Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 166 851 km-t sportoltatok
Blogom

Nincs kedvem

Marchello38 | 2012-12-20 18:06:42 | 12 hozzászólás

Voltatok már úgy, hogy semmi kedvetek nem volt lemenni futni, pedig tudtátok, hogy kellene, mert ütemezett edzésterv, meg ritmusból kiesés, stb, 1000 ok lenne miért kéne lemenni, de egyszerűen semmi kedvetek? Inkább bármi mást csinálni, de nem futni. Én most így vagyok.

12 hozzászólás

miki 4169 napja
miki képe

De hát miért kellene? Ha nincs hozzá kedved, akkor talán nem neked való. Annyi jó dolgot lehet csinálni :-)

alouette 4169 napja
alouette képe

pihenj aztán majd megjön a kedved...a fontos, hogy a pihenést ne punnyadásra és"zabálásra" használd, inkább mozogj valami mást, ússz, sétálj, kirándulj, aztán közben úgyis visszatér a kedved:)

Marchello38 4169 napja
Marchello38 képe

Lenyomtam helyette egy jo kis kettlebell sorozatot, ugyhogy lelkiismeret tiszta, a kaloriak is elegtek...

Czeglédi Ferenc 4169 napja
Czeglédi Ferenc képe

Ismerős, volt már nekem is ilyen! Ilyenkor a céljaimra kell gondolni, ez nagyon jó motiváció!

Carbonara 4167 napja
Carbonara képe

Ha nincs kedved, hát ne fuss :) Én ilyen esetben lelkiismeret-furdalás nélkül tudomásul veszem, hogy a test felmentést kér (különben kívánnám a futást) és megadom neki, minek hajszolnám a döglött lovat :). Utána úgyis meghálálja a pihenést. Most éppen én sem futok már december eleje óta, az első kettő hét tényleg kellett, jól esett testileg és mentálisan is, most már viszont lassacskán jön vissza a futókedvem és egy hét múlva teljesen be leszek paprikázva, hogy legyünk túl minden ünnepen és végre jöjjenek az unalmas, megszokott hétköznapok, a fagyos, hideg, sötét januári esték, amikortól viszont újra nyugodtan futhatok majd egy évet. 

Marchello38 4167 napja
Marchello38 képe

Tegnap már lenyomtam 10 km-t és nagyon király volt. Arra voltam kíváncsi, mással is van-e így hogy elmegy a motiváció egy-egy alkalom erejéig. De akkor megynyugodtam;)

falatozo 4167 napja
falatozo képe

Mondjuk még csak 5 hónapja futok, de eddig elég erős a motiváció. 2-3 edzés volt csak, ami előreláthatatlan ok (pl. hasmenés:)) miatt csúszott 1 napot. Hajnalban-reggel futok, úgyhogy, ha a felkeléssel sikerül megküzdenem, akkor a többi már sima ügy.

necromedve 4167 napja
necromedve képe

Velem igen gyakran megesik. Ilyankor hallgatok az érzéseimre, nem megyek futni. :D

Aki versenysportoló, ütemezett edzésterve van, az meg magára vessen. És csinálja, ha már vállalta.

(Gábor) 4165 napja
(Gábor) képe

Nekem 14 évembe telt, mire újra kedvet kaptam hozzá, hogy esetleg készülhetnék megint versenyekre, hiszen már veterán kategóriába tartozom. :-) Annak idején túlmotivált voltam, szinte minden edzésem kemény volt, elfelejtettem élvezni a futást, irreális céljaim voltak, azt hittem, a profik azért jobbak, mert többet és keményebben edzenek, nem akartam elismerni, hogy baromi sokat számít a genetika. Így aztán szépen kiégtem fejben és abbahagytam a versenyzést. Ami viszont alulmotiváltsághoz vezet. Reális célokra van szükség, amit elismerem, nem egyszerű feldolgozni. Azonban rájöttem, sokat veszítek azzal, ha nincs miért küzdeni. Jelenleg úgy vagyok vele, hogy nincs kedvem nem futni. :-) Egyébként már azt is megértettem, miért szajkózzák folyton a szakemberek, hogy sose legyen két egymást követő nap erős edzésed. A kiégést hagyjuk meg a pénzért futóknak. :-)

 

Marchello38 4165 napja
Marchello38 képe

Az en celom a 10 km-es versenyen indulas. Eletem elso futoversenye lesz. Nekem, aki vilag eleteben utaltam a futast:) Egeszen bo 1 evvel ezelottig....

NitroTom 4165 napja
NitroTom képe

Én világ életemben fel voltam mentve tornából. Utáltam futni. Most meg élek-halok érte :) Olyan nekem is volt már, hogy semi kedvem nem volt hozzá, de aztán felvettem a futó cuccot azt irány :). Dec elején sajna kihagytam 2hetet betegség miatt, de már nagyon vártam hogy ismét mehessek. Szerintem pihenj nyugodtan, kell egy kis feltöltődés. Azt ha ez megvolt akkor HAJRÁÁÁÁÁÁÁ! És sok sikert a versenyhez.

 

Marchello38 4164 napja
Marchello38 képe

Rendben, ugy lesz, koszi a biztatast.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!