2007-ben az IAAF 3272 vizsgálatot végzett el, ebből 1426-ot versenyeken, míg 1759-et versenyen kívül. Ezek közül eddig összesen tíz pozitív eredményt jelentettek be hivatalosan, melyekből 8 a versenyen kívüli ellenőrzéseken született. Néhány további eset kivizsgálása még folyik.

A magyar atléták közül doppingellenőrzésen mentek keresztül Annus Adrián, Bene Barnabás, Fazekas Róbert, Pars Krisztián és Zsivóczky Attila.

A nemzetközi és nemzeti szintű doppingellenőrzéseken 2007 során fennakadt atléták közül eddig összesen 55 sportolót szankcionáltak, többségük kétéves eltiltást kapott (magyar atléta nem szerepel a listán).

Az IAAF elnöke, Lamine Diack elmondta, hogy az IAAF ellenőrzések jelenleg már Peking jegyében zajlanak: azokat vizsgálják fokozottan, akik eredményeik alapján ott lehetnek az olimpián, vagy éppen most harcolnak a kvalifikációért. Céljuk több mint 1000 vizsgálat elvégzése 2008 január 1. és az olimpia kezdete között. "Az IAAF minden eszközzel megpróbálja a következő 5 hónapban elcsípni az olimpiára csalással készülő sportolókat." - mondta Diack elnök.

Forrás: http://www.iaaf.org/