A határozat értelmében Brendan Hansen, Aaron Peirsol, Whitney Myers és négy társuk az egész testet befedő LZR Racer elnevezésű ruhában szállhat vízbe, amellyel február óta 38 világcsúcs dőlt meg.

A Nike szóvivője, Derek Kent tájékoztatása szerint az engedély korlátozott, és csupán azt a célt szolgálja, hogy az úszók "kísérletezhessenek más termékekkel, kielégíthessék a kíváncsiságukat és zavaró körülmények nélkül versenyezhessenek".

Mint arról már beszámoltunk, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége szerdán közölte: a júliusi országos bajnokságon ki-ki abban úszik, amiben akar, felelősségre vonás és büntetés nélkül. A testület ugyanakkor a pekingi olimpiát illetően leszögezte: ha az illető olyan helyezést ér el az augusztusi ötkarikás játékokon, amely állami vagy szövetségi pénzjutalommal jár, a sportoló az összeget hiánytalanul megkapja, ellenben a szövetségnek az Arena sportszergyártóval fennálló szerződése megsértéséből fakadó bármilyen anyagi következmény a más sportfelszerelésben versenyző úszót terheli.

Forrás: http://www.mob.hu/; http://www.globesports.com/