Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 184 129 km-t sportoltatok
Átváltozás

Regenerálódás

Barnamedve | 2011-10-16 13:03:18 | 7 hozzászólás

Sziasztok

Az 5 km-es futás után kicsit megfájdult a bal oldali combizület. GOndolom megerőltettem. Ezt éreztem is a tegnapi futáson, meg valahogy az egész nem volt olyan egyben,mint amikor megfutottam az ötöt. MEntálisan sem voltam annyira egyben. Az volt a tervem, hogy 3X 13 percet futok, közte2 perc sétákkal.Sajnos nem úgy alakult. Az első etap végén alig vártam a sétát, amikor a bal lábammal léptem futás közben ézetem,  hogy kicsit fájt. Aztán nekiindultam a második 13-nak, de a harmadik percnél jött egy nagy traktor és úgy felkavarta a port a dűlőúton, hoyg kénytelen voltam félrehúzódni, hogy megvárjam amíg leülepszik. Teljesen kiestem a ritmusból. Addigra el is dontöttem, hogy ma lazábbra fogom. Amikor elült a por még egyszer futottam 8 percet, kb 1 km-t, majd hazasétáltam. Azt hiszem erre a hétre elég is. Lehet, hogy ma kimegyek biciklizni egyet, de az sem biztos.

Egy kérdésem lenne hozzátok, ha egy izület hasonlóan fáj a megerőltetéstől mit szoktatok kenni rá? Vagy elég ha pár napot pihentetem?

 

7 hozzászólás

oroby 4602 napja
oroby képe

Nekem a valamelyik irányba lejtő aszfalt úton jött elő ilyen...elmentem masszőrhöz az meggyúrta...kicsit fájt még utána aztán elmúlt...A kerékpár egyébként jó alternatíva, mert egy kicsit másként mozgatja az izületet vele együtt a kisebb nagyobb izmokat, így jótékony hatása lehet.

necromedve 4602 napja
necromedve képe

Pihentetni mindenképp érdemes. Utána meg azt mondanám, hogy 20 kg súlyfelesleggel ne állj neki futni, csak sétálj tempósan, amíg le nem megy (a java). Egyrészt a térded is megerősödik közben valamennyire - fokozatosan, másrészt addig nem zuttyan rá az ízületre az extra súly. Mikor meg már zuttyan rá fél év múlva, akkor se lesz majd akkora a terhelés, mint most. A tempós gyaloglás közben pedig még tudod venni a levegőt orron keresztül, ezzel a minap emlegetett téli gondjaid is megoldódnának.

Barnamedve 4602 napja
Barnamedve képe

30 kg-os súlyfelesleggel kezdtem el futni és most már lement 10. Mindenképp futok tovább. A térdemmel szerencsére semmi gondom nem volt soha (lekopogom), eddig más ízületemmel sem. Ráadásul direkt emiatt sosem aszfalton futok. Azóta már sokkal jobb szerencsére. Holnap letesztelem. A téli levegővételt egyelőre egy sállal fogom megoldani, aztán majd meglátjuk. Sajnos orrsövényferdülésem van, ezért nem tudok csak az orromon keresztül levegőt venni. Szétvésetni meg az életben nem fogom soha.
Majd kiderül hogy alakul, de ne mállok le az biztos.

Üdv

Bozót 4602 napja
Bozót képe

Mid is fáj tulképpen? A csípőizület a forgónál vagy a combizmod valamelyik része? 

Barnamedve 4602 napja
Barnamedve képe

A csípőizület a forgónál: A bal oldalon. Egy kicsit

 

Bozót 4602 napja
Bozót képe

Talán elég egy kis pihi. Kezdetben jobb konzervatívnak lenni az ilyenekkel és ha fáj nem erőltetni. 

Barnamedve 4602 napja
Barnamedve képe

Köszönöm. Visszafogom a terhelést amíg érzem, hogy fáj.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2011-12 hó (2 bejegyzés)
2011-11 hó (2 bejegyzés)
2011-10 hó (18 bejegyzés)
2011-09 hó (3 bejegyzés)