleg te most komolyan gondolod, hogy 10 napig juharszirupos vizet iszol csak? Ez most tényleg komoly? Inkább nem minősítem.....elképesztően, hihetetlenül nagy őngól lenne!!! Akkor tényleg 2 hét futás kimaradás lesz, de reméljük a kórházat megúszod!

torolt_12 4155 napja
torolt_12 képe

Az életveszélyes a 42 napos léböjtkúrára vonatkozott. A 10 napos rendben van annyi kikötéssel, hogy könnyű tornát javasoltak az idejére, nem megerőltető mozgást. Ha futunk, pár nap után könnyen eléhezünk, cukorszint leesik, és ajjaj! :/

Marchello38 4154 napja
Marchello38 képe

Még a 10 nap sem biztos egyelőre, három napra való Neera löttyöt vettem meg, azt végigcsinálom és majd meglátom hogy bírom ennyi idő után. Ha még megy, megveszem a maradék 7 napra is.

gfm29 4154 napja
gfm29 képe

Nos a leírt érzések, gondolatok teljesen ismerősök számomra. Most ott tartok, hogy a pihenő napokon engedem meg magamnak azt az érzést, hogy nincs kedvem futni menni, de a futós napokon felidézem magamban, hogy mit adott a futás és mit a bejgli, zserbó, rigó jancsi és tettes társaik. Na így már nem is olyan nehéz a motivációt összeszedni. Azon kívül azt gondolom, hogy nem gépek vagyunk, hanem emberek, gyarlóságok tömkelegével. Néha ezért muszáj megbocsátani önmagunknak!!!

 
Bozót 4154 napja
Bozót képe

(a kúrához csak egy sor - mézes-citromos vízért pénzt kiadni??!!)

 

A mozgáshoz hajrá!  

Marchello38 4153 napja
Marchello38 képe

Valoszinuleg van igazsag abban amit irsz.... igazabol ez a csodafolyadek juharszirup es palmaszirup kevereke, minden asvanyi anyagot tartalmaz es vitamint, amire a szervezetnek szuksege van. De biztos igazad van abban hogy ezt toredekebol ki lehetne hozni, nagy resze csak pr fogas. De en raszantam magam es kiprobalom.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!