Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 180 497 km-t sportoltatok
Átváltozás

Hideg évszak

Barnamedve | 2011-10-09 12:52:55 | 1 hozzászólás

Sziasztok!

Kicsit utánaolvastam szakmai szempontból a hosszútávfutásnak. Remek linket kaptam kkoos-tól, akinek ezúton is köszönöm. http://www.freeweb.hu/powerhiker/edzestervek.htm 

Ebben a cikkben remekül összefoglalják, hogyan működik egy futó teste, honnan szerzi az energiát a szervezet. Érdemes elolvasni. A cikk végén van egy edzésterv 6 szakszra bontva. az olvasottak után és az edzéstervet elnézve rájöttem, az elején vagyok mindennek. Amint befejezem az első 5 kilométeres edzéstervet eszerint próbálok majd futni. Az írás megerősített abban, amit már tudtam, hogy sosem leszek ultramaratonista. De ez nem is baj. Amiért futok, az egészet csinálom: az az egészségem. Beleborzongok ha visszagondolok arra, hogy mennyit ettem és milyen tunya voltam 6 hete. És most, hogy ráléptem erre az útra nem akarok soha többé letérni róla. Az egészségemért és az öröm miatt futok. Mert jó. És persze vannak célok amiket teljesíteni szeretnék, de a talajon maradok, soha nem gondolnám azt, hogy egy félmaraton középmezőnyében lépem át a célvonalat. De abban biztos vagyok, hogy teljesíteni fogom a távot. Majd legfeljebb olyan versenyt választok, ahol nincs összeszedegető-busz a végén. Most az 5 km-es táv határán a következő célom a, hogy 30-40 percet, majd kár órán felül is képes legyek laza tempóban futni. És tavasszal megfutom a 10 kilométert. Aztán majd meglátjuk.

A legnagyobb örömöm most az, hogy sikerült vásárolnom 3 felsőt kettő télit és egy gyönyörű Nike rövidujjú mezt jó időre. Újszerű, kiváló állapotban vannak és nagyon olcsón sikerült beszereznem. Most már  mindenem van, télen, hidegben esőbenis tudok futni. Tavasszal kell majd egy cipő is, mert ez a mostani már elég régi és kezd szétmenni. Nemsokára indulok is. Ma 3X8 perc a penzum még mindig, de azt szeretném ha simábban, könnyebben sikerülne.

Barnamedve

1 hozzászólás

Bozót 4609 napja
Bozót képe

Örülök, hogy neked hasznos volt a link (elég ismert, így hajlamos vagyok úgy venni, már mindneki ismeri, bocs)  Miki nagyon szépen összeszedte anno a túrázáshoz, hosszú (inkább ultra) futáshoz szükséges infókat. Klassz volna ha találna motivációt az oldal további fejlesztéséhez is :)

 

Neked pedig egyszerűen hajrá!  Simán elérhető ám a félmaraton középmezőny is, csak kitartás, szorgalom, stb kérdése. Talán az elitbe valóban nem jutsz be soha, de ezzel többen is így vagyunk :) 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2011-12 hó (2 bejegyzés)
2011-11 hó (2 bejegyzés)
2011-10 hó (18 bejegyzés)
2011-09 hó (3 bejegyzés)