Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 179 332 km-t sportoltatok
Átváltozás

Eltévedve

Barnamedve | 2011-10-06 13:57:38 | 9 hozzászólás

Sziasztok!

Ma igazán kalandos edzést hajtottam végre. Nem úgy alakultak a dolgok ahogy elterveztem és a végére igazán kalandos mozgás lett belőle.

Elindultam a szokásos Kaputól - Csatári - Fáy tanya útvonalon. Ezen korábban mértem egy pár távolságot, hogy mindig tudjam mennyit futok. Kb. egy kilométer körül jártam, amikor észrevettem, hogy egy kombájn aratja a kukoricát a dűlőút mellett közvetlen és igen nagy port ver fel. Úgy döntöttem, hogy visszafordulok és egy másik úton megyek, ami párhuzamos azzal, amin épp futottam. Szépen visszafordultam átfutottam a másik mellékútra, közben volt egy erős emelkedő is. Már az utolsó 8 percemet kezdtem el amikor az út jobbra fordult és egy kicsit lejtve elindult abba az irányba, hogy számításaim szerint becsatlakozik valahol a másikba! Csakhogy az ember nem mindig számol jól. Egy ideig tudtam követni merre vagyok, láttam a másik csatári-fáy dűlőutat is. Az út mellett lovardák, szőlőültetvények, állattelepek voltak. Nem olyan sűrűn, de voltpár épület. Egyszer csak az egyik lovardából előfut 4 fekete, középtermetű kutya és elkezd kergetni! Ekkor tartottam az utolsó, harmadik 8 percem végén. Rendesen megijedtem az ebektől, szerencsére nem akartak bántani, megelégedtek azzal, hogy elfutok a felségterületükről. Szépen mentem tovább, de csak nem találtam meg a becsatlakozó ösvényt. Már elmaradtak a háza is, az út keskenyedet, és egyre magasabb bozótos, majd fás területen haladtam. Ekkor már a plusz negyedik futószakaszon, 5 percen is túl voltam, már csak gyalogoltam. Magasleseket láttam, erdős-mezős nagyon szép területen gyalogoltam. Aztán rájöttem, hogy már régen elhagytem azt a magasságot ahol még egy irányban voltam a tanyával. Eltévedtem, azt sem tudtam hol vagyok, merre megyek. No de sebaj, haladtam tovább, már kacskaringós úton. Néha futottam 2 percet, aztán már nem erőltettem, mondván ha eltávedtem még haza is kell sétálni, ahhoz meg kell az erő. Egy erdős rész mellett mente amikor a bozótosban mellettem felugrott valami állatt és elcsörtetett. A szívbajt hozta rám. Egy ijedt őz lehetett. Esetleg kutya. Utána megláttam egy ismeretlen ipari épületet meg egy szántót. KIballagtam a szántóra, hogy tájékozódjam. A messzi távolban megpillantottam a Fáy tanya legmagasabb épületének csúcsát! Ráadásul arra nem volt út, csak a felszántott termőföld, meg tarló. De akkor már eszemben sem volt másfelé menni, szépen ráálltam a szántóra és fél órás erős gyaloglás után kijutottam a Fáy tanyára, majd onnan még 25 perc séta után haza. Ahogy utólag kiszámoltam kb 10 km-t tettem meg. Szép kis túra volt. És még futottam is.

9 hozzászólás

szelidlendulet 4612 napja
szelidlendulet képe

Gratulálok! Van ez így :-) Ezek az élet apró meglepetései :-) És még mondja valaki, hogy a futás unalmas :-D

 

Itt egy jó távolságmérő oldal. Ha valaki tud jobbat, várom a linket én is ;-)

Barnamedve 4612 napja
Barnamedve képe

szia!

 

hol a link?

szelidlendulet 4612 napja
szelidlendulet képe

Az itt szó alatt....

 

zoles73 4612 napja
zoles73 képe

Igy fedezték fel a tájfutást!

Kicsilány86 4612 napja
Kicsilány86 képe

www.futoterkep.hu

Kicsilány86 4612 napja
Kicsilány86 képe

Itt a pontos futásod adataid az utcákon bejelölve megtudhatod +  a szintkülönbséget is. Sztem gyors, egyszerű és jól használható oldal.

Barnamedve 4611 napja
Barnamedve képe

Köszönöm

Bozót 4611 napja
Bozót képe

Pécel környékéről beszélünk? Ott azért elég nehéz masszívan eltévedni :P De a Fáy tanyát és egyéb szabadon kószáló kutyákkal körülvett részeket én mindig kerültem...

A fent említett két oldal közül én a gmapet szeretem jobban, most már ott is- regizés után - elmentheted az útvonalaidat.

Barnamedve 4611 napja
Barnamedve képe

Csak egy kicsit tévedtem el. Azt tudtam, hogy Maglód felé haladok, csak nem találtam meg a keresztutat. A kutyák valóban nagyon kellemtelenek voltak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2011-12 hó (2 bejegyzés)
2011-11 hó (2 bejegyzés)
2011-10 hó (18 bejegyzés)
2011-09 hó (3 bejegyzés)