Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 177 957 km-t sportoltatok
Átváltozás

Kilók

Barnamedve | 2011-10-14 20:28:53 | 15 hozzászólás

Sziasztok!

Történt valami, ami miatt kicsit el vagyok kenődve. Ma megmértem magam és 2.5 kg-mal többet mutatott, mint a legutolsó méréskor. Tudom, hogy 1-1.5 kg állandóan változik le-fel a vízháztartás miatt, de ez több annál. Pedig nem ettem semmi tiltott dolgot, csupán egyetlen este egy kis adag tésztát. Ettől eltekintve semmiben nem változtattam. És ennyitől már büntetett a mérleg. De ettől csak sokkal elszántabb lettem. Nem fog ki rajtam a kaja. Még jobban odafigyelek, és nem lesz többet tészta az biztos.

Az edzésnapomat háromról felemeltem négyre, de a negyedik napon kevesebbet fogok futni, vagy kerékpározni fogok. 

 

15 hozzászólás

Sneci-ke 4603 napja
Sneci-ke képe

Ne kenődj el, néhány kilo ide-oda mozgása még nem vészes, sokminden befolyásolhatja az éppen aktuális súlyt. A lényeg, hogy az irány jó legyen. És persze olyan is van, amikor napokig-hetekig stagnál a súly, bármit is tesz az ember.... ez egy ilyen dolog. De hosszú távon tuti meglesz a tudatos étkezés és a sport eredménye.

Bozót 4603 napja
Bozót képe

"mint a legutóbbi méréskor"   Milyen gyakran méred magad? Szerintem hetente vagy inkább kéthetente egyszer bőven elég és lehetőleg ugyanabban az időpontban. És egy adag tésztára semmiképp nem fognám ezt a többletet :)

A következetes edzés és az egészséges táplálkozás biztosan meghozza az eredményt!

Barnamedve 4603 napja
Barnamedve képe

Hetente szoktam vasárnap reggel. De ma megnéztem kiváncsiságból és kettővel kevesebb volt, mint tegnap. Na mindegy. Mától fogva kéthetente mérem csak.

Mamba 4603 napja
Mamba képe

Bozót! Akik küzdenek a kilókkal, azoknak gyakrabban kell mérniük magukat. Lélektanilag is kell, és a tapasztalat miatt is nagyon fontos. Barnamedve! Mindenki alakul előbb, amikor elkezdi a futást. Mérd magad! De ajánlom, hogy válassz ki egy szűk nadrágot, és hetente próbáld fel. Lehet, hogy a mérleg nem fog mást mutatni, de előbb az ujjad, majd az öklöd is belefér az öv mellé. Így szépen követheted a fogyást. Az izom sokkal nehezebb, mint a zsír. :o) Viszont 18.00 óra után ne egyél semmit! :)

necromedve 4603 napja
necromedve képe

Ősszel-télen szerintem ne próbálj nagyon erőltetett iramban fogyni, ellenkezik a szervezeted akaratával. Olyat max nyáron lehet csinálni. Október a gyomor hónapja, ilyenkor kezd el spájzolni télre a tested, pont a minap olvastam a húgom tajcsi naptárában, úgyhogy nem csak szerintem van így.:) Ha van rajtad 20 kg plusz, abból valamit azért lehet leadni ilyenkor is, de azt se szabad elvárnod, hogy ugyanolyan tempóban menjen le, mint nyáron.

Az én tömegem, mióta rendszeresen mozgok, szintén ingadozik, ugyanolyan táplálkozás és mozgás mellett nyár végén szoktam lenni úgy 69, januártól március-áprilisig pedig 74 kg. Bosszankodtam miatta még tavaly télen, mert akkor sehogy nem bírtam megszabadulni a "feleslegtől", de azóta rájöttem, hogy ez így természetes. Ugyanis mindenféle extra önsanyargatás nélkül lement az a pár kg idén nyáron, ahogy most extra kajálás nélkül elkezdte felszedni a pluszokat a testem.

Czeglédi Ferenc 4603 napja
Czeglédi Ferenc képe

1 nap alatt 2 kg fogyás??????? Erősen gyanus a dolog......

nagytam74 4603 napja
nagytam74 képe

Üdv! Szerintem se izgulj emiatt, nekem is 1 héten belül volt, hogy 2-3 kg volt az ingadozás, biztos nem a kis tészta miatt volt, hacsak nem a 2,5 kg tészta nálad kis adagnak minősül :-).

Nézd meg a diagrammomat, vannak benne tüskék, de a trend a lényeg.

A víz és só fogyasztás is nagyon befolyásolja, pl. szauna után hiába iszok meg 2 l vizet, másnap akkor is könnyebb vagyok a vesztett víz miatt, amit persze majd visszapótol a szervezet.

A sportok váltogatása  is segít a tömeg csökkentésében, nem tud a test alkalmaszkodni és tartalékolni.

A nadrágméret is igen jó mutató. Én 60-as nadrágokat hordtam, ami már nem szorított. Most már az 54-est is elhordom, nem lötyög rajtam, de nem is szorít viselhetetlenül.

Csak így tovább!

Mamba 4603 napja
Mamba képe

Cseppet sem az Feri. Főleg, ha a barnamacink nő. Amit nem tudunk ugye biztosan. :o) Ugyanis a ,,női napok" előtt 3-4 nappal simán felugrik 2 kiló, mert a szervezet visszatartja a folyadékot. Én olyankor úgy érzem magam, mint egy lufi. Aztán volt - nincs.

RunKa 4602 napja
RunKa képe

mambánál a pont. a nadrág sokat elárul ::)))

nell1 4602 napja
nell1 képe

Igen, a nadrág jó ötlet! Pár éve mikor tornázni jártam a sógornőmmel (alakformáló, zsírégető), egy idő múlva, mikor a sógornőm fogyott 4 kilót, nálam 1 kilóval többet mutatott a mérleg a kezdetekhez képest. De a farmerem kicsit már lazább volt... Engem is azzal vígasztaltak, hogy az izom nehezebb, mint a háj. 

Barnamedve 4602 napja
Barnamedve képe

Barnamedve férfi mackó :)

evita 4602 napja
evita képe

Mamba hozzászólása megfordult a fejemben, csak én se tudtam a medve nemét... de teljesen így van: "előtte" két héttel 1.5-2kg plusz, lufi-effektus, izgulás lemegy-e... lemegy. Tényleg próbáld meg ritkábban mérni magad, a tendenciát figyeld!

Menni fog, hajrá!

gyaloggalopp 4602 napja
gyaloggalopp képe

Én is azt tanácsolom, hogy el kell felejteni a mérleget, s a trendet figyelni. Épp, mint ha csak azt néznéd, hogy gyorsulsz-e futás közben. egyik napról a másikra biztos, hogy nem, de ha eleget edzel, rájössz, hogy sok perccel gyorsabban megy egy ötkilométeres edzés, vagy sokkal jobb tempót tudsz menni ugyanolyan pulzussal, mint hónapokkal korábban. Tudom, kibic kuss, a pofám fogjam be én, a gebe, de akkor is leírom: a mérleg most 69.9-et mutat nálam, reggel 68,7-et mutatott. Tegnapelőtt 66 kilót és egy felet. Márpedig énrajtam aztán minden csepp zsír látszana, ha volna... szóval ne aggódj, Medve, egy-két kiló tényleg fel-le szaladgál, oda se neki!

 

Necromedve, énnekem egy jó ismerős barátném mondta egy lelki válságból kilábalós időszakomban, mikor fél évig nem is futottam, s felhíztam 74-re, hogy Béla, mi ez a pocak? - s szeretettel megsimogatta, mert tényleg volt. Nekem. (Aki ismer, kérem, ne röhögjön!) Annyira ledöbbentem ezen, hogy három hét alatt lefogytam négy kilót hasizmozással, fekvőkkel, s eltűnt a has. Szóval lehetséges azt télen is. Csak a megfelelő helyet kell munkára bírni szerintem. Szerintem.

Barnamedve 4602 napja
Barnamedve képe

Köszönöm szépen a tanácsokat!

Fiúmackó vagyok!

oroby 4602 napja
oroby képe

Ne aggódj a kilók miatt...mozog az rendesen. Egyébként pedig nincs olyan hogy tiltott kaja...én százhuszonsok kilóról indultam, most 81-83 között mozog a súlyom, de soha nem koplaltam, nem vettem el semmit a testtől. A lényeg mozogj annyit amennyi jól esik, meg egy picit és az pont elég lesz...hidd el. HAJRÁ!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2011-12 hó (2 bejegyzés)
2011-11 hó (2 bejegyzés)
2011-10 hó (18 bejegyzés)
2011-09 hó (3 bejegyzés)